I'm back.. almost

posted in: books and music .2011-03-31 / 18:41:03 . 33 comments
Förlåt för att jag struntade i bloggen igår, jag mådde inte bra alls och tillbringade återigen hela dagen i sängen med en kopp te och några dexter-avsnitt. 
Jag känner mig lite bättre idag, så jag tvingade iväg mig till skolan i morse. Dock insåg jag att det inte var ett klokt beslut då jag fick kämpa mig igenom dagen med huvudvärk och lite andingsproblem då jag är helt täppt i näsan. Om två veckor slipper jag denna kyla i sju dagar. Då kommer jag tillbringa dagarna i solen på gran canaria. Det ska bli superkönt att komma bort ifrån allt, även fast det bara är för en liten stund. 

Nu tänkte jag svara på alla otroligt fina kommentarer jag fått de senaste dagarna, sedan ska jag ta itu med spanskan. Jag hoppas att jag får en timme eller två över ikväll så jag kan rita lite. Jag är sugen på att börja på ett nytt porträtt, dock vill jag rita en kille denna gång. Har ni något förslag på vem jag kan rita av? Lämna en kommentar! puss







lite fin musik.

tack!

posted in: everything .2011-03-29 / 19:09:41 . 8 comments
Jag har tillbringat hela dagen i min säng.. jag har nämligen blivit sjuk. Det känns som om jag nyss var sjuk! Jag måste bli frisk snart, för jag kan inte missa skolan mer nu. Usch vilken dag.

Något som fick mig på betydligt bättre humör var att jag såg att Kan Dee har skrivit ett jättefint inlägg om mig. Jag kan inte säga annat än tacktacktack Sandra för alla underbara ord! Du ska bara veta hur mycket det värmer! Om du läser detta så vill jag bara säga att du är helt otroligt, fantastiskt grym på det du gör! Du är en stor inspirationskälla! Tusen tack!

Natalie Portman

posted in: my art .2011-03-29 / 03:04:58 . 169 comments
Årets första teckning är klar. Jag skäms lite att det är den första teckningen jag har ritat i år, men jag har haft tre långa månader utan inspiration, tid, ork eller lust till att rita. Men som sagt har jag äntligen hittat tillbaka till mina pennor igen. 

Natalie Portman - en av mina favoritskådespelerskor. Hon är enastående vacker och extremt begåvad.

Ritad med 2B, 4B, 5B och 8B penna. Jag har aldrig någonsin lagt ned såhär mycket tid på en teckning tror jag.. (Möjligtsvis på Sweeney Todd-teckningen..) Jag vågar knappt tänka på hur många timmar jag har suttit och ritat på denna, utan tvekan över 20 timmar.
Det gick inte att scanna in den ordentligt (några cm i sidorna kom inte med) Jag kanske scannar in den på nytt i morgon igen. & som vanligt är teckningen finare i verkligheten, de inscannade bilderna gör aldrig teckningen rättvisa, det "blänker" lite här och där och håret som är alldeles "matt" på bilden är mörkare och mer detaljerat irl.. Kanske är det dags att köpa en ny scanner? Jag är missnöjd med den jag har!
Under tiden jag ritade denna så slog det mig att det finns finare bilder på henne som jag hellre vill rita av, men jag får helt enkelt rita av henne igen någon gång.

Anyway..Hoppas ni gillar den.
godnatt

snart..

posted in: inspiration .2011-03-24 / 22:51:51 . 4 comments

Jag har precis lagt ifrån mig alla pennor och papper, jag har suttit och ritat ett par timmar på Natalie Portman-porträttet. Nu är det inte mycket kvar på den teckningen, det som återstår är pannan, håret (som är uppsatt) och hakan. Så i helgen kommer den färdiga teckningen dyka upp här på bloggen.
Det känns helt underbart att äntligen få tid över till att rita, jag har saknat det otroligt mycket. Nu känner jag att inspirationen nästan är på topp igen!

Nu ska jag koka en kopp te och läsa en fin bok. 




sources: unknown

23 mars

posted in: everything .2011-03-23 / 19:35:46 . 4 comments
Jag hatar fysik. 
Jag ser fram emot morgondagen, då det sista provet denna vecka är skrivet och då jag är fri från nästan allt skolarbete i några dagar, underbart! 
Nu ska jag öppna min fysikbok och slå mig ned på mitt golv med en stor tekopp. Är det bara jag som sitter ned på golvet när jag pluggar? Jag skulle verkligen behöva ett skrivbord i mitt rum. Jag sitter inte ens vid ett bord/skrivbord när jag ritar, utan jag sitter i min fåtölj med benen i kors och mitt stora ritblock i knät.
puss

words

posted in: everything .2011-03-21 / 19:33:54 . 12 comments

ännu en skiss

posted in: Work in progress .2011-03-21 / 08:13:41 . 22 comments
Jag har inte glömt bort bloggen, eller er, det är bara så att jag har så mycket att stå i just nu. 
Jag drunknar nästan i engelska och fysik, men det är bara att hålla ut. Om 80 dagar, 14 timmar och 49 minuter är det sommarlov!
Idag är der den 21 mars, och hittills har jag inte ritat en enda ny teckning det här året. Det känns hemskt! Just nu vill jag inget hellre än att bara pausa allt omkring mig och bara rita teckning efter teckning. Men alltid är det något som tynger ned mig och tar all min energi och kreativitet ifrån mig, oftast skolan. Nu vill jag bara skriva de där jävla proven på onsdag och torsdag så jag blir befriad ett tag...

Igår kväll innan jag skulle sova satte jag mig ned och skissade en liten stund. Alltid när jag ritar "my own stuff" blir teckningarna så deprimerande.. Haha jag försöker rita lite mer "glatt" och lite mer verklighetstroget men det går verkligen inte! Min fantasi är lite skruvad haha. Till höger ser ni natalie portman-porträttet som fortfarande är helt halvfärdigt... 

Nu ska jag äta frukost. 
Puss

dare

posted in: everything .2011-03-17 / 16:52:09 . 11 comments

Nytt från Make Up Store! Läppstift i färgen "Dare" och en concealer- "Cover all mix".
Läppstiftet har en underbar knallig orange färg och kommer bli superfint på läpparna i sommar när man är lite solbränd.

ny bloggdesign!

posted in: inspiration .2011-03-17 / 00:16:44 . 9 comments
Den nya bloggdesignen är enkel, stilren och den vita färgen passar nu när våren och sommaren börjar närma sig. Jag vet inte vad ni tycker, but I love it!



Jag har fixat en ny kategori också, för fina bilder som denna.

Jag hade tänkt sätta mig ned och rita lite ikväll, men när jag nästan var klar med designen så slutade mitt internet att fungera.. så det var bara att börja om igen! Ååh så arg jag blev! Mina pennor får vänta en dag till.

06: en snabbskiss

posted in: everything .2011-03-17 / 00:12:11 . 4 comments
01: vem är jag?
02: en av mina första teckningar
03: tre låtar jag är beroende av
04: mitt ritmaterial
05: min familj
06: en snabbskiss
07: tre personer jag inte skulle klara mig utan
08: fem bilder som sammanfattar dagen
09: 10 saker ni inte visste om mig
10: en outfit
11: en ny teckning
12: filmer jag älskar
13: en video av något slag
14: ett par galna bilder på mig & mina kompisar
15: en tutorial

Det är kanske dags att fortsätta på den här listan, so here we go! För någon dag sedan satt jag med benen i kors på mitt golv och pluggade. Från ingenstans fick jag en "vision" i huvudet (låter knäppt, men jag kanske inte är ensam om att få sånna?) hursomhelst, jag blev superinspirerad och hade gärna tillbringat ett par timmar med mina penslar och papper. Men skolarbetet väntade på mig så jag tog fram ett skissblock och skissade fort som tusan! Efter två-tre minuter så såg det ut såhär:

Skissen är inte speciellt fin just nu, (efter 120 sekunders jobb med pennan kan man inte förvänta sig annat haha) men jag tror att det kanske kan bli någonting fint utav denna idé. Dock så får jag inte glömma de teckningar/målningar jag redan håller på med.. det är så lätt hänt att de blir bortglömda & sedan ligger och skräpar, halvklara i min hylla..

time goes by

posted in: photography .2011-03-15 / 23:41:18 . 3 comments

Min fina (och tokiga) lillebror fyllde fem år i söndags! Han börjar bli så himla stor. Ibland önskar jag att han kunde krympa och bli sådär pytteliten igen, det vore mysigt bara för en dag eller två.

Idag har jag skrivit på en krönika i fleera timmar. Jag tycker inte om att skolan tar upp nästan all min fritid, men nu är krönikan i alla fall klar och inskickad.. vi hörs i morgon!

Godnatt.

fint.

posted in: clothes .2011-03-12 / 13:53:58 . 10 comments

stickad tröja - jc || tshirt i spets - ginatricot.'

Lite nytt som har fått flytta in i min garderob.. Blir fint i vår/sommar till ett par slitna jeansshorts. Jag vill att snön ska försvinna helt, nu!

thanx to my lovely friends

posted in: everything .2011-03-12 / 13:47:34 . 4 comments
Jag hade en helt underbart rolig kväll igår, tack vare mina otroligt fina vänner! Dock är denna dag inte lika underbar... jag är helt slut och kommer därför tillbringa hela dagen i Hanins soffa haha.

Alla fina presenter jag fick igår. Fick några fler cider men dem drack jag upp haha..Hela bottnen på lådan är full med godis också, mums! Lägg märke till halsbandet där det står "naughty" hahaha, blev tvingad att ha på mig det hela kvällen :)
Slänger upp lite bilder från igår senare..

thursday

posted in: everything .2011-03-10 / 22:14:59 . 2 comments
Min storebror drog med mig ut på krogen igår (vi hade hur kul som helst!)... haha jag orkade inte gå till skolan idag, så jag sov ut på hans soffa istället.
Idag har jag storhandlat med mamma och bakat. I morgon så kommer mina tjejkompisar hit och firar mig lite, så jag ska bjuda på mat och annat gott innan det blir utgång. Jag tror det blir en toppenkväll!

& tack ska ni ha för alla fina gratulationer! puss

8 mars: It's my B-day

posted in: linda .2011-03-08 / 21:06:53 . 30 comments
Idag fyller jag arton år!
Men eftersom min familj firade mig i söndags så tillbringade jag denna kväll på gymmet. Nu ska jag slå mig ned i en fåtölj och läsa en fin bok.
Min kära dator är back on track nu! Eller jag borde egentligen skriva för tillfället.. Jag hoppas att den håller sig vid liv de kommande veckorna, jag tänkte lämna in den på lagning innan jag sätter min fot på planet mot gran canaria i påsk.

110305

posted in: everything .2011-03-05 / 23:12:49 . 8 comments
Vaknade.
Åt frukost.
Svettades under ett gympapass på friskis & svettis.
åkte hem.
Tog ett långt bad.
Åt middag.
Låg i min säng och gjorde ingenting.
Tittade på fina bilder.
Gick till ica och köpte glass. (var nära att halka på den isiga vägen tusen gånger)
Åt glass.

Dessa 48 ord beskriver min dag.

I morgon ska min familj fira min födelsedag. Egentligen så fyller jag år på tisdag, men eftersom min låtsaspappa inte är hemma då så firar vi min födelsedag i morgon istället. Jag är trött på grädde, så vi ska äta smörgåstårta med räkor istället för gräddtårta, mums!
Igår var jag på stan. Jag köpte jättefina kläder som får mig att längta efter vår och sommar. Egentligen borde jag spara mina pengar men jag tänkte att den fina tröjan, de två bh:arna, linnet och spetstoppen kunde vara en (eller fem) födelsedagspresent(er) från mig själv, till mig själv. Visar kläderna i morgon, men jag lider av "dålig självkänsla/självförtroende", så vänta er ingen outfit-bild haha. Lovet är slut, jag är helt slut och på måndag är det skola igen. Det känns som om alla bra och fina dagar bara flyger förbi. Nu får jag börja räkna ned dagarna till nästa lov, påsklovet. Då åker jag och min familj iväg till gran canaria. (Hur underbart?)

Nej, nu ska jag äta lite mer glass.



thursday randoms

posted in: inspiration .2011-03-03 / 18:53:58 . 15 comments
source: unknown.
notes to myself:
1. jag ska bli bättre på att ange källor till alla fina bilder jag lägger upp på min blogg.
2. jag ska fixa en ny kategori ("inspiration") där fina bilder som dessa tre får hamna.
3. jag ska fortsätta med listan i morgon, lovar.
4. våren närmar sig och min gråa bakgrund på bloggen kommer snart bytas ut mot en vit.
5. i morgon ska jag stänga in mig på mitt rum i flera timmar och bara rita.

W.I.P natalie portman

posted in: Work in progress .2011-03-01 / 21:34:53 . 24 comments


Det här är nog den sista work-in-progress bild jag kommer visa på denna teckning. Nästa gång ni får se den kommer den vara helt klar!
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]