one more year of wisdom, lets celebrate, happy new year!

posted in: inspiration .2011-12-31 / 16:08:02 . 0 comments

Moss & Depp
via signe

arg

posted in: everything .2011-12-31 / 01:45:48 . 1 comments
Jag trodde jag skulle hinna klart med porträttet på Ian Somerhalder i natt, men just nu så har jag nog tio timmars ritande kvar innan jag kan skriva dit min signering i ena hörnet. Jag som ville att det skulle bli årets sista teckning, istället kommer porträttet bli år tvåtusentolvs första teckning. 

Igår riggade jag stativet bredvid mig och ställde in filmfunktionen på min kamera. Jag filmade då en liten filmsnutt när jag ritade och skuggade en del av ansiktet. Dock insåg jag senare att jag knappt hann med att skugga mer än tio kvadratcentimeter under de dryga tjugo minuterna jag filmade. Inte så roligt för er att titta på, även om jag snabbspolar skiten. Men det är bättre än ingenting, -tänkte jag. Dock visade det sig att hela filmredigeringsprogrammet på min dumma dator har sjungit sin sista refräng. Dessutom hade jag ställt in fel fokus så hela filmklippet hade inte den bästa skärpan. 
Åh vad jag är bitter nu, jag går och lägger mig.

I morgon är det nyårsafton, hoppas att ni alla får en fin start på det nya året.


gammal bild. 
Men snart är porträttet på Ian (teckningen högst upp) helt klart.

tumblr inspo

posted in: inspiration .2011-12-30 / 00:11:40 . 5 comments
Vad gör ni denna torsdagsnatt? (egentligen är det fredag eftersom klockan är 00:11)
Jag lyssnar på klassisk musik och ritar. Jag har hunnit ganska långt nu, nästan hela ansiktet (syftar på Ian-porträttet) är klart. Nu fattas bara hår, lite skäggstubb, hals och eventuellt en bakgrund..vi får se hur det blir med det sistnämnda. Inspirationen till att skapa nya teckningar har jag äntligen börjat hitta tillbaka till, jag har så många idéer till både egna målningar och nya porträtt i mitt huvud just nu. Det känns underbart.

Eftersom jag hatar (eller intetyckerom är en lite mildare synonym kanske) helt svartvita inlägg så kommer här lite vackra och inspirerande bilder på vackra ting.


via tumblr.


this

posted in: everything .2011-12-28 / 18:41:22 . 14 comments
Minns ni boken jag skrev om för ett tag sedan? Hur som helst så är nästan varenda sida i den helt full med tankar och ord, därför var det dags att köpa en ny bok. Jag åkte ned på stan idag och åt lunch med en vän, sedan trängdes jag med resten av västerås befolkning bland alla reaskyltar. Jag ville hitta något fint att ha på mig på nyår, men jag hittade ingenting fint alls. Jag får helt enkelt lov att dra på mig min glittriga svarta tröja som jag köpte på brödet&fiskarna för ynka 30 kronor. Men istället för kläder så hittade jag denna underbara bok, med hundratals helvita tomma sidor. Nu ersätter jag min gamla dagbok, med denna.Nu ska jag packa ihop mina rit-grejer. Jag och mina vänner Amanda och Maria ska nämligen ha en liten "ritkväll" hemma hos Amanda. Nu när jag har jullov kan jag äntligen (ÄNTLIGEN!) i lugn och ro sätta mig ned och rita igen. Det var så längesen. Under hela 2011 har jag knappt ritat någonting alls. Inspirationen, orken och tiden har liksom inte funnits. Nu ska jag rita hela kvällen, så nu dröjer det inte lång tid innan slutresultatet av mitt Ian-porträtt dyker upp på bloggen.update: har fått några frågor om vart jag har köpt boken.. Jag köpte den på akademibokhandeln. Det är något speciellt märke som har hur mycket "gammeldags" anteckningsböcker (och kalendrar) som helst, i många färger och storlekar.


things

posted in: everything .2011-12-25 / 17:26:07 . 7 comments
Jag fick en fråga om jag inte kunde visa lite bilder på saker jag fick i julklapp. Visst kan jag det!


doftljus

mörkrött/plommonfärgat läppstift från FACE i färgen "beloved"

spegel, mysiga tofflor, en gammal fågelbur (att ha ljus eller blommor i)
parfym, Marc Jacobs - Oh, lola!


Förutom det på bilderna fick jag även pengar, presentkort, böcker, nåt klädesplagg och lite småsaker..

24

posted in: everything .2011-12-24 / 14:42:57 . 2 comments


Jag önskar alla mina fina läsare en riktigt god jul!

A clockwork orange

posted in: movies .2011-12-20 / 16:55:12 . 7 comments
Ett mästerverk av Stanley Kubrik, kanske en av de mest kontroversiella filmerna någonsin. Magnifikt skådespeleri av Malcolm McDowell. Tror det är lite utav en älska/hata film, antingen tycker du om den eller så avskyr du den.
randoms

posted in: everything .2011-12-19 / 21:34:55 . 1 comments
Några mobilbilder från de senaste dagarna/veckorna.vaknade upp till en trädgård täckt utav snö i morse.

min fina vän Sofie och jag för några veckor sen (då vi hade dansat en hel natt)
en utav Rudbeckianska gymnasiets fyra skolbyggnader. Hatkärlek<3
mitt rum de där dagarna då jag inte orkade bädda min säng
min lillebror Filips passfoto, typ det sötaste jag sett.
Filip sover på soffan, älskade lillebror.

My faithful frieeeeend (sjunger som sweeney todd)

posted in: everything .2011-12-13 / 22:16:55 . 2 comments
Denna kväll har jag: skypat med min fina vän Jessica och kollat på ett x antal avsnitt av vänner. Den serien får mig att gapskratta rakt ut, även fast jag kollar helt själv. Jag är lite knäpp.

news

posted in: clothes .2011-12-08 / 00:10:44 . 13 comments
ph 1: min nya underbara, stickade tröja som jag älskar något fruktansvärt mycket.
ph 2: mina nya, inte så roliga, men fortfarande underbara pumps. 9,5 centimeter klack, med dessa på fötterna blir jag hela 185 centimeter lång = underbar sak nummer 3. (vill uppmana alla andra lyktstolpar där ute att gå in i närmaste skoaffär och köpa ett par klackskor, det är fint att vara lång, punkt slut) Men gränsen går vid 10 centimeter klack för mig, vill ju inte vara dubbelt så lång som mina fina klasskamrater på julbalen.
Underbar sak nummer 4 är mitt dammiga golv ni ser på bilden. Mitt rum är fortfarande (!) lite utav ett renoveringsprojekt, det är inte färdigmålat än. Lovar att visa bilder så fort det är HELT klart.

godnatt!

vill inte

posted in: everything .2011-12-04 / 16:22:44 . 7 comments
Ikväll kommer jag tillbringa kvällen med min fina mattebok, har nationellt prov i matematik D på tisdag. Gårdagen spenderade jag i Stockholm med två underbara vänner och två underbara tröjor/koftor fick följa med mig hem, kan slänga upp ett par bilder på dem sen.
Önskar att jag kunde snabbspola livet nu och trycka play för att återgå till vanlig tidsrytm igen när matteprovet är skrivet. Orkar.inte.med.sinus.cosinus.tangens.integraler.allt.skit.just.nu!

Hoppas ni har en betydligt angenämare söndagskväll än vad jag har.

musikaliska förälskelser

posted in: books and music .2011-12-01 / 20:18:48 . 5 comments
Idag har jag besökt SACO-mässan i Älvsjö, jag tog broschyrer från alla högskolor/universitet som har läkarlinjen. Dock har jag inte riktigt de betyg som krävs för läkarlinjen (de kräver 22,5?!) men passionen finns där, så jag får kämpa mig in via högskoleprovet och skulle jag vara den mest tursamma personen på jorden så kanske jag kommer in via intervju.. Hur som helst, oavsett om det tar ett eller fem år så ska jag in på den där jädrans linjen, vill inte göra något annat med mitt liv. 

Nu ska dricka en kopp te och kanske räkna några mattetal. Jag vill att det ska bli helg, nu! På lördag ska jag och två fina vänner åka till Stockholm och slösa bort en massa pengar, det kommer bli underbart.
- devotchka, beirut, band of horses, bon iver
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com