ska det här kallas lov?

posted in: everything .2011-10-31 / 20:03:57 . 5 comments
Idag har jag från klockan tio på morgonen till klockan sju på kvällen jobbat på mitt projektarbete och räknat matte, (därav bristen på meningslösa(?) inlägg). Det känns som en bra start på höstlovet (eller inte). (Nu blev det lite mycket paranteser här) 

Nu ska jag koka en kopp te och kolla på dexter. I morgon ska jag rita hela dagen, så då kommer det dyka upp lite fler inlägg här. Puss

antikt

posted in: everything .2011-10-30 / 16:37:29 . 7 comments
Idag hämtade jag hem denna underbara skänk. 

Snart är renoveringen av mitt rum klart. Det enda som fattas nu är:
- en stor, mysig filt.
- lite nya, stora orientaliska kuddar
- mysiga ljuskyktor
- en helkroppsspegel
- tavelramar i alla former och storlekar
- hyllor att sätta upp på väggen
- ny taklampa

Dessutom ska lite lister och sådant sättas upp, taket behöver även målas igen. Visar bilder på allt när det är helt klart :)

this is halloween, everybody make a scene

posted in: everything .2011-10-29 / 18:31:30 . 7 comments






Nu vet jag inte om det är så att det halloween nästa helg? Jag har för mig att det alltid är den sista oktober, vilket är om ett par dagar bara. Hur som helst så ska jag alldeles strax iväg och träffa ett par kompisar, vi ska kolla på skräckfilmer hela natten. Tänkte att jag lika gärna kunde passa på att önska er alla "happy halloween" ikväll när vi ändå ska ha en liten "halloween-skräckfilms-kväll". Pussss

nio dagar

posted in: everything .2011-10-28 / 16:43:58 . 5 comments
Nu har jag äntligen höstlov! Men det känns knappt som om jag är ledig från skolan i nio dagar då jag har sjukt mycket skolarbete att göra. Ikväll kommer jag glömma bort alla måsten för en stund & åka hem till min bästa vän. 

såg att KanDee hade skrivit några fina rader om mig, vilket gör mig otroligt glad! Tack snälla!
Nu vill jag säga något i stil med" välkomna alla nya läsare" men det låter lite knäppt. Hur som helst är det jätteroligt att ni har hittat hit (& välkomna är ni såklart, haha). Dessutom kan jag passa på att tacka för alla jättafina kommentarer jag fått under de senaste dagarna. Ni är bäst, punkt slut.

att utvecklas

posted in: everything .2011-10-27 / 21:37:36 . 33 comments

År 2008 (och tidigare år) tog det mig någon/några enstaka timmar att rita en teckning. Idag kan jag ägna uppemot 40 timmar på ett enda porträtt. För varje teckning jag ritar så känner jag att jag utvecklas mer och mer, lite i taget. När jag började rita porträtt (11 eller 12 år gammal) kollade jag runt bland en massa olika teckningar på internet och avundades alla. Jag ritade och ritade men tyckte inte jag kom någon vart, jag trodde inte att jag kunde lära mig mer och bli duktigare. Men nu när det gått några år, ser jag hur jag har utvecklats under perioden jag ritat. Jag har fortfarande mycket kvar att lära, jag är sällan nöjd med mina teckningar till hundra procent, jag vill fortfarande utvecklas och bli bättre. Tror ni att det finns någon gräns som säger stopp för hur mycket man kan utvecklas? Jag är osäker..om tålamodet och viljan finns kanske det inte finns någon gräns. Jag hoppas inte det finns någon gräns. Just nu känner jag att jag lär mig nya saker varenda gång jag låter pennan svepa över pappret. 

Ni ska bara veta hur många riktigt gamla teckningar som ligger och skräpar här hemma, teckningar som jag ritade när jag var 12-13 år gammal. De flesta har jag gömt i en låda under min säng haha.

Hoppas ni är sugna på att se nya teckningar! Snart så kommer det dyka upp en eller två här på bloggen. 

00:03

posted in: everything .2011-10-27 / 00:03:57 . 1 comments
Nu sitter jag ensam, instängd på mitt rum och lyssnar på Iron and wine. Kom hem från skolan klockan sju så har varit hur trött som helst hela kvällen, jag har knappt orkat tänka. Jag glömde till och med bort min tekopp som stod på min fönsterbräda, nu är säkert teet kallt och äckligt.
Om två dagar börjar äntligen höstlovet (åh så underbart!!!!!!). Under lovet kommer jag umgås med mina vänner, fira halloween, åka till stockholm, sova och rita. 
I helgen ska jag även hämta hem en antik skänk/byrå som jag var och kollade på i söndags. Nu är det inte mycket kvar att fixa i mitt rum, lägger upp bilder på det när allt är helt klart. 
puss

förra halloween var jag och mina fina vänner Vevve, Johanna och Amand utklädda till kiss.

awesomepeoplehangingouttogether

posted in: everything .2011-10-24 / 22:04:49 . 4 comments
edward norton, david fincher, brad pitt
james dean, elizabeth taylor
michael caine, morgan freeman, liam neeson
bob dylan, johnny cash
gary oldman, natalie portman

love this tumblr


har ni några bra tips på underbara, fina, otroliga, udda eller roliga tumblrs?

jag vet inte

posted in: everything .2011-10-23 / 19:08:42 . 4 comments
Som vanligt har bloggen legat övergiven över helgen. Vet inte varför det blir så faktiskt. Jag har säkert sagt att jag ska bli bättre på att uppdatera 178472043 gånger. Såå.. nu säger jag det för den 178472044de gången: jag ska bli bättre på att uppdatera. Jag vill bli bättre på att uppdatera. Det får bli ett slags nyårslöfte som jag får ta ut i förskott, typ. 

<3

happy b-day

posted in: everything .2011-10-20 / 08:43:58 . 2 comments
Jag har hittills skrivit grattis på sms, facebook och twitter så jag tänkte, varför inte skriva det här på bloggen också?

Idag fyller min bästa vän Hanin 18 år! Stort grattis till dig vännen, jag älskar dig så!

sjuttonde oktober tvåtusenelva

posted in: everything .2011-10-17 / 22:05:13 . 7 comments



ph1: min drömfångare, ph2: min otroligt vackra bakgrundsbild på datorn.

helgen sammanfattad:
Jag minns knappt någonting utav fredagkvällen (tips: gå aldrig ut med en storebror och en morbror som vill supa ner dig) Men utav det lilla jag minns så hade jag en superkul kväll.
Lördagen tillbringade jag med min fina vän jessica och en halv säsong utav greys anatomy, våra läkardrömmar blir nog bara större och större tror jag.
Biologiboken var mitt enda sällskap hela söndagseftermiddagen/kvällen/natten vilket resulterade i ynka fyra och en halv timmes sömn.

Idag har jag gått runt som en zombie i skolan, skrivit ett jätteknäppt biologiprov, övningskört, fått motorstopp, lagat mat med Hanin, firat Hanin i förskott och nu ska jag städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag.

Just nu så räcker inte tiden till, jag vill så gärna spendera flera timmar med mina pennor och papper, men dygnets tjugofyra timmar är alldeles för lite denna oktobermånad. Men om två veckor är det höstlov, då ska minst två teckningar bli klara. Jag har så många idéer till nya teckningar, om ni bara visste!


friday randoms

posted in: everything .2011-10-14 / 14:01:17 . 6 comments

ph 1-via tumblr, ph 2- source unknown.
Just nu tar jag en paus från biologiboken. Detta är första gången jag pluggar på en fredag under hela min gymnasietid tror jag. Jag har så grymt mycket jag måste få in i huvudet tills på måndag, plus en massa småläxor jag måste ta itu med.. Jag som tänkt rita klart mitt senaste porträtt nu i helgen, men tack vare skolan tror jag inte att jag hinner rita något alls. Jag ber om ursäkt för att min blogg är så oerhört tråkig just nu, förlåtförlåtförlåt.

en bok full utav...... mig.

posted in: everything .2011-10-10 / 21:47:29 . 22 comments
I den här boken finns allt. Mina tankar, mina känslor, mina skisser, mina anteckningar, listor med mina favoritfilmer och favoritböcker, fina minnen, mina hemligheter, funderingar, ja allt möjligt. Är det någon av er som har en sådan bok? En slags dagbok kanske man kan kalla det.
Den må vara nästan tom på utsidan, men full på insidan.

I boken finns många listor, listor på allt möjligt.
på vissa sidor står ensamma ord...
..på andra sidor har jag klistrat fast fina bilder.
i boken skissar jag också ner alla mina idéer. Oftast blir det enkla, simpla skisser. Det är mest en massa streck...
..och ibland utvecklar jag skissen och de där enkla strecken blir något mer.


Just nu sitter jag med benen i kors, med laptopen i knät, i min obäddade säng med blommiga lakan. Jag borde egentligen ha öppnat biologiboken och läst de där fyrtiofem sidorna om cellen som jag snart har prov på, kanske borde jag öppna den nu. Åh, jag orkar verkligen inte. Jag tänker koka en kopp te och läsa en fin bok istället, så mycket trevligare och mysigare än biologi.

long time no see

posted in: everything .2011-10-10 / 16:43:01 . 3 comments
Helgen bjöd på fina vänner, en massa mat, alkoholhaltiga drycker och naturligtvis en hel del film. Jag var borta nästan hela helgen, under fredagen och lördagen tillbringade jag sammanlagt ynka två timmar hemma i mitt hus! Ena natten sov jag skavfötter med Johanna och andra natten sov jag på en madrass i Hanins rum. Ibland kan det vara ganska så skönt att vara hemifrån ett tag.
Jag vet inte om jag är överkänslig mot kyla för idag har jag frusit hela dagen. Nu sitter jag iförd tjocka strumpor, mysbyxor, en stickad kofta, halsduk och min fleece morgonrock. Ändå fryser jag. (Onödig och ointressant fakta men jag har faktiskt ingenting annat att skriva just nu, nu blev detta världens längsta parantes också.. ååh)
hejdå finisar.

kan man vara kär i ett par skor?

posted in: clothes .2011-10-06 / 22:40:07 . 8 comments
Min mamma släpade med mig in på skopunkten iförrgår. Jag brukar inte handla skor där ofta så jag gick mest runt och tjurade... tills jag fick syn på dessa! Det var kärlek vid första ögonkastet. & bara för att jag skulle kunna utnyttja skopunktens välkända "välj tre par och få det billigaste gratis" började jag spana efter fler par. Jag hittade ett par svarta kilklackar, men sen tog det stop. Jag fick då utnyttja "välj 2 par och få det billigaste för halva priset" istället. Jag lämnade butiken en aning lyckligare och två par skor rikare.
För ett år sedan vägrade jag köpa skor som hade en klack högre än en centimeter. Jag tyckte att mina 175 centimeter var alldeles för långt. Nu är min längd en utav de få saker jag älskar med mig själv och jag har inget emot att bli några centimeter längre.

Nu sitter jag och funderar om jag ska gå och lägga mig. De senaste dagarna har jag drunknat i skolarbete och i natt satt jag uppe till tjugo över tre och skrev klart en biologi-labrapport om osmos. Fy så tungt allt känns just nu. Att det redan är fredag igen i morgon höjer dock min livsglädje något. Jag och mina tjejkompisar ska träffas för att fira Johanna och Vevve som har fyllt/snart fyller nitton år!

mina nya böcker

posted in: books and music .2011-10-06 / 22:23:44 . 4 comments
Idag låg det ett paket från bokus i min brevlåda. Efter nästan två veckors längtan är nu dessa fem böcker äntligen i min ägo:


jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius.

den amerikanska flickan av Monika Fagerholm
http://publishme.se/425701/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
the perks of being a wallflower av Stephen Chbosky
the melancholy death of oyster boy & other stories, en bok med små dikter och illustrationer av Tim Burton.
Harry Potter and the philosopher's stone av J.K Rowling. Haha jag tänker köpa hela harry potter-serien ännu en gång. Denna gång på engelska med lite vuxnare och väldigt fina omslag. Mina gamla harry potter-böcker håller på att ramla sönder.

the tree of life.

posted in: movies .2011-10-03 / 17:05:17 . 8 comments
Den här filmen var så andlöst vacker, bitvis hjärtslitande vacker. För mig var det inte bara en film utan mer som konst, poesi, och.. jag vet inte vad jag ska skriva, det går inte att beskriva med ord.. Jag har aldrig sett något liknande.

Du kommer antingen hata den eller älska den. Många kommer nog inte ens orka ta sig igenom den. Om du ser den så kommer du förstå vad jag menar.

love this

posted in: everything .2011-10-01 / 13:50:53 . 10 comments

Hahaha detta måste vara en utav de mest brilljanta videos jag sett. Jag kommer älska harry potter till den dag jag dör, seriously.
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]