aflyingbird

posted in: photography .2010-01-31 / 11:14:10 . 2 comments

jag ligger i min säng och ser fåglar flyga förbi utanför mitt fönster. Jag vill också ut, jag vill träffa mina vänner, jag vill rita, jag vill fånga en apa,  jag vill göra någonting. Jag är så trött på att ligga här i sängen. Men jag känner mig lite bättre idag så jag är nog frisk snart! & igår lyckades jag få i mig lite mat (finally!) Just nu så skulle en stor kebabtallrik eller mcdonald's sitta fint, ska be mamma köpa något av det till mig, sen ska jag tvinga i mig maten. Sorry for boring update, hugs

totallyamazing

posted in: everything .2010-01-30 / 18:47:11 . 11 comments

Den här tjejen kallar sig för Kandee (och nu är det inte kandeedrawings jag pratar om) utan en makeupartist som gör helt otroligt coola sminkningar. Jag har följt hennes blogg i några månader nu och hon har gjort sminkningar som tex michael jackson, queen of hearts, cleopatra, the madhatter osv. Den här tjejen är grym och jag blev helt chockad när jag såg denna video. Nu får jag nästan lust att springa & köpa lite blå färg och måla lite i mitt ansikte haha.

lordoftherings

posted in: everything .2010-01-30 / 11:32:23 . 4 comments
Har legat i sängen/soffan i ett dygn nu och sovit/vilat eller kollat på film, jag kan knappt resa mig upp. Det enda jag fick i mig igår var vatten och 2 glas blåbärssoppa. Snacka om att jag inte har några krafter kvar.
Ska nu inleda ett "sagan om ringen-maraton"

Det blir nog ingen roligare uppdatering idag, hope u understand
hoppas jag mår bättre i morgon i alla fall. HUGS!

Sickofcourse

posted in: everything .2010-01-29 / 07:19:30 . 11 comments
Kul att jag vaknade, gick in på toaletten för att fixa mitt hår, för att 10 sekunder senare stå böjd över toalettstolen och spy. Jag har fått magsjuka och idag är det nationella prov i matte. Jag kan tala om för er att jag känner mig riktigt riktigt (o)lycklig nu. Jag kommer säkert få ligga i sängen hela helgen och dricka blåbärssoppa.
            

thisweekend

posted in: everything .2010-01-28 / 23:03:34 . 1 comments

Helgens to do:
- slinga håret?
- börja på 2 nya teckningar
- träffa lite sköna människor
- INTE plugga
- förhoppningsvis få prova på att tatuera (ett bananskal)
- inte käka en enda godisbit (har köpt godis 3 ggr denna vecka)
- fota

Någon som ska göra något kul i helgen?
Now it's time for beeeeed

imsosorry

posted in: my art .2010-01-27 / 23:11:42 . 8 comments
åh, jag får panik inför mina val till åk 2. Jag vill bli läkare, men jag fattar inte vilka kurser jag ska välja, vilka kurser som ger meritpoäng för just läkarlinjen (av de jag kan välja till åk 2) jag får fråga någon i morgon, men mina val ska vara inlämnade i övermorgon. Jag är duktigtjej.com som alltid ska göra saker i sista minuten.
Jag har så mycket att göra, får världens ångest. Men nej nu ska jag inte sitta här och klaga.
Jag som lovade att fixa en tutorial också, förlåt. Jag ska fixa både näsa och mun så fort jag får tid, ska inte sitta och lova "att i morgon då fixar jag en" utifall jag inte hinner, som det blev idag.

kan bjuda på en riktigt gammal & helt random teckning så länge,

haha en fisk. gjorde den på någon bildlektion när jag gick i 8an tror jag.

godnatt

mattebokenhereIcome

posted in: everything .2010-01-27 / 17:21:21 . 3 comments
NU ska jag ta itu med matteboken, återkommer med en tutorial senare.

Jag har nu valt att "vattenmärka" alla mina färdiga teckningar under kategorin "mina teckningar"
Det är lite tråkigt att visa dem med en fet ful ruta/logga, men hellre det än att folk snor/stjäl dem och låtsas vara den som skapat dem.

nattmackaandanawesomemovie

posted in: everything .2010-01-26 / 21:49:59 . 3 comments
Te -check
Nattmackor -check
En bra film -check

och nej, jag tänker inte bli en sån där bloggare som alltid ska lägga upp vad jag äter hela tiden, haha don't worry. Oftast brukar jag bara dricka en kopp te på kvällarna, men nu kurrade magen lite extra. I morgon är det PLUGGA som gäller, sedan ska jag iväg till gymmet med vevve också (med mina spagettiarmar, har muskler lika stora som ärtor)  Men det kommer bli kul! Ska även försöka använda kameran lite mer hädanefter, gamla bilder är inte lika kul. Fixade (laddade ner med ett finare ord *host*) photoshop men det verkade inte fungera alls, jag får nöja mig med de redigeringsprogram jag har.
Angående det, det är väldigt många som har frågat i vilket program jag redigerar mina bilder så att de ser "gamla ut" - jag använder mig av photoscape.
Nu ska jag käka mina mackor och kolla på Kill Bill vol 2. Orkade inte se klart den igår.

mybaby

posted in: everything .2010-01-26 / 18:10:31 . 7 comments

ph: Filip, tagen i höstas.
Sitter och myser med min älsklingsbebis. Vi tänkte baka lite kladdkaka senare, är grymt sugen på något chokladigt (ett icke existerande ord?) Sen måste jag verkligen börja plugga inför mattenationella, kanske så hinner jag inte fixa en tutorial idag, men isånna fall så lovar jag att göra en i morgon, slutar klockan ett så jag har massor med tid. En kompis till min plastpappa kommer hem till oss och ska tatuera mamma tomorrow. Han var här igår och var grymt imponerad av mina teckningar, skitkul verkligen! Han sa att jag kanske kan få testa på tatueringsmaskinen och köra lite med den, dock på en apelsin, ett bananskal eller något annat som man kan öva på. Det skulle vara grymt kul eftersom tatuerare är ett jobb jag kan tänka mig i framtiden.

akeytounlockmyheart

posted in: my art .2010-01-25 / 23:19:04 . 34 comments



Då var den klar! gjord med pensel och akvarell
Denna målning betyder mycket för mig, för första gången känner jag att jag verkligen fått ned mina känslor och min egen fantasi på ett papper. Som ni redan vet så ritar jag oftast av kändisar/modeller/personer, och jag älskar att göra det, men då är det inte riktigt "min egen konst". Jag håller fortfarande på att hitta min egen stil inom konsten och jag tror att denna målning är en bra början.
Under tiden jag målade denna fick jag en kommentar om att teckningen hade lite "tim burton känsla" över sig och det var enligt mig en av de finaste kommentarer jag kan få. Jag är typ världens största fan av honom, hans filmer, hans karaktärer, hans fantasi är helt enastående.
Jag ville skapa känslan att vara inlåst, att inte kunna ta sig ut. Jag blev lite inspirerad av Harry Potter och de vises sten när jag fick idén med de flygande nycklarna. Bara en av dem passar till låset. (det är inte så svårt att lista ut vilken)

Förutom att jag målade klart denna, så har det inte hänt mycket. Jag skulle plugga matte, men skjuter upp det ännu en dag. Blev uppraggad på bussen på väg hem från skolan, en pinsam situation uppstod. Jag köpte godis på väg hem, glömde bort det, men kom ihåg det nu (så nu har jag hela påsen kvar haha). 
Ska käka godis, dricka te och kolla på en film innan jag kryper ned i sängen.


Buenas noches 

Sodamnpissed!

posted in: everything .2010-01-25 / 20:51:01 . 15 comments

Ni får gärna låna någon av mina teckningar och skriva om det på eran blogg om ni skriver att det är jag som har gjort dem och länkar till mig.
Men när någon tar en utav mina teckningar och skriver att hon/han själv har ritat den så har det gått för långt. Alla bilder/teckningar/verk osv man SJÄLV gör/har gjort skyddas av upphovsrättslagen.
Det är tråkigt att man inte ska kunna visa sina teckningar utan att andra ska komma och förstöra. Det är likadant när folk skapar falska bloggar/bilddagbokskonton osv och tar bilder från någon av storbloggarna. Vad får man ut av det?


Förlåt, ville bara få ut lite aggressioner.

______________________________________________________
update:
ska fixa vattenstämpel på mina teckningar, så fort jag får tid.

summertimes

posted in: everything .2010-01-25 / 20:29:20 . 6 comments




när jag ser sånna här bilder så saknar jag alla härliga sommarkvällar så jävla mycket.  ph 1: malin och jag (jisses vad långt hår jag hade) ph 2: någon random snubbe, amanda och jag. ph 3: från en av våra många kvällar nere vid piren. Bilderna är tagna med min gamla (numera stendöda) digitalkamera. Är så glad över att jag fick en systemkamera i julklapp, annars hade det inte funnits en enda ny bild på bloggen.

Cuafterschool

posted in: everything .2010-01-25 / 11:15:30 . 10 comments
Det är grymt skönt med sovmorgon till tjugo i tolv på måndagar. Det uppskattas verkligen när man slutar fyra nästan varenda dag. Mamma ropar, hon ska skjussa mig till skolan nu.
vad mycket jag hann skriva

talk to you later

Imstillpainting

posted in: Work in progress .2010-01-24 / 18:56:16 . 29 comments

Nu är det bara en massa grenar och bakgrund kvar att måla. Ignorera de ljusa fläckarna/strecket i mitten av bilden, Som sagt så går det inte att lite på min scanner. Nu ska jag sätta på en bra film och sen måla vidare.
Tänkte fixa en till tutorial i morgon eller i övermorgon. Vad vill ni se denna gång? Hår och ögon har jag redan gjort så kanske läppar? näsa?
Är även grymt sugen på att rita ett porträtt av Angelina Jolie (igen haha) men hon är så himla vacker. Vi får se hur det blir med det.. Någon kanske har en request? En kändis/modell eller något som jag kan rita av? Jag ska även börja rita lite på en hund som min kompis pappa beställt.

Talk to you later

Thefunniestguyonyoutube

posted in: everything .2010-01-24 / 17:25:37 . 4 comments
Söndagen bara flyger iväg, och jag har inte gjort ett skit idag förutom att kolla på film, käkat 2 pizzaslizar och borstat tänderna. Jag hade tänkt att börja plugga inför matte nationella, men äh, jag skjuter upp det till i morgon. Just nu sitter jag instängd i mitt rum på golvet med penslar överallt, ska måla vidare på min senaste målning/teckning.

lite söndagshumor, shane dawson. Roligaste killen på youtube

Saturday+movies

posted in: everything .2010-01-23 / 12:47:03 . 17 comments

Gick och la mig halv fyra igår, låg vaken i min säng och kollade på "skönheten och odjuret". Den filmen är så fin, man växer aldrig ifrån disneyfilmer! Tårarna bara sprutade i slutet.
Solen skiner för första gången på flera dagar, ska fixa i ordning mig, städa mitt rum och sätta mig ned och måla lite innan Amanda kommer. Vi ska ha film-maraton, än sålänge har vi planerat att se The Shining, Children of the corn och Tristan and Isolde. Vi tänkte också fota lite, blir det några bra bilder så kommer jag antagligen fixa en ny header direkt.
Ha en awesome dag!

pic från filmen Tristan and Isolde. Lätt en av de mest romantiska filmerna ever, James Franco är så snygg att man nästan gråter, haha.

myfriends

posted in: everything .2010-01-23 / 00:22:35 . 4 comments

Hade det riktigt mysigt hemma hos Fia med ost&kex, godis, chips, dricka och ett par filmer. Tack för en kul kväll! Ena filmen vi såg "land of the lost" var så jävla B, specialeffekterna såg ut att ha kostat fem kronor. Men den var riktigt kul ibland.


ph 1: Fia "födelsedagsbarnet", Jocke, jag och Hanin. ph 2: Dennis, Lina och Melinda. ph 3: söta Lina med en fin ostbit och Dennis.

Angåendebeställningar

posted in: everything .2010-01-22 / 23:08:53 . 11 comments
Jag har hitills bara tagit beställningar av bekanta, men nu när många har börjat fråga efter det så kommer jag nog börja rita och sälja teckningar ni beställer. (Men om det blir alldeles för många som vill ha en, så kanske jag inte hinner rita alla, det förstår ni nog)
Eftersom jag hitills bara sålt till dem jag känner, så har jag ingen aning hur man ska sköta betalning och det här med posten. Men jag ska kolla upp det snart, promise. Har ni några funderingar kan ni nå mig på [email protected]

thursday+tobecontinued

posted in: Work in progress .2010-01-21 / 23:24:55 . 31 comments
Sorry for bad update, jag började klockan tio över åtta i morse och kom hem tjugo över fyra, så jag var helt slut när jag kom hem. Idag har jag ätit sju oliver, spelat lite piano, INTE städat mitt rum och blivit tusen kronor rikare (studiebidraget, wiho) Alltså har jag inte gjort ett skit idag. Men i morgon är det äntligen fredag! Jag ska ner på stan efter skolan och träffa Lina och Hanin, ska kolla lite på kläder samt köpa present till Fia som fyllde år igår. Mot kvällen bär det av hem till henne för lite födelsedagsfirande!, kameran hänger givetvis med. På lördag ska jag troligen åka hem till amanda, sova där och ta lite awesome photos.
Är det någon som ska göra något kul i helgen?


Jag plockade fram lite nya akvarellfärger och satte igång att måla lite på denna teckning. Det är så sjukt kul med akvarell. Vi får se om jag hinner måla klart den i helgen, ska försöka få några timmar över till den.

Buenas noches

Theanswers

posted in: questions and answers .2010-01-21 / 18:53:00 . 21 comments
här kommer svaren på era frågor:

Bilden på mary kate var skitsnygg! fan, jag vill ha den bilden på en vit t-shirt... är det möjligt?
tack så mycket! nej tyvärr, jag trycker inte upp teckningar på t-shirts
Kan du inte filma från början när du målar något? Och sen snabbspola filmen lite och gör en kort film av det?
Jag har planerat att göra en sådan film, dock behöver jag ett stativ så jag kan vinkla kameran mot bordet
Hur länge i sträck brukar du sitta å rita på en bild?
Det är helt olika, ibland kan jag sitta i flera timmar och ibland kan jag bara koncentrera mig några minuter
Vart får du inspiration till din klädstil?
Oj det är så olika, folk på stan, tidningar, tv-serier, bloggar..
Har du gått på nån ritkurs eller nåt liknande eller har du lärt dig själv?
Jag har aldrig gått på någon bildkurs (förutom bilden i skolan då haha) , så jag är helt självlärd :)
Du är en sådan där som får en att ställa sig frågan "
Är det värt att försöka ens ? hur ska man kunna toppa det här ? "
gud vad snäll du är, och ja såklart att det är! Tänk om alla skulla ta ett varsitt papper och rita det som finns i ens huvud, så många coola fantasifulla teckningar det skulle bli! Det finns människor som är mycket duktigare än vad jag är, men man ska nog inte jämföra sig med andra, utan jag tycker att man ska göra sitt bästa och försöka utvecklas mer och mer.
vilken är din favoritfärg?
turkos!
vart bor du?
Jag bor i västerås
ritar du djur också?
Ja varför inte? jag har ritat av 2 hästar som en kompis till min mamma beställde, hon blev supernöjd!
hur gammal är du?
Jag är 16 år gammal, fyller 17 i mars :)
vilken är din favoritteckning av alla du gjort?
Oj vad svårt att välja! Mina favoriter måste vara Masquerade-teckningen, Jokern, Corpse-bride teckningen och "asiat-barnet" om ni förstår vilken jag menar
HUR GÖR DU? hur kan du vara så snygg? hur tecknar du så snyggt?
åh vad söt du är! Hur jag gör? Jag bara ritar.. på mitt sätt! haha otroligt svårt att skriva ett svar på den frågan! tusen tack!
Kan inte du lägga in lite grunder här i bloggen. Så som hur man ritar näsor/ögon ansiktsform, hår och öron och så. Vore jätte skoj :)
Jo det skulle jag kanske kunna göra. Titta annars under kategorin "tutorials" där visar jag steg-för-steg hur jag ritar till exempel ögon.
skulle du kunna måla av en läsare om den skickade en bild?
Jag skulle göra det om jag kunde! Eller kunde kanske jag inte ska säga, men jag vill först och främst rita teckningar som betyder något för mig, sedan får jag lite beställningar ibland. Det tar även flera timmar att rita en teckning och så är det kompisar, skolan & familjen som gäller, så det blir inte så mycket tid över.
vad gillar du själv att se på för sorts konst? vad inspireras du av? ..och så tar vi en lite mer barnslig: hur ser din lördagsgodispåse ut- innehåll?
Jag älskar konst som verkligen sticker ut, det är så intressant att få en inblick i andras fantasi! Jag ritar oftast av bilder, men när jag låter min fantasi få bestämma vad som hamnar på pappret så hämtar jag inspiration från filmer och musik. Haha kul fråga! Min godispåse innehåller mycket surt: sura kolanappar, sådana där "röda/regnbågsfärgade rullar" (haha typ en ihoprullad rem?) men också saltlakrits och choklad (helst choklad med cocos
Tecknar du efter beställningar också eller gör du det enbart för skojs skull?
Både och, har gjort några beställningar till bekanta, men oftast ritar jag för skojjs skull!
Såg en på "Jokern" i bakgrunden i den presentationsbild som var fantastiskt bra,
Gör du littografier av dem och säljer?

tack så jättemycket! Nej det gör jag inte, har aldrig tänkt på det haha
när kom intresset för att teckna? eller har du alltid tyckt om att hålla på med de?
jag har alltid tyckt om att rita! Men jag blev fast i det julen 05, då jag fick en massa ritgrejer i julklapp.
Gör du porträtt på vem som helst?
När jag själv ritar porträtt så brukar jag rita av människor som jag finner inspirerande, vackra eller som på något annat sätt får mig att vilja rita av dem. Det kan vara allt ifårn filmkaraktärer, kändisar eller modeller.
Kan du inte ha en utlottning där man kan vinna en bild?
Haha jo det kanske jag skulle kunna ha någon gång i framtiden, dock är jag väldigt fäst vid mina små bebisar haha, så ett orginal vet jag inte om jag skulle kunna släppa.
kan inte du visa hur man ritat ögon?
Jag har gjort en ögontutorial för någon månad/några veckor sedan. Kolla under kategorin "tutorials"
Vad använde du för färgpennor/färg på masquerade-bilden?
Jag använde mig av akvarell i "små tuber" finns att köpa på panduro!
men varför skriver duu alltid med engelskt lite här och där?
det är inte fult elller nåt, men jag bara undrar..
Haha jadu, jag gillar helt enkelt att uttrycka mig på engelska ibland. I hope u are okay with my svengelska ;D
Hej Linda, jag undrar om du kan berätta lite vad du använder för redskap när du målar. Vart du har köpt allt (pennor, block).
Jag använder mig av stompfers (stompfar kanske det heter?, whatever) Alla pennor mellan HB-8B, favoriterna är 2B, 4B, 5B och 8B. Jag använder också H pennor för små detaljer. När det gäller färg så använder jag mig av akvareller i "små tuber" samt oljefärger. Allt finns att köpa på panduro.
Vad tycker du att en riktigt bra blogg ska innehålla?
En riktigt bra blogg ska vara personlig, innehålla en massa bilder och lite knasiga inlägg!
när du gör dina teckningar, är dOftom väldigt stora då eller använder du dig av vanliga A4?
Oftast så ritar jag på A4, men de senaste teckningarna är lite större, större än A4 men mindre än A3. Jag vet inte riktigt vilken storlek det är då? köpte de papprerna på någon marknad på öland i somras.
varör tror du att invandrare bergår fler brott än svenskar?
Jag tror inte brott har någonting med om man är invandrare eller svensk att göra, utan hur det står till i huvudet på en.
Hur länge har du målat?
jag har nog ritat/målat hela mitt liv. Men jag började rita "seriöst/på allvar" julen 05.
jag kan tänka mig att det är många som frågar. men du har inte lust att göra en bild på mig? skulle uppskatta det något oerhört, du är ju så jävla grym bruden!
Jag skulle kunna rita av varenda en av er, om jag hade tid. tack så jättemycket!
Du har ju gjort det jättemycket på rätt kort tid (jag kollade på något inlägg med bilder från 2005 och nu). Hur gör man liksom de stora hoppen? Läser du andras tutorials, är det bara övning? Hur går det till?
jag vet inte riktigt, jag tror att man utvecklas mer och mer för varje teckning man gör! Jag har aldrig tagit hjälp av andras tutorials, utan hittat ett sätt att rita som passar just mig.
hur länge har du ritat så bra?
svår fråga, jag kan säga såhär: jag tycker att mina teckningar jag gjort i slutet av 2008 och hela 2009 är stor skillnad mot dem jag gjorde tex år 2005.
Hur länge har du ritat, liksom verkeligen RITAT? haha konst fattar du?
Precis som förra frågan så är det svårt att svara på, men jag började rita porträtt och sådant år 2005.
jag undrar om du går i en skola inriktning i bild eller tar du bara lektioner?
Inget av dom, jag går naturvetenskapliga linjen ( har inte ens bild i skolan längre, snyft) och har aldrig tagit "bildlektioner"
Hur lyckades du bli så bra på att rita? Du ritar Skitsnyggt!
Tack så jättemycket! Jag har genom övning och kärlek till det jag gör utvecklats, vilket jag fortdarande gör.
hur lång tid tog det att rita teckningen på mary-kate ungefär?
Hm, jag är inte säker, men kanske runt 5 timmar :)
Först vill jag bara säga att du är skitsöt och cool, och att du ritar hur bra som helst! :D
Jag undrar om du inte kan slänga in lite mera tutorials? :)
åw vad snäll du är, tack så jättemycket! Jag kommer göra fler tutorials, nästa gång blir det någ läppar eller näsa!
Du måste verkligen jobba inom konsten i framtiden! vad vill du bli?
Jag skulle jättegärna vilja bli kirurg, eller tatuerare! haha
Får man låna en av dina bilder och lägga upp på sin blogg, alltså skriva ett inlägg om dig?
Ja visst :D men jag vill jättegärna att du länkar hit i sånna fall. kram
När jag ritar så blir det alltid massa blyerts märken efter mina händer och om jag råkat dra ut blyertsen någon stans. Hur jag än gör blir det kladdiga märken! Hur gör du för att undvika detta? ;o
Tvätta händerna! Är dom fulla i blyerts efter alla skuggningar så är det lätt att det blir fläckar på teckningen. Ett annat tips är att lägga ett tunt papper över teckningen (förutom på den delen du ritar på såklart) då minskar risken för att du smetar ut blyertsen! :)

___________________________________________________________
jag svarade på det flesta frågor, sorterade bort någon då jag flera gånger fick samma fråga, just so you know!

Questions?

posted in: linda .2010-01-20 / 21:11:07 . 86 comments

Jag måste återigen tacka för alla superfina kommentarer! Jag försöker svara på alla..Vill bara säga att jag uppskattar varenda en av dem, you are awesome!

Det är många som ställer en massa frågor & jag vill jättegärna svara på dem. Så vi kör på en "frågestund" eller vad fan man nu ska kalla det, haha.
My point is: lämna en kommentar i detta inlägg om ni undrar över någonting så svarar jag på alla frågor sen.

HUGS!
________________________________
update: STOP!
känner mig tjatig men: TACK för alla kommentarer, svarar på era frågor så fort jag får tid!

cantbelieveit

posted in: everything .2010-01-20 / 16:44:29 . 97 comments


Fick en chock idag när jag såg att jag hamnat på förstasidan på blogg.se för andra gången! Det känns helt jävla awesome!
Taaack så jättemycket för alla fina kommentarer! Det betyder så mycket! Ska försöka svara på alla så fort jag får tid! you are the best

____________________________________________________________
update:
fick kommentaren:
jag hade kunnat läse din blogg om det inte vore så att du inte har nått jävla självförtroende. jag hatar männsikor som sitter och säger "oh, jag e så dålig" eller "gud va fult jag ritar

För det första så har jag visst självförtroende, att du sitter och skriver motsatsen är skrattretande.
För det andra så har jag aldrig någonsin hävdat att jag är dålig, eller att jag ritar fult. Det enda jag skrivit är att jag inte riktigt är nöjd med teckningen på mary-kate. I bland är det så, man ritar en teckning och fast den blir bra så kanske man inte gillar den ändå, kanske är det något som inte "klickar"

Det känns urlöjligt att sitta och försvara mig på detta vis, men jag tänkte utifall någon mer misstolkade mig när jag skrev "att jag inte är nöjd" med teckningen på mary-kate.

newpiercing!

posted in: everything .2010-01-20 / 16:40:58 . 11 comments
Jag styrde äntligen mina steg mot magic-lines efter skolan och köpte 2 nya piercingar. Känns sjukt kul att få slippa läk-staven!

myfeelingsonapaper

posted in: Work in progress .2010-01-19 / 22:29:25 . 21 comments

Skissen till teckningen är klar! Det känns så jävla underbart att få egna idéer, egna fantasier/känslor/tankar som man kan rita på ett enkelt vitt papper. Jag ritar oftast av foton/porträtt och jag älskar att göra det. Men när jag får en egen idé och ritar något från mitt eget huvud så känns det tusen gånger roligare och de teckningarna betyder också mer för mig så det är mina egna känslor som syns på pappret.
Anyways, denna teckning ska jag måla vidare på i morgon, då är det pensel och akvarell som gäller!

atthismoment

posted in: everything .2010-01-19 / 19:11:09 . 1 comments
Ligger i min säng och lyssnar på broder daniel. Ska öva lite spanskaglosor, dricka te och plocka fram lite pennor och papper. Fick nämligen en awesome idé till en teckning för någon vecka sedan, så nu gör jag ett försök till att få ned det på papper! Eftersom de flesta av mina pennor är 5 cm korta så köpte jag lite nya pennor samt några sudd idag på akademibokhandeln. Hade tänkt att kika in på magic-lines för att köpa ny piercing till läppen (får äntligen byta ut min läkstav!), men det var stängt idag "pga sjukdom" jag blev jättesur. Jag får helt enkelt köpa en ny tomorrow!

Min hår-tutorial uppskattades, vilket jag tycker är skitkul! tack för alla fina kommentarer

Howtodrawhair (gammal tutorial)

posted in: Tutorials .2010-01-18 / 02:03:00 . 118 comments

Nu jävlar kommer det en tutorial här! Jag tänkte visa hur jag ritar hår, det är något som många undrat/frågat om. Det blir en "bild-tutorial" även denna gång, för att göra en bra video så behöver jag ett stativ eller något så jag kan vinkla kameran mot bordet (& det har jag inte). Men sist då jag visade hur jag ritar ögon så funkade det alldeles utmärkt med bilder!
Hår är någonting som jag lägger ned mycket tid på när jag ritar ett porträtt, ibland flera timmar! Det finaste/roligaste håret att rita enligt mig, är det långa/vågiga håret.

Just detta hår är inspirerat av en bild på Gisele bündchen. Hon har verkligen ett "hollywood hår" Men jag brukar alltid ändra håret lite är jag ritar av det, så att det faller på det sättet jag vill :) 
Så here we go:


När jag ritar hår så använder jag mig av stompfers/stompfar (haha vad heter det?) i olika storlekar, sudd som jag har klippt/skärt till så de får en spetsig/vass ände och jag använder mig av pennor med olika "hårdhet/mjukhet" beroende på om jag ska rita mörkt eller ljust hår. Denna gång använde jag mig av HB, 4B, 5B och H penna.


1. Det första jag gör är att skissa upp ansiktsform, hals och själva håret. Rakt hår är lite lättare att få till, men lockigt har lite mer "liv". Jag försöker få till stora och fina lockar som faller naturligt, vilket kan vara lite knepigt. Men det är bara att testa sig fram!

2. När jag har skissat upp håret så delar jag in det i slingor i olika storlekar. I slingorna så drar jag små tunna streck (hårstrån) , när jag ritade detta hår använde jag en HB penna. Jag ritar även mörkare slingor/partier där jag tex vill att det ska vara skugga. Eller så kan underhåret vara lite mörkare. Till de mörkare delarna använde jag 4B och 5B.

3. Jag drar tunna streck i de olika slingorna enda ned till topparna (där slingorna är smalast). När man ritar lockigt hår så vill man att håret verkligen ska se "böjt ut". För att få till det så brukar jag rita mörkare partier med "streck" i de olika slingorna. På de ställen jag vill att håret ska glänsa/framhävas så ritar jag lite ljusare streck. ( jag är sämst på att förklara haha)

4. Nu kanske ni tycker att jag är helt galen, men när jag har ritat alla slingor så brukar jag skugga hela håret med en stompfer. Då sjunker skuggorna verkligen in i håret och det blir bättre slutresultat (tycker i allafall jag)

5. När jag har attackerat hela håret med en stompfer så fyller jag återigen i de mörka partierna i/bakom slingorna genom att dra hårda streck med tex en 5B penna.

6. Nu till det roligaste! Jag tar ett sudd som jag har klippt/skärt till så att det är vasst/spetsigt i ena änden. Med suddet så suddar jag "slingor" i håret. (Ljust hår= mycket slingor. Mörkt hår= få, smala slingor) Det är lätt att sudda där jag har skuggat med stompfern. De mörka partierna låter jag bli att sudda i.

7. Det sista jag gör är att jag tar en H penna, vässar den så att udden blir skitvass och ritar jättetunna hårstrån i de ljusa slingor jag har suddat med det spetsiga suddet. Jag brukar även rita lite hårstrån som sticker ut lite här och var, enligt mig så ser håret verkligare ut när det inte ligger helt perfekt.

Sen är håret klart! jag hann inte rita andra sidan av håret, men jag gör precis samma sak där, den enda skillnaden är att lockarna inte ser likadana ut. Nu så såg även topparna på detta hår förjävliga ut, men klockan är faktiskt 2 på natten nu och jag är supertrött.

Jag hoppas att denna tutorial hjälpte! Jag be om ursäkt för min knäppa förklaring vid de olika bilderna, it's hard to explain! Men om ni undrar/vill fråga något så.. leave a comment!

godnight

meplayingpiano

posted in: everything .2010-01-17 / 18:59:07 . 13 comments
Det blev inga nya foton idag då amanda inte orkade komma hit. Baksmälla + söndag är ingen bra kombo. Så jag har slappat hela dagen, har inte ens bäddat sängen än. Följde med mamma och filip till kyrkan och tände lite ljus on my grandma's grave. Jag passade på att spela lite piano, och jag bestämde mig för att spela in en video
So here it is:

Alla tim burton/danny elfman-fans kände säkert igen denna melodi, jag spelar "sally's song" från filmen the nightmare before christmas (som är en av mina favoritfilmer)
Det är säkert något piano-pro som nu känner för att klaga lite på mina skills, så jag kan passa på att säga att jag aldrig har tagit pianolektioner, jag spelar på gehör och tar ofta hjälp av olika videoklipp på youtube när jag lär mig nya sånger. Anyways, I hope u liked it!

Haha ni kan ignorera min blick in i kameran i slutet, försökte klippa bort det på något sett men jag förstår mig inte på windows movie maker. Det ekade även jävligt mycket (kyrkans fel) Nu ska jag sätta på en film och dricka lite te. Sedan ska jag sätta mig ned och rita lite på en tutorial som jag tänkte ladda upp senare. Dock blir det ingen videotutorial då jag skulle behöva ett stativ för att vinkla kameran mot bordet när jag ritar (och jag äger tyvärr inte ett sådant stativ)

& NEJ, jag trycker inte ned pedalen hela tiden. Jag spelar i en TOM kyrka! det ekade hur mycket som helst :)

badupdate

posted in: photography .2010-01-16 / 17:32:32 . 10 comments

Ber återigen om ursäkt för dålig updatering, jag orkade inte gå hem igår kväll så jag sov över hos Hanin. Vi hade lika kul som alltid! Jag, Saba och Hanin satt i soffan och åt godis, pratade och fjantade oss hela kvällen innan jag somnade runt ett.
Imorgon så ska jag ut tidigt & fota med amanda, så det lär dyka upp en jävla massa bilder tomorrow, jag tänkte även börja måla lite på en ny teckning. Eftersom jag glömde alla läxor i skåpet i skolan (bra jobbat linda) så kanske jag hinner med en tutorial as well, vad vill ni ha för tutorial? hår? näsa? läppar?
Ska kanske ned på stan och fika med några tjejkompisar senare, men jag känner mig lite hängig så vi får se hur det blir med det.

So long!

hoppas på sol i morgon, jag är aptrött på det gråa vädret! Förlåt för alla tråkiga bilder, men jag har ingen lust att ta några egobilder nu, I look like shit atm.

keifehaloke

posted in: everything .2010-01-15 / 17:29:55 . 5 comments
Är hemma hos min arab, talk to you later

not so serious haha

fornotkeepingmypromise

posted in: everything .2010-01-15 / 00:05:46 . 0 comments

Jag sa att jag skulle fixa en tutorial igår eller idag, men ni ser ju hur det blev med det. Jag skyller på min huvudvärk. Tittade nyss klart på Inglorious Basterds, awesome movie!


Nu ska jag ställa klockan på halv sju, för i morgon ska jag bege mig till skolan, jag orkar inte sitta hemma en dag till.
Godnight

mysweetestbaby

posted in: photography .2010-01-14 / 18:54:10 . 2 comments

förkylningen börjar lätta, men mitt huvud känns fortfarande som om det ska sprängas. Jag får knarka lite värktabletter så släpper det nog. Jag fick i alla fall lite frisk luft när jag hämtade min bebis från dagis. Han undrade varför snön var gul. När jag förklarade att det var hundar som kissade så frågade han varför de kissade och bajsade överallt. Jag kunde ju inte svara: för att markera sitt revir. Ingen treochetthalvt åring hade fattat det. Jag svarade: för att hunden vill säga: det är min snö! Han skrattade hela vägen hem, låtsades kissa lite överallt samtidigt som han fnissade "det är min snö". Gullunge, hur fan hade jag klarat mig utan dig?

Precis när jag skrev detta så hoppade han in på mitt rum med ett ninja-skrik med en galge och skrek att det var en stålhuggare. Jag fejkade rädsla, i'm the best actress ever, ironic? -yes


comebackcomebacktome

posted in: everything .2010-01-13 / 19:37:02 . 7 comments

ph 1 & 2: från i höstas. Ska ut med amanda och fota i helgen (om jag är frisk) Dessa bilder på mig (med min hemgjorda mask) gav mig grund-idén till min masquerade-teckning.

Sitter och väntar på att kladdkakan ska bli färdig. När man är sjuk så måste man få unna sig lite onyttigheter. Dagen har bara flygit förbi, jag har setat i min fåtölj och läst nästan hela tiden, bara rest mig för att hämta cocacola. Kul life huh?

sotired

posted in: everything .2010-01-13 / 13:11:34 . 1 comments
Precis som jag anade så har jag nu blivit sjuk. It sucks men det är alltid skönt att få en paus från skolan. Jag kommer spendera dagen med ett gäng filmer, en bra bok och tusen koppar med te.
Vill tacka för alla fina kommentarer som jag får, det betyder mycket för mig! Om jag orkar/mår bättre så ska jag försöka göra en tutorial idag eller i morgon, men tror inte det blir en videotutorial, tror jag kör på bilder som sist.
Fick en kommentar som löd såhär: Jag är lite nyfiken på din "ritningshistoria". Har du alltid varit lika grym? Kom det naturligt för dig eller har du haft nån form av utveckling?

Svar: Jag skrev ett inlägg om det för inte så längesen, där jag också visade en teckning från 2005, 2008 och 2009 där man ser hur jag har utvecklats. Klicka här för att komma till det inlägget.
Talk to you later


missolsen

posted in: my art .2010-01-12 / 23:56:17 . 456 comments


Då var denna teckning på Mary-Kate Olsen klar. Det har varit riktigt kul att rita denna, men jag måste faktiskt säga (nu kanske det sticker i folks ögon) att jag inte är nöjd med den. Eller jag vet faktiskt inte vad jag tycker om den, det känns som om jag kunde ha gjort den så mycket bättre (prestationsångesten som gnager?) Men det kanske beror på att denna teckning är det enda jag har fokuserat på under de senaste timmarna, så jag är ganska trött på den för tillfället haha. Ignorera mitt gnällande och att scannern som vanligt raderar så många skuggor/detaljer.

Sorry for boooring update. Jag känner mig sjuk, halsen svider, näsan rinner och det känns som om mitt huvud väger 100 kilo.

Godnight

whitechicks

posted in: everything .2010-01-12 / 18:31:39 . 5 comments

hahaha, behöver jag säga någonting mer?
Probably en av de roligaste filmerna ever

dreamingofutonight

posted in: everything .2010-01-11 / 23:22:00 . 4 comments
Kollade nyss klart på en utav johan falk-filmerna, great stuff det där! Familjen hade hyrt flickan som lekte med elden, men jag vägrade se på den (läser boken) så jag låste in mig på mitt rum med ett glas läsk och laptopen. Jag borde egentligen sova nu eftersom jag har en lång skoldag i morgon, men jag är cool.tjej.93 så jag ska kolla ett avsnitt av heroes innan jag kryper ned i sängen.
Jag är redan skoltrött, efter tre dagar i skolan. Men helgen närmar sig! Då jävlar blir det tjejkväll/övernattning/pyamasparty med en massa kompisar hos maria (eller, hoppas på det i alla fall)

Talk to you later, godnatt

whatif

posted in: linda .2010-01-11 / 18:42:44 . 8 comments
tänk om det vore vår/sommar och man kunde se ut/gå klädd så här. Med knästrumpor, slapp tröja, hatt, en stor väska, ballerinaskor och kameran i ena handen och en glass i den andra. + trevligt sällskap såklart. Fan vad jag längtar, vill att denna vinterkyla ska försvinna nu! PUNKT SLUT



Känner att jag är in desperate need of ny piercing, nya kläder och nya bilder. Ska förhoppningsvis ut och fota med amanda i helgen, hoppas på att man får lite nya awesome pics så jag kan fixa en ny header. I really hate thisone, jag ser ut som en gris utan ögonbryn. (Grisar har inte ens ögonbryn, jag är sorglig)
Dagen har varit lång och ovanligt tråkig. Men dagens höjdpunkt var när vi lyssnade på "summerlovin'" från filmen grease på engelskan. Jag skrattade så tårarna sprutade åt Danny Zuko's (john travlotas) röst i slutet av sången då han sjunger suuummmeeeer niiiiiiiIIIiiights! Creds till er som fattar vad jag menar. Min lärare Ann trodde att jag grinade. Hon är riktigt evil

Isitmarykate?

posted in: Work in progress .2010-01-10 / 16:46:45 . 14 comments


Så långt har jag kommit hitills på denna teckning. Det är en riktigt close-up på miss olsens ansikte (om man nu ser att det ska föreställa mary-kate)
Lite hår & lite päls sen är jag klar.

sundaysundaysunday

posted in: everything .2010-01-10 / 16:42:12 . 7 comments

ph 1: min älskade lillebror. ph 2: min hatt, en förstorad kopia av min corpse bride-teckning och en av mina favorit ägodelar -min keyboard.

Well, idag har jag inte gjort mycket annat än sovit, ätit frukost och ritat lite. Ni vet söndagar, man orkar aldrig göra någonting.

saturdaynight

posted in: everything .2010-01-09 / 23:44:12 . 3 comments
Lördagskvällen spenderades på spicy hot med tjejerna. God mat & många skratt = en riktigt awesome kväll





ph 1: Isabelle, Amanda, Vevve (emo som inte vill va med på bild, just kidding) och Maria. ph 2: Maria och jag. ph 3: Nattis cutie. ph 4: Malin (som nyss kommit hem från thailand, någon mer än jag som är avundsjuk?)

Nu ska jag sätta på en film och dricka apelsinjuice. I morgon så kommer jag plugga/rita/sova. Jag hatar söndagar
buenas noches

Abeautifulmind

posted in: everything .2010-01-09 / 17:58:04 . 4 comments

Sätt på tv4 klockan 21:25! En av mina favoritfilmer visas då, A beautiful mind.
Sjukt bra film, awesome skådespeleri och vacker musik.

fuckblogg.se

posted in: everything .2010-01-09 / 01:59:26 . 0 comments

ph: Jag och Isabelle.
Jag har försökt att ladda upp ytttligare en bild i en kvart nu. Men hela tiden står det "websidan kan inte visas"

man ba: COME ON!
Jag går och lägger mig nu. Godnight everybody

hundredwordshundredfeelings

posted in: everything .2010-01-08 / 19:29:32 . 3 comments
Med en godispåse i handen och med en putande "jagharätitförmycketgodismage" ska jag snart bege mig till maria. Jag och några kompisar ska kolla på film hos henne och umgås. Försökte trixa lite med bloggdesignen tidigare men det ville inte bli som jag vill ha det. Jag vill nämligen fixa så att allt det vita (i inläggen, menyn, det jag skriver på nu helt enkelt) ska bli typ gult, rosa eller någon annan fin färg. Fia! Om du läser detta, help me! (min ynkliga lilla hjärna säger att du hade färg på din blogg förut?) I hope u understand what I mean. Annars kanske det finns någon annan vänlig själ där ute som kan hjälpa mig.

Vill ha en ny header aswell, ska fixa en asap, måste bara ta lite nya bilder först. Eller egobilder kanske det heter.

suchawfulthings

posted in: my art .2010-01-07 / 20:31:54 . 16 comments

Hade nyss ett långt videosamtal med vevve på msn. Vi skrämde varandra med hemska grimarser, det är så vi komunicerar. Plockade fram pennor och min påbörjade teckning alldeles nyss. Jag ville rita, men när jag väl satt där med pennan i handen så funkade det helt enkelt inte, jag var inte på rätt humör.

men.. jag kan visa er en teckning som jag målade för någon månad sedan.. Har endast visat den i miniatyr någon gång förut. Har inte velat visa den för att jag inte var nöjd med den.. But I kind of like it a bit now.
Denna teckning är något jag hittat på själv, from my own head. Gjord med akvarell.



kan passa på att säga: till er som vill använda sig av någon av mina bilder i tex era bloggar (har sett att några har gjort det) så får ni gärna göra det, jag blir bara glad! Men det skulle vara ett stort + att ni länkar hit då och berättar/frågar först, puss på er alla!

godmorningsunshines

posted in: everything .2010-01-05 / 12:47:11 . 0 comments
Ställde klockan på elva, vaknade nu. Jag hatar att snooze-knappen ligger så nära stop-knappen på min mobil! Jag drömde att jag stod i en husvagn och rostade mackor med en gammal vän, wierd huh? Nu ska jag i alla fall rosta mackor på riktigt, magen kurrar av hunger. Egentligen borde jag ta itu med allt skolarbete som ska göras innan jag börjar (på torsdag) men äh, jag skjuter upp det ännu en dag. Jag får göra det i morgon (i sista minuten as always) Men solen skiner utanför mitt fönster så jag känner verkligen att jag vill hitta på någonting, någonting som inte involverar plugg.

Talk to you later

*cutcutcut* ?

posted in: everything .2010-01-04 / 12:40:06 . 11 comments
Jag behöver (vill) klippa mig. Jag vill ha det några centimeter kortare & mer uppklippt. Men nu har jag snöat in på det här med lugg. Det vore riktigt snyggt! Men jag vet att man lätt tröttnar på det, & det är inte alltid kul att låta den växa ut igen om man ångrar sig. Så jag plockade fram några hårnålar & försökte se hur det skulle se ut på min skalle

Vi kör på en oskarp bild, annars så ser man bara tusen hårstrån som petar mig i ögonen. Fan nu får jag ångest, ska jag eller ska jag inte? Vi får se..

firstdrawing2010

posted in: my art .2010-01-04 / 02:24:06 . 24 comments
Its done! Det känns så härligt när man skriver dit sin signatur i ena hörnet på pappret, för då är teckningen äntligen klar! Jag vet inte hur många timmar jag spenderade framför detta papper med penslen i min hand, men det måste vara rekord i antal timmar för min del. Det var så sjukt många detaljer att måla, men det har bara gjort det ännu roligare.
Efter denna målning så känner jag att jag kommer lägga penseln på hyllan någon vecka & rita lite med blyerts de närmaste dagarna. Men det har varit grymt kul att måla lite med akvarell, någonting som jag inte brukade göra förut. Själv så känner jag mig riktigt nöjd över denna teckning/målning, trots att jag klantade till mig många gånger när jag målade den. Själv tycker jag att teckningen känns lite "fashion" & det är ju nästan allting handlar om nowadays.


Gjord med pensel & Akvarell

Under tiden jag har målat denna så är det några som har frågat om jag har "hittat på den själv" Svaret är nej. Jag har målat av en bild som jag hittade på någon hemsida jag glömt namnet på. Jag brukar ofta rita/måla av saker, försöker dock ändra/ta bort/lägga till saker eller detaljer så teckningen känns mer "jag"
Har jag ritat teckningen med min egen fantasi så brukar jag oftast skriva det (-now u know)
Hursomhelst.. Jag trodde jag skulle bli klar med denna runt tolv, nu är klockan nästan halv tre.. Ska bre en nattmacka och krypa ned under täcket till ett avsnitt av heroes.

buenas noches

theresaheroinallofus

posted in: everything .2010-01-03 / 12:17:03 . 2 comments

Sitter och kollar lite på heroes och äter frukost. Ännu en serie att bli beroende av, just what I need.. Jag är verkligen helt galen i film och tvserier, jag antar att jag ärvt detta intresse av min storebror (eller?)
Hursomhelst, jag ska snart fixa mig och åka hem till Hanin...

ph, från 09 någon gång.
Hanin och jag klädde ut oss till Sweeney Todd & Mrs Lovett (inte världens seriösaste grej) och spelade in en film till ett musikprojekt när vi gick i nian. Sweeney Todd är en av mina favoritfilmer, & någon dag ska jag rita av en bild från den filmen. Så länge får ni skratta åt denna bild, haha

feelingsick

posted in: Work in progress .2010-01-02 / 19:40:49 . 3 comments

Jag hoppas verkligen inte att jag bliir sjuk nu innan skolan ska börja igen. Känner mig trött & hängig, Men det kan också bero på att jag är uppe hela nätterna haha. Men för att vara på den säkra sidan så stannar jag hemma ikväll.. Sitter och målar lite på en teckning, jag vill så gärna att den ska bli klar nu! Men det tar sjukt lång tid, fast jag får inte glömma att jag är en perfektionist när det gäller detaljer vilket gör att det tar längre tid än vad det behöver (?)
Hur som helst, Marco (min plastpappa) fyllde år igår, men vi grattade honom idag med paj, bullar och och choklad. Annars har det inte hänt mycket, kollade på zombieland imorse. Jag känner mig så himla dum när jag sitter inne på mitt rum alldeles själv och asgarvar åt komedier/pinsamma scener, men jag kan verkligen inte hålla mig!
Ska måla vidare nu, jag hoppas att jag blir klar så jag kan visa teckningen här på bloggen ikväll

Fixade lite med mina kategorier också, lade till en ny kategori "Work in progress" där hittar ni nu halvfärdiga teckningar. Alla klara målningar/teckningar finns under kategorin "mina teckningar". Tutorials osv, hittar ni under "tutorials, stepbystep mm" (dock finns det bara en tutorial där än så länge)
Vet inte om kategorierna strular lite, but who cares atm

____________________
update: okej, one more day! alla nio personerna är klara, nu är det bara bakgrunden kvar att måla! teckningen kommer att vara klar i morgon kväll/natt (whatever)

haha jag vet att jag typ har haft tuuusen sneakpeaks på denna teckning, men här ser ni ben & en moppe (vespa?)
godnatt

linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]