min svarta portfölj

posted in: everything .2011-07-26 / 17:59:29 . 27 comments
Som ni kanske vet så köpte jag en stor portfölj/pärm/väska (vet inte vad jag ska kalla den riktigt..) för ett tag sedan. Mina gamla teckningar (från mitten av 2009 och längre bak i tiden) förvarar jag i plastfickor i en vanlig liten pärm som nu nästan är proppfull. Men på senare tid har jag förälskat mig i papper i formatet A3. Det är underbart att få rita lite större och på så sätt få möjlighet till att skapa så mycket detaljer som möjligt. 
Tanken med portföljen var att jag skulle förvara mina "nya" teckningar, i alla möjliga storlekar, i den.

När portföljen fanns i min ägo behövde jag plastfickor i A3. Jag letade överallt på stan men kunde inte hitta en enda butik som sålde plastfickor i den storleken. Men tack vare underbara zinkvit.se så fick jag idag hem 20 plastfickor! Så idag ägnade jag en stund åt att fixa och ordna med plastfickorna och mina teckningar i portföljen..
Den känns underbart att jag äntligen har en bra förvaringsplats för mina teckningar, förut låg de lite huller om buller i min hylla och skräpade.


den är inte speciellt fin, men oerhört praktisk!

mina akvarellmålningar får också plats i den!



kolla så liten teckningen till vänster är jämfört med porträttet till höger som är tecknat i storleken A3.

Nu finns det en massa plats för mina framtida teckningar och målningar!



update: Portföljen heter "Mapac presentation, ebony - A3" och jag beställde den från zinkvit.se. Den kostade runt 650 kronor, men det finns både dyrare och billigare alternativ att välja mellan :)

solen och vindarnas ö

posted in: photography .2011-07-26 / 16:17:22 . 6 comments
min vistelse på öland var inte långvarig, jag kom hem någon timme efter midnatt igår. Nu sitter jag i mitt vardagsrum, regnet öser ner utanför. Jag älskar det. Regnet alltså. Det är det mysigaste vädret som finns, punkt slut.

Jag använde inte min kamera så mycket på öland, majoriteten av dagarna bestod av en grå himmel och ibland lite regn. Men här kommer tre bilder jag tog en dag:


bloggar från mobilen...

posted in: everything .2011-07-22 / 16:37:36 . 1 comments
Hej alla fina! Har inte fixat internet på min dator än, men förhoppningsvis får jag det att fungera ikväll! Ville bara tala om att jag lever haha :)

Update: det här med internet gick ju åt skogen.. åker hem i morgon (idag, rättare sagt), det ska bli skönt att komma hem. Så vi hörs om några timmar igen! Puss

packar!

posted in: everything .2011-07-20 / 18:23:26 . 2 comments
Om ett par minuter åker jag iväg till öland. Det ska bli skönt att komma bort från västerås ett litet tag och få njuta av havet och fina sandstränder. Jag vet inte hur länge jag blir borta. Jag tar bussen hem med min bror när jag har tröttnat, resten av familjen stannar nog lite längre. Förmodligen är jag hemma igen om en vecka, jag blir galen när jag är borta från mitt piano och mina pennor för länge. Jag kommer alltså inte ta med mig mina rit-saker till öland, det blir lite bökigt. En liten bok och en penna får däremot följa med, så att jag kan skissa ned vad som dyker upp i mitt huvud lite då&då.

Det betyder alltså att ni får vänta nån vecka på en tjuvtitt på min nya teckning. Den består fortfarande av några streck än så länge, men när jag är hemma igen så kommer det inte dröja länge tills den är klar. Men jag kommer ta med min dator (om jag inte får tillgång till mina filmer på datorn så dör jag ju!) så jag kommer skriva och uppdatera bloggen som vanligt.
puss på er

new

posted in: clothes .2011-07-20 / 14:08:50 . 4 comments


de här fina sakerna fick flytta in i min garderob igår.
linne - bikbok || kofta - monki || halsband - indiska

@gröna lund

posted in: everything .2011-07-19 / 18:25:55 . 1 comments
lite bilder som jag tog med mobilen när jag var på gröna lund med min familj i lördags:

johan och marco var modiga och åkte frittfall tilt, jag vägrade.
Men jag åkte insane! Jag har aldrig skrikit så högt i hela mitt liv!

- mamma, min bror johan och jag, haha

Peace and love

posted in: everything .2011-07-17 / 14:46:50 . 5 comments

Här kommer en bildbomb från peace and love! En av de roligaste och galnaste stunderna i mitt liv!



vi kom fram till borlänge strax efter fem. Vi kom in på campingen vid tio. Köa<3

Under festivalveckan klottrade vi på varandra med spritpenna.

vi spenderade kvällarna vid vårat fina camp

malin och amanda!


vi fick ofta sällskap av våra trevliga tältgrannar.

mathias och amanda :)

dagarna spenderades i skuggan under ett träd


Paolo Nutini. Jag har älskat hans musik i flera år nu, så för mig var han en av festivalens bästa och definitivt snyggaste, haha.




Maggio!

Jared Leto, 30 seconds to mars.

Några av träden på campingen var fint dekorerade!

efter att vi fått höra "feeest hos maange" 167386278675 gånger bestämde vi oss för att döpa vårat camp.

efter ett par cider började jag sakna mina pennor och penslar, vilket resulterade i att en sliten kajalpenna/eyeliner åkte fram och jag satte igång att leka tatuerare.

linn och vevve!

bob dylan

jag och min gamla klasskompis robin. Han tillverkade en fin "sjuksköterske-hatt" åt mig som jag bar med stolthet.
Julia och vevve fick sina cider- och öl-burkar fasttejpade i sina händer, vilket försvårade bajamaja-besöken en aning..


håkan avslutade festivalveckan. det var grymt.

Hela veckan var så jävla underbar. Dock var jag död i en vecka efteråt haha. Nu längtar man redan lite till nästa år.

Jag har måånga fler bilder på min dator, dock är en del så fula att jag inte vågar dela med mig av dem, dessutom så har jag ett x antal filmer som är helt galna (innehåller cheerleading-danser, skrattattacker och filmrepliken RÅTTARÅTTARÅTTA! ur "ondskan") jag vågar inte dela med mig av dom heller hahahaha.

Stockholm i morgon!

posted in: everything .2011-07-16 / 00:22:00 . 5 comments
Kom hem från min bästa vän Hanin för två timmar sedan. Jag sov över där, vi kollade på film och åt en massa onyttigheter. Vi hade det lika mysigt som alltid. 

När jag kom hem så fylldes min näsa med en fruktansvärd stank! Jag, mina föräldrar och min lillebror Filip spenderade en halvtimme med att springa runt i alla rum i jakt efter källan till lukten. Vi var överens om att det var något ruttet som låg och stank någonstans, vi chansade att det var en potatis eller något liknande haha. Vi kröp på knäna, tittade under möbler, bakom soffan.. ja överallt! Mamma fick panik och började skura alla golv och sprayade ajax överallt. Till slut spårade vi lukten till vår öppna spis. Marco öppnade själva "luckan" i skorsstenen och ner ramlade en... död, rutten skata! Fyfan vad äckligt, jag dog nästan. Stackarn hade väl fastnat därinne när den försökt bygga bo eller något (för det ramlade även ner lite grenar) :( Alla vägrade ta bort den, till och med Marco haha (han skyllde på sin fobi för döda djur..) så vi fick ringa grannen mitt i natten så fick han komma över och ta bort den. 

Förutom det så har det inte hänt mycket alls. Jag tänkte gå & lägga mig tidigt ikväll, för i morgon ska jag och min familj åka till stockholm och gå på gröna lund! Det ska bli superkul! Filip är så glad att han knappt kunde sova, min lilla sötunge! Jag älskar verkligen karuseller! Dock har jag en tendens att åka precis allt fast jag egentligen inte vill eller vågar (fast frittfall åker jag aldrig, är livrädd för den karusellen haha) Även fast jag vägrar åka en attraktion så slutar det ändå alltid med att jag sitter fastspänd i sätet i alla fall, med tårarna rullandes nedför mina kinder av rädsla. Dock lämnar jag alltid karusellen med ett leende på läpparna. Uppskjutet är en sådan karusell. Jag har åkt den tre gånger tror jag, och efter varje gång så lovar jag mig själv att ALDRIG åka den igen. Men ändå sitter jag där i stolen, året efter hahaha. Nej nu ska jag sluta skriva en massa skit.


- Min lillebror på grönan för ett par år sedan. Så liten & söt!

Jag har även börjat på en ny teckning! En blyertsteckning. Jag tänker inte avslöja vem det är jag ritar av, utan ni får gissa vem det är sen när jag börjar lägga ut lite sneak-peak-bilder på den. Men det får bli om ett par dagar, just nu är det inte mycket att se. 

+ tack för alla otroligt fina kommentarer. Ni är så himla snälla allihopa! Jag lovar att jag ska svara på dem så fort jag får tid över till det.
Hoppas ni får en fin helg!

beautiful things

posted in: inspiration .2011-07-14 / 16:56:19 . 2 comments


source: unknown.

vacker inspiration.

en liten Johanna.

posted in: my art .2011-07-12 / 22:05:41 . 35 comments
För ett x antal veckor sedan så beställde min granne Johanna en teckning utav mig, hon ville att jag skulle rita av ett kort på henne när hon var liten. Nu är den äntligen klar! 

Ritad med B, 2B, 6B och 8B penna.

Som vanligt är jag inte helt nöjd (jag borde kanske sluta säga det om varje teckning jag gör? åh..denna ständiga prestationsångest...) Men jag hoppas verkligen att Johanna tycker om den! + att ni också gör det såklart!
& även denna gång har jag inte scannat in teckningen, jag har tagit kort på den. Inte världens bästa bild, jag hade lite bråttom när jag tog kortet så det blev lite snett menmen. Min scanner och jag kommer inte så bra överens för tillfället, den vill inte fungera som den ska. Men framtida teckningar kommer med all säkerhet bli inscannade.

Nu är det dags för mig att ta en paus från beställningar, i alla fall under ett par månader. Just nu vill jag bara måla och rita det jag känner för. För varje beställning jag har ritat nu på senare tid har jag känt hur min vilja att skapa,måla och rita har försvunnit lite undan för undan. Det beror inte på att det är tråkigt att rita beställningar alla gånger, detta porträtt var till exempel ett nöje att rita, men det blir lite utav ett tvång. Nu lät det jättehemskt, men jag vet inte hur jag ska uttrycka mig med andra ord. Ni förstår kanske hur jag menar? Nu längtar jag efter att själv få välja nya motiv och ta mig an nya utmaningar och projekt. Sådant jag vill skapa, som gör att jag knappt kan slita mig ifrån mina pennor. 

Kram på er!

Levis

posted in: photography .2011-07-08 / 20:25:15 . 9 comments

ph: by me.       Underbara lilla Levis.
Jag är världens stoltaste faster!


Jag håller på att rita det allra sista på en beställning, slutresultatet kommer dyka upp här på bloggen senast på söndag. Därefter ska jag nog ta en liten paus från beställningar och bara rita det jag känner för ett tag, det känns som om det kan behövas!

puss på er!

jag har blivit faster!!

posted in: everything .2011-07-06 / 15:26:03 . 8 comments
Jag tror aldrig jag har varit såhär trött någonsin. Men att sova en sisådär 4-5 timmar varje natt och desutom lägga till ett festande varje kväll under en veckas tid sliter ut en. Det kommer flera dagar att återhämta mig från P&L känns det som.. 
Men nu till en stor och glad nyhet: JAG HAR BLIVIT FASTER TILL EN LITEN POJKE! Det känns helt sjukt att min fina, underbara storebror har gått & blivit pappa. Jag är så oerhört lycklig för hans skull, och givetvis också för hans flickvän Sannas skull! De kommer bli så himla bra föräldrar!

Idag ska jag bara ta det lugnt, jag ska rita, spela piano, titta på film och läsa, åh så underbart!


Sliten var namnet..

posted in: everything .2011-07-03 / 15:13:40 . 3 comments
Nu är jag hemma efter en vecka bestående av bajamajor, skräpmat, sena kvällar, fint folk och underbar musik. Såg att jag skrev mina tidsinställda inlägg liite för fort haha, missade bland annat en siffra i "tio saker ni inte visste om mig" men vad gör det?

Nu ska jag lägga mig i min säng och vila resten av dagen! I morgon börjar jag uppdatera som vanligt igen, sen när jag får tag i bilderna från p&l så lovar jag att slänga upp ett par galna bilder här på bloggen.
pusss på er

10 saker ni inte visste om mig (hoppar lite i listan)

posted in: everything .2011-07-01 / 12:01:00 . 9 comments
01: vem är jag?
02: en av mina första teckningar
03: tre låtar jag är beroende av
04: mitt ritmaterial
05: min familj
06: en snabbskiss
07: tre personer jag inte skulle klara mig utan
08: fem bilder som sammanfattar dagen
09: 10 saker ni inte visste om mig
10: en outfit
11: en ny teckning
12: filmer jag älskar
13: en video av något slag
14: ett par galna bilder på mig & mina kompisar
15: en tutorial

Eftersom jag för tillfället befinner mig på Peace and Love-festivalen så kan jag inte publicera "fem bilder som sammanfattar dagen" så jag hoppar lite i listan.


Old pic. men jag har inga nya bilder på mig själv.

Tio saker ni inte visste om mig:

1. Jag tycker att instrumental musik är bland det vackraste som finns.
2. Jag tycker det är underbart att gå barfota i vattenpölar på sommaren
3. Min ringsignal på mobilen är new slang- the shins
4. Jag kommer aldrig mer sätta min fot på ett delfinarium. Se dokumentären "the cove" så förstår ni varför.
5. Jag kan fläta alla möjliga sorters flätor. Inbakade, utbakade, fiskbensflätor, fyrflätor, femflätor, sexflätor...
6. Jag har en förkärlek till musikaler, franska filmer och filmer som är lite udda.
7. Jag älskar all mat. Jag äter verkligen allt, förutom fiskbullar. Usch.
8. När jag var liten sjöng jag i kör, men slutade då jag insåg att jag inte kan sjunga för fem öre.
9. Jag har jättelätt för att gråta. Jag är så känslig av mig. Oavsett om det rör sig om något lyckligt eller sorgligt, det rinner vattenfall nedför mina kinder vilket som. Speciellt när jag ser på fina filmer eller läser fina böcker.
10. Jag är aldrig nöjd med mig själv, mitt utseende, mina betyg, mina teckningar eller mina andra prestationer. Jag blir aldrig nöjd. Jag har ibland så svårt att acceptera mig själv. Allt detta tynger ned mig något otroligt ibland. Men livet kan ju inte vara lätt som en plätt hela tiden..
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

[email protected]