pluggg

posted in: everything .2010-08-31 / 18:00:41 . 0 comments
Det blev ingen uppdatering igår, förlåt för det. Det händer verkligen tusen saker i mitt liv nu, så bloggen hamnar tyvärr lite åt sidan.
Nu ska jag cykla hem till christian och plugga (buhu!!!!)
Jag försökte nyss ta en "outfit-bild" men misslyckades totalt  så.. jag uppdaterar mer senare! puss

black, grey, jeans

posted in: clothes .2010-08-29 / 15:10:40 . 20 comments
Ett par läsare var nyfikna på vad jag köpte när jag var i Stockholm, så jag tänkte visa det. Jag är nu 2750 kronor fattigare men dessa klädesplagg rikare:
Okej, det var allt (eller jag köpte en militärgrön shortsdress på h&m också, men den gjorde sig inte bra på bild) När jag kom hem så upptäckte jag att alla kläderna var gråa eller svarta haha. Men jag behövde verkligen lite basplagg..

See you later alligator

posted in: everything .2010-08-28 / 08:34:39 . 2 comments
hola guapas! Jag åker till stockholm och shoppar med mamma om trettio minuter, nu jävlar ska allt sommarjobb löna sig & jag ska komma hem med flera kassar! Gårdagen bjöd på fint sällskap, vattenpipa och gitarr, dock så använde jag inte min kamera lika mycket som jag borde ha gjort (jag ska bli bättre på det!)
När jag kommer hem ska jag fortsätta leta efter den perfekta bilden på Liv så jag kan sätta igång & rita också.
Hoppas ni får en superbra lördag!
hugs

My next portrait

posted in: everything .2010-08-26 / 22:32:52 . 9 comments
Nästa gång jag plockar fram papper och mina blyertspennor så kommer jag att rita av..... LIV TYLER (som Arwen Undómiel)
Förslaget som fick mest röster var Liv Tyler med sammanlagt tjugoen röster! Tvåa blev Johnny Depp (som the mad hatter) med tretton eller fjorton röster (tror jag råkade slinta med pennan en extra gång haha) & på tredje plats kom Kenza med tolv röster.
Jag har sökt runt efter bra bilder (fina, skarpa & STORA) på Arwen, men det är ganska svårt att hitta en riktigt bra bild. Jag får väl leta lite till! Det ska bli skitkul att rita av henne, Jag älskar sagan om ringen-filmerna & tycker att Liv är så grymt vacker i dem!

I am a disaster

posted in: everything .2010-08-25 / 21:45:51 . 0 comments
Jag är trött, sliten och har haft en dunkande smärta i bröstet hela kvällen. Kanske är det hjärtesorg, kanske är det bara någon muskel som håller på & spökar.
Jag hoppas att jag är back on track i morgon!
my window

VOTE!

posted in: everything .2010-08-24 / 21:27:46 . 94 comments
Okej, nu har jag kollat igenom alla era förslag, jag visste inte ens vilka alla var! Något jag tycker är jätteviktigt är att det ska vara kul att rita, det ska aldrig kännas som ett slags tvång. Därför så har jag valt lite efter min egen vilja & vilka jag skulle kunna tänka mig att rita av :) men jag kommer säkert låta er välja vem jag ska rita fler gånger!
Anne Hathaway
Megan Fox
Liv Tyler (som Arwen)
Kate Moss
Kenza
Audrey Tautou
Johnny Depp (som the mad hatter)
Johnny Depp (som Jack Sparrow)
Josh Hartnett
Heath ledger
Lil Wayne

Rösta på den person ni vill att jag ska rita av! :D
STOOOOPPPPPPPPPPPP!!!! NU FÅR NI INTE RÖSTA MER

bad update

posted in: everything .2010-08-24 / 17:18:30 . 3 comments
Kom nyss hem från skolan, & nu har jag lite saker att ta  itu med så jag uppdaterar mer senare. Jag kommer kolla på alla era förslag om vem jag ska rita av härnäst och välja ut ett par som ni kan "rösta på" i ett inlägg. Jag fick även en kommentar angående tutorials. Vid nästa porträtt jag gör (antagligen på personen vi väljer att jag ska rita av) så tänker jag visa hur jag skuggar ansiktet, låter det bra?
Hugs

back to school

posted in: photography .2010-08-23 / 19:42:19 . 5 comments
jag kom nyss hem ifrån stan. Som sagt så började skolan idag, vi hade upprop och fick lite information osv. I morgon börjar lektionerna igen, första lektionen jag har är fysik (buhuhähä kill me!) Efter jag varit i skolan så träffade jag lite kompisar på stan & jag gick och fikade med Christian & company. Nu ska jag koka en kopp te & sätta på några avsnitt av one tree hill, vi hörs senare!

You Decide

posted in: everything .2010-08-22 / 20:37:42 . 59 comments
Jag har ju sagt att jag tänker låta er läsare bestämma vem jag ska rita av vid nästa blyertsporträtt jag gör, för skojs skull. Så jag tänkte, nu kör vi! Lämna en kommentar på vem ni skulle vilja att jag ritade av härnäst, så väljer jag ut ett par alternativ & sen får vi väl ha nån slags omröstning :) Dock är den inte säkert att jag hinner börja rita på porträttet right away, men jag hinner säkert börja på den under den kommande veckan.


Så, vem skulle ni vilja att jag gjorde ett porträtt av härnäst? En kändis? Bloggare? Filmkaraktär? -kom med förslag!


update:
- STOPPPP!

sleepover

posted in: everything .2010-08-22 / 15:48:30 . 5 comments
Här kommer ett gäng väldigt smickrande bilder, med myskläder, smink under ögonen och fina miner.
hahahaha h e r r e g u d. Aja man måste kunna bjuda på sig själv :D
Vi hade en supermysig kväll, men efter tre timmars sömn så är jag ganska trött idag..

stitches all over me

posted in: my art .2010-08-21 / 19:07:26 . 43 comments
Denna började jag måla på mitt i natten igår, en idé ploppade upp i mitt huvud bara & jag började måla direkt. När jag vaknade i morse och kastade ett öga på målningen så var all inspiration död och målningen kändes tråkig. Jag trodde att den skulle sluta som en halvfärdig målning i min dammiga bokhylla.. Men efter att jag googlat runt lite så fick jag ny inspiration från dessa tre bilder 1 2 3. (Det är lite kul att jag kan visa vart jag får min inspiration från ibland, då jag oftast får inspiration från musik, eller att en tanke bara dyker upp inuti huvudet, då är det lite svårt att visa det på bloggen haha.)
och efter några timmar med penseln i handen.... TADAAH!

mitt i natten.. igen?

posted in: everything .2010-08-21 / 01:12:45 . 7 comments
Lade ifrån mig målningen, den kändes lite för färgglad. Jag skulle vilja knyckla ihop den, den känns inte som "mig". Min fantasi är lite mörkare & dystrare (låter ju inte så jättebra haha) & nu har jag plockat fram penslarna igen. Fast egentligen borde jag sova nu medan jag har chansen, för i morgon natt så kommer säkert och mina vänner vara uppe hela natten haha.

k l a d d

posted in: Work in progress .2010-08-20 / 20:48:21 . 12 comments
Vi får se vad detta blir..

the end is near

posted in: photography .2010-08-20 / 17:22:06 . 5 comments
pic tagen i våras.
Mamma jobbar kväll så idag är jag barnvakt åt den här sötisen. Så fort han har somnat så ska jag plocka fram penslar och akvareller, wiho.
I morgon så ska jag & några av mina tjejkompisar ha sleep-over-filmgodismyskväll hos vevve :) det kommer bli riktigt kul! En perfekt avslutning på sommarlovet.

in the middle of the night.

posted in: everything .2010-08-20 / 00:30:59 . 8 comments
Nyss hände något knäppt. Jag hade suttit och skissat på en blivande akvarell teckning (med bibliotek-bilderna som inspiration) Jag var halvnöjd med skissen, men tänkte ge den ett försök med akvarellerna i alla fall. Då vänder jag på pappret och ritar några streck.. & plötsligt så har jag en helt ny skiss på andra sidan av pappret. Den nya skissen har inte någon likhet alls med den första utan den bara växte fram från ingenstans, jag vet inte ens själv vad jag fick idén ifrån. Så nu har jag ritar ett kryss över den första skissen, nu ska jag springa & hämta penslar och vatten! Nu får vi helt enkelt se vad detta leder till för teckning..

little things

posted in: everything .2010-08-19 / 17:16:34 . 16 comments
3 pics from my room
Sticker iväg till farfar på trerätters middag! Ha en trevlig kväll allesammans

filmkväll

posted in: everything .2010-08-18 / 19:25:57 . 9 comments
Min vän Amanda sitter i denna stund på sin moppe på väg till mig. Hon ska hämta upp mig, sen ska vi åka och köpa lite godis för att sedan åka vidare till henne & ha filmkväll. Hon bor mitt ute på landet så jag ska sova över hos henne. Det ska bli riktigt kul, för vi var verkligen jättenära vänner förut, men efter vi började gymnasiet så gled vi tyvärr ifrån varandra lite.
& tack för alla fina kommentarer, ni förgyller verkligen min dag med era fina ord.
bättre uppdatering i morgon, promise.
puss på er alla

fransar & rosetter

posted in: my art .2010-08-18 / 00:55:08 . 70 comments
ritad med 2B, 4B & 8B penna. Samt 9B Cretacolor monolith graphit pencil
Efter att den här teckningen har legat halvklar i min bokhylla under flera veckors tid så är den äntligen färdig!

Jag vet inte hur många timmar jag har spenderat framför detta papper med pennan i handen. Den här teckningen har verkligen varit en utmaning, dels på grund av alla detaljer men också på grund av att allt är så smått! Jag brukar ofta rita "närbilder" eller rita på större papper, vilket är lite lättare. Håret har jag suttit och pillat på i säkert sju timmar, jag försökte att få med minsta lilla hårstrå, vilket blev lite jobbigt i längden haha.
Jag valde också att bara rita den i blyerts istället för att blanda in akvarell (som jag har skrivit i ett tidigare inlägg har jag för mig ) så man ser lite här & var hur det blänker efter scannern.
Det här är nog det sista porträttet det här sommarlovet, men också det jag är mest nöjd över!
Nu är klockan 00:55 (varför ska jag alltid rita mitt i natten?! haha) & jag tror jag ska kika på en film innan jag lägger mig.
Buenas noches!

time

posted in: photography .2010-08-17 / 17:26:45 . 12 comments
Jag har spenderat flera timmar framför svartvita tangenter och noter. Jag spelar på gehör och minne, men jag skulle så gärna vilja lära mig läsa noter. Men varenda gång jag försöker så ger jag upp. För så fort jag lyckats klura ut ett stycke med hjälp av noter, så kommer jag ihåg det, då behöver jag inte noterna längre..
Min storebror och hans flickvän steg nyss innanför dörren, jag ska lämna datorn och vara lite social med dem nu.
talk to you later

buenas noches

posted in: everything .2010-08-17 / 00:21:54 . 3 comments
Förlåt för att jag inte har uppdaterat någonting idag (eller igår rättare sagt, klockan är fem i halv ett på natten nu) Jag har precis lagt ifrån mig pennorna, jag har ritat lite mer på min senaste teckning. Jag hoppas (och tror) att den blir klar i morgon, så håll utkik!
god natt

bang bang

posted in: everything .2010-08-15 / 14:39:24 . 37 comments
Jag och min vän Amanda. Bilden är från i fredags :)

vi hörs senare

posted in: everything .2010-08-14 / 12:44:09 . 6 comments
Jag hade riktigt kul igår kväll, ska be mina vänner skicka lite bilder som jag kan lägga ut på bloggen senare.
Nu ska jag åka ned på stan med min lillebror, vi hörs sen
puss

Jag och mina sneakpeaks..

posted in: Work in progress .2010-08-13 / 00:24:29 . 30 comments
Jag har ritat i nästan fem timmar nu. Vad har jag åstadkommit på teckningen sen jag sist ritade på den? -En rosett och lite mer hår. PÅ FEM TIMMAR? Haha, jag blir så lätt distraherad av andra saker när jag ritar, jag tar en paus och dricker te, fastnar framför facebook eller börjar chatta med kompisar på msn istället. & jag som trodde att denna teckning skulle vara klar igår. 

Så det får bli en till "tjuvtitt" på denna, eller en "work in progress" bild kanske man ska kalla det. Det är faktiskt lite kul att se hur teckningen växer fram mer och mer, tycker i alla fall jag.
Håret är lite ljusare egentligen (jag borde rita och ta kort på mina teckningar i dagsljus, men jag älskar att rita mitt i natten) 
Nu ska jag sova, jag behöver vila upp mig inför morgondagen. Jag och några tjejkompisar ska hem till Julia som fyllt år & ha lite party :)


Buenas noches!

En nål mot min hud

posted in: everything .2010-08-12 / 14:07:49 . 19 comments
Jag vill tatuera mig, NU! Jag vill skriva något som betyder väldigt mycket för mig på min hud, som stannar kvar för alltid. En vacker mening i skrivstil, precis som på dessa bilder.

more clothes

posted in: clothes .2010-08-12 / 14:01:46 . 5 comments
hösten är verkligen min favoritårstid när det gäller kläder! Jag rensade ut min garderob igår, nu är den läskigt tom enligt mig.

whats up?

posted in: everything .2010-08-11 / 15:28:28 . 8 comments
Idag ska jag:
Städa och rensa min garderob (igen!)
grädda amerikanska pannkakor
rita klart teckningen jag håller på med just nu
sounds fun right? Förutom det första, jag hatar att städa! Jag ska alltid städa i slow-motion & göra en massa andra saker, så det som kunde ha tagit en halvtimme att städa tar ungefär 4 timmar.
& angående tutorials, vid nästa porträtt jag ritar så ska jag visa steg-för-steg hur jag skuggar ansiktet (som många har frågat om jag kan göra) Dessutom så tänkte jag låta er läsare få bestämma vem jag ska rita av :) Jag måste bara rita klart teckningen som jag redan påbörjat först så.. Jag kommer skriva ett inlägg om det senare!

i'm not perfect

posted in: linda .2010-08-11 / 00:37:17 . 18 comments
random pics from today.
Jag lekte lite med kameran hos systrarna Abdali. Jag har massor med bilder att redigera, det dyker nog upp ett gäng bilder här på bloggen i morgon.

det rätta ögonblicket

posted in: photography .2010-08-10 / 23:42:05 . 10 comments
haha jag dör vad söt han är.
jag: Filip, försök skratta på bilderna, se lite glad ut
Filip: det går ju inte, jag tror att jag ska få vatten i ögonen

I'm home!

posted in: everything .2010-08-09 / 22:50:36 . 2 comments
Uppdateringen har varit bajs under de senaste veckorna. Man kan säga att jag tog en liten semester ifrån bloggen också, när jag åkte iväg på semester med familjen. Men nu är jag tillbaka!
pic: i bilen på väg till västkusten.

:(

posted in: everything .2010-08-07 / 15:50:53 . 4 comments
Jag vill åka hem. Jag orkar inte med att bo i en husvagn längre, jag vill hem till mina vänner, min säng, min keyboard, mitt RUM, min garderob & bra belysning haha. Jag är en människa som älskar att ha folk omkring mig, men samtidigt så älskar jag att vara själv ibland också. Det vill jag vara nu. När jag kommer hem så ska jag isolera mig i mitt rum första dagen, med en bra film, papper, pennor och musik.

inspiration at the moment

posted in: everything .2010-08-05 / 22:11:52 . 10 comments
Ibland får jag frågan om vad som inspirerar mig. När det gäller porträtt så behöver jag inte så mycket inspiration, ett foto är allt jag behöver sen ritar jag bara av det. Men när det gäller att själv skapa något, att låta ens fantasi bestämma vad som hamnar på pappret, så brukar jag ofta hämta inspiration från musik och filmer. Men ibland kan jag också få världens idéer av vissa bilder
Jag ska inte rita ett helt bibliotek (om några tror det haha) men jag har fått världens idé från bilder som dessa två.

pictures

posted in: everything .2010-08-03 / 22:59:10 . 19 comments
slänger snabbt upp lite bilder från de senaste dagarna..
De flesta har kass kvalité och är tagna i hast, men vad gör det.
När jag ser dessa bilder så drömmer jag om ett nytt objektiv, ett superbra redigeringsprogram, en mörkare hårfärg och så ställer jag mig själv frågan om jag och min bror johan (blå tröja, femton år) verkligen är så lika varandra som alla säger? Jag är lite skeptisk..

solen skiner

posted in: everything .2010-08-03 / 11:04:01 . 3 comments
Solen skiner & jag ser ut som en tomat i ansiktet efter igår. Idag ska jag kleta på tusen liter solkräm i ansiktet haha. Vi ska snart gå ned till klipporna & sola och fiska.. Det går knappt att bada, det är maneter överallt och vattnet är skitkallt. Ikväll ska vi gå runt i smögen och äta på resturang, det ska bli jättemysigt! Jag uppdaterar senare & visar lite bilder. När jag får tid över så ska jag börja på en ny akvarell-teckning, jag har nämligen fått världens idé som jag bara måste rita!

smögen

posted in: everything .2010-08-01 / 17:11:31 . 7 comments
Efter många timmar i bilen är vi äntligen framme. Hoppas att solen skiner varje dag nu, idag var det fint väder ett tag, men nu så täcker molnen hela himlen.
Idag fiskade jag krabbor med mina bröder. Fyfan vad läskiga krabbor är, typ stora vattenlevande spindlar med klor, haha.
Jag var inne på bloglovin och såg att jag nu har 300 prenumeranter! Det känns skitkul, puss på er alla!
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com