answers part III

posted in: questions and answers .2013-08-17 / 11:16:00 . 0 comments
Här kommer den tredje delen med svaren från min frågestund!

<>

om du mötte dig själv från när du startade bloggen 2009, vad skulle du säga till henne och vad tror du att hon skulle säga till dig? vad skulle ni tycka om varandra?
Jag skulle säga åt henne att sluta hata. Sluta hata sig själv och sluta försöka vara någon hon egentligen inte är, vägen framför henne skulle bli så mycket lättare då. Jag skulle berätta för henne att hon inte behöver oroa sig, utan att hon kommer finna sin plats i livet. Jag tror att hon skulle bli förvånad men även inspirerad över mitt nuvarande tankesätt. Jag idag kan inte förstå hur mitt sinne kunde vara så stängt och begränsat förut.
Jag vet inte om vi skulle tycka om varandra faktiskt. Jag tror att hon skulle tycka om mig, jag hoppas det i alla fall.

Om du skulle kunna åka tillbaka i tiden vart, när skulle du åka? 
Jag skulle vilja återuppleva en dag i min barndom. Då min mormor fortfarande var i livet, mina bekymmer var små och min storebror var min största idol (det är han typ fortfarande haha).

Om du skulle leva I en fantasi värld vilken skulle du leva i??? Jag skulle lätt välja Harry Potter! :D 
EEEEHHHH JAG MED!!!!!!!!!!!!!!!!

Har du någon speciell period nu? Jag har ofta olika frukost perioder, nu är det ägg, fil med frukt. Början av sommaren va det gröt m.m hehe ;) eller hur du tänker, klär dig eller hur du ser på andra människor. 
Jag har olika frukostperioder! Men nu verkar det som om jag är fast i en livslång grötperiod haha. Annars så vet jag inte riktigt. I olika perioder lyssnar jag på olika sorters musik, men det gör väl de flesta av oss.

När blev du intresserad av konst och att rita? 
Jag har varit det så länge jag kan minnas. Redan på dagis målade jag klippor i solnedgångar, skulpterade figurer i snön och skapade andra kreativa ting.Här kommer lite frågor om Oslo:


Hur trivs du i Oslo? 
Bra, just nu. Det har gått i vågor. Under de första två veckorna kände jag mig fri och lycklig. Efter första månaden hamnade jag i en svacka av ångest och panik och undrade vad i hela världen jag hade gjort för något. Jag var rätt ledsen ett tag och kände mig väldigt ensam. Sedan lärde jag känna några riktigt fantastiska människor som gjorde hela min vardag fantastisk.
Just nu har jag världens hemlängtan och det gör ont i hjärtat när jag tänker på att jag inte är hemma med min familj. Men jag åker hem och hälsar på dem om ett par dagar, längtar såå. När jag sedan återvänder hit är det dags för mig att lägga min nuvarande ensamhet i mitt källarrum bakom mig och flytta ihop med tre av de fantastiska människorna jag lärt känna. Det kommer bli en ny start i Oslo och jag kommer trivas mycket bättre då.
 
- Fina ögonblick i Oslo.

Har du skrivit in dig i nork Folkregistret? 
Jag har inte skrivit mig i Norge. Jag visste inte hur länge jag tänkte stanna i början och kände då att det var bäst att vänta med att skriva mig här och istället skaffa ett d-nummer istället för personnummer. Du får bo ett halvår här utan personnummer, därefter ser de helst att du skriver dig i Norge. Men eftersom jag kommer att flytta hem i vår så kommer jag inte skriva mig här.

Har du lärt känna många nya vänner? 
Jaaa!! Jag flyttar ihop med tre utav dem i början av september. Vårt kollektiv kommer bli världens mysigaste.

Vad skaffade du först - biljetten dit/bostad/jobb?
Precis i den ordningen: biljett hit (åkte först hit över en helg), bostad och sist jobb.

Bor du med dina kompisar eller i ett kollektiv? 
Jag bor just nu ensam i ett källarrum i en stor villa. Själva "källarlägenheten" delar jag med en annan tjej, som i princip aldrig är här. En kompis hemifrån bodde här med mig men hon har nu flyttat härifrån. Snart flyttar även jag som sagt, vilket ska bli roligt.

Hur mycket av lönen bör man räkna med går åt på att leva i Oslo? 
Eftersom jag varken festar eller konsumerar (förutom mat såklart) så lever jag ganska snålt. Om man bortser från hyran och sådant lever jag på mellan 1-2000 kronor i månaden.Tror jag sällan kommer upp i 2000. Ca 200 i veckan går till mat och de pengar som blir över går till biobesök, fika och annat roligt. Jag har insett att jag måste ut och göra saker, jag kan inte spara varenda krona och sitta instängd på mitt rum för i så fall blir jag galen till slut. 

Vad gör du och dina vänner på fritiden i Oslo? 
En natt satt vi och drack vin högt uppe på ett tak, en annan kväll gick jag och en vän på bio. Ibland köper vi mjukglass och sätter oss i en park men oftast blir det en kaffe eller liknande på någon uteservering. Alla jobbar så mycket så ibland är det svårt att planera in saker.

Vad fick dig att ta steget att flytta till Norge för att jobba? 
Sanningen är att jag egentligen kunde stannat hemma, sökt ett annat jobb i Västerås och haft möjligheten att spara precis lika mycket pengar som jag gör här. Dock beslutade jag mig för att flytta ändå. Jag ville komma till en ny stad och börja om på nytt, klara mig själv och få vara självständig. Jag såg och ser fortfarande flytten som en liten uppvärmning inför min kommande resa.

Vad jobbar du med i Norge? 
Jag jobbar som värdinna på en stor restaurang på aker brygge. Jag hjälper också till med att servera när det behövs. Dock är planen att jag ska börja arbeta som servitris där inom en snar framtid. När jag började hade jag ingen som helst erfarenhet av restaurangbranschen och eftersom det är ett exklusivt ställe kräver de erfarenhet och jag fick därför börja som värdinna.

Är det lätt att få bostad/jobb?
Bostaden jag har nu tog jag över från en vän hemifrån och lägenheten jag kommer flytta in i snart tar vi över från en jobbarkompis. Så bostad har jag bara fått genom kontakter, men det är lätt att hitta bostad här, dock är hyrorna skyhöga! Från att jag flyttade hit tog det två dagar för mig att få jobb. Jag tror det handlar om inställning, vill du ha jobb så får du det. Just nu är jag nöjd med mitt jobb, om jag söker annat återstår att se i höst.
Kommentarer
- Alla teckningar som visas i min blogg är ritade eller målade av mig. Ingen av mina teckningar får därför kopieras eller användas utan min tillåtelse, så fråga först om du vill använda någon av mina teckningar
- Frågor om beställningar? Kontakta mig via artbylinda@hotmail.com

Kommentera inlägget här:

what's your name?
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

URL/do you have a blog?

Your thoughts:

Trackback
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com
  • bloglovin