???

posted in: everything .2012-07-30 / 08:11:30 . 18 comments
Under den senaste veckan har jag jobbat massor, träffat vänner, sett the dark knight rises på bio 2 gånger (DEN ÄR SÅ ÄCKLIGT BRA, SKULLE LÄTT SE DEN EN TREDJE GÅNG) och ätit en massa vattenmelon. 

Jag har även insett att jag bloggade bättre när jag var på gotland, då jag inte hade tilgång till internet (tidsinställda inlägg haha), än vad jag gör nu när jag är hemma. Sorgligt men sant, men vi alla vet nog vid det här laget att jag är dålig på att blogga och att min inspiration ständigt=0.
För att hjälpa mig kan ni väl lämna lite kommentarer vad ni skulle vilja se mer utav i bloggen? Lämna tips, förslag, och önske-inlägg! Tror det kan resultera i något bra faktiskt.

Serier jag älskar

posted in: everything .2012-07-26 / 21:03:00 . 3 comments
Här kommer de absolut bästa serierna, enligt mig, som jag nördat ner mig totalt i.

Six feet under - den bästa serien någonsin. Den har förändrat mitt sätt att se på livet och döden. Helt fantastisk serie med fantastiskt skådespeleri.
Breaking Bad - Grymt bra serie. Skådespeleriet är suveränt. All hail the king!Dexter - säsong 1 är fortfarande helt makalöst bra. Men sen har det gått lite utför, den senaste säsongen var inte alls i klass med den första enligt min åsikt. Men Dexter Morgan är en av de mest intressanta karaktärerna på tv och jag hoppas att säsong 7 inte kommer bli en besvikelse!The walking dead - åååh vad jag längtar till säsong 3! Jag trodde att jag var trött på zombie-apocalypse genren men icke! Denna serie är sjukt bra. Sons of Anarchy - hur bra som helst, skådespeleriet är riktigt bra här med!
Game of thrones - Nu känns det som om jag skriver samma sak under varje serie.....men denna serie är helt makalöst bra den med! Vet inte hur jag ska stå ut tills nästa säsong sänds.


Jag ska också berätta, att jag har kollat igenom och läst alla era förslag och tips på vem mitt nästa blyertsporträtt ska föreställa. Det var många förslag på personer jag kan tänka mig att rita av, men också på personer jag aldrig kommer att rita. Det är så viktigt att jag känner att jag verkligen VILL rita av något, om jag hela tiden ritade motiv och personer jag inte alls kände för skulle min vilja att skapa, rita och måla långsamt dö ut tror jag.

Hur som helst, jag vill tacka ALLA ni som lämnade en massa kommentarer med tips, förslag och åsikter! Jag har nu , tack vare er hjälp, bestämt vem jag ska rita av härnäst. Jag tänker inte avslöja vem det är än, men något jag kan avslöja är att den personen är med i en av serierna här ovan! 
 
 
 
 

the dark knight rises

posted in: everything .2012-07-24 / 08:15:50 . 3 comments
Ikväll ska jag gå på bio. Jag ska se en av de kanske mest efterlängtade filmerna någonsin, the dark knight rises. Sooooom jag har väntat på denna film, det känns så jävla bra att jag äntligen ska få se den! Som några av er kanske vet är jag ett stort fan av Christopher Nolan! Jag tror detta kommer bli grymt.

Gotland

posted in: photography .2012-07-17 / 23:07:36 . 11 comments
Här kommer ett par bilder från Gotland, lite huller om buller. Har en massa fler bilder jag skulle kunna visa, kanske dyker det upp några fler här på bloggen. 

Vi bodde i världens underbaraste lilla hus innanför ringmuren i Visby.
Rosor tittade fram mellan takplattorna.Lillebror var lika glad som alltid och stolt över sin lösa framtand. 
Havet var vackert.
Staden var också vacker.
Detta var nog det enda familjefoto vi tog, plastpappa höll i kameran och saknas därför på bilden.
Min mamma har himla fint hår.
En kväll åt vi pizza på en italiensk resturang, denna vegetariska pizza var bland det godaste jag någonsin ätit.
Jag solade väldigt lite, fyndade filmer och inredningsprylar, läste en del och glömde världen utanför ringmuren. Jag önskar att vi kunde ha stannat en vecka till, ville inte tillbaka till det vanliga livet igen.
 

Mitt nästa blyertsporträtt?

posted in: everything .2012-07-13 / 13:53:00 . 55 comments
Efter att jag nyligen målade klart en akvarellmålning så vill jag nu göra ett blyertsporträtt. Men frågan är: Vem ska jag rita av denna gång? Det vore jätteroligt om ni gav förslag eller önskemål på vem jag ska rita av härnäst! 

Anledningen till att jag ritade av Ian Somerhalder sist var faktiskt för att det var många av er som hade önskat det! Jag tittar på Vampire Diaries, men ska jag vara riktigt ärlig så är jag faktiskt "Team Stefan" och inte "Team Damon" haha hata mig inte nu alla Damonfans haha..

six years

posted in: everything .2012-07-09 / 12:40:00 . 9 comments
Den vänstra teckningen ritade jag när jag var tretton år gammal. Porträttet på Ian ritade jag, som ni redan vet, i år. Det skiljer sex år mellan dem.. Mycket kan hända på sex år.

Ibland är det svårt att se att man blir bättre på att rita med tiden eftersom man hela tiden tar ministeg framåt. Men om man fortsätter öva och rita, utan att ge upp, så kommer man kunna jämföra sina verk och se utvecklingen! Jag tror inte det finns någon gräns som säger STOPP, nu kan du inte gå längre. Nej, jag tror att om man har tålamod och viljan så kan man utvecklas hur mycket som helst och hela tiden bli bättre på att rita, måla och skapa. Jag utvecklas fortfarande och jag hoppas verkligen att jag inte har en sådan gräns. 

musik

posted in: books & music .2012-07-08 / 12:00:00 . 7 comments
Fick en kommentar med frågan vad jag lyssnar på slags musik. Jag har en kategori "books & music" men en massa gamla musik-inlägg har lyckats försvinna ur den kategorin på något sätt.

Jag lyssnar på mycket. Men mina två absoluta favoritband är Arcade Fire och Beirut. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig sluta lyssna på dem. Aldrig. Deras musik betyder så himla mycket för mig. 
 
Arcade Fire.
Beirut.
 
Jag tycker också väldigt mycket om Sigur rós, Devotchka, Tame impala och Devendra Banhart.

Jag lyssnar även på Band of Horses (som jag ska se i november!!), Iron & Wine, Fleet Foxes, The Shins, Muse (Som jag ska se i globen i december!!!!!) , Mumford & Sons, Pearl jam, The black keys, Matt corby, The Kinks, Florence + the Machine, Arctic Monkeys, Eddie Vedder, Bon Iver, Paolo Nutini, Grizzly bear, the tallest man on earth, Noah and the whale, Simon & Garfunkel, Nirvana, Pink floyd... listan kan göras låååååång! 
Sen lyssnar jag också på filmmusik (Hans Zimmer, Danny Elfman, Alexandre Desplat, Ennio Morricone med flera) och även klassisk musik! :)

July, don't go too soon don't die

posted in: my art .2012-07-08 / 01:40:00 . 24 comments


Då var den äntligen klar! Detta är nog den färggladaste målningen jag någonsin skapat, kanske beror det på att det är sommar!

Tyvärr hade jag en massa problem med inscanningen vilket resulterade i en ful skarv mitt i målningen, dessutom stämmer inte färgerna riktigt överens då den undre delen av teckningen ser ut att vara mycket mer färgglad än den övre. Aja får scanna in den igen när jag kommer hem! 



Jag har förberett ett par tidsinställda inlägg som kommer publiceras under veckan jag är borta, så bloggen kommer inte vara helt död. 

Packar..

posted in: everything .2012-07-07 / 15:56:04 . 1 comments
Just nu håller jag på att packa i ordning kläder, skor, böcker och annat roligt. Jag ska nämligen åka till Gotland i en vecka med min familj! Det ska bli så otroligt skönt att komma bort från vardagen en liten stund.

Min dator kommer jag lämna hemma, men jag ska förbereda några tidsinställda inlägg som kommer publiceras här på bloggen under den veckan då jag är borta. Hur många inlägg det blir beror helt på om jag kommer på någonting vettigt att skriva om... Puss!

We run away, but we don't know why

posted in: everything .2012-07-06 / 18:01:01 . 7 comments
 


min målning är snart klar!!

Levis

posted in: photography .2012-07-03 / 17:10:56 . 7 comments
Idag fyller min underbart söta brorson 1 år! Här kommer ett par foton jag tog på honom för ungefär en vecka sedan:



Mittenbilden är lite tyvärr lite suddig, det är inte lätt att fota småbarn haha! Grattis älskade kille!
 

juni

posted in: everything .2012-07-01 / 01:15:14 . 10 comments
Det känns som om det var en evighet sedan jag tog studenten och skildes från min fina klass. Juni månad är nu över och snart kommer hela sommaren att vara förbi. Hösten känns jobbig, vintern likaså. Faktum är att hela framtiden känns lite jobbig just nu. Studentlyckan varade inte länge haha.
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]