svaren.

posted in: questions and answers .2014-07-30 / 23:56:00 . 1 comments
Vad står på din packlista nu när du åker bort?
Åh det är lite smått och gott. Kläder, mediciner, resehandduk, sykit.. har faktiskt en väldigt liten packning med tanke på hur länge jag har tänkt vara borta. Dock kan jag inte bära med mig för mycket nu utan jag kommer köpa på mig en del saker (exempelvis varmare kläder för kallare klimat) under resans gång.

Hur länge har du sparat till denna resa? 
Kunde väl börja spara mer på allvar under början av förra sommaren. Jag har dock aldrig haft en hög lön efter skatt och med tanke på att jag bodde cirka ett år i dyra Norge så var jag helt enkelt tvungen att prioritera rätt. Har verkligen hållt i den lilla lön jag tjänat och inte lagt pengar på onödiga saker.

Hur länge har du planerat vara borta?
Jag har tänkt ett år, men det kan bli längre och det kan även bli kortare. Reser jag rätt och smart så kan jag klara mig 1,5 år på min budget. Dock vet jag inte alls om jag blir borta så länge, jag kanske kommer hem efter tre månader. Vem vet?

-via tumblr.

Vilka länder kommer du besöka?
Åh. Allt är inte spikat än hehe. Det är ganska svårt att veta vart jag kommer befinna mig om ett halvår eller 10 månader framåt. Jag börjar i Asien och de länder jag planerat att besöka där är Kambodja, Vietnam, Filippinerna, Indien och Nepal. Kanske blir det fler, kanske blir det färre. Allt beror på hur länge jag bestämmer mig för att stanna i Asien. Men Indien och Nepal är ett måste. Mongoliet vore också så himla häftigt att se.
Efter Asien bär det av till Sydamerika. Sedan beror allt på hur det ser ut i plånboken, blir jag borta väldigt länge kanske jag hinner se lite av östra Europa också.

Vilka platser ser du mest fram emot att besöka?
Av alla länder så ser jag mest fram emot att besöka Indien, Nepal och Bolivia. 

Kommer du åka helt ensam eller tillsammans med någon?
De fem första veckorna reser jag tillsammans med min brevvän från Schweiz. Vi har brevväxlat under två års tid och jag kan inte tänka mig ett mer fantastiskt sätt att träffas på för första gången. Därefter är jag ensam en tid innan jag möter upp en kompis i oktober. Därefter väntar månader av soloresande. Kanske kan jag möta upp en vän i sydamerika för en tid också. Alltså.. jag börjar resan med en vän och möter även upp lite vänner längre fram, men i grunden kommer jag att resa ensam.

Vilket blir första landet? 
Kambodja!

Ska du jobba nånting eller bara resa? :)
Har inte tänkt att jobba, men säger aldrig aldrig. Vi får se vad som händer.

kommer du att skapa någon konst under tiden du är borta?
Det blir nog ganska tomt på den fronten. Jag kommer ha med mig en dagbok så i den kommer jag säkert skissa och kladda en del i. Vi får se hur mycket det kliar i fingrarna helt enkelt.

Vad oroar du dig mest för under resan? 
Att något otäckt ska hända eller att jag ska bli väldigt, väldigt sjuk.

Hur mycket pengar har du sparat till resan? Alltså hur mycket har allt kostat och vad ligger hela budgeten på? 
Vill helst inte ange några siffror för tycker inte det är så kul att prata om pengar. Har sparat ihop ganska mycket. Tror dock att varje resebudget är individuell. Budgeten beror på så mycket, hur vill du resa? Vart vill du resa? Hur länge vill du vara borta? Man får helt enkelt läsa på och lägga en budget som passar en själv.

Vad tror du att du kommer sakna mest med Sverige materiellt sett? 
Min dator. Inte för sociala mediers skull utan pga att jag älskar film och serier. Tittar på hur mycket som helst.

Hur många brevvänner har du? 
Fyra. Två har jag fått via bloggen (en av dem börjar jag resan med) och två är vänner från Oslo. Fast den ena vännen från Oslo träffade jag via bloggen. Haha nu blev det rörigt.

Dina topp fem favoritserier? 
Six feet under, game of thrones, the walking dead, breaking bad och vänner. Men tittar på sååå mycket. Hannibal, Sherlock, Orange is the new black, the big bang theory, downton abbey, sons of anarchy, american horror story..... hahah herreeguuu... (listan kan göras längre)

Tre böcker man måste läsa innan man dör? 
Alltså är så himla ouppdaterad på bokfronten just nu. Vågar inte svara på denna fråga, än.

Vet du var din pappa bor eller någonting om hans liv numera?
Han bor i samma stad som mig och jag tror att han bor ensam. Det är det enda jag vet. 

Hur gammal var du när du började spara till din kommande resa? Har du sparat i stort sett i flera år titt som tätt eller är det de senaste året mest? 
Senaste året. Försökte spara direkt efter studenten men jag hade inte många slantar över med min lilla lön. Men prioriterade annat under den tiden, drömmen om att resa hade inte växt sig så stark då.

kan du lista dina top 5 favoritfilmer genom tiderna?
Sjukt svårt.
A clockwork orange, Fight club, American psycho, Magnolia och.....alltså neej kan inte bestämma nästa. Topp tre är i alla fall de tre förstnämnda.

vilket är ditt favoritmedium att måla med? 
Akvarell.

-via tumblr.

På vilka sätt tror du att den här resan kommer att förändra dig?
Åh det vågar jag inte svara på nu. Tror den kommer förändra så himla mycket och jag tror även att jag kommer växa på ett sätt jag aldrig tidigare trott var möjligt. Det återstår att se.

vad tycker dina föräldrar och vänner om resan du ska göra?
De oroar sig jättemycket, speciellt mamma. Mest över att jag ska bli jättesjuk. Men nu när resan närmar sig med stormsteg är de väl lite mer lugna, mest på grund av att jag är så himla säker och glad.

Kommer du försöka hitta nya relationer med människor eller är resan till för dig och bara dig?
Jag ser så mycket fram emot att få träffa likasinnade själar och intressanta människor från alla världens kanter. Det är nog en av de saker jag ser fram emot mest. Sen vet jag inte vad alla möten kommer leda till. Omöjligt att svara på just nu. Men ja, jag reser ju för min egen skull i grund och botten.

Finns det någon sak du känner att du MÅSTE göra/se på resan?
Måste ju bara åka HIT.

hur ofta kommer du uppdatera bloggen? 
Jag vågar inte svara på det. Jag ska verkligen försöka att uppdatera den så ofta jag kan.

vilken kamera ska du ha med? 
Sålde min systemkamera i förrgår, den klumpen orkar jag inte bära med. Jag har köpt en äventyrskamera från olympus, så den får hänga med istället.

Är det inte riskfyllt att resa själv? Hur rädd är du eller hur gör du för att hålla rädslan borta?
Klart det finns risker, men risker finns ju även om du reser med någon. Läs på och använd sunt förnuft.
Klart jag är rädd, det vore dumt av mig om jag inte var det. Men samtidigt så är min vilja att göra detta större än min rädsla eller hur jag nu ska uttrycka mig. Dessutom tröstar jag mig själv genom att tänka på att det just i denna stund faktiskt finns så himla många människor världen över som reser just på egen hand.

vad har du för ryggsäck?
60-liter av märket haglöfs.

Hur gammal var du när du började satsa mer på konsten?
Har målat och skapat så länge jag kan minnas. Men började måla mer "seriöst" julen 05 då jag fick en massa konstmaterial i julklapp.

Vad andvänder du för papper till dina blyersteckningar? 
Canson Bristol.

har du instagram?
Ja! Heter lindasundell på instagram. Ska försöka uppdatera den flitigt med resebilder.
Kommentarer
Postat av: helena

gud vad kul att du äntligen ska få resa!!! har precis varit ett halvår i filippinerna och rekommenderar det varmt, plus att det är superbilligt om man äter lokal mat och bor hos lokalbefolkningen (vilket jag kan tänka mig att du gärna gör). och då menar jag snorbilligt, mat för max 70 peso per måltid och rum för 100 peso. så gå inte på dumma turistpriser!
och måste bara verkligen rekommendera filippinerna, särskilt palawan om du vill upptäcka regnskog och orörda stränder. hyr en moped och åk från puerto princesa norrut mot el nido. längs den vägen finns det många godbitar!
haha, alltså förstår om det är svårt att ta till sig sånt här från en bloggkommentar men vill bara tipsa eftersom jag hade så himla kul i asien. även japan och korea är fett.
ha det så himla bra och lycka till!!!!!

2014-07-31 @ 16:44:16
- Alla teckningar som visas i min blogg är ritade eller målade av mig. Ingen av mina teckningar får därför kopieras eller användas utan min tillåtelse, så fråga först om du vill använda någon av mina teckningar
- Frågor om beställningar? Kontakta mig via artbylinda@hotmail.com

Kommentera inlägget här:

what's your name?
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

URL/do you have a blog?

Your thoughts:

Trackback
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com
  • bloglovin