Ian - closeup

posted in: everything .2012-08-31 / 09:21:38 . 3 comments
Fick frågan om jag inte kunde visa närbilder på Ian-porträttet och visst kan jag göra det! 

Jag tog dessa tidigt på morgonen då ljuset var dåligt så de blev lite mörka, hinner inte fixa dem för nu ska jag skynda mig iväg till jobbet! 

mocka och fransar

posted in: clothes .2012-08-31 / 09:11:08 . 2 comments
Jag har letat efter en mockajacka länge och igår hittade jag denna fina bortglömd i garaget. Jag hade egentligen velat ha den lite större då jag älskar oversized och aldrig aldrig har tighta kläder (förutom leggins). Men det är min mammas gamla jacka vilket betyder att den kostade mig 0 kronor så jag är glad ändå.

nya kategorier

posted in: everything .2012-08-29 / 23:53:00 . 6 comments
Aaah, efter timmar av bildredigerande och fix&trix med kodmallarna så är jag äntligen klar med mina kategorier. Jag har använt mig av klickbara bilder som kategorier rätt länge nu, men jag kände att det var dags att byta ut bilderna! Så, nästan alla bilder är nya och dessutom har jag skapat tre nya kategorier! Allt för att det ska vara lättare att hitta i min blogg. Jag har inte hunnit flytta många gamla inlägg till de nya kategorierna än, det får jag göra någon annan dag.

 My art - kategorin där alla mina teckningar och målningar finns samlade. Everything - här hamnar allt som inte passar in någonstans. Lite allt möjligt.
 Linda - kategorin som handlar om mig.
 Inspiration - Vackra, inspirerande bilder hittar ni här.
 Wilderness - (ny kategori) Här kommer jag posta alla vackra naturbilder.
 Clothes - Kläder, mode och sådant.
 Sketches - (ny kategori) Här kommer mina skisser finnas samlade!
 Movies - Filmer.
 Books & music - Böcker och musik helt enkelt.
 Photography - Fotografier jag själv har tagit.
 Interior - (ny kategori) Inlägg som rör inredning kommer hamna här!
 Tutorials - består av tutorials som just nu är 2 år gamla (snart kommer det nya!)
 Questions & Answers - svar på era frågor från bland annat frågestunder.
 W.i.p - work-in-progress-bilder & sneakpeaks på teckningar jag håller på med.
 
 

älskade akvarell

posted in: everything .2012-08-29 / 13:09:54 . 13 comments
Några utav mina akvarellteckningar jag målat under de år jag försökt hittat en egen stil inom konsten.

Man kan verkligen se att jag har utvecklats, mina senare målningar har mer djup än de första jag målade för ett par år sedan. Ska jag vara ärlig så börjar jag tröttna lite på den här stilen. Jag kommer nog aldrig lämna den helt, men jag vill utveckla och förnya den. Leka mer med mörker och ljus. Vilken är er favorit av mina akvarellmålningar?

kategorier?

posted in: everything .2012-08-29 / 11:20:14 . 2 comments
Jag sitter och funderar på hur jag ska göra med mina kategorier.. Jag vill byta bilderna för kategorierna i menyn, men jag funderar också på om jag kanske ska skapa några nya kategorier.. Vad tror ni om en kategori med skisser och en med inredning? Är det någon kategori ni saknar? 

före och efter

posted in: interior .2012-08-28 / 18:59:00 . 6 comments

Efter att ha granskat mitt senaste inlägg så upptäckte jag en förskräcklig sak: Min oerhört fula ventil!!!  Vitsmutsig och jättetråkig.


Jag fick ganska snabbt en idé och började genast riva i mina byrålådor. Efter att ha uteslutit akvarell och olja så plockade jag fram mina (nästan helt oanvända) promarkers. Jag började måla på fri hand, utan tanke eller stödslinjer (vilket resulterade i att motivet blev lite ojämnt och kladdigt men desto charmigare). Detta blev resultatet:

Konst och inredning på samma gång.

bring the nature home

posted in: interior .2012-08-28 / 13:59:00 . 7 comments
För någon vecka sedan begav jag mig in i skogen på jakt efter en fin gren. Jag bor precis bredvid en skog så det var inget stort projekt. Nu hänger grenen i mitt tak ovanför min säng! Vi har hängt grenar på samma sätt på vår altan så jag fick idén därifrån. Jag tänkte att jag ska köpa någon fin lykta och kanske lite tyg som jag ska hänga upp lite fint i den. Så himla mysigt.

Mina föräldrar var på marknad i helgen och hittade en stor, brun, jättevacker drömfångare som de köpte till mig. Jag älskar drömfångare och skulle kunna ha hur många som helst hängandes på mina väggar. Just nu har jag bara två.
 

batik

posted in: clothes .2012-08-28 / 13:52:00 . 5 comments

De senaste dagarna har jag experimenterat lite och gjort egen batik! Det är verkligen superenkelt och så himla fint. Det var egentligen meningen att den lila tröjan skulle bli blå, men den blev fin ändå. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en blå och även en svart tshirt. Men dessa tre får duga för tillfället.

autumn?

posted in: everything .2012-08-28 / 08:27:34 . 0 comments

Hösten är nästan här nu vilket känns helt underbart. Det är min favoritårstid och jag tycker det är rätt skönt att sommaren är över.

I helgen bodde jag hos Hanin. Jag kom hem söndag kväll så därför var bloggen övergiven hela helgen. Hon är så himla bra och fin min bästa vän, vet inte vad jag skulle ta mig till om jag förlorade henne. 


soon

posted in: everything .2012-08-23 / 12:19:12 . 5 comments
Ni ska bara veta hur mycket det kliar i mina fingrar. Jag vill så gärna börja rita på mitt nästa blyertsporträtt NU! men jakten efter den perfekta bilden att rita av fortsätter! Att det ska vara så svårt att hitta rätt bild.. Jag vill ju självklart tycka att bilden är fin, samtidigt som jag vill att den ska vara stor och ha så bra kvalité som möjligt. Ju mer detaljer som syns på bilden, desto mer detaljer kan jag rita på teckningen. 

Jag har hittat tre bilder jag skulle vilja rita av, en på Eva Green, en på Daenerys Targaryen och en på Jennifer Lawrence. Men ingen av de bilderna känns bra till hundra procent. 

Jag har nämligen tänkt att jag vid nästa blyertsporträtt ska visa hur jag, steg för steg, går till väga när jag ritar ett porträtt i blyerts. Så min nästa teckning kommer jag alltså att visa i små tutorials/steg-för-steg inlägg eller vad man nu ska kalla det. Då vill jag gärna rita ett porträtt framifrån, då det är allra enklast. Men alla bilderna jag hittat hitills är i profil och halvprofil.. Så jakten fortsätter...

water

posted in: wilderness .2012-08-21 / 14:51:00 . 4 comments
Vatten är, enligt mig, bland det vackraste som finns på vår jord.
- Via tumblr.

ny header

posted in: everything .2012-08-21 / 14:09:00 . 3 comments
Skissade ihop en ny header på nån minut, slarvig, ojämn och enkel. Jag har tröttnat lite på att ha mitt namn som header. Vad tycker ni om den nya headern?- Min gamla header.

underbara frukost

posted in: everything .2012-08-21 / 12:03:03 . 1 comments
Frukost är den bästa måltiden på hela dagen tycker jag! Jag äter alltid frukost i min säng, samtidigt som jag läser en fin bok eller tittar på en film.
Denna morgon blev det bananhavregrynsgröt med frysta bär och en stor kopp te!


favoriter

posted in: clothes .2012-08-19 / 16:10:00 . 5 comments
10 favoriter just nu.

linda 10 år

posted in: everything .2012-08-18 / 12:40:34 . 2 comments
Hahahahhaha, jag rensade nyligen mitt rum och hittade då en massa gamla skolsaker! Bland annat så fann jag denna (inte så) fantastiska fågelbok, skriven av mig när jag gick i fjärde klass! I boken finns vääääldigt intressant fakta om diverse fåglar och en massa illustrationer jag ritat till. Skrattade lite extra när jag läste att knölsvanen lät: kráo kráo. 

skisser

posted in: sketches .2012-08-18 / 12:35:00 . 13 comments
skisser ur min skissbok

work

posted in: everything .2012-08-17 / 09:29:42 . 2 comments

Så här snygg i håret är jag när jag jobbar. Hahaha sjalen i håret skyddar mot fisklukten, för ja, jag säljer fisk i en fiskdisk!

I helgen ska jag börja rita på ett nytt porträtt! Men jag tror jag har ångrat mig i valet om vem jag ska rita av. Vi får helt enkelt se vem som kommer pryda pappret framför mig. 

new

posted in: everything .2012-08-16 / 23:47:00 . 1 comments
Jag har suttit och fixat&trixat lite med min bloggdesign under den senaste timmen. Jag har inte gjort några stora förändringar då jag tycker väldigt mycket om min vita, enkla blogg. Det jag gjorde var att jag ändrade lite i menyn, tog bort lite text, bytte profilbild samt bilden som fungerar som en länk till bloglovin'. Jag satte även in en ny länk, en länk till min tumblr för er som vill följa den! 

Men, jag behöver er hjälp. Något jag inte kan få till är arkivet i min blogg! Som ni ser nu så är arkivet format i någon slags rombliknande form, och de vill jag få bort. Jag vill ha arkivet i sidled, såhär ungefär:

2012
January February March ....

Ja, ni fattar nog! Det vore så himla snällt om någon av er kunde hjälpa mig genom att skicka en kod eller liknande i kommentarsfältet! 
 

läkare utan gränser

posted in: everything .2012-08-15 / 13:58:10 . 2 comments

Jag fick ett mail från läkare utan gränser, ett mail där de bad om hjälp. Jag stödjer läkare utan gränser och har skänkt pengar förut och tvekade inte en sekund på att skänka en summa igen. Jag är inte rik, men jag skänkte några hundralappar, hundralappar som kan betyda mycket.

Vill ni, precis som jag, hjälpa flyktingarna i Sudan, gå in på den här länken. Minsta summa man kan skänka är 25 kronor, och 25 kronor har nog de flesta människor ändå råd att ge bort. Kram på er alla!

att falla

posted in: everything .2012-08-14 / 17:14:17 . 5 comments

Jag älskar karuseller och åker allt. Eller nästan. Jag hade lovat mig själv att aldrig någonsin åka frittfall, då jag är väldigt rädd för höjder. Meeen det slutade med att jag igår satt där i stolen och såg ut över stockholm ändå. Jag fick en sån kick att jag tillät mig släppas 80 meter rakt ner hela tre gånger med mina fina vänner Hanin och Saba vid min sida. Men frittfall tilt sparade vi tills nästa gång haha.

going toooo

posted in: everything .2012-08-13 / 08:14:44 . 1 comments
Jag bloggade inget under helgen, jag var knappt hemma då jag i princip bodde hos min bästa vän Hanin hela helgen. Åh vad jag tycker om henne, min fina vän!

Idag ska jag åka till gröna lund med Hanin och en massa andra vänner! Jag älskar karuseller och kommer grina som ett litet barn när det är dags att åka hem. I morgon ska vi försöka göra egen batik! Om det slutar bra lovar jag att visa bilder på resultatet. 
Mamma, jag och min bror Johan när vi var på gröna lund förra sommaren.

ni är så underbara

posted in: everything .2012-08-09 / 18:58:47 . 1 comments
Alltså, jag sitter och läser igenom alla kommentarer från det här inlägget och gråter. Ni är så oerhört fina, kloka och omtänksamma allesammans! Tänk om jag bara kunde få träffa er på riktigt, ge er världens största kram och lära känna er!

Era ord betyder så mycket för mig, ville bara berätta det.


but late at night the feelings swim to the surface

posted in: linda .2012-08-06 / 22:07:16 . 7 comments

Igår vandrade jag runt i sommarnatten i nära tre timmar. Jag fastnade också på bild, vilket är rätt ovanligt. 

into the wild

posted in: movies .2012-08-05 / 13:52:05 . 6 comments

Vacker film. Vacker musik. Emile Hirsch är också rätt vacker.

framtiden?

posted in: linda .2012-08-04 / 13:46:00 . 33 comments
Jag har inte mått riktigt bra på flera år. Det sista året på gymnasiet var ett helvete för mig. Jag hade ingen energi till någonting alls och kände ibland att jag bara ville ramla ihop i en hög av ben och kött på marken och dö. Ångesten över studierna bara växte, mitt redan dåliga självförtroende sjönk till den djupaste bottnen i världen och allt var bara mörkt och svart.

Sommaren kom, studenten var helt fantastisk och för första gången på länge kunde jag slappna av och bara vara.    Men då jag lade ångesten över gymnasiestudierna på hyllan gjorde jag rum för en annan ångest. Ångesten över framtiden. Jag gick ut med väldigt bra betyg, varav nästan alla betyg bestod av tre bokstäver. Men mina betyg var inte tillräckligt bra för att säkra en plats på läkarlinjen i Sverige, det fattades lite. 

När det stod klart att mina fina betyg inte var tillräckliga ville jag dö mer än någonsin. Jag kände, och känner mig fortfarande, så fruktansvärt misslyckad. Hade jag bara kämpat lite till så kanske jag kanske kommit in på min drömlinje. Men jag vet också att jag inte kunde gett mer i skolan, inte när jag mådde så dåligt. Kombon av känslan av misslyckande och självförtroendet som fortfarande simmar vid den djupaste botten är inte alls en bra kombo. Nittionio procent av tiden så hatar jag mig själv. När jag granskar mig själv, både min insida och min utsida så känner jag bara avsky. Jag har i fyra års tid varit obekväm med mitt utseende, jag kan inte acceptera att det är såhär jag ser ut. Jag vet att det är hemskt, men det är sanningen. Jag kan inte se någonting som är fint eller bra hos mig själv över huvudtaget. 

Men samtidigt som jag är så besviken på mig själv så vet jag att jag inte hade klarat av att börja plugga direkt efter studenten. Jag mår fortfarande inte bra och läkarstudierna hade knäckt mig efter ett tag. Jag är inte redo än, jag behöver bli stark igen innan jag börjar läsa vidare.

Jag har därför bestämt att ta ledigt ifrån studierna i minst två år. Just nu tänker jag inte så långt fram för jag vet att då dyker känslan av misslyckande upp i mitt huvud och plågar mig. I höst ska jag jobba, jobba och spara en massa pengar. Men jag ska också jobba på mig själv. Jag måste lära mig att tycka om mig själv igen, vilket inte kommer bli lätt alls. Men jag ska klara det. Jag måste. Jag orkar inte längre att gå runt och vara miserabel, de hindrar mig så mycket i livet. Sakta men säkert hoppas jag att jag kommer kunna älska mig själv igen. Jag vill må bra igen. Men jag är inte säker på att jag kan, jag har liksom glömt bort hur det känns.

När jag har sparat ihop tillräckligt med pengar tänker jag packa ihop en ryggsäck och sticka iväg. En av mina största drömmar är att resa runt i världen och se så mycket av den som möjligt, jag skulle även vilja jobba som volontär och hjälpa andra. Det tänker jag också göra, själv eller med reskamrater. Jag vill resa i minst ett år, leva fattigt, njuta av naturen, träffa nya människor.  Efter det kan jag börja fundera på framtiden igen.

Eftersom jag vägrar bli annat än läkare så kommer det förmodligen resultera i att jag kommer studera utomlands. I flera länder är intagningspoängen lägre än i Sverige vilket gör att det är lättare att komma in på läkarlinjen där.. Men jag kommer också försöka att komma in i Sverige, via högskoleprovet. Att läsa upp betygen är nog ingenting jag kommer att göra, då man ändå hamnar i en annan urvalsgrupp. Innerst inne så tror jag att jag till slut kommer förverkliga min läkardröm, vare sig om det sker utomlands eller i Sverige. Men det kommer dröja ett par år. Mitt slutgiltiga mål är att få arbeta som läkare utan gränser.

Jag kommer alltså bo kvar i Västerås ett tag framöver. Förutom att jag ska jobba och spara pengar så har jag inga som helst saker inplanerade den närmta tiden vilket känns oerhört skönt. Jag är fri att göra vad jag vill. Jag ska umgås med människor jag älskar, skapa så mycket konst som möjligt, lära mig leva utan ångest och hitta tillbaka till mig själv igen.

Förlåt för det längsta inlägget i världshistorien. Jag brukar inte öppna upp mig i bloggen, men det var väldigt skönt att skriva av sig kan jag berätta. Jag tänker inte läsa igenom inlägget för då ångrar jag mig säkert och raderar allt i stället. 
 
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com