my friend

posted in: everything .2010-09-30 / 18:49:30 . 7 comments

I morgon är det äntligen fredag! Jag har längtat efter helgen enda sedan i måndags.
Så.. när jag kommer hem ifrån skolan i morgon ska jag läsa lite biologi, sedan packa ihop min dator och sticka hem till bästa Hanin. Vi kommer antagligen tillbringa kvällen under ett par filtar framför en bra film.

Dock så kommer helgen förstöras av allt skolarbete jag måste ta itu med. Dock ska jag varva allt plugg med lite pennor & papper, så det kommer nog inte bli helt outhärdligt. besos

Första gången

posted in: everything .2010-09-29 / 18:06:37 . 18 comments
Igår var det första gången jag hängde upp någon utav mina teckningar på mina väggar. Eller rättare sagt: min mamma hängde upp dessa två akvarellmålningar i mitt rum. Mina teckningar ligger bara & skräpar i en pärm i min bokhylla, vilket är lite synd. Men det blev faktiskt ganska fint. Den svartvita passar verkligen in i mitt rum, då nästan allt går i svart och vitt, med undantag för sängen som är täckt med färgglada kuddar från indiska och asien. 
Nu ska jag skriva en 1,5 a4 lång argumentarande text om livstids fängelse i Sverige. Jag vill ha höstlov.

Warning

posted in: everything .2010-09-29 / 15:27:54 . 6 comments
At the moment så håller jag på och fixar & trixar med designen, så bloggen kan se lite knäpp ut ett tag. Jag måste bland annat fixa till bilderna i menyn och ändra storleken på bilderna i bloggen så de blir större. Många kanske kommer sakna min turkosa design, men jag är inte en utav dem haha.

tell me something funny

posted in: everything .2010-09-28 / 19:26:28 . 12 comments
Åååh, har nyss ritat andra ögat på arwen, å nu ser hela teckningen helt bajs ut. Jag är inte nöjd alls. Fan.
Jag borde egentligen plugga nu, men jag tänkte lägga mig och vila en timme först. Jag längtar ihjäl till höstlovet. Men jag har sju prov att göra innan jag kan njuta av skolfria dagar, kill me.
Jag känner mig verkligen deprimerad nu, tror inte jag är den ende som känner mig helt slut just nu. Kan inte ni berätta något roligt/knäppt ni har varit med om? Så kan vi muntra upp varandra haha.

Jag är extremt klantig ibland & för några veckor sen så cyklade jag och mina bröder till Ica och köpte lite godis. På väg ut från ica så stannade vi vid tuggummi-automaterna och gick därifrån med fickorna fulla av tuggummi. På väg hem så proppade jag in sex stycken i munnen (smart, jag vet). Jag kunde knappt tugga dem fick för mig att visa hur stort tuggummi jag hade för min bror. Så jag skriker något i stil med "johan kolla mitt tuggummi" och gapar sedan så stort jag kan. Tror ni inte att tuggummit ramlar ut ur min mun? & IQ befriad som jag är, så släpper jag mitt styre och försöker fånga det, vilket resulterar i att mitt styre svänger tvärt och jag ramlar rakt in i en buske. 

two photos

posted in: linda .2010-09-27 / 21:04:34 . 12 comments

visste ni att jag har glasögon?
Jag är en riktig slarver när det gäller att ta hand om mina ögon. Egentligen så ska jag inte vara utan glasögon eller linser alls, men jag brukar skippa båda vilket resulterar i att jag ser dubbelt på långt håll. Men jag ska bättra mig, jag måste. Annars kommer jag väl inte ha några ögon kvar till slut, haha.

Jag måste bara säga att jag är så grymt trött på min design här på bloggen. Den måste ändras helt & det är snart. Jag har haft samma bakgrund i över ett år nu och vill typ spy på den. Aja, jag har tyvärr inget intressant att skriva. Jag måste gå & lägga mig snart, det rinner nästan tårar för att jag är så trött. vi hörs, puss

trött

posted in: everything .2010-09-26 / 21:13:25 . 20 comments
Jag har legat i min säng hela dagen. Jag har knappt orkat lyfta en fena. Jag är alltid lika tråkig och trött på söndagar.

Någon av er som kan tipsa om en sorglig film? Nu menar jag ingen romantisk komedi som man fäller en liten tår till, utan en riktig tear jerker, som man störtbölar till. Jag är inne i någon slags "jag kollar bara på sorgliga filmer"- period.
Arwenporträttet ligger halvfärdig i min bokhylla, som sagt har jag inte orkat gjort någonting alls förutom att ligga i min säng och kolla på tv idag. Men jag lovar att jag kommer rita klart henne i veckan.

at johannas place

posted in: everything .2010-09-25 / 13:21:41 . 6 comments
0

Avslutar med en bild på födelsedagsbarnet själv! (eller ah, vi firade henne i efterskott haha)

Det var en supertrevlig kväll & jag hade jättekul med mina fina vänner! Om tre veckor så är det vevves tur att fylla 18 & då är det bara jag kvar sen! Dock får jag vänta i över fem månader innan det är min tur, vilket är nackdelen att vara 93a då många (nästan alla) av mina närmsta vänner är 92or. Men jag ska vara glad att jag fyller tidigt på året i alla fall!

Ikväll ska jag hem till Amanda med Jessica & Beate. Vi ska ha filmkväll och trycka i oss mängder med godis.
Talk to you later.

Tuff vecka

posted in: everything .2010-09-24 / 19:09:40 . 1 comments
Det har varit en tuff vecka för mig, det känns superskönt att det är helg nu. Jag ska strax iväg till min vän Johanna som har fyllt år & fira henne. Kamerabatteriet är dött, men jag ska nog ta med mig laddaren så kan jag ta en massa kort sen under kvällen. Vi hörs senare! And btw, i helgen kommer förmodligen Arwen-teckningen bli klar!! Så håll utkik :)
puss på er alla fina!

cold and tired

posted in: linda .2010-09-22 / 22:19:19 . 10 comments

Känner mig helt slut just nu. Har ångest på grund av skolan och känner mig trasig. Fast skolan är inte den enda boven bakom det utan det beror på en hel del andra saker också. Jag känner för att måla världens deppigaste teckning. Äh nu ska jag inte sitta här och klaga, hah. Jag ska sova ut ordentligt nu så hörs vi i morgon när jag är lite gladare. BESOS!

true blood

posted in: everything .2010-09-21 / 18:08:48 . 13 comments
Nu ska jag tillbringa ett par timmar framför säsong tre av true blood :)

tummen ner för skolan!

posted in: everything .2010-09-20 / 20:03:34 . 10 comments
Skolan suger just nu. Jag måste ta itu med matten, kemin, fysiken och psykologin. Låter kul huh? Jag längtar redan till helgen haha. Då ska jag:
- gå på tjejmiddag hos Johanna som har fyllt 18 år!
- träffa ett par klasskompisar & ha filmkväll
- inte plugga ett skit
- rita vidare på en beställning
- troligtvis shoppa eftersom nya butiker öppnar här i västerås i en ny galleria!
vad ska ni göra?

and btw, kul att ni gillade mitt klipp! Nu när jag äntligen har fått windows movie maker att funka så kan jag fixa fler filmer i framtiden, jag kanske kan göra tutorials i både steg för steg bilder (som jag gjort tidigare) och i videoklipp. Vad säger ni? Ja/Nej?

a short clip

posted in: Work in progress .2010-09-20 / 08:29:07 . 17 comments
Nu är det såhär att det tar fleeeera timmar för mig att skugga ett ansikte, så det ni ser på denna lilla filmsnutt är bara basen/början av skuggningen kan man säga. Sen så fixar jag alla detaljer, mörkare skuggor och "highlights" med hjälp av knådgummi, men videon skulle bli alldeles för lång för att kunna ladda upp på youtube om jag skulle filma allt då haha, för det tar flera timmar att rita.
Men tänkte att detta klipp kan vara kul att se i alla fall, även om det bara är "basen/början" av skuggningen (och bara ena sidan av hennes ansikte) :)



om ni undrar varför hennes ansikte ser snett ut eller har en konstig form så beror det på att hon har en huva/slöja som "ramar in" hennes ansikte på bilden jag ritar av, men den har jag inte hunnit börja rita på än.

I detta klipp så använder jag mig av 2B penna och en stomfer. Dessutom så skuggar jag med mina fingrar och min tröja? (haha, ibland använder jag pappersnäsdukar också) Videon kanske inte är mycket till hjälp, men det jag gör är att jag hela tiden "bygger på" med skuggor, istället för att trycka jättehårt med pennan där det ska vara lite mörkare direkt. (ska visa det med lite bilder sen) Om man skuggar löst och hela tiden bygger på med mörkare skuggor så är det mycket lättare att "smeta ut/skugga ut" om ni förstår vad jag menar.

& fråga mig inte varför min hand ser ut som en monsterhand i stillbilden, hahaha. Vet inte riktigt vad jag gör med den haha.

aaaaaaah

posted in: everything .2010-09-19 / 19:42:04 . 1 comments
jag är så jävla klumpig. vet ni vad jag nyss gjorde? formaterade minneskortet på min kamera utan att tänka först, så alla bilder jag tagit under tiden som jag ritade på arwen (till nästa tutorial) är borta. Aja, jag har ju en del kvar att rita, så jag får plocka fram kameran igen!
Nu ska jag rita vidare & kolla på valvakan samtidigt :)

I love you guys

posted in: everything .2010-09-18 / 21:12:48 . 5 comments
två random bilder från helgen. ph 1: min bästa vän. ph 2: maria & jag (blir så glad när jag ser denna bild haha)

nu ska jag cykla iväg till vevve. c u later!

"It's never too late to be who you might have been"

posted in: clothes .2010-09-18 / 21:07:01 . 6 comments
...

c u later

posted in: everything .2010-09-17 / 19:02:09 . 4 comments
Nu sticker jag iväg på spakväll med maria och vevve.
Har ni tråkigt kan ni alltid klicka här och lyssna på lite fin musik :)

triss

posted in: everything .2010-09-15 / 21:26:31 . 7 comments
Fick lite inspiration på svenskan/engelskan idag, så till vänster ser ni ett ljus och ett timglas jag satt och skissade upp med en bläckpenna. Vi får se om jag utvecklar något av dem till en akvarellteckning sen. Tänker mig någon som är instängd i timglaset (i samma stil som denna teckning) men äh, vi får se. Det halvfärdiga ögat ni ser är början på arwen-porträttet. Haha det är nästan skrattretande hur otroligt långsamt jag ritar! Jag är en sådan perfektionist, måste alltid ändra småsaker, till exempel flytta pupillen en millimeter åt höger. Till höger ser ni mitt absoluta älsklingspapper, s k i t b r a att skugga på! Bristol, från canson med "extra smooth surface" som det står på framsidan :)

tack snälla charlene för den fina teckningen

posted in: everything .2010-09-14 / 18:59:40 . 12 comments
Jag blev överraskad när jag kollade min mail och upptäckte att en läsare har ritat av mig! Tack snälla charlene för den underbara teckningen! Det är inte ofta någon ritar av mig :D

finally

posted in: everything .2010-09-13 / 20:13:12 . 2 comments
Äntligen kan jag logga in här! Blogg.se har strulat som fan här hemma hos mig, någon som har haft samma problem? Jag har knappt kunnat logga in! Det är ungefär den 14 gången jag försöker skriva ett inlägg, och nu verkar det äntligen funka i alla fall.
Nu ska jag skriva en fyra a4 lång biologi-labrapport, vi hörs sen!
puss

00:49

posted in: everything .2010-09-12 / 00:49:43 . 7 comments
Okej, någon riktig work in progress bild blev det då inte, mina ögonlock är för tunga för att jag ska orka sätta mig ned & rita just nu. Dessutom så upptas halva mitt rum utav min lillebrors koja som jag hjälpte honom att bygga tidigare idag. & min favoritfåtölj (som jag alltid sitter i när jag ritar) är faktiskt kojans ena vägg, vilket är ännu en anledning till varför jag inte ska rita i flera timmar nu (tar jag bort fåtöljen så rasar kojan samman & jag kommer mötas av ett par små tårfyllda ögon i morgon bitti). Men denna snabbskiss kan jag bjuda på. Jag ville mest publicera den så ni blir lite nyfikna, haha. Om x antal dagar så kommer Arwens vackra ansikte pryda pappret (får vi hoppas i alla fall) 
Godnatt på er alla fina läsare!

Jag önskar att mitt liv vore lite mer såhär:

posted in: everything .2010-09-12 / 00:16:25 . 16 comments
underbar film!

saturday

posted in: photography .2010-09-11 / 09:00:46 . 5 comments
Godmorgon allesammans!
Gårdagen spenderades med fina vänner, jag ska försöka få tag i lite bilder från nattis kamera & slänga upp ett par på bloggen sen. Idag ska jag dock plugga, rita, plugga, rita och plugga lite till. Så det kommer antagligen dyka upp en "work in progress" bild på Arwen idag (eller inatt haha, eftersom jag alltid ska rita mitt i natten)
Vi hörs senare!

Lite random pics tagna av mig. 
& för er som undrar/har undrat: jag redigerar min bilder (bland annat så de ser sådär gamla & slitna ut) i photoscape. :)

där rök lönen

posted in: everything .2010-09-09 / 18:43:53 . 24 comments

Hejdå lönen! Hej min nya älskling!

Jag lever haha! Har bara tillbringat ett par timmar på ett par olika musikbutiker. & denna fina sak fick följa med mig hem! Lönen är nästan borta, men jag är riktigt lycklig.

later

posted in: everything .2010-09-09 / 06:26:18 . 3 comments
Förlåt för bristen på uppdatering igår.. Jag har verkligen fullt upp med en massa skolarbete denna vecka & allt arbete känns som en stor elefant på mina axlar. Igår tog jag en stor fet paus från allt & stängde in mig på mitt rum med första säsongen av one tree hill, det behövde jag verkligen.
Jag har även fått världens inspiration till två nya "egna" teckningar, så nu till helgen så kommer det nog tjuvtittar på någon av dem + arwen porträttet. Jag har nu hittat fina bilder på henne, men jag kan inte bestämma vilken jag ska rita av, så antagligen kommer det sluta med att jag ritar av tre stycken haha.
Ni får ha det så bra idag! hugs

one two three

posted in: everything .2010-09-08 / 16:32:55 . 13 comments
tre inspirerande bilder, källa: unknown

Ibland är det filmer som inspirerar mig, ibland musik. & ibland bilder som dessa.

Let the sunshine in

posted in: linda .2010-09-07 / 17:57:35 . 23 comments
pic från igår.

Just nu sitter jag iförd min nya gråa halsduk & mumsar på mammas äppelkaka :) vad gör ni?

the perfect picture

posted in: everything .2010-09-07 / 15:42:05 . 3 comments
Jag letar som en galning efter den perfekta bilden på Arwen. Jag tänkte nämligen börja rita på det porträttet ikväll. Men varenda bild jag hittar är antingen för liten eller för suddig. Jag har hittat ett par stycken med bra skärpa, men det är inte de finaste bilderna på henne. Det kommer fan sluta med att jag ritar av tre stycken för att jag inte kan bestämma mig.. 

Jag får leta helt enkelt leta vidare!

ANSwers part 3

posted in: questions and answers .2010-09-06 / 20:37:24 . 0 comments
här kommer den tredje delen med svar på era frågor från frågestunden :)


jag undrar hur du gör när du målar utan motiv, vart får du fantasin ifrån?
Alltså jag vet egentligen inte. Visst får jag inspiration från musik, filmer och ibland bilder, men min fantasi bara finns inuti mitt huvud. Ibland så spelar också hur jag känner mig roll, är jag ledsen så blir min fantasi dystrare och är jag glad så blir det tvärt om.
Också undrar jag om du är blyg eller om du är framåt och pratar mycket?
Jag är framåt och pratar mycket :) Om jag träffar nya människor är jag kanske lite tyst i början. Jag är en väldigt social person som älskar att prata, skratta och skämta!

jag undrar vad du tycker mest om att måla med (blyerts, akvarell, akryl m.m)
Hmm, svårt att svara på. Jag älskar att variera mig, för då tröttnar jag inte på något. Men om jag måste välja så är nog akvarell roligast.

hej kan du visa hur du ritar kroppar :) har ganska svårt att rita det för det se så konstigt ut.. och så vill jag veta hur du ritar med en väldigt svart penna , alltså hur man ritar med det utan att det bara blir svart. Ha det gött :D
Jag har typ aldrig ritat en realistisk kropp i hela mitt liv haha, men visst i framtiden kanske jag kan visa det (när jag har fått kläm på de) Din sista fråga förstår jag inte riktigt, menar du när jag ritar svart bakgrund eller när jag ritar konstraster? (svart mot vitt?) Jag kan säga såhär: allt hänger på olika nyanser, ljusa mot halvmörka mot de allra svartaste :)

vad har du för tips till mig, som verkligen vill lära mig att rita bra? jag har inte ritat på flera år, och förra veckan fick jag i uppgift att måla mig själv. det jag kom fram till är att jag i princip ritar lika fult, töntigt och overkligt som när jag gick på dagis. det känns som att hela jag är sprängfylld med idéer och inspiration, men jag kan inte få det ens i närheten av snyggt. vad har du för tips till en som vill lära sig rita? vilka borde mina första steg vara? är det en bra idé att i "läroprocessen" börja med t.ex avmålning?
Det kanske låter tråkigt men.. öva, öva, öva! Börja rita av lättare motiv, försök få med alla skuggor & detaljer. Sedan kan du gå över till svårare motiv, som till exempel ansikten. Försök lära dig hur ett asnikte är uppbyggt. När du ritar av någon, kolla på alla saker i ansiktet. Hur tätt är det mellan ögonen? hur långt avstånd är det mellan näsvingarna och munnen? Vart sitter ögonen i förhållande till näsa och mun? Hur ser fårorna runt ögonen ut? Har personen skrattgropar, leverfläckar osv.. Sen ska du inte vara för hård mot dig själv, jämför dig inte med andra! & att som du själv beskriver det, ritar "töntigt" och "overkligt" kanske bara är positivt? Du kanske kan vända det till något unikt. Alltså jag är ingen expert, så det är svårt att svara på den här frågan. Jag själv har utvecklats genom åren för att jag har övat genom att hela tiden rita nya porträtt och lagt ned mer och mer tid på dem. Sen så tror jag att viljan är grymt viktig, man måste vilja utvecklas! hoppas detta var till lite hjälp iaf :)

Hej! Hur länge har du ritat/målat egentligen? Du har verkligen talang
tack så jättemycket! Jag har i princip ritat i hela mitt liv, men började på allvar julen 05. (haha nu har jag svarat på denna fråga fleera gånger, så nu vet ni? :D)

målar du mest med akvarell? vad köper du alla färger och penslar? :D
Nej jag ritar mest med blyerts faktiskt.. (kolla in kategorin drawings) Just färgerna och penslarna har jag köpt på panduro. Men typ alla mina andra ritsaker (som papper, pennor, knådgummi osv) har jag köpt på zinkvit.se

när kommer nästa tutorial om hur man skuggar ansikten? väntar ivrigt! och du är supergrym, tack för en härlig blogg! puss
Den kommer as soon as possible! När jag får tid över & börjar rita på arwen-porträttet så kommer den! tack så jättemycket för dina fina ord!

skulle du kunna tänka dej att rita av foton på typ läsare som skickar bilderna på sig själva??
=) och liksom göra om dem till..din stil.
Oj det vet jag inte om jag kan, jag har aldrig försökt rita av en människa i "min stil"



Answers part 2

posted in: questions and answers .2010-09-06 / 08:44:24 . 11 comments
Innan jag cyklar iväg till skolan så tänkte jag svara på lite fler frågor från frågestunden! So here we go:
har du någonsinn varit rädd för att sticka ut? :)
Jo det har jag varit, när jag var yngre (okej jag är bara 17 men ändå haha) Jag tycker att man aldrig ska vara rädd för att vara den man är! Sen spelar det ingen roll om man sticker ut eller inte :)

Varför bloggar du inte lika mycket längre?
Sommaren kom, jag började jobba, sen tappade jag helt enkelt inspirationen till att blogga. Men nu känns det som om jag är back on track igen, så jag kommer börja uppdatera oftare nu!

SKa du börja blogga mer om kläder/mode nu än ritningar?
Jag bloggar om vad jag känner för :) Jag vill egentligen inte kalla min blogg för en konstblogg eller en modeblogg eller vad man nu ska placera den i för kategori.. Min blogg handlar om mig, och de intressen jag brinner för. Sen om det är kläder eller teckningar spelar ingen roll. Dock är konst något som "genomsyrar" min blogg & det kommer det att fortsätta göra :)

Vad läser du för program och vilken skola går du på?
Jag läser naturvetenskapliga programmet på rudbeckianska gymnasiet :)

Vad hade du för slutpoäng i nian?
Jag fick 16 mvg och ett vg (i idrott) & eftersom man räknar bort ett betyg när man räknar poängen så hade jag 320 poäng :)

Har du några fixideér? Saker som du måste göra för annars kan det här och det här hända.
Hmm, den här frågan har jag svarat på förut, så svaret blir detsamma :) Jag måste kontrollera att jag ställt väckarklockan flera gånger.. (jag kan ju försova mig haha) sen när jag dricker te med tepåse så slänger jag den lilla papperslappen i vanliga soptunnan, medan själva påsen hamnar i komposten.

skulle du kunna träffa en läsare över en fika?
Ja, varför inte? :)

Har du haft långt hår någongång, eller någon speciell frisyr som du saknar liksom? Kan du inte lägga ut en bild eller två? :D
Jag har inte haft någon frisyr jag direkt saknar och ag har en tendens att klippa av mitt hår så fort det blir lite längre. Men nu håller jag på & sparar ut mitt hår! Jag vill ha det så det täcker brösten typ haha. Jag kunde inte hitta några bra bilder då jag har rensat bort nästan alla gamla bilder på mig, men leta i arkivet på bloggen så kanske du hittar lite olika frisyrer :) 

Kanske svårt att svara på, men om du måste säga en hårfärg som du tycker är finast, vilken kommer du och tänka på?:)
Nej vad svårt! Jag tycker alla hårfärger är fina, men jag älskar rött hår!
Vet du vad du vill jobba med i framtiden?
Hjärtkirurg eller förlossningsläkare :) Jag vill även jobba som läkare utan gränser!

jag har jättemånga gånger försökt mig på att måla med akvarell och skugga i ansikten och så, men det blir aldirg bra. Hur gör du?
Använd akvarellpapper (om du inte redan gör det)! Sen om jag ska skugga tex ett ansikte, så brukar jag vattna det först, sen på med färg där det ska vara skugga. Därefter brukar jag ta en ren pensel och jämna ut det :)

har du några flera intressen än att teckna?
Om man räknar bort att umgås med vänner & sådant så spelar jag piano (på gehör/ ur minnet, är självlärd) och älskar att läsa & kolla på film. Nu låter jag jättetråkig haha.

Du ritar/målar så himla snyggt! Säljer du något?
tack så jättemycket! Nej det gör jag inte, men som sagt så funderar jag på att trycka upp några kopior och sälja :)


Nu får jag verkligen stressa iväg till skolan haha, så resten av frågorna får jag svara på lite senare :) Jag har bara två lektioner idag, hur skönt som helst! Efter skolan ska jag ta en liten tripp på stan och kolla om jag hittar något fint som kan flytta in i min garderob.  
Talk to you later!

a cup of tea

posted in: everything .2010-09-05 / 18:58:47 . 14 comments
Jag har bara legat och slöat hela dagen, ätit lite zoo-apor och spelat lite piano. Nu ska jag hem till farfar & dricka te och äta smörgåsar. Vi hörs sen!

Answers part 1

posted in: questions and answers .2010-09-05 / 14:46:17 . 16 comments
Här kommer första delen av svaren från frågestunden!


tänker du aldrig byta bakgrund på bloggen?
Haha jo någon gång. Jag vill ha en lite mörkare bakgrund nu till vintern, jag får leta vidare..

När får vi se lite outfits? du har grym stil!
Tack så mycket. Jag ska bli bättre på outfits, promise!

vad hände med arwen porträttet?
Jag har inte haft tid att börja rita på det än, men jag ska fortfarande rita av henne. Jag har inte hittat den perfekta bilden på henne, jag letar fortfarande! :)

hur gör du när/om du inte har någon inspiration eller lust till att måla/rita? Alltså, man vill måla/rita men något stoppar, det känns bara jobbigt och tråkigt och man orkar inte. Känner du så nångång och vad gör du åt det?
Skitbra blogg, du är asbra på att teckna
Jag känner så väldigt ofta. Då får jag även lite prestationsångest, vilket är tråkigt. Jag vill ju visa nya teckningar här på bloggen hela tiden, men ibland så går det bara inte att rita. Jag brukar ta en paus ifrån ritandet då, kanske under en vecka eller två & bara göra andra saker. Men om jag fortfarande inte har någon inspiration så sätter jag mig ned med ett papper framför mig i alla fall. När jag väl bestämmer mig för att jag verkligen vill skapa något, så brukar inspirationen komma tillbaka. Så mitt bästa tips är att ta en liten paus från alla pennor för att sedan stänga in dig på ditt rum (kanske med bra musik i öronen) i flera timmar med pennor & papper. Det kanske inte är världens bästa tips, men det är det bästa jag har i alla fall. & tack så jättemycket för dina fina ord :)

vad använder du för kamera :)?
Canon EOS 500D :)

Hej Linda! Älskar din blogg. Skulle dock vilja veta mer om vilka du umgås med. Kan du beskriva dina 5 närmaste vänner med ord. Kram!
Åh, jag kan verkligen inte välja ut fem stycken bara sådär haha, jag har så många nära vänner & alla är så himla underbara, ska jag välja ut flera stycken så blir det fler än fem! Men jag lovar att jag ska lägga ut lite fler bilder på mig och mina kompisar.
Men de två som jag är allra närmast kompis med är nog Hanin och Vevve. Hanin är typ två huvuden kortare än mig & är nog en utav de roligaste människorna jag känner, hon får mig ALLTID att skratta. Mitt liv vore så tråkigt utan henne haha. Hon gör & säger så knäppa saker ibland. Vi tycker & tänker samma saker väldigt ofta & är båda helt galna i film. 
Vevve har jag känt sedan jag gick i femman & vi har alltid varit nära kompisar. Vi delar många roliga minnen från galna fester och filmkvällar med smörpopcorn. Jag ringer alltid henne när jag har tråkigt & vi kan snacka hur länge som helst, om allt. Hon har hjälp mig genom svåra stunder & jag älskar henne så jävla mycket för det. Hon är helt galen ibland & det är alltid hon som ser roligast ut på alla bilder.

kan du inte uppdatera mera?
Jag ska bli bättre på att uppdatera! men ibland har jag absolut ingen aning om vad jag ska skriva & då känns det lite ovärt.

Hur gammal va du när du började att måla? Favorit färg? och vad skulle du helst vilja måla om du fick välja vad du vill, oavsett om du kan det eller inte, Färger, metod Osv?
Jag har ritat & målat så länge jag kan minnas, men somsagt började jag rita på "allvar" julen 05 har jag för mig. Om jag fick välja så skulle jag lätt vilja rita porträtt och landskap med oljefärger! Det vore asballt.

hur lång är du?
Jag är 174,5 cm :)

vad använder du för hudvårdsprodukter? (:
haha jag är inte så noga med sånt där, jag kletar bara på lite av mammas ansiktskräm efter jag har duschat.

skriver du dagbok? och vilket är ditt favvo-skolämne?
Nej jag skriver inte dagbok. Däremot har jag en hemlig blogg som har uppdaterar ibland. Mitt favorit skolämne är svenska  och engelska. Förut var det bild & musik, men jag har inget utav dem just nu.

Hur gammal är du och vad går du?
Jag är 17 år & går naturvetenskapliga linjen (antar att du syftade på gymnasielinje?) :)

Oroar du dig något för din vikt?
Klart det finns i bakhuvudet på grund av alla skönhetsideal och sådant. Men egentligen så borde man inte oroa sig alls. Bara man mår bra så spelar det ingen roll vad man väger.

Först måste jag bara säga att du är så himla trevlig och jag älskar verkligen din blogg och din personlighet! ♥ Men sen undrar jag också vem/vilka som är din/a idol/er? Och hur gammal du var när du förstod att du hade talang och började rita "på allvar"? :)
Tack så mycket, vad kul att höra! :D
Alltså egentligen vet jag inte om jag har några "idoler", jag kallar det snarare favoritskådespelare (eftersom jag är så film-galen) Det finns sjukt många skådisar jag beundrar, men Johnny Depp hamnar överst på listan. Sen så har jag älskat Tim Burton enda sedan jag var 11 år. Dessutom har jag ju favoritband och så, men jag vet inte om jag ska kalla det idoler..
Jag började rita på allvar julen 05 (fick en massa ritsaker i julklapp)

hur sminkar du dig till vardags?
Jag använder lite foundation där det behövs, eller så lånar jag lite av mammas ID smink. Sen fyller jag i mina ögonbryn med en ögonbrynspenna & sveper på ett lager mascara.

saknar du ditt blonda hår?
Menar du mitt vita hår haha? Jag saknar det inte ett dugg.

när fyller du år?
den 8 mars :)

Om du fick välja: aldrig mer rita eller aldrig mer köpa kläder? haha
Gud vilken svår fråga. Fan. Skulle nog aldrig mer rita.. Jag skulle få nöja mig med pianot när det kliar i fingrarna!

vilken skola går du på?:) & vilken linje?
jag går NV på Rudbeckianska gymnasiet :)

Om du får rösta, vilket parti ska du rösta på och om du inte har åldern inne vet du vilket parti du skulle vilja rösta?
Jag är ju 17, så jag får inte rösta än :) Och om jag fick rösta så har jag ingen aning om vilket parti jag skulle rösta på. Jag är inte insatt i politik för fem öre.

En lite odd (sjuk) fråga.. men vad skulle du välja av dessa?
1. Bära samma outfit hela ditt liv.
2. Svälja ditt eget bajs.
3. Bo i fängelse resten av ditt liv med endast en blyertspenna som sällskap.

Svälja mitt eget bajs, lätt, om det var en engångsföreteelse. Nej vad äcklig jag känner mig nu. Haha jag kan fan inte vara på denna fråga!

TUSEN TACK

posted in: everything .2010-09-04 / 20:05:31 . 50 comments
Alltså, ni är så jävla underbara allihoppa!
Tusen tack för alla era fina kommentarer, ni ska bara veta hur glad jag blir! Alla fina ord får mig att vilja rita mer, mer, mer, MEEER!! (vilket jag kommer göra haha!) Jag har suttit & svarat på varenda kommentar nu, så jag vettefan om jag svarar på frågestunden ikväll, tror jag gör det i morgon istället.


Tänkte bara fråga er en sak. Många har skrivit (inte bara idag&igår utan tidigare också) & frågat om jag säljer de teckningar/målningar som jag har här på bloggen. Mitt svar är nej, det gör jag inte. MEN eftersom så många verkar intresserade så funderar jag på att trycka upp kopior på några utav dem & sälja. Skulle de vara något?
Ni får återigen ursäkta alla fula vattenstämplar. Men jag vill inte riskera att någon snor mina bilder & säger att det är deras teckningar som dom har ritat (det har hänt)

I<3shoes

posted in: clothes .2010-09-04 / 14:32:06 . 15 comments
äntligen är ni mina! 700 & 450 kr. Båda är ifrån din sko :)
Nu ska jag cykla till hälla med min lillebror. Ikväll ska jag börja svara på alla kommentarer + så tror jag att jag svarar på frågestunden när jag ändå är igång.. Så passa på & fråga något nu! BESOS

filmkväll

posted in: everything .2010-09-03 / 19:55:26 . 7 comments
Det är fredag och äntligen helg. Det firas med godis och film hemma hos min bästa vän!
Såg att jag hamnat på blogg.se med mitt senaste inlägg om att hitta sin egen stil inom konsten! Jag har fått jättemånga fina kommentarer (tacktacktaack!!!) som jag ska svara på så fort jag får tid :) & för er som undrar, alla mina teckningar finns att se här.
talk to you later

att hitta sin egen stil inom konsten

posted in: everything .2010-09-02 / 19:09:22 . 195 comments
Jag har alltid varit en tjej med en bra fantasi. Inom konsten så har jag länge försökt att hitta just "min" egna stil, något som utmärker just mig bland alla fantastiskt duktiga konstnärer som finns där ute.
Jag ritade porträtt efter porträtt, ritade av foton och kändisar. Visst älskade jag (och älskar fortfarande) att rita blyertsporträtt, men jag ville som sagt även måla/rita något som bara jag kunde, något från mitt eget huvud som ingen annan kan ta ifrån mig. (haha nu låter jag som värsta poeten som talar ur djupet av sitt hjärta)

En tjej som fick mig att tänka till var min morbrors nu föredetta flickvän. Hon är ifrån australien och ritar de mest enastående serierna som hon har kommit på helt själv, hon ritar demoner, ninjatjejer, ja allt möjligt, och håller på att slå sig fram bland alla serietidningar och liknande. Hon sade till mig att om jag hittar på ett eget motiv eller en figur (i mitt fall alla knäppa tjejer jag ritar) & försöker se allt som en stor berättelse, som bara jag kan skriva. Jag kan ge figuren känslor, ett speciellt utseende, olika förmågor, ja i princip allt för att sedan placera den i olika situationer eller på olika platser. Vart är den på väg? Vart har den kommit ifrån? Vad har figuren varit med om? Till slut så har man en hel värld i huvudet, som man sedan kan rita på ett enkelt vitt papper. Nu tänker inte jag på alla dessa saker när jag sätter mig ned med penseln i handen och ett stort vitt papper framför mig, men det hon berättade för mig har faktiskt varit till stor hjälp.

Först så såg teckningarna jag hittade på själv ut så här..
Nu ser de ut såhär.. (förlåt för alla fula vattenstämplar och oskärpan, dom finns att se inscannade under kategorin "drawings")
Jag håller fortfarande på att hitta min egen stil, men för varje dag som går så dyker det upp nya idéer i huvudet. Men det känns verkligen som om jag har hittat rätt spår!
Har ni någon favorit bland dessa? :)
I almost forgot: glöm inte frågestunden om ni undrar över någonting/ vill fråga mig något!
besos

photographs

posted in: everything .2010-09-02 / 17:06:01 . 9 comments
Gamla bilder, tagna av mig (koh chang 2008). När jag ser dessa så vill jag bara åka iväg till ett varmt land och skippa vinterkylan som närmar sig!

frågestund

posted in: everything .2010-09-01 / 18:34:43 . 41 comments
Okej, jag lider av världens bloggtorka just nu. Så jag tänkte att vi kör på en frågestund! Det var några månader sedan & jag får en del frågor på bloggen titt som tätt. 

Fråga vad ni vill, så svarar jag om någon dag :) Puss
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]