pastel/charcoal

posted in: everything .2013-03-31 / 14:52:00 . 2 comments
Mina blyertspennor ligger kvar i min byrålåda och jag har plockat fram kolpennor, pastellpennor och färgpennor.

För första gången någonsin tänker jag nämligen prova på att rita ett porträtt med andra pennor än blyerts. Jag har nämligen tröttnat på att alla mörka ytor i ett blyertsporträtt blänker i ljuset och jag vill testa på något nytt. Tänkte att porträttet ska gå i färgskalan svart/grå/brun men vi får helt enkelt se hur det blir. Jag vet inte riktigt hur jag ska rita med alla nya medium än och jag kommer heller inte ha möjligheten att sudda på samma sätt vilket känns lite läskigt. Vi får se hur det slutar, önska mig lycka till! 

peace

posted in: everything .2013-03-30 / 19:15:00 . 3 comments
När jag var och handlade mat med mamma idag möttes mina ögon av tidningarnas löpsedlar om att Nordkorea har förklarat krig mot Sydkorea.
Jag blir så himla ledsen på mänskligheten. Jag önskar att människan kunde bli fri från hat och att alla i världen kunde förstå att vi är ett och samma folk. Länder och gränser finns bara för att människan har skapat dem. Alla människor har rätt till frihet och kärlek och jag hoppas att dagen då varenda människa på vår jord inser det kommer.
via tumblr.

PORTRÄTT STEG FÖR STEG - DEL III (munnen)

posted in: Tutorials .2013-03-30 / 17:32:00 . 1 comments
Här kommer tredje delen i min så kallade "tutorial/stegförsteg"-serie där jag visar hur jag går till väga när jag bygger upp ett porträtt!

I den här "steg-för-steg"-serien så beskriver jag som sagt hur jag gör när jag ritar, vilka detaljer jag tänker på, hur jag skuggar och hur jag ritar proportionerna i ansiktet. I denna del kommer jag att visa hur jag ritar munnen!
Denna bildserie är tagen under tiden jag ritade på mitt senaste porträtt, föreställande Rooney Mara. Dock bar Rooney Mara ett mörkt läppstift på bilden jag ritade av så detta kanske inte är den bästa mun-tutorialen. Men utan läppstiftet hade munnen ändå nästan sett ut på samma sätt, bara en aning ljusare.
Som jag nämde i första delen av denna tutorial-serie så går processen i princip likadant till varenda gång jag ritar ett porträtt, oavsett vem det föreställer. Så skulle jag rita en mun på fri hand så skulle jag bygga upp den på samma sätt och ta med liknande detaljer som jag visar i denna del, fast den skulle se annorlunda ut i form och liknande.

Då kör vi igång med tutorialen! När jag ritar av munnar så är jag mest noga med att få formen identisk, det är himla svårt att få alla små detaljer identiska med orginalbilden. Blir alla små rynkor och fåror i läpparna inte precis likadana som på fotot så gör det ingenting, jag tycker inte det är så himla noga haha. Man kan leka och experimentera lite hur man vill med dem!


(Den här bilden råkade bli utav väldigt dålig kvalité och är full med fläckar, förlåt för det! Vet inte vad som hände.)

Det första jag gör är att jag placerar ut munnen. När jag gör det så tittar jag på olika avstånd och hur munnen förhåller sig till andra delar i ansiktet. Här kommer förklaringen till de blåa streck jag markerat ut:

-1 & 4: Dessa linjer markerar vart någonstans mungiporna sitter, dvs vart munnen börjar/slutar horisontellt. I och med att man föreställer sig en vertikal linje rakt upp så kan man se vart någonstans mungiporna skulle hamna i förhållande till övriga delar i ansiktet och på så sätt får man reda på både placeringen samt bredden av munnen. Linje 4 till exempel, där ser man att höger mungipa sitter precis rakt under mitten av höger ögas pupill.
-2: Denna linje visar vart någonstans den vänstra "toppen" på överläppen hamnar i förhållande till nästan, samt avståndet från "toppen" till näsan. 
-3: Denna linje visar samma sak som linje 2, fast vart någonstans den högra "toppen" av överläppen hamnar och hur stort avståndet till näsan är.
-5: Denna linje visar underläppens bredd.
1. När munnen är utplacerad fyller jag i konturerna lite mer.
2. Mitten på munnen "står ut" en aning från ansiktet och mungiporna hamnar då ofta lite "längre bak" eller "längre in i ansiktet" (vet inte hur jag ska uttrycka mig) och är därför ofta en aning mörkare än resten av munnen. (Inte alltid så pass svarta som Rooney Maras mun på detta porträtt, ha i tanke att hon bär ett mörkt läppstift på denna bild). För att få till en mörk nyans har jag använt mig av en mjuk penna, 5B till 8B brukar funka bra.
3. I och med att Rooney bär mörkt läppstift på bilden jag ritade av, hade läpparna en del kolsvarta ytor. Dessa ytor fyllde jag i helt med pennan (5B-8B).
4. På de ställen där det "glänser" i läppstiftet, alternativt på de ställen där läpparna är ljusare, syns alla fåror i läpparna, vilka jag ritar ut med en välvässad penna.
5. Här ville jag bara visa hur "fårorna" i läpparna kan se ut, de korsar ofta varandra och delar upp sig i olika "grenar".
6. I detta fall var nästan hela överläppen svart eller mörkt skuggad och dessa partier ritar/skuggar jag ut. Det enda stället på överläppen där man kan se fårorna i denna överläpp är i ett litet mörkt parti som jag markerat ut med en pil. Jag missade att ta kort på nästa steg, men det jag gjorde var att jag smetade ut dessa fåror med en stompfer så pass mycket att partiet blev mörkare och fårorna knappt syntes mer.

Utseendet på de olika detaljerna i läpparna varierar och ser olika ut hos alla människor. Men i och med att jag visar de detaljer jag ritade i just detta porträtt får ni en inblick i hur pass små och många detaljerna, jag väljer att ta med, egentligen är. 

7. Dags för underläppen! Jag börjar att markera ut de mörka partierna i mungiporna samt de mörka partierna längst upp respektive längt ned (har markerat ut de sistnämna partierna med pilar) på underläppen. Ytan mitt på underläppen "buktar ut" från ansiktet mest och det är där det oftat är ljusast eller glänser mest om man till exempel bär läppstift eller läppglans. Jag låter därför denna yta vara helt vit tills vidare. Det jag gör sedan är att jag ritar ut alla markanta fåror i underläppen med en välvässad penna. Så pass små detaljer brukar vara enklare att rita med en lite hårdare penna, jag brukar använda mig av en penna mellan 2H-2B när jag ritar så pass små och skarpa detaljer.
8. Här har jag ritat ut de flesta och mest markanta fårorna i underläppen. Som ni ser varierar de i form och nyans. Formen följer ofta läppens utbukting, dvs mitt på läppen är de, i detta fallet, raka. Till höger är de böjda åt höger och till vänster är de en aning böjda till vänster.  Fårorna består ofta inte enbart av en fin linje utan kan gå lite huller om buller. Pilarna x och y visar att de kan vara krokiga och hackiga. Pilen z visar en fåra som, upp mot mitten/öppningen av munnen, "delar upp sig". 

Man kan leka lite hur man vill med alla fåror och detaljer. En del läppar kan vara väldigt "rynkiga" och ha en massa fåror, medans andra kan vara nästan helt släta. Man kan rita hur man vill helt enkelt.
9. Det jag gör sedan är att jag börjar fylla i läpparna med blyerts. När jag gör det så använder jag mig utav pennor i olika hårheter: Mjuka pennor (5B-8B) ritar jag de svarta, mörkaste nyanserna med och till de lite ljusare, gråa nyanserna använder jag hårdare pennor (2H-2B). Jag skuggar aldrig med stompfern när jag ritar små läppar, det smetar bara ut alla små, fina detaljer jag ritat.

10. Här har jag fortsatt fylla i läpparna, de är mörkast i kanterna och ljusare/gråare mot mitten av underläppen. Jag har även lämnat små, smala partier helt vita. Dessa små vita partier blir liksom "ljusa" fåror/linjer i läppen. Alternativt sitter de bredvid en mörk fåra och liksom ger den mörka fåran ett intryck av att "gå inåt i läppen". Jag har markerat ut ett sådant vitt parti med pilen x, men som ni ser på alla tre bilderna finns det lite sådana vita linjer/partier överallt. Åh det är så krångligt att förklara, jag hoppas ni förstår vad jag menar!

11. När läppen är alltmer ifylld kan man lägga till lite mindre och inte lika markanta detaljer. Pilarna y och z visar små horisontella fåror/linjer. Dessa detaljer är så pass små att de nästan är omöjliga att få identiska med fotot man ritar av (om man väljer att rita av ett foto som jag gjort i detta fall) men jag tycker inte att det är så noga med att få dem lika. Jag tror ingen kommer att utbrista "ditt porträtt hade nog varit mer lik Rooney Mara om du inte hade ritat den där minidetaljen i läppen" haha.. Dock väljer jag ändå att rita dit så pass små detaljer, då jag tycker att alla små detaljer tillsammans ger mer liv åt teckningen.
12. Här har jag fyllt i hela läppen, och på denna bild som är en aning större än bild 11, är det lättare att se alla små detaljer jag försökt beskriva. Med strecken och pilarna jag märkt ut på denna bild ville jag bara visa att kanterna/konturerna på läpparna inte är helt jämna eller knivskarpa överallt. Vid den vänstra pilen samt vid överläppen kan ni se att kanterna på läpparna inte alltid har samma nyans, utan kan vara mörkare eller ljusare på vissa ställen. Pilen till höger visar att kanten vid underläppen är ojämn och lite hackig. Nu ser ju som tidigare nämnt dessa detaljer ut precis på detta sätt för att de såg ut ungefär så på orginalfotot jag ritade av. Jag vill återigen säga att alla läppar ser olika ut och att man kan välja att rita dem precis hur man vill.

13. Om ni jämför bild 12 med bild 13 så ser ni att mittpartiet av underläppen är ljusare på bild nummer 13. Det jag har gjort är att jag har tagit en knådgummi och tryckt i mitten längs underläppen. En del av blyertsen har då "sugits upp" och underläppen har blivit en aning ljusare. Detta gjorde jag för att jag ville få läpparna lite ljusare för att ge intryck av att "står ut" och att de "glänser i ljuset" en aning. Sedan är läpparna helt klara!

Åh, kvalitén på slutbilden blev så himla himla dålig. Jag vet inte vad som hände med min kamera, jag ritade hennes mun mitt i natten och ljuset var väldigt dåligt.. Men redigeringsprogrammet jag fixar alla mina bilder i är inte heller det bästa.. För en bättre, utzoomad slutbild på läpparna kan ni titta på det färdiga porträttet här.

<>

I nästa del kommer jag beskriva hur jag ritar upp ansiktsformen och sedan skuggar hela ansiktet. Öron, hår och hals kommer jag inte att visa hur jag ritar då detta porträtt inte var det bästa sättet att visa dem på. Jag får helt enkelt visa fler delar än öga/ögonbryn/näsa/mun/ansiktsform/hud någon annan gång.

Som sagt går alla till väga olika när man ritar och i dessa tutorials/stegförsteg-inlägg så förklarar jag min ritprocess så noga jag kan. Förhoppningsvis uppskattar några av er dem och kanske får ni även små tips och liknande. Massor med kramar!

messy

posted in: linda .2013-03-27 / 21:00:26 . 16 comments
För flera månader sedan sade jag farväl till min plattång. Sedan dess har jag bara använt den några enstaka gånger då jag inte fått styr på håret mitt. Mitt hår må vara tunt, fluffigt, tovigt och lockigt, men det är mitt hår. Det har inte heller alltid sett ut som på bilderna ovan, när det var kortare så stod det rakt upp och när jag hade lugg (för er som minns) fick jag trycka ned den med en mössa för att hindra den från att spreta åt alla riktningar. Ibland står håret mitt ut åt alla håll och ibland försvinner en del lockar när jag sover, det lever sitt eget liv kan man säga.
Jag vet inte hur många år jag har kämpat med plattången, hårfönen och en massa olika hårprodukter. Jag har haft mössa och luva på mig när det regnat och vägrat doppa håret när jag badat om somrarna. Mitt hår och jag har varit ovänner enda fram tills nu.

Det finns alltid något vi vill ändra på hos oss själva utseendemässigt, något som vi inte är nöjda med. Vi måste lära oss att acceptera oss själva och inse att något så obetydligt som utseende inte ska få stå ivägen för vår lycka. Nu menar jag inte att man inte ska få platta håret, färga håret eller liknande, utan jag menar att man inte på något sätt ska tycka illa om sig själv på grund av något ytligt. Förändra er inte för något ideal eller för att någon annan säger det, var som ni själva vill och älska det!

Idag bär jag sällan något smink och låter mitt hår vara naturligt, för att jag trivs bäst så.
<>


Dessa rader blev nästan som en liten fortsättning på det här inlägget, för er som inte läst det.

Trainspotting

posted in: movies .2013-03-26 / 12:57:00 . 1 comments
-Trainspotting, Danny Boyles bästa film enligt mig. Ewan Mcgregor är helt fantastisk i den.

målar

posted in: Work in progress .2013-03-23 / 18:12:14 . 6 comments
Jag målar min första tavla någonsin i akryl. Bakgrunden är klar och jag har nu börjat fylla hela tavlan med ett bohemiskt mönster. Jag vet inte alls vad jag sysslar med eller om jag ens tycker om den. Har liksom inte tänkt någonting kring denna utan jag ville mest bara prova mina nya färger. Vi får helt enkelt se vart detta slutar. 

nytt

posted in: everything .2013-03-21 / 13:17:01 . 3 comments
När jag fyllde år fick jag bland annat ett presentkort hos zinkvit.se, hemsidan där jag köper allt mitt konstmaterial.
Jag passade då på att beställa hem lite nya pennor och färger. Denna gång beställde jag bland annat hem pastellpennor och akrylfärger, något jag aldrig tidigare har ritat eller målat med. Nu ska jag prova mig fram och förhoppningsvis hitta ett sätt att hantera även dessa medium. Vi får se vad jag skapar för något.

tankar om utseende

posted in: linda .2013-03-20 / 23:47:00 . 13 comments
Det känns som om mitt huvud är fyllt med så himla mycket tankar att det kommer explodera snart. Det gör ont i mitt hjärta och jag är så himla trött. Jag är trött på all utseendehets, alla ideal och det faktum att även jag är en del utav det hela. Jag har kämpat med mitt utseende i över fem år. Under fem år har jag vridit och vänt mig framför spegeln och gråtit över vad som reflekterats i den. Jag har hatat min kropp och på många sätt även skadat min kropp. Under fem år har jag hittat fel hos mig själv, fel som egentligen inte existerar. Fel som "existerar" enbart för att samhällets bild utav "hur man ska se ut" säger att dem gör det. Det gör mig så himla, himla ledsen. 

Att många människor kränker andra människors utseende gör mig så förtvivlad. Hur kan man såra en annan person på det sättet? Vad är egentligen fint och fult? Finns det? Alla ser världen med sina egna ögon och uppfattar den olika. Jag kan inte riktigt förstå hur vi människor på denna jord kan låtsas vara överens om vad som uppfattas som fint eller fult, attraktivt eller oattraktivt. Vi kan omöjligt vara överrens om det, för vi ser världen olika utifrån våra erfarenheter, upplevelser, drömmar, tankar, ögon och hjärtan.

Det är alla ideal som hela tiden skapas som får oss att, efter utseende, placera oss själva och alla människor runtomkring oss i dessa förutbestämda kategorier av vad som är "fult" respektive "fint". Kategorier som enligt min mening inte borde få finnas då alla människor är vackra. Ingen människa på jorden är den andra lik, till utseende, tankar och drömmar. DET är vackert.

Åh jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att få säga allt jag vill ha sagt. Jag fick frågan "Hur blev du bättre kompis med din kropp?" under min frågestund och jag kände att jag ville skriva mer än ett par meningar till svar. Jag är inte bästa kompis med min kropp, inte än. Men jag hoppas att jag en dag blir det. Jag är långt ifrån botad från den skruvade syn på "skönhet" som världen har, men för varje dag som går tar jag ännu ett steg ifrån den. För jag orkar verkligen inte slösa mer av min tid på att må dåligt över något så obetydligt som hur jag ser ut. Jag har bara ett liv och vill inte slösa bort det.

Jag lever. Min kropp är frisk och kommer att ta med mig på hisnande äventyr. Jag tänker resa, studera, hjälpa andra människor och bilda familj. Jag tänker fylla mitt liv med kärlek, vänskap, skratt och lycka. Min kropp har gett mig möjligheten att förverkliga alla stora drömmar jag har och för det tänker jag börja älska den fullt ut.
Ni kan också göra allt det ni drömmer om, oavsett om det är små eller stora ting, tack vare era kroppar.
Det är bara onda tankar och rädsla som kan hindra er.

Vi har bara ett liv och borde inte slösa bort någon tid på något så dumt som utseende. Älska er själva och börja, tillsammans med mig, inse att allt annat, alla komplex och alla små problem, är så obetydliga i jämförelse med livet. ATT LEVA är det vackraste som finns och jag önskar att alla människor kunde inse det.

Rooney Mara - porträtt i blyerts

posted in: my art .2013-03-17 / 01:51:00 . 21 comments
Då var mitt porträtt av Rooney Mara äntligen klart!
Ritad på A4 med blyerts och lite kol.

Dock så blev bakgrunden lite kaos då jag kämpade med grafiten men det blev inte bra, så jag fick lov att lägga på kol där det gick för att få till en riktig svart nyans. I verkligheten blänker nu bakgrunden där jag har målat med blyerts, vilket inte är fint alls. Så nästa gång blir det enbart kol som gäller när det kommer till bakgrunden.

Jag älskar blyertsen, men jag känner ibland att jag har fastnat lite i den. Jag skulle vilja pröva på att rita porträtt helt i akvarell, olja och framförallt kol. Jag tror inte det riktigt går att få med samma detaljrikedom med enbart kol som med blyerts, men jag skulle vilja skapa en del "slarvigare" porträtt också. Jag är så himla trött på mina små streck och minidetaljer. Jag måste även lära mig att kombinera båda mediumen lite bättre.. vi får se vad jag skapar i framtiden..

Man kan tycka att det kanske inte är något speciellt med att rita av människa efter människa, men jag har insett att det som fascinerar mig med just porträtt är att man hela tiden får upptäcka nya ansikten, arbeta med deras drag och försöka fånga deras uttryck. Dock har jag nu inte en aning om vem jag ska rita av härnäst?

skänk en gåva till syrien!

posted in: everything .2013-03-13 / 23:00:43 . 0 comments


Som många av er kanske vet så stödjer jag en mängd hjälporganisationer, bland annat Läkare utan Gränser! Eftersom jag hjälper dem med jämna mellanrum så får jag mail från dem när de behöver extra stöd, igår fick jag ett sådant mail.
Jag har nyss skänkt en summa till deras akutfond för att hjälpa människor i konfliktdrabbade Syrien och vill nu uppmana mina läsare att göra detsamma!
Det minsta belopp du kan skänka som privatperson är 25 kronor och det har nästan alla råd med! Det är t j u g o f e m kronor!! Naturligtvis kan du välja att skänka ett större belopp om man kan och vill.

Låt oss säga att 100 stycken av mina bloggläsare nu skänker 25 kronor, då har ni tillsammans skänkt en summa på 2500 kronor, det är pengar som kan göra stor skillnad för många människor! Följande siffror är tagna från Läkare Utan Gränsers hemsida:

6 300 kronor räcker t ex till ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 1 000 människor i tre månader med sjukvård.

1000 kronor räcker t ex till utrustning för att förlösa elva barn.

500 kronor räcker t ex till en tredagars malariabehandling till 71 personer. 

270 kronor räcker t ex till energirik specialmat till ett undernärt barn i fem veckor.

150 kronor räcker t ex till en dos mässlingsvaccin till 78 barn.

72 kronor räcker t ex till två doser stelkrampsvaccin för att skydda en mor före och efter en förlossning.

45 kronor kan t ex rena vatten till 5 000 människor.Här är en dirketlänk till insamlingen för akutfonden, klicka här och skänk en valfri summa!
 
Var med mig och hjälp läkare utan gränser att göra världen bättre för många människor!

Massor med kramar till er!

devendra banhart

posted in: books & music .2013-03-13 / 17:44:20 . 5 comments
Idag släpptes Devendra Banharts nya album "Mala". Det har visserligen funnits att ladda ned ett par dagar men jag har för första gången i mitt liv varit laglydig och väntat tills det kom ut på spotify.
- Devendra Banhart, via tumblr. Im in LOVE with this man.

Det nya albumet är himla fint och kommer spelas i bakgrunden ikväll när jag ska rita och skriva brev.

sunday

posted in: everything .2013-03-10 / 10:26:00 . 2 comments
Först vill jag tacka för alla fina gratulationer jag fick i inlägget nedan, ni är så otroligt fina människor!

Den här helgen har varit underbar och varit fylld med många skratt, människor jag tycker om, blommor, presenter och givetvis tårta! Nästa helg kommer mina tjejkompisar hem till mig och firar mig lite extra, så tills dess ska jag baka, handla på systembolaget för första gången, planera roliga lekar och till sist blanda till goda drinkar!

Jag måste bara avslöja en present jag fick av mina föräldrar som fick mig, tack vare ett hav av känslor, att brista ut i störtgråt:


via tumblr
 
Det må vara en tid kvar tills jag ska ut och resa, men nu när min blick möts av min fina, stora, blåa ryggsäck varje dag blir min motivation och längtan efter att ge mig ut i världen starkare för varje sekund. Jag kunde inte fått en finare present, för min ryggsäck representerar mina stora drömmar.

it's my birthday

posted in: linda .2013-03-08 / 07:54:12 . 24 comments
Idag fyller jag tjugo år.

Jag kan inte låta bli att känna ett styng av sorg när jag nu är tvungen att ta farväl av mina tonårsår föralltid.
Jag kommer aldrig få se dem igen. 

Nu är jag inte liten längre, vilket känns läskigt då jag oftast känner mig väldigt liten i den stora värld vi lever i.
Men även fast jag är ledsen är jag också glad, glad över att jag för första gången i mitt liv är fri att göra vad jag vill. Jag har ingenting som håller mig kvar, skolan är bara ett minne nu och mina drömmar om framtiden blir starkare för varje dag.

Jag fyller tjugo år idag och det känns som om det är nu jag äntligen har chansen att gå min egen väg och fylla mitt liv med allt vad jag väljer att ägna min tid åt. 
<>

mountains.

posted in: wilderness .2013-03-06 / 21:06:00 . 2 comments
 

Breathtaking.
<> via tumblr.

almost done

posted in: Work in progress .2013-03-04 / 22:50:22 . 4 comments
Nu kommer jag inte visa någon mer work-in-progress-bild på denna teckning, nästa gång ni ser den kommer den vara helt klar.

De steg-för-steg/tutorial-inlägg som jag har kvar att visa med hjälp av denna teckning är munnen samt hur jag skuggar huden. Kanske slänger jag med öron också, vi får se. Hår blir det inte denna gång då bakgrunden på denna teckning kommer vara svart och Rooneys svarta uppsatta hår försvinner liksom i bakgrunden. Hår får jag spara till en annan gång.
 
Angående tutorials så tänkte jag fråga er om ni kanske har några andra önskemål? Det behöver inte ha med porträtt att göra utan det kan vara andra motiv också. Även om jag inte har erfarenhet av att rita ett specifikt motiv så kanske jag ändå kan visa steg för steg hur jag ritar det. Det var bara en tanke som slog mig, jag bara satt och funderade lite..

answers part III

posted in: questions and answers .2013-03-03 / 19:11:00 . 2 comments
Om du fick resa i tiden till vilken tidsperiod som helst, vilken skulle du välja, och varför?
Tidigt 1800-tal! För jag skulle då gärna vilja vara bosatt på den engelska landsbygden och fylla mina dagar med musik, litteratur, fina tillställningar och många timmar ute i naturen. 

Hur ofta tecknade du som liten ungefär (13-15 år)? 
Åh jag vet inte riktigt. Jag ritade mer än vad jag gör nu i alla fall, dock ritade jag då klart en teckning på någon timme bara, om ens det.

Tre saker du saknar i livet just nu? 
Äventyr, kärlek och dessutom saknar jag några av mina vänner som inte längre bor i västerås.

Hur finner du inspiration till din konst? 
Genom musik, film och vackra fotografier. Jag fastnar ofta vid en slags känsla, en känsla som jag sedan på något sätt försöker få ned på pappret.

Vilket är ditt drömresmål?
Nepal och Indien!

Hur såg du ut när du var 14 år?
Jag försökte verkligen hitta en gammal bild på mig, men de flesta försvann i och med att min förra dator gick sönder totalt. Här är dock en gammal bild på mig och min vän Vevve, tror jag var 15 år när bilden togs.

Den mest inspirerade bloggen?
frommoontomoon.

Vad tycker du om the notebook?:))
Den är jättegullig men verkligen så himla cheezy. Men varje gång jag ser en skymt av den kan jag inte låta bli att bli dökär i Gosling.

Hur såg dina betyg ut när du slutade högstadiet?
När jag gick ut nian gick jag ut med ett vg och resten mvg. För er som undrar så gick jag ut gymnasiet med snittet 21,4.

Vad/vilka är dina bästa tips om man vill bli bra på att rita?
Öva, öva och öva! Jag tror också det är viktigt att arbeta med ett medium man tycker är roligt, hatar du blyerts till exempel, så sluta rita med blyerts! Prova istället akvarell, olja eller något annat medium. Spendera tid på saker du tycker om, strunta i resten.

Har du varit kär någon gång?
Jag har aldrig varit kär, utan  jag har bara haft småförälskelser. Men nog finns det tid kvar till kärlek.

Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa?
Jag skulle så himla gärna vilja träffa min mormor igen, hon gick bort för några år sedan.

Vart bor du? Alltså stad, typ Stockholm, Göteborg osv.
Jag bor i Västerås :)

Din förebild?
Jag tror inte jag har någon specifik förebild faktiskt. Jag ser upp till människor som går sin egen väg och inte är rädda för att vara sig själva, inifrån och ut.

Tillhör du/utövar du någon religion/tro?
Nej, jag är inte troende.

Vad är du rädd för?
Jag är rädd för att mitt liv ska passera utan att jag riktigt "levt" det.

Vad gör du för att få igång inspirationen mellan pluggandet för att kunna hålla på med konsten? Jag känner att jag inte har haft inspiration till att skapa alls sen jag började gymnasiet(i höstas, går natur). Känns jättejobbigt.
Jag har ju slutat gymnasiet och tar nu en paus från skolan och skjuter därför upp mina framtida studier ett par år.. Men jag känner igen mig i vad du skriver! Jag skapade inte mycket konst under gymnasiet för att jag helt enkelt inte hade tid eller ork till det. Mitt bästa tips är att du inte ska försöka tvinga fram kreativiteten, då går det bara åt skogen. Ta det istället lugnt och låt det ta den tid det tar för att du ska hitta inspiration igen. Kram och lycka till!

Hej! Kan du berätta vilka dina favoritlåtar (just nu) är från olika musikstilar du gillar? :) Vill ha massa musiktips nämligen :P Kan personligen tipsa dig om Mogwai om du inte hört dom!! :D
Jag tackar för tipset!! Jag fastnar för olika låtar i perioder så det är lite svårt att lista mina favoritlåtar då de kommer och går hela tiden. Jag kan försöka posta lite fler musikinlägg här på bloggen!
Den låt jag lyssnar på mest just nu är denna sagolikt vackra låt:

eternal sunshine of the spotless mind

posted in: movies .2013-03-02 / 16:24:16 . 7 comments
Eternal sunshine of the spotless mind. En fantastisk film. Hela rollistan är helt perfekt, speciellt Carrey och Winslet.

 
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com