it's raining

posted in: everything .2011-08-31 / 19:16:51 . 2 comments
Jag var nyss ute och övningskörde! Jag hade räknat med att skulle ha tagit körkort till sommaren, men på grund av att skolan tog upp så mycket av min tid så började jag aldrig övningsköra i våras. Sen kom sommaren och jag var alldeles för lat för att ta itu med körningen. Men förra söndagen satte jag mig bakom ratten för första gången & idag var jag ute och körde för tredje gången. Det går överraskande bra faktiskt, jag har alltid trott att jag skulle vara som en fisk på torra land när det gäller att köra bil. Mitt mål är att jag ska ta körkort innan jag fyller nitton.

Nu sitter jag här i min säng med en stor tekopp bredvid mig. Jag ska sätta på ett par avsnitt av nån serie och krypa ner under en filt, jag orkar inte göra någonting annat haha. Kanske fortsätter jag att rita lite på min joker-teckning. Om jag gör det lägger jag kanske upp en liten tjuvtitt senare. Eftersom det tar sån otroligt lång tid för mig att rita en teckning så blir der en del "tjuvtittar", men jag tror inte att någon av er har någonting emot det? :)


Vill du ställa en fråga till mig? Glöm inte frågestunden!

frågestund!

posted in: everything .2011-08-29 / 18:56:09 . 33 comments

Nu var det jäättelängesen jag hade en frågestund här på bloggen, det var nästan ett år sedan, haha.. Men eftersom jag får lite frågor titt som tätt utav er så tänkte jag att vi kör en liten frågestund.

Så.. fråga vad ni vill!
Jag svarar på era frågor i ett inlägg i morgon eller i övermorgon :)STOPP!

rufsigt hår och solblekta toppar

posted in: linda .2011-08-27 / 21:06:55 . 19 comments

Min lillebror Johan tog denna bild på mig igår när vi styrde våra steg mot konsum. När vi kom hem åt jag mörk choklad och gosade med min underbart söta brorson Levis.

fixar&trixar

posted in: everything .2011-08-27 / 00:41:16 . 0 comments
Bloggen kan se lite knäpp ut ett tag. Jag håller på och fixar&trixar med designen. Det är bara smådetaljer jag kommer fixa, inte några stora förändringar. kram!

gråa mornar, blommiga koppar, tyst i huset

posted in: everything .2011-08-25 / 08:12:18 . 5 comments
Åh så trött jag var igår, jag somnade redan halv tio på kvällen! Jag tror jag behövde få sova ut ordentligt. Mitt rum är fortfarande en total katastrof, det dröjer nog ett par veckor innan det är helt klart. Då kommer jag även visa ett par bilder här på bloggen på mitt nya, förhoppningsvis fina, rum.
Igår fick jag och en massa andra elever en varsin macbook pro av skolan. Vi som går i trean får visserligen bara behålla den i ett år, vilket är lite synd, men glad blev jag ändå. Hittills förstår jag verkligen ingenting utav den, jag är så van med windows.
Nu ska jag äta frukost, dricka te och läsa lite. Jag slutar tidigt idag så när jag kommer hem ska jag försöka ta mig in i mitt rum och rota fram mitt ritblock.. Tänkte fortsätta rita på jokern (ni hade rätt, jag ritar av jokern igen)
kram

soliga tisdagar

posted in: inspiration .2011-08-23 / 21:10:36 . 9 comments

Om ett par månader ska jag tatuera mig. punkt slut.


Nu har skolan börjat igen. Ett år återstår av gymnasiet, sen står jag där i vit klänning, med studentmössan på huvudet och skriker med mina vänner. Jag vet att detta år kommer bli tufft för mig, ena dagen kommer jag vara hur glad som helst för att sedan må jättedåligt nästa dag. Hela jag är som en berg- och dalbana, inte bara när det gäller skolan. Vet inte varför. Det bara är så. 

I mitt rum står alla möbler i en klump i mitten. Mina ljusgråa väggar håller nu på att målas vita, taket mitt ska också målas vitt. Sedan ska ena väggen täckas med vita plankor, det kommer bli fint tror jag, även om det tar en stund innan rummet blir helt klart. 
Annars har jag inte gjort mycket de senaste två dagarna, jag har varit i skolan, druckit te ur stora koppar och tittat på film. Igår hade jag dessutom ett fruktansvärt möte med en monsterspindel (den var enorm!!!) som sprang runt i min säng och gömde sig under min kudde. Jag blev så rädd att jag var tvungen att fälla några tårar, jag är rätt löjlig när det gäller spindlar. 
Ikväll ska jag ta en promenad i mörkret, gå omkring i min stickade myströja, dricka mer te och sova. Eller jag hoppas jag kan sova, igår sov jag knappt en blund för att jag inte kunde låta bli att tänka så förbannat mycket. 

moss and roots

posted in: my art .2011-08-21 / 14:26:20 . 40 comments

Egentligen målade jag klart den i fredags, men jag har knappt varit hemma den här helgen så jag har inte haft tid att visa målningen tidigare. Hoppas ni gillar den, jag är glad över hur den blev, det var inte riktigt som jag tänkt mig, men jag är nöjd ändå! Min scanner är helt trasig, därför får ni nöja er med en bild med halvbra kvalité. När jag köpt en ny scanner så kommer bättre bilder dyka upp.

Puss

"ritdag"!

posted in: Work in progress .2011-08-18 / 19:44:50 . 12 comments
Biobesöket blev inställt igår, vilket var lite tråkigt. Istället bestod min kväll utav hemmagjord glass, min säng och en film.
Idag har jag varit hemma hos min vän Martina. Vi ritade, målade, pratade om lite allt möjligt , drack te & fikade. Det var verkligen jättetrevligt! Jag vet inte hur lång tid det har gått sedan vi sist hade en sådan "ritdag", det måste ha varit för flera år sedan! När vi var mindre gick jag hem till henne tomhänt, fick ett papper där, lånade en slö blyertspenna & satte igång att rita. Den här gången hade jag med min portfölj, papper, penslar, penselställ, akvareller, blyertspennor, stompfar.. haha hur mycket som helst! 

Jag trodde verkligen att jag skulle bli klar med min akvarellmålning, men icke. Jag får lov att spendera några timmar till framför den innan ni får se slutresultatet.


snaart är den klar!

tjuvtitt#2

posted in: Work in progress .2011-08-17 / 00:06:54 . 15 comments

Här är en liten tjuvtitt på den ena blyertsteckningen jag håller på mig. Ser ni hur "litet" jag ritar, jämför med suddgummit. Det är faktiskt rätt roligt! Men jag ritar på ett helt A3, så det kommer ta många många timmar att fylla hela pappret haha. Jag vet inte om ni kan urskilja motivet, men jag kan avslöja att jag ritat något liknande för ett par år sedan. Jag tänker inte säga så mycket mer, ni får helt enkelt se slutresultatet sen!

I morgon ska jag gå på bio med Hanin och Saba, vi ska se Lars von Triers "melancholia". Jag ska försöka komma ihåg att ta med min kamera på vår lilla tripp till stan. Jag vill nämligen fota lite så jag kan bocka av punkten "fem bilder som sammanfattar dagen" på min förbannade lista som jag hållt på med nu i säkert ett halvår haha.. Jag måste ju göra klart den någon gång :)

a sunday smile

posted in: everything .2011-08-14 / 19:01:05 . 6 comments

pic: min underbara vän vevve och jag! haha


ååh vad jag har ritat idag! Haha sanningen är att jag faktiskt ritar/målar på tre olika teckningar just nu. Galet! Den första är min akvarellmålning som ni har fått sett en tjuvtitt på, den andra är ett porträtt och den sista vet jag inte vad jag ska kalla det, det är en blyertsteckning i alla fall, och jag tror den kan bli jäkligt cool om jag lägger ned mycket tid på den. Då menar jag verkligen mycket tid, allt är så smått och det finns så mycket detaljer på den.
Så till er som väntar på nya teckningar: håll ut ett tag till! För snart kommer det dyka upp flera stycken här på bloggen!

Jag måste också tacka er för alla otroligt fina ord ni skriver till mig dagligen. Era fina kommentarer gör ritandet så himla mycket roligare, ni är bäst! Jag brukar svara på era kommentarer, men ibland så räcker inte tiden till, därför ville jag skriva dessa rader :) kram på er!

Vita väggar

posted in: inspiration .2011-08-12 / 18:41:56 . 6 comments
När sommaren är slut så ska jag renovera mitt rum. Alla möbler skall bytas ut, tak och väggar ska målas vita och en massa nya saker ska köpas. Jag ser fram emot det jättemycket! Vill ha det vitt, mysigt och eget.. Något liknande dessa tre bilder vore inte helt fel. Något som är negativt är dock att jag har ett väldigt litet rum. Men jag får helt enkelt göra det bästa utav det.source: unknown

Just nu sitter jag och väntar på att mina vänner ska komma hit. Vi ska ha en liten myskväll ihop.
I morgon ska jag försöka måla klart min akvarellmålning. Vill bara bli klar med den nununu, jag har nämligen fleera nya blyertsporträtt jag vill börja rita på. Jag ska passa på att rita lite varje dag den kommande veckan, för nu är det inte många dagar kvar till jag börjar skolan igen.

Ha en trevlig fredag! 
puss

love this

posted in: inspiration .2011-08-10 / 13:08:28 . 4 comments
source: tumblr


Idag ska jag åka ner till stan med min bror. Jag ska köpa böcker och leta efter mysiga koftor man kan värma sig med i höst.

en tjuvtitt

posted in: Work in progress .2011-08-06 / 14:59:18 . 24 comments

Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vad jag håller på med längre haha. Jag sitter mest och kladdar, målar mossa, rötter och en massa andra saker som ploppar upp i mitt huvud. Jag har halva trädet och ett par tusen detaljer kvar att måla, jag är långt ifrån klar. Vi får helt enkelt se hur detta slutar!
en ny idé..

posted in: inspiration .2011-08-04 / 16:27:28 . 7 comments
Som några utav er kanske vet, så ritar jag på ett nytt blyertsporträtt. Men idag så ploppade en knäpp idé till en "egen" målning upp i mitt huvud. Nu tar jag en paus från mitt porträtt och målar lite. Jag måste få ned det jag har i mitt huvud på ett papper snabbt, innan inspirationen tynar bort. Finns det ingen inspiration kvar, så kan jag inte måla klart målningen. Jag har många många gånger börjat på en målning, visat lite bilder på den här på bloggen, för att sedan aldrig göra klart den. Det händer ibland, vilket är väldigt synd. 

Nu ska jag plocka fram mina penslar! Om x antal timmar kommer den vara färdig..


Inspirationskällan till min kommande målning..

today

posted in: everything .2011-08-03 / 16:02:04 . 1 comments

Har mått piss i några dagar nu, men det börjar sakta men säkert vända.
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com