OSCARSGALAN

posted in: everything .2011-02-27 / 17:11:42 . 5 comments
Ikväll kommer jag inte blogga alls, för nu ska jag åka hem till min bästa vän Hanin. Ikväll/Inatt/Imorgon ska vi kolla på oscarsgalan! Som vi har längtat och väntat på denna kväll (vi är galna i film båda två). Problemet blir att hålla sig vaken.. galan slutar nämligen tjugo över sex på morgonen. Men vi ska kämpa för att hålla oss vakna haha.

Jag skulle vilja sitta och rabbla upp alla nomineringar och tippa vilka alla vinnarna är, men jag hinner inte. Men jag tror att Natalie Portman vinner "best performance by an actress in a leading role" för Black swan, hon är helt sjukt grym i den filmen! Best performance by an actor in a leading roll vinner Colin Firth för The King's speech tror jag, Colin är riktigt bra i den. Men jag håller tummarna för James Franco får en statyett för sin otroliga insats i 127 hours.
Hörs i morgon!

c l o t h e s<3

posted in: clothes .2011-02-24 / 21:34:32 . 5 comments
Efter fyra timmars räknande var min hjärna helt utmattad. Nu är äntligen kursen i matematik c över. Dock är det nu dags för matematik d. Jag längtar. (det sista var en lögn)
När provet i matte c var skrivet så gick jag ned på stan och köpte lite presenter till min fina vän amanda som fyller nitton år i morgon. Jag köpte också lite fina kläder. Det är så typiskt mig, när jag väl bestämmer mig för att spendera alla pengar jag äger på kläder så hittar jag aldrig något, men när jag har bestämt mig för att INTE köpa kläder slutar det alltid med att jag hittar en massa fint jag bara måste köpa. Jag tror inte jag är fullkomligt ensam med detta beteende.

2 bas-linnen i färgerna mörkblå och beige || ett grått linne (med jättefin rygg) || En virkad väst, som jag är helt förälskad i.
Alla linnen är från monki, västen är från bikbok.
Nu vill jag att sommaren ska börja närma sig, så jag kan använda alla plagg utan att frysa.

three days

posted in: everything .2011-02-23 / 08:05:45 . 7 comments
Jag hatar att jag inte har någon tid över till att göra det jag vill göra. Jag vill tillbringa en hel dag med mina pennor som mitt enda sällskap, ligga stilla i min säng i flera timmar och bara tänka, läsa fina ord som blir till meningar i en bok, lyssna på filmmusik innan jag somnar och tänka lite mer.
Jag tycker inte om att jag måste tvinga mig själv till att öppna matteboken och tillbringa timmar framför den utan att jag kan koncentrera mig för fem öre. Jag orkar inte med fler siffror snart.
Tre dagar kvar.. sen är jag fri från allt som kan kopplas ihop med ordet skola i nio dagar. Underbart!


Hur vackert som helst. via tattoologist.
På lovet har jag tre stycken tatueringar att rita. Bilder dyker upp här på bloggen sen.
I morgon lovar jag att fortsätta med min lista.

Nu är det dags för frukost!

måndag.

posted in: everything .2011-02-21 / 08:16:58 . 4 comments
Har mått skit hela helgen och jag känner mig fortfarande inte frisk. Men jag orkar inte vara hemma mer så jag åker iväg till skolan idag ändå. På torsdag har jag nationellt prov i matematik c, så jag kommer sitta på mitt golv med näsan i matteboken de kommande dagarna. Usch. Jag får trösta mig själv genom att tänka att det är sportlov nästa vecka.

categories

posted in: everything .2011-02-17 / 21:09:49 . 14 comments
Jag har haft extremt mycket fritid de senaste två dagarna, så jag har fixat mina kategorier lite. 
Tycker själv att det blev fint. Något jag borde bli bättre på är dock att verkligen använda dessa kategorier.

05: min familj

posted in: everything .2011-02-17 / 18:24:44 . 7 comments
Jag fortsätter på denna lista.
Jimmie och Johan.
Jag ser upp till min storebror Jimmie på alla sätt och vis. Jag vet att han alltid finns där för mig, oavsett vad som händer. Han är en sån underbart fin människa. Han är också den enda i familjen som orkar lyssna när jag nämner någonting som har med film att göra, haha, jag tror det beror på att han är lite utav en filmfantast han också. Johan och jag delar däremot någon slags hatkärlek. Men man kan inte vänta sig annat när det skiljer mindre än två år mellan oss. Syskonkärlek kallas det visst. Vi skrattar och slåss, bråkar och har kul ihop.
Filip.
Den här ungen är min solstråle. Jag vet inte vad jag skulle göra utan hans gulliga skratt och stora kramar. Det är underbart att få sitta och hålla om honom, samtidigt som jag lyssnar på hans små tankar och funderingar.
Jag älskar alla mina bröder otroligt mycket och skulle inte klara mig utan dem.

Min älskade mamma. Jag skulle inte klara mig utan hennes stöd och kloka ord. Oavsett om jag har ett stort leende på mina läppar eller om tårarna rinner nedför mina kinder, så finns hon alltid vid min sida. Hon är världsbäst.
Sen har vi min plastpappa Marco, som alltid har funnits där för mig när min riktiga pappa inte gjorde det. Älskar hela min familj otroligt mycket.

sjuk

posted in: everything .2011-02-16 / 19:23:05 . 6 comments
Jag hade sett fram emot en dag då jag skulle träna, rita, skriva dagbok, läsa bloggar och lyssna på fin musik. Men tyvärr så har jag blivit sjuk så jag har legat i min säng hela kvällen, så jag har inte orkat med de två första sakerna, jag har varken tränat eller ritat.
Jag hoppas att jag mår bättre i morgon, för jag vill verkligen inte ligga hemma i sängen hela veckan. 

Något som jag däremot har gjort är att jag har fixat med min bloggdesign i ett par timmar. Jag låg på rygg i min säng, med laptoppen lutandes mot mina knän. Jag har fixat min meny, header och mina kategorier. Jag blev lite yr i huvudet utav alla koder och bokstäver, men till slut lyckades jag få till det. Det enda som återstår nu är en ny bild längst upp i menyn, men jag har inte bestämt mig för vilken bild som ska synas där än, så det får vänta. 
Ser designen bra ut för er alla? Funkar bild-länkarna i menyn?

Nu ska jag dricka en kopp varm choklad, jag har knappt ätit något idag men det enda jag får i mig är just varm choklad. Åh så gott det är. 




c l o t h e s -inspiration

posted in: inspiration .2011-02-15 / 23:22:49 . 8 comments
åh, när jag ser den här bilden vill jag bara att det ska bli sommar så man får gå runt i ett par slitna, avklippta jeansshorts. En fransväska till det skulle sitta fint också.
Igår drunknade jag i samhällskunskaps-plugg och idag är jag för trött för att orka göra någonting. I morgon slutar jag klockan tolv, åh så underbart. Efter att ha tränat i ett par timmar så ska jag hem och plocka fram mina pennor och rita tror jag. Från och med idag tar jag nämligen en paus från allt skolarbete i ett par dagar, det behöver jag verkligen.

Jag invigde min nya header för ett tag sedan, vad tycker ni om den? Den är enkel och fin enligt mig. Men den kanske är lite tråkig? Hursomhelst känns det skönt att slippa se mig själv pryda headern. Jag kommer kanske fixa lite mer med designen i morgon, vi får se hur jag gör.
puss

04: mitt ritmaterial

posted in: everything .2011-02-15 / 22:55:43 . 10 comments
Jag har skrivit ett liknande inlägg förut (med samma bilder) men eftersom det ligger och dammar långt bak i arkivet så skriver jag ett nytt inlägg om vilket material jag använder mig utav när jag ritar.
Det pappar jag använder mig utav när jag ritar blyertsporträtt är Brisol 250g från Canson. (har detta papper i både A3 och A4) De är verkligen superhala med en oerhört fin yta, vilket jag hatade i början. Men nu är jag helt förälskad i detta papper, det är så himla lätt att få till fina skuggor på det!
Akvarellpapper däremot är jag inte alls noga med, så länge det är akvarellpapper och inte alltför dyrt så köper jag det.
Jag använder mig utav pennor i olika hårdhetsgrader från Faber Castell. När jag vill rita riktigt mörka kontraster/partier så använder jag mig utav pennorna till höger. Cretacolor monolith graphit pencil heter dom.
Knådgummi (till vänster) använder jag för att "suga upp" blyerts från partier där jag har skuggat för mörkt.
Jag använder inget speciellt märke av suddgummin, dock klipper jag sönder dem i småbitar med spetsiga kanter så jag kan "sudda ljusa detaljer" med dem. Stompfers (kanske heter det stompfar? har ingen aning) använder jag när jag skuggar.
När det kommer till akvarellmålningar så använder jag alla möjliga sorters penslar: tjocka, smala, stora och små. Märke spelar ingen roll. Jag använder akvarellfärger på tub, inget speciellt märke där heller, jag brukar köpa penslar och akvarellfärger på panduro.
Allt konstmaterial (förutom penslarna och akvarellfärgerna då) köper jag på zinkvit.se. Supersnabb frakt och bra utbud!

fullspäckad helg

posted in: everything .2011-02-13 / 12:46:36 . 1 comments
förlåt för den dåliga uppdateringen, jag har knappt varit hemma denna helg. Hinner bara skriva några rader, för nu ska jag iväg igen. Vi hörs senare. puss

Don't let me go

posted in: everything .2011-02-10 / 21:34:45 . 4 comments
Jag har efter flera månader tröttnat på min bloggdesign. Den är grå, mörk och tråkig. Nu när snön snart smälter bort och våren snart är här så vill jag ha en ljusare, finare design (och en ny header såklart!). Jag får fixa och trixa lite med designen när jag vet exakt hur jag vill ha den och när jag får en timme eller två över.

Idag var vädret lika grått och tråkigt som min bloggdesign. Snön piskade mig och min vän Jessica i ansiktet när vi vandrade ned på stan efter vi slutat skolan. Jag köpte en fin liten bok som jag kan skriva fina saker i. Jag ska även skriva lite annat i den också, allt som poppar upp i mitt huvud helt enkelt. I väntan på att min snälla farfar skulle hämta mig från stan och skjussa mig till gymmet hittade jag även ett par fina örhängen och ett halsband som jag var tvungen att köpa. Visar dem kanske i morgon om jag har tid.
source: unknown

Jag måste verkligen ut och fota lite snart, så jag har lite andra foton att visa än alla "inspirationsbildet/vackrafoton" jag har sparade i en mapp på min dator.

godnatt!


03: tre låtar jag är beroende av

posted in: books and music .2011-02-10 / 21:05:12 . 12 comments
här kommer tre låtar som jag fullkomligt älskar, de så att alla gråa dagar blir lite finare.
Band of Horses - No One's gonna love you
Bon Iver - Skinny love
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home
Band of Horses - The funeral
The funeral är och kommer alltid förbli min absoluta favoritlåt. Den är så vacker! kärlek till Band of horses!

okej, det blev fyra låtar. Musik är underbart.
För mer fin musik, klicka här.

Den här mannen alltså...

posted in: everything .2011-02-09 / 23:23:51 . 16 comments
Ser du ut såhär? Bor du i västerås? Älskar du regninga dagar då man kan sitta ihopkrupen under en filt och kolla på film? Ring mig!
hahaha nejmen, jag tror det är bäst att jag stänger av datorn och kryper ned under mitt rutiga täcke nu, jag är alldeles för trött för att blogga, haha..
Men jag är helt allvarlig när jag säger att det inte finns någon snyggare än Johnny Depp när han var ung.

02: en (några?) av mina första teckningar

posted in: everything .2011-02-08 / 21:33:12 . 9 comments
När jag var runt elva- tolv år var jag inte särskilt noggrann med dagar och månader. Eller så kan det vara så att jag helt enkelt glömde bort att skriva datumet på några utav mina teckningar jag ritade då.
Tack vare det så är det svårt att hitta min absolut första teckning.. så jag visar några riktigt gamla teckningar istället..
De tre teckningarna längst till höger ritade jag när jag när jag var elva-tolv år gammal.. Teckningen som föreställer Elvis är ett av de absolut första "seriösa" porträtten jag ritade (ritade den år 2005)
Kol-porträttet längst upp och teckningen i mitten ritade jag när jag var tolv, om jag minns rätt.
På baksidan av de två porträtten längst till vänster står siffran 2006 skriven, så dem ritade jag när jag var tolv eller tretton år gammal. Jag kommer ihåg hur nöjd jag var över dessa två..
Ett år så slutade jag nästan rita helt, om jag minns rätt var det år 2007 eller 2008. Jag har för mig att jag endast har 4-5 teckningar från just det året.
Än så länge har jag inte ritat mycket alls under 2011, det har inte funnits tillräckligt med tid. Men snart kommer nya teckningar dyka upp på bloggen mina vänner, vänta och se!

I love u guys

posted in: everything .2011-02-08 / 21:24:24 . 9 comments
Tack tack tack för alla fina ord jag har fått för inlägget innan, där jag beskrev mig själv.  Jag har läst varenda kommentar, vartenda ord ni har lämnat, med ett leende på mina läppar. Ni verkar vara fina människor allihopa.
Jag stängde precis in mig på mitt rum igen, jag kom nämligen nyss hem från ännu ett träningspass på gymmet. Nu väntar femtio sidor organisk kemi på mig.. så jag ska sätta mig på mitt golv, med benen i kors, och försöka få in alla kemiska reaktioner i mitt huvud. Jag blir inte fri från läxor, arbeten och prov förrän om tre veckor, då är det efterlängtade sportlovet äntligen här.

Jag är inte förälskad i svartvita inlägg, så här kommer två otroligt vackra och inspirerande bilder.
source: unknown.
jag borde kanske ordna en till kategori här på bloggen, där underbara bilder som dessa får hamna.

01: vem är jag?

posted in: linda .2011-02-07 / 20:01:27 . 44 comments
Jag heter Linda Marie Larzon Sundell, men jag önskar att jag bara hette Linda Marie Sundell. Min pappa heter Larzon i efternamn och jag kommer inte ihåg hur hans röst låter eller hur blåa hans ögon är, men det är inte konstigt eftersom jag inte har träffat honom på sju år. Ibland undrar jag om jag ens skulle känna igen honom om jag träffade honom på stan. Om en månad fyller jag arton år. Då kommer namnet Larzon försvinna för alltid.

Det är jag som skriver den här bloggen. Jag är sjutton år och elva månader gammal och har ibland för mycket tankar i huvudet. Jag har svårt att tycka om mig själv, vilket jag försöker ändra på så gott jag kan. Jag är glad när människor runt omkring mig är lyckliga, när det är varmt ute och alla träd är täckta av gröna löv och när min fem år gamla lillebror ger mig en kram. Jag skrattar mycket, jag har rätt dålig humor. Jag gråter mycket också, när jag ser en sorglig film, läser något fint eller tänker på sorgsna saker. Men jag kan också gråta av att jag skrattar för mycket. Jag älskar apelsinjuice, musik och te i alla smaker. Jag är kär i kärleken, sommaren, turkost vatten och svartvita pianotangenter. Jag hatar sparris, ärtor och allt elände i världen.
Den mysigaste tiden på dygnet enligt mig är morgonen, då allt är mörkt, tyst och man får äta frukost och läsa en fin bok. Jag läser väldigt mycket. Favoritböckerna är harry potter och några utav de böckerna är så slitna av all läsning att framsidan nu sitter fast med endast en centimeter papper. Flyr jag inte undan verkligheten i en bok så gör jag det i en film, eller en serie. Jag är besatt av filmer, skådespelare, regissörer och oscarsnomineringar. Fånigt, kanske vissa av er tycker, men för mig är det underbart att försvinna in i en film och glömma allt runt omkring en för en stund. Men när sista sidan är läst eller när eftertextarna långsamt börjar rulla, kommer jag alltid tillbaka till verkligheten igen, då brukar jag inse att min verklighet är rätt fin ibland, även om den är tuff, grå och tråkig vissa stunder.
Utan min familj vore jag ingenting. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan mina tre bröders galenskaper eller min mammas kloka ord när jag är ledsen. Jag vore ingenting utan mina vänner heller. Mina vänner är de underbaraste vännerna på jorden. Vi delar många fina minnen och skratt ihop och fler minnen och skratt kommer det att bli.
När alla i min familj sover och huset är alldeles tyst, så brukar jag plocka fram pennor och papper och rita i min ensamhet. Jag kan inte fokusera eller koncentrera mig särskilt bra när det händer mycket runt om mig när jag ritar. Med fin musik i öronen så brukar jag låta pennan svepa över pappret. Jag älskar att vara kreativ. Ibland önskar jag att dygnet bestod av fler timmar än tjugofyra. Då kanske jag hade mer tid över till mina pennor och penslar. Oftast växer ansikten av kända personer eller vackra människor fram på mina ritpapper, men ibland låter jag min fantasi bestämma vad som ska hamna på pappret. Då brukar mina målningar och teckningar bestå av figurer med långt hår, smala armar och mörka ögon. Min mamma brukar säga att dessa målningar är väldigt sorgsna, kanske är jag ledsen när jag målar dem, jag vet inte.
Förut var jag osäker på vem jag var. Jag bar kläder i alla regnbågens färger och blekte mitt hår. Nu är majoriteten av mina kläder svarta, gråa eller beiga. Mitt hår är mörkt och förstört för tillfället och jag sticker inte ut i mängden på det sätt jag gjorde förut. Men jag är nu nästan säker på vem jag är och jag vet vad jag vill. I framtiden vill jag stå klädd i operationskläder och rädda liv. Jag vill känna att jag har gjort något meningsfullt i livet, något som betyder mycket för just mig.

Jag vet att detta inlägg består av många ord, några utav er orkade säkert inte läsa alla rader. Men det här är jag.
Nu blir jag också nyfiken på vilka ni är. Vad får er att le? Vad drömmer ni om? Vad äter ni till frukost? Tycker ni mest om te eller kaffe? Berätta något om er själva! Oavsett om det är fånigt, ointressant eller knäppt.

saturday

posted in: everything .2011-02-05 / 19:28:37 . 1 comments
Kom hem från min bästa vän för en stund sen & nu ska jag iväg till Vevve och träffa några tjejkompisar. Kameran åker nog med, men den där listan får vänta tills i morgon, för jag har bråttom! haha
uppdate: det var lättare sagt än gjort. När jag sätter på kameran upptäcker jag att minneskortet är kvar hemma. Duktig tjej. Kvällen var dock superlyckad. puss

Nej nu jävlar!

posted in: everything .2011-02-03 / 22:26:46 . 10 comments
Nu jävlar gör jag en lista av blogginlägg, som jag ska följa i hopp om att inspirationen till att blogga kommer tillbaka. För jag tycker ju om det, att blogga menar jag. Men på senaste tiden så har jag bara stirrat på datorskärmen utan att ha lust till att skiva något, eller så har jag inte vetat vad jag ska skriva. Så här kommer den, min alldeles egna lista:


01: vem är jag?
02: en av mina första teckningar
03: tre låtar jag är beroende av
04: mitt ritmaterial
05: min familj
06: en snabbskiss
07: tre personer jag inte skulle klara mig utan
08: fem bilder som sammanfattar dagen
09: 10 saker ni inte visste om mig
10: en outfit
11: en ny teckning
12: filmer jag älskar
13: en video av något slag
14: ett par galna bilder på mig & mina kompisar
15: en tutorial

Nu kanske jag kommer slänga in ett par inlägg mellan dessa, så listan kanske inte är avklarad på just femton dagar. Vi får se hur det blir, tror att detta blir en slags ny start iaf.
Saknar ni något på listan?, lämna en kommentar!

en början på något bra

posted in: everything .2011-02-01 / 21:34:36 . 6 comments
Wiho, kom nyss hem från ett träningspass på gymmet! Det känns skitskönt att jag äntligen har fixat ett gymkort och kommit igång med träningen. Är sjukt peppad på att bege mig till gymmet igen, jag får dock vänta med det tills i morgon :)
Nu väntar ett dexter-asvnitt & en kopp te, jag har blivit helt besatt av dexter (vad är det med mig och serier egentligen, haha?) Vi får se om det finns tid till att rita lite senare, jag känner hur det kryper i fingrarna (vad töntig jag låter)
hörs senare, hugs!
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]