En till bild från midsommar!

posted in: everything .2011-06-30 / 12:00:00 . 1 comments
vevve, Linnea, Martina, Johanna & jag!
Mina vänner är bäst.

ha en fin dag!

fina böcker.

posted in: books and music .2011-06-29 / 13:56:00 . 6 comments


1. Låt den rätte komma in. Den boken är så skrämmande, sorglig och fin.
2. Stolthet och fördom. Boken är så vacker, filmen likaså.
3. Svindlande höjder. Ännu en fin klassiker.

Akvarell

posted in: everything .2011-06-28 / 12:00:00 . 2 comments
(tidsinställt inlägg)


Fick en fråga av en läsare om jag inte kan skriva lite om vilka penslar jag använder när jag målar med akvarell, so here we go:

När jag köper penslar så bryr jag mig inte om märket faktiskt, bara det är akvarellpenslar som har olika form och storlek. De lite bredare, tjocka penslarna använder jag när jag målar huden och skuggor i ansiktet. För att undvika fläckar i ansiktet när jag målar dit skuggor och liknande, så vattnar jag först hela ansiktet. Det vill säga, jag tar en pensel med bara vatten och målar i hela ansiktet först, sen, medan pappret fortfarande är lite blött, målar jag med färg.

(ignorera de 2 penslarna längst till höger, det är bara mina "kladdpenslar")

När jag målar riktigt små, fina detaljer så använder jag mig av dessa två penslar. ( pensel nr 5 och 7 sett från vänster på första bilden) Den tjockaste utav dem är rätt hård  (bra när man målar ex. ögonlock, pupiller och liknande) och den tunnaste är ganska mjuk (använder den när jag målat ex. ögonfransar, ögonbryn samt detaljer i läppar och ögon).

När jag målar bakgrunden så använder jag mig alltid utav dessa akvarellsvampar (det funkar bra med vanliga tvättsvampar också). Det jag gör är att jag suger upp vatten och lite  färg med dem och liksom "duttar" på pappret.

packar..

posted in: everything .2011-06-27 / 12:35:45 . 4 comments
Just nu håller jag på & packar det sista. Väskan är nästan full och jag känner mig redo och peppad inför festivalveckan. Tyvärr hann jag inte klart med teckning nr 2 som jag hade tänkt att publicera innan jag åker, så ni får helt enkelt vänta ett tag till på den. Hoppas ni får en fin vecka!

Jag måste också passa på att tacka för alla otroligt fina kommentarer jag får hela tiden. Även om jag inte alltid hinner svara på precis alla så uppskattar jag vartenda ord ni skriver. Ni är bäst!

midsommar

posted in: everything .2011-06-26 / 12:05:18 . 1 comments

ph: Vevve och jag på midsommar.

Jag hoppas att ni alla hade en trevlig midsommar! Min midsommarafton bestod av grillning, C2H5OH och fint sällskap i form av fina vänner. Igår bestod dagen av pizza och ostbågar. Jag undrar vad som hände med min "nuskajagbaraätanyttigtochtränaimängder"-period. Efter p&l får jag försöka komma börja med träning och nyttigheter igen. För det finns inte en chans att jag kommer sitta & knapra på en gurkbit när jag blir hungrig under den kommande festivalveckan. Jag kommer istället skrika efter saker som kebab, langos, hamburgare och pizza. 

Jag ska försöka fixa ett par tidsinställda inlägg som kommer publiceras under veckan då jag är borta. Annars finns väl chansen att jag tar hem priset som tidernas sämsta bloggare.

Nu ska jag äta frukost, talk to you later!
puss

step-by-step

posted in: Work in progress .2011-06-22 / 23:01:51 . 10 comments
Med min kamera monterad på ett stativ så tog jag en massa kort under tiden jag målade på den här målningen
Utav bilderna gjorde jag en liten video, jag tänkte att det kanske kan vara roligt att se. Jag har ju filmat när jag ritade förut (då jag ritade arwen-porträttet) men problemet med att filma är att det tar otroligt lång tid för mig att rita en teckning, ibland upp emot 30 timmar, vilket gör att jag inte kan filma precis allt. Men det här med step-by-step bilder blev faktiskt rätt okej! Skriv gärna vad ni tycket, är det något jag bör göra fler gånger?


grunden är skissad/ritad med blyerts, resten är målat med akvarell.
musiken la jag till på youtube, fanns inte så mycket att välja på så det fick bli beethoven.

the sound of silence

posted in: my art .2011-06-22 / 21:24:07 . 31 comments
När jag började måla på denna målning så hade jag rosiga kinder, blommor och gyllene hår i tankarna.. Men precis som alltid så blev målningen mörkare och mörkare.. Vad är det med mig och min dystra, mörka fantasi? Jag kan liksom aldrig måla något glatt och sött. Jag får försöka en gång till nästa gång jag målar med akvarell..
Here it is! (orkade inte scanna in den dock, tog kort på den istället)

Hoppas ni tycker om den! Jag är rätt nöjd med håret faktiskt, resten känns lite blah.. Något som är lite roligt är att jag har precis samma frisyr just nu haha. 

Nästa teckning kommer bli ett blyerts-porträtt! Det var längesen jag ritade med blyerts nu, jag saknar det, (några av er kanske saknar det också?) Hursomhelst så hoppas jag att några av er uppskattar mina skruvade akvarellmålningar i alla fall :)



3 bilder från skolavslutningen/studenten

posted in: everything .2011-06-20 / 20:19:15 . 7 comments

några utav mina klasskompisar & jag på skolavslutningen.

min underbara vän jessica! (jag skulle dö varenda dag i skolan om inte hon fanns!)

Några studenter hade citerat David Zuppin (mattelärare/fysiklärare/handledare för min klass) på sitt flak. Haha klockrent!

favourites atm

posted in: clothes .2011-06-20 / 19:22:03 . 2 comments
Ååh, dessa fyra saker är jag förälskad i just nu! 

Solglasögon - h&m || ring - köpt på gran canaria || halsband - kappahl || leopard-mönstrat linne - monki

Idag tog jag och min vän vevve (+ hennes syskon) en roadtrip till eskilstuna. Vi stannade bilen utanför shoppingcentrumet tuna park och gick runt och kollade lite i butiker. Jag köpte en bok, en tröja och lite annat fint. Så nu är jag ett x antal hundralappar fattigare. Jag köpte även ögonbrynsfärg! Enda sedan jag slutade blondera mitt hår och färgade brunt så har jag fyllt i mina ögonbryn med ögonbrynspenna. Det har varit lite utav "a pain in the ass" för jag har inte ens kunnat klia mig i ansiktet utan att vara rädd för att jag ska smeta ut färgen. Så nu har jag äntligen färgat dem och slutresultatet blev faktiskt rätt fint. 

Nu ska jag dricka en stor kopp te och läsa lite. Jag kommer tillbringa kvällen i min säng med min bok, min laptop och ett skissblock. Underbart!

sommarlov

posted in: everything .2011-06-19 / 17:02:44 . 7 comments
Nu har jag haft sommarlov i ungefär en vecka och nu kan jag äntligen koppla av. Jag vet inte vad det var med mig, men dagarna efter avslutningen mådde jag piss. Det kändes som om jag hade ett stort mörkt åskmoln över huvudet hela tiden, på något sätt var jag fortfarande stressad och ångesten gnagde i mig. Men nu så har allt det tunga lättat från mina axlar och jag känner mig liksom fri på något sätt.
Nu när inte skolan tynger ned mig så känner jag hur jag är full utav inspiration och kreativitet. Förutom att jag ska på peace&love-festivalen i sommar så har jag ingenting planerat och det känns heeelt underbart. 

Jag förstår att det är tråkigt att läsa mina ointressanta och rätt meningslösa meningar men jag ville nog låta er veta att jag "lever" (eller något i den stilen) nu när bloggen legat öde i sju dagar. 

En till sak.. Innan jag åker till peace&love (vilket är om 8 dagar skulle jag tro) så kommer det dyka upp en, kanske två, nya teckningar på bloggen. Tänkte att någon kanske ville veta det :)
kram på er!

studenten!

posted in: photography .2011-06-11 / 17:04:54 . 8 comments
Själv har jag ett år kvar i skolan, men många utav mina fina vänner tog studenten igår! Här är ett par bilder från gårdagen:

vevve, en utav mina närmaste vänner!

fina malin!

johanna med godisar runt halsen! :D

till sist amanda :) 
Åh vad fina mina vänner var igår. Samtidigt som jag är oerhört glad för deras skull så kände jag ändå ett litet styng av sorg över att jag inte kunde vara med och fira studenten med dem, jag har ju ett år kvar.. Men jag sprang runt med kameran i högsta högg och fotade massor! Slänger kanske upp ett par fler bilder sen :)

summer

posted in: everything .2011-06-05 / 18:29:48 . 9 comments
Jag har varit ledig i ett par dagar nu och det har varit helt underbart. Jag är ledig i morgon också, sen återstår det bara några få skoldagar innan det är dags för skolavslutning på fredag. Jag älskar det fina vädret och alla tidiga sommarmornar. Speciellt när mornarna börjar med detta:

hembakat bröd med philadelphia-ost, skinka och paprika, jordgubbar och en stor kopp te! Det kan inte bli bättre!

Någon mer än jag som är en riktig frukostälskare? kolla in den här bloggen (om ni inte redan sett den). Helt klart en utav mina favoritbloggar  haha!
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]