kontraster

posted in: Work in progress .2013-06-27 / 15:36:26 . 47 comments
Har börjat på ett nytt porträtt och denna gång ritar jag inte i blyerts. Jag ritar med svarta färgpennor som faktiskt ser ut som blyerts och är lätta att bygga kontraster och skuggor med. Dock går de inte alls att sudda bort på samma sätt som blyerts så denna teckning blir lite utav en utmaning! Någon dag ska jag försöka ge mig på ett porträtt i akvarell eller olja, jag måste experimentera mer!

get to know me

posted in: linda .2013-06-26 / 19:56:30 . 16 comments
10 fakta.

<> Jag och min familj har ett oerhört starkt band och vi berättar allt för varandra. Vi pratar om problem, kärlek, känslor och sådant helt öppet och det är så himla underbart.
<> Jag lever mycket i mitt huvud, för mycket kanske. Jag liksom flyr från verkligheten och glömmer ofta att leva i nuet vilket är synd många gånger.
<> Jag tycker att naturen är det vackraste som finns och blir illamående när jag tänker på hur mycket människan har förstört den.
<> Väldigt ofta känner jag mig väldigt ensam. Jag önskar ofta att det fanns en person i mitt liv som verkligen, verkligen förstod mig.
<> Jag älskar att vara barfota och går helst runt utan strumpor hemma.
<> Små ljuskällor från ljus, lyktor, stjärnor och liknande är bland det mysigaste som finns tycker jag.
<> Jag har inga problem med att sätta mig ned på golvet, marken eller liknande om jag inte orkar stå upp. Det spelar ingen roll vart jag befinner mig, skräddarställning fungerar alltid.
<> När jag var mindre var jag besatt av grodor. Det var mitt absoluta favoritdjur och jag älskar fortfarande känslan av att hålla en liten groda i mina kupade händer.
<> Jag älskar att fråga människor om deras drömmar. Att få sitta och lyssna när en annan person ivrigt beskriver sina planer för framtiden är fascinerade.
<> Ibland känns det som om jag känner för mycket, både på gott och ont. Mina känslor är ibland för stora för att jag ska lyckas hantera dem.

5 saker som jag inte tycker om.

<> När människor, på grund av pengar eller ytligheter, har uppfattningen att de har högre värde eller på något sätt är bättre än andra människor.
<> Att träning idag till stor del är kopplat till hur våra kroppar ser ut och inte till hur dem mår.
<> Personer som låtsas lyssna när man öppnar upp sig för dem och berättar något djupt, men avslöjar sig själva genom att helt tvärt börja prata om något annat helt orelevant.
<> Stressade människor som småspringer på gatorna i storstäder.
<> Att människor är rädda för att bryta sig loss från vardagen och istället ägna sin tid till något de verkligen brinner för. Från många äldre människor får man ofta höra att "det är för sent". För sent att byta karriär, för sent att resa jorden runt, för sent att finna ett nytt intresse. Det är aldrig för sent!

5 saker jag tycker om:

<> Jag tycker om att betrakta människor när de tror att ingen ser dem. När de läser en bok, tittar ut genom ett fönster eller liksom är borta i sin egen värld.
<> När personer i min omgivning ger mig komplimanger som inte rör mitt utseende. En arbetskamrat beskrev mig i förrgår som en "fri själ" och det var bland det finaste jag någonsin blivit kallad.
<> Stunder då min lillebror är trött och gosig. Till exempel i en biosalong då filmen lider mot sitt slut och han lutar sig mot min arm med sitt lilla huvud. 
<> Ögonblick då man från ingenstans drabbas av en överväldigande känsla, kanske tack vare ett bortglömt minne som tar sig upp till ytan igen, ett möte med en saknad person eller något liknande. Ni förstår vad jag menar.
<> Doften av jord, hav, växter och regn. Doften av naturen. 

Lämna gärna en kommentar där ni berättar lite saker om er själva. Jag vill lära känna er lite bättre.

forgotten

posted in: everything .2013-06-23 / 01:09:39 . 3 comments
Jag har haft så mycket att göra de senaste veckorna att jag nästan övergett bloggen. Jag är ledsen över det för jag bloggar ju inte enbart för mina läsares skull, utan även för min egen. Jag har liksom, som så många gånger förr, hamnat lite i en svacka då jag har svårt att finna inspiration till bloggen. Men jag kommer att finna inspiration igen, snart. 

- en gammal work in progress bild på mitt porträtt av Rooney Mara. Som ni vet gjorde jag ett antal tutorials under tiden jag ritade detta porträtt och jag har ännu inte publicerat den sista tutorialen, där jag visar hur jag ritar hud. Den kommer dyka upp på bloggen snart mina vänner.
 

memoirs

posted in: books & music .2013-06-17 / 13:59:21 . 9 comments
En film jag alltid tyckt mycket om är En geishas memoarer. Jag tycker om den mest för den gripande historien, den japanska kulturen och för att den är så himla vacker för ögat. 

Därför bestämde jag mig för att läsa boken. Det är inte den bästa bok jag läst och ibland stör jag mig lite på hur meningarna är formulerade men åååååh vad jag är fast i historien! Jag kan inte lägga mig ifrån den och tar med mig boken överallt. Den är verkligen fascinerande så jag rekomenderar den varmt.

advice from a tree

posted in: wilderness .2013-06-13 / 09:31:08 . 0 comments
source.

<> stand tall and proud
<> go out on a limb
<> remember your roots
<> drink plenty of water
<> be content with your natural beauty
<> enjoy the view


june

posted in: everything .2013-06-08 / 22:52:00 . 1 comments

via tumblr.

Jag är för stunden hemma i Sverige och hälsar på min familj. Min lillebror Johan tog studenten igår, vilket firades ordentligt! Annars har jag inte haft mycket för mig, jag ska njuta av mina sista lediga dagar nu innan jag far tillbaka till Norge på måndag. 

Eftersom solen har lyst så fint dessa dagar har jag skapat en sommarplaylist på spotify, klicka här om ni vill lyssna på fin musik.


the past

posted in: everything .2013-06-05 / 09:56:58 . 2 comments
Samlade ihop ett par bilder ut mitt arkiv, det var riktigt roligt att bläddra bland alla gamla inlägg. Tiden går och bloggen har levt ett tag.


Terrence Malick x4

posted in: movies .2013-06-02 / 01:52:00 . 0 comments
the tree of life
the thin red line
days of heaven
badlands

<>

Fyra bra och visuellt vackra filmer, från regissören Terrence Malick.
 
 
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com