shopaholic

posted in: everything .2010-05-31 / 20:56:48 . 1 comments
Jag bara måste ha den här fina bustiern. Men den är nog slutsåld, precis som allt annat fint här i västerås.
Jag lovade mig själv, dyrt och heligt att jag inte skulle shoppa mer nu. Men jag bröt mitt löfte igår då ett par gråa harembyxor och ett par fula örhängen fick följa med hem, då kan jag lika gärna leta efter en vit bustier också. Men efter jag har hittat den perfekta bustiern så ska jag inte handla mer kläder.. (vi får se hur det går!)
Jag känner mig lite smått stressad eftersom jag har riksprov i kemi i morgon (på nästan hela kemiboken) Jag lär sitta uppe och plugga hela natten. & efter kemiprovet så är det dags att plugga fysik. Den här veckan är verkligen helvetes-veckan, men nästa vecka så kommer allt vara över, thank god!

aaaaah! blogg.se laggar, det går inte att svara på era fina kommentarer. Nu ska jag återgå till kemiboken som väntar på mig i köket. vi hörs i morgon

en closeup

posted in: my art .2010-05-30 / 20:28:14 . 15 comments
tänkte att jag kunde visa en närbild/bättre bild på teckningen jag ritade till min bror (på hans pappa)
jag hann ju inte scanna in den, och korten jag tog på den är inte världens bästa då jag hade bråttom as hell. Teckningen är finare i verkligheten, men så är det nästan alltid.
hoppas alla har haft en underbar helg!

tooo tired

posted in: everything .2010-05-30 / 20:17:53 . 4 comments
somewhere and somehow så har min lugg växt ut och de här teckningarna glömts bort under de veckor som gått. 
jag ska måla klart dem.. någon gång.

pics from friday

posted in: everything .2010-05-30 / 19:53:15 . 1 comments
kvällen började såhär..
Och slutade ungefär såhär...
det var en toppenkväll med världens bästa tjejer!
Jag har inte kommit lika långt som jag hoppades på den här teckningen, så någon work in progress bild kanske inte dyker upp ikväll utan i morgon. Jag har inte ork till att rita nu heller. Det har hänt en hel del grejer som jag måste ta itu med, saker som jag inte kan ta upp på bloggen. Hoppas ni förstår. puss

jag lever

posted in: everything .2010-05-30 / 12:37:52 . 1 comments
Förlåt för att jag inte bloggade igår, jag hade fullt upp med andra saker. Slänger upp lite bilder från grillkvällen i fredags senare, samt lite nya work-in-progress bilder på en teckning.
Hugs

grillkväll@johanna

posted in: everything .2010-05-28 / 17:00:32 . 4 comments
jag sticker iväg till den här bruden nu, vi ska träffas några vänner & grilla, spela spel och eventuellt ha lite poolparty.
Vi hörs i morgon eller senare ikväll! puss

summertimes

posted in: photography .2010-05-27 / 18:52:08 . 4 comments
Har ni märkt att så fort det blir vår/sommar så ska alla bloggare som äger in systemkamera ta kort på körsbärsblommor? men jag tänkte, äh vi kör på blommor från ett äppelträd istället. (som om någon ser någon skillnad haha) Nej men.. på min tomt har vi ett jättefint äppelträd och jag var bara tvungen att plocka fram kameran..
Nu tänkte jag bre ett par mackor, sen ska jag sätta igång och plugga kemi, fysik och historia. Låter superkul huh? Det enda som får mig att orka med skolan nu är att sommarlovet börjar snart!
Ungefär såhär kommer min sommar se ut:
- soliga dagar vid stranden med fina vänner, bruna ben och blommiga klänningar.
- sommarkvällar på stan med nattkäk på mcdonalds eller saffets.
- utflykter, kanske någon stockholmstripp och fester.
- midsommar kommer bli gaalet, festa hela natten och gå hem vid gryningen, en repris av förra året helt enkelt.
- peace & love festivalen
- sommarjobba på sjukhuset heela juli
- i augusti ska jag till västkusten med familjen
vad ska ni göra i sommar?

trashy

posted in: everything .2010-05-25 / 17:40:51 . 9 comments
De senaste dagarna har jag gått klädd i trasiga strumpbyxor, en stor tisha och en mysig kofta ovanpå det, hur boooring som helst..  & mitt hår sjunger sin sista refräng nu, nästa vecka ska jag till frissan och färga det mörkare och toppa mig, det behövs verkligen! Regnet öser ned här i västerås och kylan är tillbaka. Hoppas den försvinner fort så det blir varmt och skönt igen.
Jag känner mig lite deprimerad, på grund av regnet och skolan. Men jag sålde ett porträtt i morse (som jag inte kan visa än då det var en studentpresent) och fick veta att jag fått mvg på Matte B nationella, så det väger definitivt upp alla dåliga saker at the moment. Nu ska jag baka kokostoppar med bror min, talk to you later

lite fin musik

posted in: everything .2010-05-24 / 19:52:22 . 13 comments
lite musik som gör en glad när man går ute i bara ben och solen skiner.

sunday

posted in: everything .2010-05-23 / 21:12:07 . 2 comments
Det är söndag, jag är trött, ful och har fem prov nästa vecka. Min keyboard är trasig och jag vill så gärna spela, jag har bara ätit onyttiga grejer idag och har fetaste utväxten.
Haha mitt humör är verkligen på topp! Ska inte klaga mer, tänkte bara berätta att jag lever. Beställningen jag ritar på är klar när som helst, så snart kommer jag kunna rita mer och visa allt jag ritar i bloggen.
Talk to you later
Besos

beautiful day

posted in: everything .2010-05-22 / 18:05:06 . 6 comments

Jag mötte min vän amanda utanför konsum idag. Det var ett litet tivoli där, så Filip åkte lite karuseller sen gick vi och köpte glass. Nu är sommaren äntligen här!

Greyson chance

posted in: everything .2010-05-22 / 11:11:08 . 7 comments
De flesta av er kanske redan har sett den här killen. Detta är helt sjukt bra! Han är bara tolv år och är sådär ruskigt begåvad! Jag skulle kunna byta ut hela min rit-talang mot att spela piano och KUNNA SJUNGA! (fast piano spelar jag ju redan, men jag önskar att jag kunde sjunga också)
Efter han lagt ut detta på youtube så såg Ellen DeGeneres hans klipp och han blev kontaktad av Ellen DeGeneres producent eller något sådant, och någon dag senare var han med i hennes talkshow. Han fick uppträda och snacka med Lady Gaga i telefon.
Anyways, sitter här och ritar lite på den sista beställningen jag har just nu.. Efter att jag har ritat klart den så kan jag äntligen börja rita lite vad jag vill igen, då kommer det dyka upp fler teckningar här på bloggen! Min vän amanda kommer hit om en timme eller så, vi ska ha picknick ute i det fina vädret.
Jag kan slänga upp lite bilder senare, & så ska jag visa kläderna jag köpte igår.
puss

He estado en estocolmo

posted in: everything .2010-05-21 / 19:21:09 . 0 comments
Tog tåget till stockholm klockan 08:23 i morse med klassen. Vi har varit på slottet och på något museum med kinesiskt porslin (so booooring). Sedan fick vi göra vad vi ville i 3 och en halv timme. Jag, Jessica, Amanda och Beate sprang runt och försökte shoppa så mycket som möjligt, jag hittade lite fina kläder, kan visa senare.
Jag tog med min systemkamera, men upptäckte att jag glömt mitt kamerabatteri hemma strax innan vi skulle kliva på tåget, så några foton från dagen blir det inte.
pusss & trevlig helg på er alla

did u know?

posted in: linda .2010-05-19 / 18:35:03 . 12 comments
fem helt random saker ni inte visste om mig:
-Jag kan skälla som en hund, jag låter som en rädd liten chiuaua haha.
-Jag spelar piano, ofta på gehör, men jag har världens hemskaste sångröst.
-Jag har inte träffat min riktiga pappa på snart 6 år.
-Jag älskar svart kaviar, jordnötssmör och turkisk yoghurt, men hatar sparris.
-När jag var liten så hade vi en "astrid lindgren-dag" på lekis, alla barn klädde ut sig till pippi, madicken eller emil. Jag klädde ut mig till draken Katla, ni vet draken i bröderna lejonhjärta.
Någon som vill berätta något roligt om sig själv? :)
pic tagen för någon månad sen..

Drawing materials

posted in: Work in progress .2010-05-19 / 16:02:35 . 11 comments
Okej, alla som inte är konstintresserade kan scrolla ned nu haha.
fick en fråga vid frågestunden om vad för rit-material jag använder mig av, så jag tänkte skriva ett litet inlägg om det.
Dessa papper har jag både i A4 och i A3. Jag beställde hem riktigt släta papper, & i början så var jag missnöjd, för pappersarken är fan hala som is! Men efter jag ritat mitt senaste porträtt på ett sådant A3 så kan jag bara säga: åh vilka bra skuggor det blir på det! Det är verkligen jättelätt att få till fina skuggor, så jag är nöjd med dem. Dock ska jag nog köpa papper som inte är liiika släta också.
Ni kanske tror att jag är värsta pappers-experten nu, men det är jag verkligen inte. Detta akvarellpapper använder jag mig av i alla fall, jag beställde hem det billigaste pappret jag kunde hitta, som var rätt storlek.
pennor i olika hård/mjukheter från Faber Castell.
knådgummi (som jag nyligen upptäckt!!) och sudd från Faber Castell. Som ni ser har jag klippt sönder dem, det är för att jag "skuggar" detaljer med de vassa kanterna på sudden.
Lite olika penslar. Har ingen aning om de är till för just akvarell, jag köpte typ de billigaste jag hittade tror jag haha. penslar är så sjukt dyrt, man börjar nästan svettas när man ser priserna, typ 200 kronor för 3 penslar?
stompfers i olika storlekar!
akvarellfärger!
De här pennorna är helt fantastiska! Man kan rita de allra mörkaste partierna utan att ens behöva trycka hårt alls! Vill ni få till riktigt svarta partier på en teckning: prova de här pennorna! beställde dem på zinkvit.se
Det mesta av dessa grejer har jag beställt hem från zinkvit.se, annars har panduro och akademibokhandeln lite konstgrejer. Dock har jag ett par kolpennor som ligger och skräpar någonstans, pennvässare, oljefärger, målardukar och lite annat som jag glömde ta kort på.

leave a comment!

posted in: everything .2010-05-18 / 18:07:14 . 17 comments
Jag hade mattenationella i fyra timmar i morse, inte kul alls. När jag klev ut igenom dörrarna på rudbeck så var det nästan som att kliva in i en bastu. Det känns helt knäppt, för en vecka sen var det mulet och kallt, nu skiner solen och träden är täckta av gröna löv. Helt underbart!
Efter skolan gick jag runt en sväng på stan, men det var inte kul eftersom jag är helt pank just nu. Men jag har en beställning att rita klart den här veckan, så jag kommer tjäna en slant på det.
Anyways, tror jag ska ta en powerwalk ute i solskenet nu.
Tänkte fråga er, (jag har frågat det här förr) men vad skulle ni vilja se mer av i min blogg? Jag känner mig ganska inspirationslös just nu. Jag vet att många av er vill att jag ska fixa mer tutorials, och jag lovar att jag ska det så fort allt skolarbete lättar från mina axlar. Men.. lämna en kommentar!
puss på er alla.

tired of my hair

posted in: everything .2010-05-17 / 16:03:28 . 6 comments
Jag älskar mitt blonda hår, men jag är så sjukt trött på slitet hår och fet utväxt. Jag funderar starkt på att färga det ljusbrunt/mellanblondt eller något, kanske som på bilden? Det skulle bli fint i sommar då det blir lite solblekt. Dessutom har jag också bestämt mig för att spara ut mitt hår, inte för långt.. men till brösten ungefär, haha. För nu känns det som om jag är fast i samma frisyr hela tiden, kan inte göra något roligt med den. Jag har egentligen lockigt hår, vilket skulle bli superfint om jag hade lite längre hår. oj vad mycket hår-snack det blev, ska skona er nu haha.
Nu ska jag sola lite, sen väntar matteboken på mig. Jag har mattenationella i morgon.
Jag kan passa på att tacka för alla otroligt fina kommentarer, det betyder så mycket!
HUGS!

Till min älskade storebror.

posted in: my art .2010-05-15 / 19:23:10 . 48 comments
Ni vet mitt hemliga A3 porträtt som jag har ritat på under de senaste dagarna? Det var ingen beställning, utan en present. Jag skrev att det var en beställning utifall min bror skulle kika in här på bloggen och klura ut att det var en present till honom.
Min storebror Jimmie fyller 25 år idag. Jag älskar honom otroligt mycket och ser upp till honom på alla sätt och vis.Vi firade honom igår med världens bästa fest, det var verkligen hur roligt som helst. Men det bästa på hela kvällen var när jag gav min present till honom.
Jimmies pappa dog i en olycka när Jimmie var liten, och min present till min älskade bror var ett blyertsporträtt på hans pappa. Den här teckningen är det bästa jag någonsin ritat, just för att den betyder så himla mycket och för att det ligger så mycket tid och kärlek bakom den.
Nu hänger tavlan på hans vägg, jag och mamma ramade in den i en stor svart ram.
Med den här teckningen vill jag säga: grattis världens bästa storebror, jag älskar dig!

have a nice friday

posted in: everything .2010-05-14 / 12:34:02 . 6 comments
Hinner inte blogga idag, Min storebror fyller 25 så jag och min familj så iväg på fest.
Vi hörs tomorrow!
I almost forgot: en ny teckning kommer upp på bloggen i morgon! Någon som är nyfiken?
BIG HUGS

Answers part 2

posted in: questions and answers .2010-05-13 / 19:54:54 . 6 comments
Här kommer andra delen med svaren på era frågor:
När börja du rita?
Jag har ritat i hela mitt liv, men som jag berättat förut så började jag rita "på allvar" julen 05 har jag för mig.
Hur ofta är du i stan?
haha det beror på vad du menar med "stan" , I västerås (där jag bor) så är jag på stan nästan varje dag, då min skola ligger där.
Vad använder du för kamera?
Jag fotar med min Canon EOS 500D, fick den i julklapp och är jättenöjd med den!
Hur lång tid spenderar du på utseendet varje dag?
Oj, det är olika. Jag lägger ned mest tid på mitt hår (har egentligen väldigt lockigt/risit hår) plattar det, har i tusen produkter osv. Men runt en timme kanske, mer eller mindre.
Har du haft några förhållanden? (kanske för personlig?)
Jag har inte haft ett seriöst förhållande
vilken teckning är du allra mest nöjd med och varför? :)
Åh, vilken svår! Men jag måste nog säga sweeney todd teckningen. Jag la ner så grymt mycket tid på den & jag tycker att man verkligen ser hatet/ilskan i hans blick. Annars är jag grymt nöjd med den här teckningen för att jag lyckades måla den med akvarell, då jag är mer van med blyerts.
varifrån får du din inspiration till din härliga klädstil? nån speciell person eller vad? gillar din stil
starkt!
oj, det är så olika. bloggar, tidningar, äh jag vet inte. Det känns som om jag fortfarande försöker "hitta" min egen stil.. vad kul att du gillar den :D
varifrån får du din inspiration till dina teckningar och målningar?
När jag ritar av människor så behöver jag inte mycket inspiration, då är det bara att rita av dem & försöka få det så likt som möjligt som gäller. Men när jag målar egna grejer (som den här och den här) så inspireras jag av filmer och musik.
Vad vill du bli när du blir stor?
Min högsta dröm är att få jobba som läkare utan gränser i Asien eller Afrika.
Vad är du mest nöjd med på ditt utseende?
Mina axlar och nyckelben. Haha det kanske låter lite strange..
Det här är inte direkt en fråga, mer än önskan. Kan inte du rita av en bild på dig? Det skulle vara kul.
Jag skulle nog tröttna på att sitta och rita mitt eget ansikte, men jag skulle kunna tänka mig att rita av en bild på mig och en vän, typ en riktigt härlig sommarbild eller något.
Hur länge har du målat porträtt och vad var det som fick dig att börja? :)
Jag målade mitt första porträtt när jag var 11 eller 12 år tror jag. Jag såg en massa porträtt-teckningar på någon hemsida & kände bara: sådär duktig vill jag bli!
Är du medlem på deviantART?
Nej det är jag inte.
Vad för sorts pennor och metarial använder du när du tecknar? Kan du rekommendera några bra blyertspennor för att teckna?
Jag använder mig av pennor från Faber-Castell i olika hård/mjukheter.. allt från 2H till 9B. De finns att köpa styckvis och i "plåtskrin" med typ tio stycken, dem rekomenterar jag verkligen.. Jag kanske kan fixa ett inlägg där jag visar allt jag använder? Det är lite jobbigt att sitta och skriva upp allt här, det är bättre om jag visar med bilder.
Undrar du aldrig vart din förra mobil tog vägen? hoho
Haha jag kan sätta en hundring på att det är min vän Vevve som skrivit denna fråga. Haha jo jag undrar vart den tog vägen :( troligtvis så tappade jag den på stranden, så någon lycklig fiskmås kanske sitter och smsar med den nu.
Skulle du kunna göra en "video tutorial" någon gång? 
Vet att du har försökt förut, men att det inte gått- men det skulle verkligen vara jättekul om du kunde göra det! :D
Det skulle jag visst kunna göra, någon gång.. problemet är att filen blir så grymt stor när jag filmar med min kamera så det går inte att öppna i något redigeringsprogram. (skulle inte vilja sitta och snacka i en tutorial, hellre skriva dit instruktioner eller något)
är du medlem på lookbook?
Nej det är jag inte, men det är något jag skulle kunna tänka mig. Men man behöver typ en invite-kod eller något för att bli medlem?
vart hittar du alla bilder som du ritar av? :)
jag hittar dem på google för de mesta. Jag söker på de mest konstiga saker ibland haha. Men om man vill rita av kändisar så tipsade jag om en sida förut http://www.go4celebrity.com/ Dock använder jag den väldigt sällan.. Men där finns en del bilder på kändisar.. Men om man till exempel vill rita av rihanna så kan man ju alltid googla och kolla om hon har en fan-hemsida och kolla om det finns en massa bilder på henne där.
Skulle du inte kunna filma när du ritar en teckning nångång, och göra som en timelapse av det typ? vore kul att se (:
Det vore skitkul att göra det, men filerna på så stora när jag filmar med min kamera, det går inte att redigera dem i de program jag har på datorn.

Answers part 1

posted in: questions and answers .2010-05-13 / 15:25:24 . 4 comments
Här kommer första delen av svaren på era frågor från frågestunden:

Har du kommit på egna rittekniker eller har du lärt dig utav andra?
De sätt jag använder mig av när jag ritar har jag kommit på själv.
Hur gör du med alla blyerts-fläckar som uppstår? Eller hur gör du för att undvika dem?
Jag brukar lägga ett tunt papper över de "delar" jag ritat klart, så jag inte smetar ut blyertsen med handen, men uppstår det några blyertsfläckar så suddar jag givetvis bort dem. Ett tips är också att tvätta händerna ofta, så de inte är alldeles gråa av blyerts :)
vilken är din favorit butik`?
H&M, bikbok och monki
vart köper du alla dina konstgrejer?
Jag brukar köpa dem på panduro eller akademibokhandeln, men sist så beställde jag papper och sånt från zinkvit.se, superbra verkligen! Leveransen tog typ 1 eller 2 dagar bara.
vilken sko storlek har du?
39
hur lång är du?
174 centimeter
vilken är din absoluta favvo maträtt? :D
hm, vad svårt att välja! Jag älskar chexico, grillat och all arabisk mat som hanins mamma lagar haha.
kan du inte göra en videoblogg någongång? skulle vara kul! =)
Haha åh, jag vet inte. Jag skulle aldrig kunna sitta och säga "heeej bloggeeen", det skulle kännas wierd as hell. Men nån slags video kanske jag kan fixa om ni skulle vilja det.
var köper du dina kläder mest? Typ vilka affärer
H&M, monki, bikbok, gina.. Det finns inte så roliga butiker där jag bor, men monki och weekday ska öppna butiker i en galleria här i höst, längtar!
Vad är ditt favoritklädesplagg?
AAH, kan inte välja. Min turkosa kavaj kanske, nej jag har ingen aning.
hur sminkar du dig?
Till vardags: foundation, mascara, +en puderrosa ögonskugga eller en fet svart eyeliner.
När det är fest så kan jag ibland skippa eyelinern och köra på sotiga ögon istället. Rött läppstift gillar jag också!
vad äter du helst till frukost?
En stor kopp te (indian spice!) och en fullkornsmacka med leverpastej eller skinka.
hur ser du på religion? :)
jag själv tror inte på gud, men jag accepterar att andra människor gör det. Om en religion ger tro, hopp och kärlek åt människor så är det verkligen bra, men det är synd att konflikter och fördomar ibland uppstår på grund av just religion.
Vart bor du?
jag bor i västerås
Har du någon partner?
Nej, jag är singel :)
Vad använder du för scanner?
haha var tvungen att ta fram den under sängen & kolla.. Canon MP140 står det på den :)
hur gammal var du när du började rita/måla "på riktigt" (alltså inte typ som när man gick på dagis) och hur gammal var du när du förstod att du hade (har) talang?
hm.. jag har ju ritat i hela mitt liv. Fröknarna på dagis sa redan då att jag var riktigt duktig, sen när jag började skolan så hade jag väldigt lätt att rita. Men jag tror det var när jag började rita porträtt. När jag var 11 eller 12 så ritade jag av t ex. av Elvis Presley, som är ett av mina första porträtt. Jag märkte då att man faktiskt såg att det var Elvis, och jag började rita mer & mer porträtt.
Är du en sådan person som älskar mat eller är du tvärtom?
Det beror helt på vad det är för mat, är det mat jag tycker om så kan jag äta hur mycket som helst!
Vad är din naturliga hårfärg?
Blå. haha nej men.. mörkblond typ.
Vilken är din favoritfrukt? :DD
Ananas!
Hur har du lärt dej att rita så sjukt snyggt? Föddes du med det eller har du tränat så att du blivit det? :D Ps. du har en jättebra blogg
Min pappa var duktig på att rita, men han ritade mest seriefigurer och sånt. Jag har alltid haft lätt för att rita, men självklart så jag jag ju utvecklats väldigt mycket under de år jag ritat. & tack så mycket, kul att du gillar den!
vilka bloggar läser du? har du någon favorit?
Jag läser nästan alla "topbloggar" Kenzas, Blondinbellas, Kissies, Tyras osv.. AmandaBerg, Almah.. Ett par konstbloggar också, KanDee, Igor+André, Birdy&Me bland annat. Sen läser jag mina vänners bloggar också! Listan kan göras lång.. Jag har faktiskt ingen favorit.. ingen som jag kan komma på i alla fall.
när började du blogga egentligen och why?
Jag hade en blogg innan den här, som jag startade för 2 år sen kanske. Den skaffade jag mest för att alla andra hade en blogg. Jag skaffade en ny blogg (den här) för ett år sedan, mest för att jag ville ha ny bloggadress. Jag hade också tröttnat på bilddagboken & började lägga upp bilder och skriva en massa skit på bloggen istället.
hur många syskon har du?
Jag har tre bröder! En storebror och två småbrorsor.
lärde du dig riata av att titta på andras tutorials?
P.S. du är bäst
Jag har faktiskt aldrig provat att rita efter andras tutorials så, svaret är nej. Jag är självlärd!
+ aw, tack snälla vad glad jag blir!

the imaginarium of dr parnassus

posted in: everything .2010-05-12 / 22:52:49 . 6 comments
Hanin & Saba åkte hem för någon timme sedan. Vi har haft film/mys kväll, lagat god mat och ätit godis, det kan inte bli mycket bättre.
Jag är ledig från skolan torsdag/fredag, det känns helt underbart. I morgon ska jag sova hela förmiddagen, sen måste jag verkligen rita och plugga hela dagen, (ledig från skola och pluggande in my ass) På fredag fyller min bror 25 år, så då blir det fest!
ett ord räcker, filmen var: amazing!

Frågestund!

posted in: everything .2010-05-11 / 20:46:24 . 35 comments
Har fått en del frågor bland kommentarerna under de senaste dagarna, så jag tänkte att vi kör på en frågestund!
Ask me anything, så svarar jag om någon/några dagar.



update: STOPPP! :)

sorry guys

posted in: everything .2010-05-09 / 22:57:20 . 8 comments
Min blogg känns verkligen som världens tråkigaste just nu. Det känns så tråkigt att inte ha några nya teckningar att visa, & jag har dessutom knappt haft inspiration alls att blogga om annat.. Men cred till er som kikar in här varje dag i alla fall, ni är guld!
Jag har nyss ritat på mitt "hemliga porträtt/beställning" i någon timme & jag lovar att ni snart kommer att få se teckningen!
Men jag kan berätta för er att det är en riktig närbild jag ritar, på ett A3.

Fick denna kommentar för någon dag sedan:
Hej, på tal om inte bilden över huvudtaget, kan man på något sätt göra så att stomparna(?) blir spetsigare, typ att man kan "skala" dem eller något?
sv: Ett tips, använd inte en pennvässare! Hela stomfern smular typ sönder då, eller ah iaf de gånger jag försökt med det haha. När jag ska fixa till mina stompfar (antingen så de blir lite vassare eller "rena") så brukar jag använda en liten fickkniv och "tälja" stomfern.

i love musicals

posted in: everything .2010-05-08 / 23:43:11 . 7 comments
Efter att ha gått hem ifrån Hanin elva i morse, så har jag inte gjort mycket annat än druckit smoothie, käkat chips, kollat på film, ritat och nu så fastnade jag framför musikalen cats. Jag älskar musikaler, jag önskar jag kunde få åka & se en live! Den enda musikal jag har sett live är den svenska versionen av rent, men thats it.
I morgon kommer jag säkert att vara tio gånger tröttare & mer sliten än vad jag känner mig idag, man kan inte göra annat än att ääälska söndagar. Jag känner mig rätt hängig, hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk.
Nu ska jag sluta gnälla och läsa lite innan jag går & lägger mig. Talk to you tomorrow!

flower power

posted in: clothes .2010-05-07 / 17:23:41 . 11 comments
med slarvigt knutna kängor och i mina fina somriga strumpbyxor ska jag nu cykla iväg till Hanin. Vi ska kolla på film, äta en massa godis och grilla. Kameran följer med så kanske dyker det upp lite fina bilder här i morgon.
Hoppas ni får en awesome fredag!

I wandered up for a closer look

posted in: photography .2010-05-06 / 19:05:21 . 9 comments

Gick en riktig powerwalk runt åkern i det fina vädret. Hittade ett fint dike, bestämde mig för att fota det. Det slutade med att jag snubblade fram bland buskar och snår och tusen taggiga frön fastnade på mina ben. Det var dock värt det, & motion fick jag också!
I morgon är det äntligen fredag. Jag ska tillbringa kvällen hos bästa systrarna Abdali. På lördag och söndag ska jag isolera mig från omvärlden inne på mitt rum. Jag ska dricka te, rita och lyssna på musik tills jag spyr. Låter underbart huh? Någon av er som ska hitta på något kul i helgen?

wednesday

posted in: linda .2010-05-05 / 21:03:48 . 9 comments
Min mamma är barnmorska och jobbar kväll ibland & min plastpappa jobbar i norge vissa veckor, vilket resulterar i att jag ibland måste vara barnvakt åt min lillebror. Idag var jag det. Jag slutade vid ett, gick omkring på stan ett tag och kollade på kläder, sen åkte jag och hämtade Filip på dagis klockan tre. Så min dag har bestått av lego, barnprogram och spel. Ganska segt faktiskt då jag har en massa grejer att göra, men han är verkligen världens gulligaste unge så det har varit ganska kul ändå. Nu sover han äntligen så jag ska koka en kopp te, vira in mig i en filt i soffan & kolla på greys anatomy. Efter det ska jag plugga (suck). Fan, det känns som om tiden inte räcker till. Ibland vore det bra om dygnet var 34 timmar istället för 24.
Men snart är det helg! På fredag ska jag sova över hos min bästa vän Hanin och på lördag/söndag så ska jag bara rita och plugga lite till. Ibland önskar jag att jag gick estet istället för Nv, tänk vad undebart det hade varit att få spela piano eller rita/måla hela dagarna.
pic - från förra veckan någon gång..

check out my tutorials

posted in: everything .2010-05-04 / 20:28:45 . 12 comments
Ibland så får jag lite frågor om jag inte kan visa hur man ritar tex ögon och näsor. Jag har ju fått lite nya läsare & det kanske inte är aplätt att hitta här i bloggen..
Jag har en kategori där det finns inlägg där jag med steg-för-steg bilder och instruktioner har visat hur jag ritar olika grejer: tutorials. Än så länge har jag bara visat ögon, hår, läppar och näsa. Men jag tänker självklart göra fler tutorials sen när jag får mer tid över, jag har det lite tufft med skolan & sånt atm.
Så kolla in mina olika kategorier om ni vill se mina teckningar, foton, egobilder osv.. haha
hugs

two pictures

posted in: linda .2010-05-02 / 14:30:26 . 28 comments
pics: Jag i tisdags. foton tagna av fina elin!
Jag har inlett ett filmmaraton (som jag nästan har varenda söndag) Nyss satt jag & skrattade åt Heath Ledger när han sjunger "I love you babyyy" i filmen 10 things I hate about you.
Snart ska jag sätta på nästa film, har inte bestämt mig vilken det blir än bara. På söndagar orkar jag verkligen inte göra någonting alls, jag brukar bara dra på mig mjukiskläder och slappa. Jag har också några teckningar jag ska/behöver fortsätta på, som ni vet så ritar jag på lite beställningar som jag inte kan visa än. It sucks, för jag vet att många av er så gärna vill se nya teckningar men det är bara & acceptera läget just nu. Vi får se om jag kanske kan visa någon annan teckning jag håller på med lite senare ikväll istället.
Puss

tatttoooo design by me

posted in: everything .2010-05-01 / 19:50:34 . 23 comments
För någon/några månader sedan så ritade jag en tatuering-design åt min plastpappa Marco. Han vill ha en tatuering som täckte hela underarmen i lite mauri/polynesisk stil (jag är inte så insatt i tatueringsstilar, men någonting åt det hållet) så jag googlade lite efter inspiration från andra tatueringar. Jag "lånade" den stora runda ringen (tror ni förstår vilken jag menar) från en annan design, sen flöt det på bara & jag fixade resten helt själv. Fast jag använde mig såklart också av mönster som är typiska för den stilen på tatueringar.
Aja, hur som helst.. Efter flera sittningar så sitter nu tatueringen på Marcos arm! Det känns riktigt kul! Min mamma har också en tatuering som jag har ritat, den föreställer blommor och några rankor + alla hennes barns namn. & även min storebror vill att jag ska rita en tatuering åt honom. I framtiden kanske jag inte bara ritar tatueringar, utan då kanske det är jag som sitter där med maskinen i handen och tatuerar. Tatuerare är det enda yrket inom "konst" som jag idag kan tänka mig, men min största dröm är att bli läkare (som många av er kanske redan vet)

valborg

posted in: everything .2010-05-01 / 15:00:04 . 2 comments
pic -någon gång igår kväll!
Vaknade i morse med huvudvärk, som det ser ut nu så kommer jag tillbringa den här dagen med ett par bra filmer, te och frukt. Ska måla/rita ett par timmar också. puss
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]