another one

posted in: Work in progress .2013-04-30 / 13:39:00 . 4 comments
 
Jag flyttar till Oslo snart och innan jag åker lovade jag min mamma att jag skulle måla en stor tavla till henne. Hon blev kär i den här tavlan jag håller på med och ville ha en tavla i samma stil fast i andra färger och i större storlek! Jag har aldrig förut målat på en sån här stor canvastavla förut, den är 70x100 cm! Jag kommer måla klart denna innan helgen och den kommer pryda vardagsrumsväggen här hemma i Västerås. 

Jag kommer ta med mig mina ritsaker till Norge så jag kommer att fortsätta skapa konst. Dock kommer jag inte ha möjlighet att måla stora tavlor som denna, utan jag kommer få lov att lägga all min kreativitet på akvarellmålningar och porträtt! 

before/after

posted in: interior .2013-04-27 / 18:15:00 . 6 comments

Mamma ville att jag skulle "pimpa" en gammal trätavla vi fått av min storebror. Den är köpt i Thailand så den går i den orientaliska stilen, vilket gör att den passar in perfekt hemma hos oss.

Jag blandade till en rosa och en turkos färg av mina akrylfärger och fixade till den lite.. Jag gjorde ingenting avancerat eller så men vilken skillnad det blev! Nu är tavlan mer färgglad och passar perfekt i vår blåa hall. Det tog ungefär en halvtimme och vips så har vi nu en helt ny tavla känns det som.

in progress

posted in: Work in progress .2013-04-25 / 21:08:03 . 2 comments
Det går sakta framåt med min lilla tavla! Jag ångrar nästan att jag inte valde att måla den i större format, tyvärr påbörjade jag den mest för att ville prova att måla med mina nya akrylfärger.
Mycket av inspirationen till den här tavlan hämtar jag från inredningen i mitt rum, speciellt från mina fina, mönstrade kuddar!

norway

posted in: everything .2013-04-24 / 14:13:45 . 1 comments
- Jag och Vevve uppe på blåsiga Holmenkollen.

Har varit utan dator hela helgen då jag i lördags satte mig på bussen mot Oslo tillsammans med min vän Johanna och ett par cv:n. Vi bodde hos min fina vän Vevve som har bott och jobbat i Oslo ett par månader nu och vi hade det så himla bra. Går allt som det ska så flyttar jag dit tillsammans med Johanna inom en snar framtid. Nu när körkortet är fixat så känner jag att det inte riktigt finns någonting kvar för mig här hemma i Västerås. Jag längtar så efter något nytt.

firar

posted in: everything .2013-04-19 / 01:02:00 . 13 comments
När jag gick sista året på gymnasiet så började jag övningsköra. Det gick fint och jag planerade att jag skulle ha körkortet i handen innan sommaren. Men på grund av all stress över skolan och med tanke på mitt då, väldigt mörka sinnestillstånd, så orkade jag helt enkelt inte med körkortet. Det slutade med att jag lade allt som hade med bilar att göra på hyllan. 

I februari tog jag upp körandet på riktigt igen och... idag tog jag körkort!!!!!!!!
(Eller jag tog det igår egentligen eftersom det är efter midnatt). Jag firade körkortet med en cykeltur till jobbet i spöregnet (vägrar ta bilen korta sträckor då det är onödigt utsläpp) och självklart en stor kopp te.

Som ni kanske märkt har jag bloggat dåligt de senaste två veckorna, men det har varit på grund av att jag haft fullt upp med körkortet! Nu kommer jag blogga lite oftare igen, kram på er!

crouching tiger hidden dragon

posted in: movies .2013-04-16 / 15:25:00 . 2 comments
Jag älskar film och tycker om alla typer: drama, komedi, western, sci-fi, konstfilmer, skräck, fantasy, animerade, anime, kung fu...jag är inte kräsen när det kommer till genrer.
"Crouching Tiger Hidden Dragon" är en av de absolut vackraste filmer jag sett, den har vacker natur, fantastisk koreografi, fin musik och kärlek. Ang Lee's bästa film enligt mig (tätt följt av Brokeback Mountain). 

thursday morning

posted in: everything .2013-04-11 / 08:13:37 . 6 comments

         -bilder från min instagram.

Dagarna passerar för fort. Jag har så himla mycket att göra och det känns som om jag är omgiven av kaos. Mitt liv kommer förändras ganska snart och det känns så himla läskigt. Men jag påminner mig själv varje dag att jag måste våga chansa, för stora förändringar är nödvändiga för att jag en dag ska kunna uppfylla mina stora drömmar.

I helgen kommer jag publicera det sista "stef-för-steg"-inlägget där jag kommer visa hur jag skuggade huden när jag ritade Rooney Mara-porträttet. Det var jättesvårt att fota hela den processen, men jag ska göra mitt bästa med inlägget!

<>
 
Jag vill också ännu en gång tacka för alla fina kommentarer ni lämnar! Ibland önskar jag att jag kunde lära känna många av er läsare på riktigt! 


Answers part IV

posted in: questions and answers .2013-04-08 / 12:14:00 . 4 comments
Jag glömde helt bort att jag fortfarande hade några frågor kvar att svara på från min frågestund. Här kommer den sista delen med mina svar! Några frågor vill jag ge ett längre svar på, dessa kommer jag skriva som enskilda inlägg likt jag gjorde till frågan "hur blev du bättre kompis med din kropp".

<>

du har ju mått rätt dåligt ett tag, känner du att du är på bättringsvägen? tror du att resan du sparar till kommer hjälpa dig? vad vill du få ut av det?
Den enorma press som plågade mig under min gymnasietid är borta. Det tog ett tag att landa efter studenten och det tog även ett tag för mig att acceptera att det är okej att välja att inte fortsätta med studierna direkt. När jag hade tagit mig över det hindret så kändes livet, för första gången på länge, en aning lättare. 
Sedan ställde jag mig frågan vad jag verkligen vill göra med mitt liv. Drömmar som alltid funnits i bakhuvudet, men som blockerats av press och tankar om skola och utbildning, blommade fram och växer nu för varje dag som går. Jag har bestämt mig att följa mina drömmar och strunta i allt annat och det beslutet känns så otroligt bra. Så ja, jag känner att jag är på bättringsvägen.

Jag mår inte fullständigt bra än och har ofta dagar då allt känns mörkt och hopplöst. Men mina drömmar är så mycket starkare än alla de saker som får mig att må dåligt och jag vet att drömmarna jag har en dag kommer slå in och då besegra alla onda tankar jag har. Det gäller bara att kämpa vidare och inte göra sig själv mindre för någon eller något.
Vad jag vill få ut av resan jag sparar till kommer jag berätta lite mer om i ett enskilt inlägg.

-via tumblr.

favorit konstnär/konstnärer? om du kunde byta "konststil" med någon person, vem skulle det va?
Jag är inte insatt i konst och har tyvärr därför ingen favoritkonstnär tråkigt nog. Jag vet inte varför det har blivit så för jag älskar konst av alla dess former! Jag tror att jag, i jakten på att hitta min egen stil inom konsten, har varit rädd för andras verk för jag inte vill inspireras för mycket av andra utan hellre hitta inspirationen inom mig och genom mina upplevelser och erfarenheter. Så på den andra frågan måste jag tyvärr svara: jag vet inte. 

Om du skulle få en upplevelse tillbakaspolad ur ditt liv vilken skulle det vara och varför?
En sommardag ur min barndom, en solig och varm dag då min mormor fortfarande var i livet. 

Några tips till att bli en bättre tecknare/konstnär? Förutom övning då, som är typ allt ;)
Inspiration! Ge dig ut i naturen, omge dig av inspirerande människor, läs fina böcker, titta på vackra filmer och stanna upp ibland och försök, med ny blick, se all skönhet du är omgiven av! 

Har du en crush?
Nej inte för tillfället. Hade det för ett tag sedan.

Vad hade du gjort om du vann en miljon?
Först hade jag köpt fina gåvor till alla mina nära och kära. Därefter hade jag lagt undan en del till min resekassa och en liten del till min framtid. Därefter hade jag skänkt bort det som blev över till organisationer som hjälper människor och djur som är i mer behov av den hjälp pengar kan ge än jag.

Hur är din drömkille?
En människa som jag kan vara mitt baraste "jag" med. En människa som jag kan dela mina tankar, drömmar och mitt innersta med. En människa som värdesätter kärlek och frihet och inte slösar bort sitt liv. 

Om du hade gått om gymnasiet nu, vad hade du gjort annorlunda?
Jag hade försökt att inte lägga någon energi på ytligheter, människor som behandlat mig dåligt samt inte satt lika stor press på mig själv. Jag hade försökt att leva lite mer i nuet och inte oroa mig så mycket.

du la upp en bild från någon av dina skissböcker där du bland annat skrivit upp dina nyårslöften, hur gör du de grymt fina bakgrunderna??
Jag vattnar pappret och sprider ut akvarellen där jag känner för det. Jag kanske kan visa hur jag gör i en videotutorial någon gång. Tack snälla!


Lord Byron

posted in: wilderness .2013-04-05 / 09:56:00 . 3 comments
source.


There is a pleasure in the pathless woods;
There is a rapture on the lonely shore:
There is society, where none intrudes,
By the deep sea, and music in its roar:
I love man not the less, but Nature more...

- Lord Byron

stockholm

posted in: everything .2013-04-03 / 08:05:05 . 2 comments
Idag ska jag åka till Stockholm med min bror! Sist jag var i huvudstaden var i november då jag såg Band of Horses live tillsammans med Hanin och Saba, det var också då bilden ovan togs. Bortsett från att jag köpte ett klädesplagg med ett presentkort nyligen, så köpte jag sist kläder när jag besökte just Stockholm i november. Jag har tröttnat på shopping och har, under de senaste månaderna, försökt att minska min konsumtion. Så.. jag åker inte dit idag för att shoppa, utan mest för att ha en fin dag tillsammans med min lillebror. Kanske köper jag något på second hand, vi får helt enkelt se. 

Önskar alla mina läsare en fin dag!
 
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com