Bildlektion

posted in: Work in progress .2012-01-29 / 14:54:25 . 16 comments
Hade min andra bildlektion i skolan i fredags. Framsidan på min bildmapp börjar bli klar.
Som jag berättade tidigare ska motvet föreställa den första bokstaven i ens namn, så i mitt fall ett L.
Dock känns denna målning inte riktigt som "mig". Den känns för "glad" på något sätt (haha egentligen är den allt annat än "glad", den är hur dyster och tråkig som helst). Blommorna känns bara för levande på något sätt. När det gäller att skapa egen konst är jag verkligen en mörk själ. Åh, vad hemskt det låter..Förutom detta har jag inte hunnit rita någonting de senaste dagarna. Jag vet att många av er hoppas att Ian-porträttet kommer dyka upp på bloggen när som helst och det kommer det också göra. Jag måste bara få tid över till att rita klart det allra sista på den teckningen. Har dock en del 5 minuters-skisser i mitt skissblock jag skulle kunna visa, tycker att min blogg ibland är alldeles för tom på konst just nu.

León

posted in: movies .2012-01-29 / 14:17:25 . 9 comments

Jean Reno, Natalie Portman & Gary Oldman - Léon: the professional. Regi: Luc Besson.

ung och dum

posted in: everything .2012-01-28 / 10:35:51 . 3 comments
Satt nyss och kollade igenom arkivet på min blogg, har bara en sak att säga: HAHAHAHA NEEEEEEEJ.
Alla supergamla inlägg innehåller antingen väldigt pinsamt formulerade meningar eller väldigt pinsamma bilder på mig. Från och med nu får ingen kolla i arkivet, okej?! Haha skojar bara.

I fredags var jag ute och dansade hela natten lång med mina fina vänner. Kvällen bjöd också på en hel del skratt, tequila som smakade  apa (vilket den alltid gör, men har typ någon tvångstanke att jag alltid måste köpa denna apasmakande shot varenda utekväll), djupa meningsutbyten och 14948927 toalettbesök. Sammanfattat kan jag berätta att kvällen var otroligt lyckad och att jag har de underbaraste vännerna på jorden.
Igår var jag hos min bästa vän hela kvällen, vi kollade på bra filmer och tog en 2 timmar lång promenad ut i kylan och köpte godis. 
Idag är jag helt död, skulle helst vilja stänga in mig på mitt rum och inte prata med en enda levande varelse. 


maria & jag i fredags. 

vardagarna bara flyter förbi

posted in: everything .2012-01-25 / 22:11:22 . 2 comments
Gårdagen: försov mig, tränade, diskuterade oscarsnomineringarna med x antal personer, pluggade, åt två apelsiner.
Idag: lyckades komma i tid till första lektionen, glömde bädda min säng, delade ett gott skratt med min 5 år gamla lillebror.
Nu: ska jag plugga, som vanligt :(

högst upp på min inköpslista (gråter för att jag är fattig som en kyrkråtta)

posted in: everything .2012-01-23 / 20:57:22 . 5 comments

Ett par dr martens, eller ett par creepers. Kan inte riktigt bestämma mig.

Nya akvarellfärger. Jag har en förmåga av att mosa på alldeles för mycket färg på mina akvarellmålningar, så färgerna går åt.

99.99% av alla kläder i min garderob är svarta eller har någon annan mörk färg. Det skulle va fint med en ljus tröja för en gångs skull. Dock tror jag att jag kommer fortsätta dras mot alla mörka koftor och tröjor. (svart<3)

20

posted in: Work in progress .2012-01-20 / 19:56:53 . 6 comments
Idag hade jag min första bildlektion på tre år i skolan. Det känns lite sådär med tanke på att jag hellre vill ha musik. Jag spelar, som jag berättat många gånger förr, piano (på gehör och ur minnet) så musik hade varit himla roligt. Dock vill jag inte riskera att krossa alla skolans fönsterrutor med min brutalt dåliga sångröst, så jag valde bild istället. & eftersom jag ritar extreeemt långsamt (en kvadratcentimeter papper tar ett år att fylla i med blyerts) så kommer jag bli tvungen att ta hem lite teckningar då&då från skolan och rita/måla klart dem här hemma. Idag har jag suttit & målat lite på min bildmapp jag ska förvara alla mina teckningar jag ritar på bildlektionerna i.


-Framsidan på min bildmapp än så länge. Det är meningen att framsidan skall prydas med den första bokstaven
i ens namn, så jag tänkte måla ett L av en gren och lite blommor. Men det är inget projekt jag tänker lägga ner mycket tid på precis, målar lite halvhjärtat. Hade inte tid att plocka fram kameran, så det fick bli en bild med webbkameran.

Nu ska packa ihop alla mina ritsaker och åka hem till min vän Amanda och ha en liten ritkväll hemma hos henne. Dock får Ian-porträttet följa med istället för bildmappen. Snart är porträttet helt klart.

the suburbs

posted in: books and music .2012-01-19 / 16:01:05 . 6 comments


Arcade fire.

kunde man tävla i vem som kan skriva världens längsta parenteser skulle jag vinna. (eller i alla fall hamna på prispallen)

posted in: everything .2012-01-17 / 21:39:49 . 0 comments
Efter månader utan scanner så tömde jag i helgen min plånbok på 850 kronor och köpte en ny scanner. Den förra scannern jag hade var jag inte nöjd med (vilket resulterade i att jag "rååkade" sparka sönder den (får vanligtvis inte agressionsutbrott i den graden, kan i mitt försvar säga att jag var otroligt stressad och tjurig)). 

Nu har jag köpt mig en HP scanjet G2710. Jag har bara hunnit prova den två-tre gånger men jag kan redan nu säga att jag är jättenöjd med den! Dock är det en A4 scanner så vi får se hur det går när jag ska scanna in en A3-teckning.. (brukar funka om man scannar in halva åt gången sen sätter ihop halvorna i datorn)livet just nu

posted in: everything .2012-01-16 / 22:38:24 . 1 comments
De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Skolan har börjat igen och på eftermiddagarna har jag jobbat med ett litet projekt.
Även fast jag tilbringade halva jullovet sovandes i min säng så känner jag mig ändå inte utvilad.. & att jag endast fick fyra timmars sömn i natt bidrog till att jag idag, återigen, vandrat runt som en zombie. Tack vare att jag somnade runt 4 i natt så försov jag mig (såklart?!) i morse och missade stor del av min första lektion i matematik E. Älskar inte min vardag just nu.

via tumblr

donnie darko

posted in: movies .2012-01-11 / 21:09:53 . 6 comments
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?

Donnie Darko. Återigen lite utav en älska/hata film.

almost midnight

posted in: everything .2012-01-07 / 23:49:27 . 3 comments
Med sigur ros i öronen sitter jag och ritar mitt i natten. Jag växlar mellan att rita det sista på Ian-porträttet och att rita på ett nytt litet, spännande, projekt, kommer avslöja vad det är senare i framtiden.

Jag vill också säga tack till alla fina ord ni skrivit till mig om senaste inlägget. Ni är så underbara allesammans, vill bara ge er en kram!
+ en stor kram till denna tjej för ett fint inlägg hon skrev om mig. Tack snälla!
Jag älskar kläder, även om det inte märks lika mycket längre då det inte dyker upp några outfits här på bloggen som det gjorde förr. Kanske blir ändring på det detta år.


via rumi neely/fashiontoast

& till en helt annan sak: för några dagar sedan ploppade en tanke upp i mitt huvud. Jag vill färga mitt hår ombre, det vill säga jag vill färga det som på bilderna ovan. Det är så himla fint, även om det inte är något nytt precis. Tack vare mina solblekta toppar och min enorma utväxt (som beror på det faktum att jag ej har besökt frisören sedan den tredje januari 2011 (stackars mina kluvna toppar)) så går min nuvarande hårfärg lite åt det hållet redan. Men jag vill ha ljusare toppar, speciellt till sommaren. Men efter alla misslyckade frisörbesök vågar jag inte närma mig en hårfärgsförpackning. Vi får se hur det blir med detta.

delar med mig av fin musik som skänker ljus i vintermörkret

posted in: books and music .2012-01-02 / 17:09:45 . 16 comments

(zach condon/beirut)


Berätta gärna om ni har några musikaliska förälskelser: favoritartist? favoritband? favoritlåt?
Är ständigt på jakt efter nya toner att förgylla min vardag med.farväl, tjugohundraelva

posted in: everything .2012-01-02 / 01:18:20 . 3 comments


Johanna, jag och Martina.

- Bilder från nyårsafton.

teckningar - 2011

posted in: everything .2012-01-01 / 12:49:37 . 18 comments
Under hela 2011 ritade/målade jag sammanlagt fem teckninger/målningar. FEM. På ett helt år?! Det är riktigt illa.
2011 var inte ett bra år för mig, skolan var (& är fortfarande) jobbig, jag själv hade (& har fortfarande) en massa demoner och problem och inspirationen fanns inte där alls. Jag hoppas och tror att allt kommer vända nu, i alla fall när det käller kreativiteten och inspirationen. Natalie Portman - den första teckningen jag skapade år 2011. Det är också den blyertsteckning jag (hitills) är mest  nöjd med rent teknikmässigt. 

-Någonting jag skapade ur min fantasi. En målning jag fortfarande inte gillar alls.

The sound of silence. Haha denna målning är lite rolig, för från början hade jag planerat att rita en "glad" målning. Jag hade bestämt att hon skulle ha ljust, flätat hår med en massa blommor i, rosiga kinder och en vit krage. Men som alltid kom min dystra och mörka fantasi i vägen och helt plötsligt blev teckningen mörk och dyster den med.

Johanna - detta var den enda beställningen jag gjorde under året. Jag ritade av ett kort på min granne Johanna.

Moss and roots - detta var den sista målningen jag hann göra klart under 2011. Det är också den enda målning (som jag målat med min fantasi) jag näästan är helt nöjd med. För första gången så kändes det verkligen som att jag fick ner allt jag hade inuti huvudet på pappret, därför betyder den rätt mycket för mig.

Under 2011 fick jag också ett raseriutbrott på min usla scanner, vilket slutade i att hela glaset i den sprack (heheh). Så en scanner står därför högt upp på min inköpslista nu.
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com