november

posted in: sketches .2013-11-21 / 13:11:14 . 3 comments
Längtar efter vintern och fortsätter fylla min stora skissbok med min dystra fantasi. 

Nästa vecka får jag besök av mina bästa vänner och min bror Johan. Vi ska mysa i höstmörkret och se sigur rós, kan inte beskriva med ord hur fint det ska bli att få träffa dem igen. När de farit hem igen så väntar en månad av hårt jobb innan jag åker hem för att fira jul med min familj, min fina familj.

lillebror

posted in: my art .2013-11-13 / 19:35:58 . 9 comments
 
Nu var det längesen jag publicerade en ny teckning på bloggen, men nu har jag äntligen ny konst att visa upp!
Denna gång valde jag att rita av ett busigt foto på min lillebror Filip, mest för att jag ville utmana mig själv. Jag ville rita en teckning med mycket kontraster samt så ville jag rita ett annorlunda minspel än vad jag brukar göra. Vad kan jag säga, denna busiga grimars var verkligen en utmaning!
Det är så lätt att fastna i samma mönster, hålla sig till samma material och motiv, men det är så viktigt att pröva nya saker! Nästa gång skulle jag vilja rita ett porträtt av en äldre människa, så jag får arbeta mycket med hud, veck och rynkor. 

Jag har mestadels använt mig av svarta färpennor, men till håret har jag tagit hjälp av lite blyerts samt vitt bläck (till de ljusa hårstråna). Färgpennorna var en liten miss då de var svåra att skugga med och bakgrunden blev fläckig och ojämn lite här och var. På vissa ställen gick till och med pappret sönder en smula, så jakten på de perfekta färgpennorna fortsätter...
Formatet är A4, hoppas ni gillar den!
 

wednesday addams

posted in: everything .2013-11-05 / 17:47:00 . 5 comments
 
I söndags var jag iväg på en halloweenfest som mitt jobb hade ordnat! Jag fick agera makeup-artist i mitt kollektiv och sminkade hela 4 personer, plus mig själv. Jag fotade lite med min mobil under kvällen så kanske kan visa en sminkning eller två i ett annat inlägg.

Jag var, som ni ser, utklädd till Wednesday Addams.

there will be blood

posted in: movies .2013-11-03 / 00:15:34 . 1 comments
 
There will be blood - Paul Thomas Andersons mörka mästerverk som skildrar familjeband, religion, ondska, galenskap, hat och olja. En film med en brilliant karaktärsutveckling och en av de starkaste skådespelarinsatserna jag någonsin skådat. Svårt att finna ord för hur bra Daniel Day-Lewis är.
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com