news

posted in: everything .2012-10-31 / 13:24:00 . 4 comments
Ni kanske minns min minikollektion jag gjorde för universalpixel? 

Mina kläder där finns fortfarande att köpa på deras hemsida! Jag kan även avslöja att jag nu håller på att rita ett tredje motiv för ett nytt plagg. Denna gång är det ett mönster, om ni tyckte om detta, kommer ni säkert att tycka om det nya motivet!

-Detta tryck är ritat för hand av mig. Bilderna är tagna i våras.

halloween

posted in: everything .2012-10-31 / 12:58:24 . 0 comments
Det är halloween och vad passar inte bättre då än ett par kusliga bilder från några av mina favoritverk av Tim Burton.
 
Happy Halloween everyone!
 

today's adventure

posted in: everything .2012-10-28 / 19:26:00 . 6 comments
Jag bor nära landet och idag bestämde jag och min vän Maria oss för att ta en ordentlig promenad! Vi packade våra ryggsäckar med te och smörgåsar och begav oss ut på en nära tre timmar lång vandring. Vi tappade bort oss ett tag, virrade runt över åkrar och fält men lyckades hitta rätt väg hem till slut! 
Jag iklädd mössa, glasögon med provians på ryggen.

Maria tog täten när vi försökte hitta en bilväg
Efter över två timmar lyckades vi äntligen hitta anundshög, en plats vi känner igen! Det betydde fikapaus innan vi begav oss hemmåt igen. Sammanfattat: en toppendag med en toppenvän helt enkelt!
 

wellywellywellywell

posted in: everything .2012-10-26 / 19:59:10 . 6 comments

Ikväll är det halloween fest och jag är utklädd till Alex DeLarge från filmen A clockwork orange!

flyttar fram bloppisen

posted in: everything .2012-10-25 / 22:41:34 . 0 comments
Jag har ju lovat att dra igång min bloppis nu i helgen, men jag har nu insett att det inte finns en chans att jag hinner det. Jag har nämligen hela helgen fullbokad.

I morgon ska jag på halloweenfest/utgång för att fira bästis som fyllde år förra helgen (visar bild på min uklädnad imorgon innan jag beger mig av hem till Hanin). På lördag ska jag bort på filmkväll med några fina personer och på söndag kommer jag inte heller vara hemma. Så bloppisen flyttar jag helt enkelt fram till nästa vecka! 
Det kommer vara först till kvarn som gäller, men jag kommer säga till någon dag innan när jag drar igång den, vilken tid den börjar och sådant som kan vara bra att veta!

So long!

att förändras

posted in: linda .2012-10-24 / 12:10:54 . 16 comments
Är det någon som har följt min blogg så länge att ni kommer ihåg tiden då jag såg ut som på bilden till vänster? 
Jag minns knappt det själv. Jag vet inte riktigt vad det var för slags period jag gick igenom, jag ville liksom vara unik på något sätt. Nu, ett par år senare, är jag varken unik till utseendet eller samma person på insidan. Men jag känner att jag är jag, om ni förstår vad jag menar. Jag har sakta men säkert börjat hitta mig själv, forma min egen världsbild och ett eget sätt att se på livet. Flickan på bilden till vänster är inte jag, inte längre.

hello

posted in: everything .2012-10-22 / 19:11:00 . 0 comments
Tog, som några av er säkert lade märke till, en liten paus från bloggen nu i helgen som var. Jag hade fullt upp med jobb, träning och i lördags firade jag min bästa vän som fyllde nitton år!

Idag plockade jag äntligen fram mina pennor och började rita på mitt nästa porträtt! Det betyder också att det snart kommer dyka upp en massa inlägg där jag beskriver och visar hur jag går till väga när jag ritar ett porträtt! Ska försöka förklara så bra jag kan!


Bloppisen blir av!

posted in: everything .2012-10-17 / 18:40:00 . 1 comments
Det var många av er som var intresserade av en bloppis så då tycker jag att vi kör igång en snart!
Jag måste bara förbereda lite, tvätta allt, fota alla plagg, sätta pris på dem och kolla hur jag ska
göra med betalning, posten och sådant.

Men, till nästa helg så kör jag igång en liten bloppis här på bloggen! 
Eftersom jag nästan aldrig går efter min egen storlek när jag köper kläder så kommer det finnas plagg i flera storlekar. Både i xsmall, small, medium och large!

Denna fina lusekofta köpte jag på second hand igår. Men den tänker jag inte släppa iväg haha! 



bloppis? vad säger ni?

posted in: everything .2012-10-17 / 11:04:24 . 14 comments
Kollade igenom min garderob i morse och insåg hur lite av den jag faktiskt använder. Alla kläder som ligger bortglömda är i väldigt bra skick, vissa plagg är aldrig ens använda. Det vore lite synd om de bara låg och skräpade eller om jag slängde bort dem. Har också lite väskor som jag aldrig använder längre.

Jag funderade därför lite smått på att kanske ha en bloppis eller något liknande. Sälja lite kläder här på bloggen för max en hundring. Vad tror ni om det? Är det något ni skulle vara intresserade av?



till salu

posted in: everything .2012-10-15 / 16:17:00 . 1 comments
Jag kan inte riktigt hitta en plats för denna tavla. & eftersom jag vet att jag kommer måla fler tavlor i framtiden så kan jag inte samla på mig en massa canvasdukar hemma hos mig. Därför är jag nu villig att sälja den.
 
Är det någon som är intresserad av att köpa denna tavla? Kontakta mig då via [email protected], märk mailet med rubriken "tavla till salu". Jag är endast intresserad av seriösa bud.

"Phases of the moon", målad med olika medium på uppspänd canvasduk. Måttet är 70x50 cm.

motherhood

posted in: everything .2012-10-15 / 16:05:00 . 0 comments
ph 1,3 - the tree of life >><< ph 2,4 via tumblr.

En av mina stora drömmar i livet är att bli mamma. Även fast det kommer dröja många år innan jag kommer vara redo att ge all min kärlek till ett barn så kan jag inte låta bli att längta lite till det ögonblicket ibland. Jag vill också adoptera ett barn, ett barn som verkligen behöver en kärleksfull familj och ett bättre liv. 

läskigt

posted in: everything .2012-10-13 / 22:48:00 . 6 comments
Gårdagens festande började riktigt fint, men slutande inte bra för min del. Efter första glaset på krogen är allt helt svart, jag var okontaktbar och mådde riktigt, riktigt dåligt. Minns ingenting av utgången. Idag har jag mått superdåligt också. Jag vet inte om någon lade i något skumt i mitt glas igår, det känns nästan som det. Så himla läskigt, usch och fy.
Min farfar hjälpte mig igår och jag måste bara säga att jag har världens underbaraste farfar.

Nu ska jag sova och vila upp mig. I morgon bloggar jag som vanligt igen.
Ta hand om er!

tough week

posted in: everything .2012-10-11 / 22:29:39 . 0 comments
Jag är helt utmattad. Under hela veckan känns det som om jag bara har jobbat och tränat. Jag har inte haft tid eller ork till någonting annat över huvudtaget.
I morgon jobbar jag hela dagen, sedan ska jag hem, duscha, äta, fixa mig lite snabbt  och sedan sticka iväg direkt. En av mina närmsta vänner Vevve fyller nämligen tjugo år i morgon, så det ska firas ordentligt, hela natten!

Nu ska jag sova och vila kroppen inför alla kommande äventyr. Tror inte att jag hinner skriva någonting här i morgon, kanske blir det ett inlägg tidigt om jag hinner. Om jag inte hinner önskar jag alla mina fina läsare en underbar helg!

>><<



att vara liten

posted in: photography .2012-10-09 / 16:16:41 . 1 comments
Min fina bubbe. (ja, min lillebror heter Filip men av någon anledning kallar jag honom för bubbe. Tror det började med bebis, som sedan blev bebbe som i sin tur blev bubbe. (Förlåt för världens längsta parantes))

Nu ska jag börja rita på mitt nästa blyertsporträtt

posted in: everything .2012-10-08 / 12:14:42 . 5 comments
Efter mycket om och men har jag äntligen bestämt mig.
I mitt arkiv på min dator har jag säkert en tio bilder jag vill rita av, rita porträtt av.

Men jag har ju lovat er att steg-för-steg visa hur jag går till väga när jag ritar ett porträtt, och ingen av bilderna jag vill rita av har liksom passat för det ändamålet. De är i profil, någon konstig vinkel, eller så har de ögon som blundar, för mycket kontrast och så vidare. Jag vill rita ett porträtt rakt framifrån nästan, det är allra enklast att dela upp ett sådant porträtt i småtutorials eller vad man nu ska kalla det.

Men nu, i morse, hittade jag ÄNTLIGEN en bild som jag känner att jag vill rita av. Det är en bild på en skådespelerska, men det är ingen jag någonsin nämnt i bloggen tidigare. Jag har aldrig ens tänkt att jag skulle vilja rita av henne. Såå.. under tiden jag ritar och publicerar en massa tutorial-inlägg så får ni helt enkelt gissa er fram vem porträttet föreställer! Mina steg-för-steg inlägg kommer bestå av bilder, kanske också filmsnuttar om det gör sig bra på film det vill säga. 

kram!

min dag

posted in: everything .2012-10-06 / 18:24:00 . 6 comments
 
Igår var det fredag. Min fredag bestod av jobb, vila, godis och filmmys med min bästa vän.
Idag är det lördag. När jag vaknade hade alla gråa regnmoln flytt från himlen. Vädret var himla fint så jag började dagen med en lång springtur. När jag kom hem åt jag lite mellis och begav mig sedan iväg till gymmet och svettades lite till. Hemma igen steg jag sedan ut ur duschen med blött och risigt hår och möttes av en tom blick i badrumsspegeln. Jag letade reda på min lilla sax och klippte av sex centimeter av mitt hår, ungefär. Tillfredställande och hundra gånger billigare än frisören.

musik och höst

posted in: everything .2012-10-06 / 12:37:05 . 1 comments
Har gjort en liten höstplaylist på spotify. Alla låtar går på repeat hemma i mitt rum dessa fina höstdagar.
Klicka här om du vill lyssna.

belongings

posted in: everything .2012-10-04 / 21:42:00 . 3 comments
 

one. En medaljong man kan gömma saker i. Inuti den finns en liten lapp som jag och min bästa vän skrev när vi gick i åttonde klass. Det står H&L (Hanin & Linda) hjärta sweeney (där syftade vi på sweeney todd haha). Lappen har legat i medaljongen  i fem år.

two. Min fina fickspegel. En utav speglarna fattas men jag tycker om den mycket ändå.

three. Några böcker ur min boksamling. Har läst kanske hälften av alla mina böcker. Jag måste ta och öppna de olästa böckerna snart.

four. Min magiskt fina plånbok som jag köpte på en marknad på gotland i somras. Den känns väldigt "jag".

five. En av mina fyra böcker för skisser, tankar, känslor, klotter, bilder och listor.

Har ni några ägodelar som betyder lite extra mycket? Berätta!

phases of the moon

posted in: my art .2012-10-04 / 11:37:51 . 18 comments

Då var min tavla äntligen klar. Detta är faktiskt andra gången jag målar på canvas i hela mitt liv. Man skulle kunna säga att det är min första "riktiga" tavla jag målat. Jag har avbildat de olika månfaserna och skrivit dit namnen på dem, resten har jag hittat på med hjälp av min fantasi. Måttet är 70x50 cm.

Tavlan består mestadels utav flytande akvarell vilket liksom inte blir som vattenfärg utan mer en tjock, täckande färg (om man inte blandar ut den med vatten). Men jag har också använt mig utav olja, tusch, nagellack, pinnar, stenar, superlim och spritpenna. Dessutom har jag limmat på en metallplatta jag ryckte loss från en gammal vinkork (som jag sedan dekorerade med spritpenna) och ett gammalt örhänge som jag ryckte bort själva pinnen på. Metallplatten och örhänget ser ni mitt i tavlan.
Kort sagt är den uppbyggd av lite allt möjligt!

Hoppas ni gillar den!


boys don't cry

posted in: movies .2012-10-03 / 10:32:58 . 2 comments
 

-Boys don't cry.
En väldigt tung film. Samtidigt är det en väldigt viktig film. Hilary Swank är fantastisk i denna, en av de starkaste skådespelarinsatser jag sett tror jag.

otur

posted in: everything .2012-10-01 / 22:39:00 . 4 comments
Jag hann inte klart med tavlan idag som jag hade tänkt mig & detta på grund av att....

Jag skulle klistra fast de sista pinnarna på tavlan och skulle då öppna min lilla tub med superlim. Men korken satt fast så hårt så jag tog tag med tänderna och försökte skruva upp den. Då for korken av och det superlim som fanns kvar i tuben hamnade i min mun! Förutom en liten klick som fastande på kinden så for verkligen allt in i munnen på mig. Det torkade supersnabbt men eftersom det inte är torrt i munnen så klistrades den inte igen (som tur var). Men jag fick en äcklig hinna av lim på tänderna, tungan och uppe i gomen. Fy tusan så äckligt! Men nu efter många timmar är allt lim äntligen borta. 

Haha det är bara jag som kan lyckas med sådant känns det som..
Så nu måste jag köpa nytt lim för att kunna göra klart min tavla. Men jag ska kolla igenom alla skåp hemma och se efter om vi kanske har en liten tub liggandes någonstans.

Jag tycker inte om inlägg utan bilder så därför visar jag denna otroligt fina bild från tumblr. Såhär ska mitt träd i min trädgård se ut i framtiden. Allt ska få växa vilt i min trädgård och jag vill odla mina egna grönsaker och frukter.

Godnatt!
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]