hiking/camping

posted in: inspiration .2013-05-28 / 11:08:00 . 2 comments
via tumblr.

withered

posted in: my art .2013-05-23 / 14:05:47 . 11 comments

Det som började som kladd blev kanske något mer än bara en skiss. Gjord med färgpennor, kritor
och pastellpennor och teckningen pryder en sida i min ritbok. Hoppas ni gillar den!

time will tell

posted in: sketches .2013-05-22 / 19:58:00 . 1 comments
Regnet faller från himlen utanför mitt fönster och idag har jag varit ledig från mitt jobb. Under dagen har jag tagit en promenad i regnet, druckit te, ätit choklad, lyssnat på fin musik och skissat lite. Jag upptäckte även att jag glömt mina penslar hemma i Sverige vilket nästan fick mig att brista ut i gråt. Dock åker jag hem om femton dagar för att hälsa på min familj och fira min lillebrors student. Jag får måla med fingrarna tills dess, det går ju det med.

Idag fortsatte jag rita i samma stil som skissen till höger som jag kladdade ihop häromdagen. Denna gång skissar jag med pastellpennor, bakgrunden är som vanligt gjord med akvarell. Egentligen kanske jag inte borde kalla det för skiss utan kanske för en snabbare teckning eller något. Hur som helst är den inte riktigt klar än. Jag tänkte rita klart den ikväll men jag är så himla trött och tänkte titta på en bra film istället innan jag ska sova. 

Jag skissar/ritar i en av mina böcker från paperblanks. Denna bok är i A4 och jag hoppas att den en dag kommer vara helt full i skisser. Just nu är bara fem sidor ifyllda så jag har en lång bit kvar.
 

tankar som blir till ord.

posted in: everything .2013-05-22 / 19:31:00 . 0 comments

Var alltid dig själv och acceptera människor omkring dig för de personer de är. Försök alltid omge dig av skönhet,  kärlek och inspiration, men glöm inte det viktigaste av allt -lev. Följ ditt hjärta och dina drömmar även fast rösten i ditt huvud viskar att du inte kan. Lev. Livet kommer inte vänta och döden kommer ikapp oss alla en dag, oavsett vilken väg vi väljer.
Lev ditt liv, allt vad du har, medans du kan.


Starálfur

posted in: sketches .2013-05-19 / 23:42:45 . 4 comments
Ikväll tillbringade jag en timme eller två nere vid vattnet och klipporna nära mitt nya hem. Vinden blåste, luften smakade salt och jag försvann in i min egen värld en stund. Min stora skissbok fick följa med och jag satt och kladdade lite i den med en tuschpenna ett tag.
Jag vill verkligen börja skissa mer, men tyvärr har jag varit så himla oinspirerad de senaste månaderna när de kommer till enkla och snabba skisser. Jag har även inte funnit någon inspiration till att skapa "min egen konst". Ni får gärna inspirera mig, lämna en kommentar med ett tema eller ett förslag på min nästa skiss!

paint

posted in: Work in progress .2013-05-18 / 09:28:38 . 1 comments
- Work in progress-bilder från min senaste tavla. Tror inte jag är ensam om att bli så himla kladdig om händerna när jag målar?

<>

När det kom till att välja vad för slags konstmaterial som skulle följa med mig till Oslo så slutade det med att jag packade ner lite allt möjligt. Men jag har inte ens hunnit packa upp mina pennor, papper, färger och penslar än! Jag har inte haft tid till att skapa något under de två veckor jag varit här, men jag började rita ett nytt porträtt hemma i Sverige som jag ska ta och fortsätta på någon kväll. 


Sigur rós, november

posted in: books & music .2013-05-16 / 11:30:04 . 6 comments
Ett av mina absoluta favoritband är Sigur rós. Jag upptäckte dem för 3 år sedan och blev förälskad i deras musik direkt. Jag tycker att de skapar den vackraste musiken som finns och jag har länge drömt om att få se dem live.

De har en konsert i Malmö i november men på grund av att jag flyttade till Oslo så rörde det till sig och jag och mina fina vänner Hanin och Saba bestämde oss för att det helt enkelt inte fanns en chans för oss att ta oss till Malmö i november.
Meeen idag har jag köpt biljetter åt oss och vi kommer se dem live i november här i Oslo!!!!
Jag gråter glädjetårar och är såsåså lycklig just nu.

 

important

posted in: inspiration .2013-05-12 / 10:21:21 . 3 comments
via tumblr.

<>

Jag har nu bott en vecka i Norge. Jag har fått ett jobb på en resturang, kanske inte det mest välbetalda men det finns ingenting som hindrar mig från att söka mig vidare. Men jag trivs och för stunden är det viktigast för mig. 

Norge är som ni kanske förstått, mitt första steg mot att en dag få se och upptäcka världen. Jag sparar till en lång resa. Det betyder också att jag kanske måste stanna här en lång tid, längre än jag beräknat. Men vad gör det? Mina drömmar är stora och det krävs stora steg för att jag en dag ska kunna uppfylla dem.
Sluta aldrig drömma, för ingenting är omöjligt.


Flytten

posted in: everything .2013-05-06 / 16:04:30 . 1 comments
Jag har ännu inte riktigt landat och fått in rutiner i min nya vardag i Norge. Jobbsökandet är igång och jag har inte hunnit med så mycket annat. Tänkte bara berätta att min blogg kommer ligga lite övergiven ett par dagar nu, men som ni förstår har jag mycket annat att tänka på!

Vi hörs snart igen! Massor med kramar till er.

<>-<>-<>

posted in: my art .2013-05-03 / 18:44:44 . 15 comments
För fem minuter sedan blev jag klar med min nya tavla! Den är målad på en canvasduk som är 70x100 cm, det är den största duk jag någonsin målat på! Tavlan är målad i akryl och jag har även klistrat dit bitar av aluminiumfolie och i mitten sitter en enkrona fastklistrad. Den är lite slarvig och krokig, men jag ville hinna klart med den ikväll för att jag flyttar imorgon!
Tavlan är en gåva till mina fina föräldrar.


linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com