howtodrawlips (gammal tutorial)

posted in: Tutorials .2010-02-20 / 22:02:00 . 16 comments

Tänkte visa en läpptutorial då jag vet att det är många som har frågat efter det. Det en bildtutorial igen, ingen videotutorial (det är lättare med bilder för då slipper jag prata haha)
Dessa läppar blev inte sådär superbra, jag ville bara slå mig ned i soffan med mina ostbågar och en film under tiden jag gjorde denna tutorial, så jag stressade som fan när jag ritade. Men men.. hoppas den hjälper lite i alla fall!

Man kan ju rita läppar på tusen olika sätt: stängd mun, öppen mun, "nude lips", "glossy lips" ni fattar nog vad jag menar.. men jag valde att rita en glad mun då det ser lite trevligare ut.


1: skissade upp konturerna


2: Använde mig av en 5B penna då jag fyllde i strecket i mitten. Därefter drog jag lite lätt med pennan över läpparna för att sedan skugga ut det med en stompfer. Jag lät mitten på över/underläppen bli lite ljusare än resten, då ser det ut som om de "buktar utåt" eller vad fan man nu ska kalla det haha.


3: med 4B penna så drog jag streck över läpparna, lite större och glesare på de ljusa partierna och mindre och tätare vid de mörkare. Jag är inte noga alls när jag ritar de små strecken, utan jag ritar dem lite kors och tvärs.


4: Jag använde en liten stomfer för att skugga på/längs strecken för att de skulle få ett "mjukare" intryck.


5: Med ett litet avklippt/vasst sudd så "suddade" jag vita streck/veck (har ingen aning vad jag ska kalla det) på och runt munnen. Sedan fyllde jag i några av strecken med en 5B penna igen. Med stompfern gjorde jag lite skuggor runt läpparna. Jag skuggade också på själva läpparna lite lätt med stomfern för att det inte ska se alltför "rynkigt" ut.


6: Tog fram mitt lilla sudd igen och suddade i mitten på över/underläppen, så att de flesta av "rynkorna" försvann eller blev ljusare.


7: De delar/partier jag ville ha lite mörkare fyllde jag i och skuggade lite extra. Därefter så fyllde jag i mungiporna.


8: Done! nu gjorde jag knappt någon skuggning runt munnen (jag orkade inte), hoppas det inte gör något haha.
Och man behöver ju självklart inte göra en lika "rynkig" mun (en mun med massa veck/steck menar jag) om man inte känner för det. Är man ute efter att det ska se ut som om det är läppglans som blänker på läpparna så är nog inte det här det bästa sättet att rita på, utan då får man göra läpparna mörkare och med sudd sudda riktigt skarpa ljusa partier där man vill att det ska "glänsa"

Hoppas denna tutorial hjälper lite i alla fall!

Trackback
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com
  • bloglovin