sista provet är skrivet!!

posted in: everything .2011-05-31 / 18:15:34 . 2 comments
Igår skrev jag sista provet för den här terminen! Nu återstår bara två labrapporter och två svenska-uppgifter. Kort sagt är jag typ helt fri från prov/läxor/skolarbeten! Nu kommer ni definitivt få se mer av mig här i bloggen :)
Åh vad underbart allt känns nu!

svar på kommentar:

posted in: questions and answers .2011-05-26 / 22:38:46 . 0 comments
från Nina:
Hej Linda!
Detta kanske är en konstig fråga men i alla fall. Jag håller också på att rita ganska mycket och jag har utvecklats till något ganska bra tror jag, men varje gång jag ser resultatet så ser jag att det är något litet fel i "formen" på ansiktet (ritar nästan bara porträtt), alltså, hur gör du för att det ska likna orginal-bilden så mycket som möjligt? Om du ritar ut en massa linjer eller mäter med linjal eller något? 
Tacksam för svar!
Och justeja, tack för en oerhört underbar blogg, du inspirerar mig sjukt mycket! <3


Svar: Hej Nina! 
När jag ritar ett ansikte så försöker jag se hur alla delar (ögon, näsa, läppar, kindben) förhåller sig till varandra. Hm, det är rätt svårt att förklara.. Vi säger att jag till exempel ska rita näsan i ansiktet. Först börjar jag med att få till rätt avstånd från ögonen ned till nästippen. Sedan tittar jag hur bred nästippen är och därefter bredden av näsvingarna. Sedan så tittar jag hur näsan sitter i förhållande till kindben, käke, haka, läppar, ögonbryn, panna.. ja i princip allt i ansiktet. För även om jag tycker att näsan ser bra ut i förhållande till ögonen, så kanske jag märker att den sitter för mycket åt vänster om man tittar på avståndet mellan ena kinden och näsan.. haha åh, det är skitsvårt att förklara, jag hoppas du (+ alla ni andra) förstår vad jag menar. Det är en lång process och det tar sjukt lång tid innan jag blir nöjd med placeringen. Det är samma sak när det gäller ansiktsformen. Jag tittar på avståndet mellan underläpp och hakan, mungipor och käke, näsvingar och  kinder osv. Jag använder mig inte utav linjal eller något annat mätinstrument, utan jag kör på ögonmått. Efter alla år jag har ritat så faller det naturligt för mig nu.. Jag är själv försvånad över hur lätt jag har att få till alla avstånd och mått, det kanske är övning, eller så har jag helt enkelt superlätt för det. Men ingen av mina teckningar stämmer med orginalbilden till 100 procent, vilket alltid gör mig lika pissed off, haha. Ingen utav mina teckningar är perfekta, jag märker alltid att jag råkar rita lite för små ögon, lite för kantig käke, lite för breda läppar eller något annan miss, men oftast är det försent att ändra det då. Därför är jag sällan helt nöjd med mina teckningar, men jag hoppas att jag en dag får till exakt det resultat jag strävar efter.
Men även om jag tycker att jag får till själva placeringen av alla delar i ansiktet så är det, enligt mig, skuggningen som gör nästan allt. En skugga längs käken kan tex avgöra hur hela ansiktsformen ser ut. 
Det där med att rita ut linjer verkar inte vara en sån dum idé, det ska jag nog prova någon gång :)

Lycka till med ditt ritande! Jag hoppas att mitt svar var någorlunda begripligt haha.
+ tack så jättemycket för dina fina ord, åh vad glad jag blir! kram :)

fortsättning på den nästan bortglömda listan

posted in: everything .2011-05-25 / 00:42:42 . 4 comments
01: vem är jag?
02: en av mina första teckningar
03: tre låtar jag är beroende av
04: mitt ritmaterial
05: min familj
06: en snabbskiss
07: tre personer jag inte skulle klara mig utan
08: fem bilder som sammanfattar dagen
09: 10 saker ni inte visste om mig
10: en outfit
11: en ny teckning
12: filmer jag älskar
13: en video av något slag
14: ett par galna bilder på mig & mina kompisar
15: en tutorial


pic: Min fina vän Vevve och jag i höstas.
Den här tjejen alltså.. jag finner knappt ord för hur mycket hon betyder för mig. Hon är en utav mina närmaste vänner och dessutom en av dem som jag har allra roligast med!

Hanin & Saba! Bilden är tagen i höstas (haha jag diggar Sabas "bitchblick")
Jag vet inte vad jag skulle göra utan dessa två, vilka skulle jag då dela mitt enorma film-intresse med? & vilka skulle jag då skratta med så mycket att jag får ont i magen? Det känns värt att nämna att deras mamma lagar världens godaste mat också, haha!sinxcosx

posted in: everything .2011-05-23 / 22:35:35 . 4 comments
Just nu sitter jag på mitt golv och kämpar med matten. Det är inte det minsta roligt kan jag säga er!
Helgen gick hur fort som helst! I lördags jobbade jag och på kvällen var jag barnvakt, som tur var kom min fina vän vevve och gjorde mig sällskap! Igår hade jag min "söndagsdepression" som jag har varje söndag haha, så det enda jag gjorde var att ligga nedkrupen i min säng med kolakakor, ett glas mjölk och kolla på film.

Jag har börjat på ett nytt porträtt, denna gång är det en beställning. Än så länge är det inte mycket att se, men jag lovar att jag lägger upp en sneak-peak på den någon gång nu i veckan när jag kommit lite längre på den. Dessutom så ska jag svara på alla era fina kommentarer som jag inte har svarat på än! Haha sen har vi ju den där listan som jag påbörjade också... jag kommer göra klart den, jag kan fortsätta på den i morgon :)


ph 1: min måndagskväll består av sinx och cosx. ph 2: Min underbara lillebror ritade en "tatuering" på mig i morse, söt va?

vackert

posted in: inspiration .2011-05-19 / 22:34:05 . 1 comments


random pics, i brist på andra bilder.

Jisses vad tiden går snabbt! Nu är det bara tre veckor kvar till sommarlovet, åh så jag längtar. Det är rätt bra med mig för tillfället, förutom att jag fortfarande är grymt stressad..
I morrn är det äntligen fredag, & jag ska spendera fredagskvällen i biomörkret. Jag ska se potc - on stranger tides med mina fina vänner Hanin och Saba, ser fram emot det!

p&l

posted in: everything .2011-05-16 / 21:12:57 . 13 comments
Jag drunknar i plugg. Jag har så himla mycket att göra nu, jag känner mig helt stressad och olycklig. Jag vill bara att de här sista veckorna går snabbt så jag får rum att andas igen. Där har ni anledningen till varför ni inte får se så mycket av mig här på bloggen. Usch vad allt känns jobbigt nu!

Något som gör mig lite gladare är att jag fick hem min peace and love-biljett i brevlådan för några dagar sedan. Var där förra året och det var helt underbart och jag tror att det kommer bli precis lika underbart i år igen. Ska någon av er dit i sommar? :)

fullt upp

posted in: everything .2011-05-11 / 20:03:05 . 3 comments
Om en månad börjar sommarlovet. Flera utav mina vänner kommer stå och skrika med vita mössor på huvudet, medans jag har ett år kvar på gymnasiet. Det känns lite surt men det ska bli helt underbart med lov! Under de sista veckorna som kommer nu så kommer jag ha så himla mycket att göra i skolan, så bloggen kanske inte kommer prioriteras lika mycket. Men i helgen kommer jag börja på en ny teckning/beställning så det dyker nog upp lite work-in-progress bilder på den.. Nu ska jag begrava mig i fysikplugg :(

talk to you later

favoriter

posted in: everything .2011-05-10 / 20:04:31 . 4 comments

Mina favorit-läppstift i färgerna "dare" från make up store och "dolce vita" från isadora. 
+ tre nya nagellack som jag fyndade på h&m för 40 kronor styck tidigare idag. Jag är helt kär i färgerna! Dessa tre kommer användas flitigt i sommar.

fint.

posted in: inspiration .2011-05-09 / 09:46:53 . 2 comments
source: random blogs and tumblrs

Solen skiner ute, nu är det dags att skippa strumpbyxorna och gå barnbent. Lovely!

saturday

posted in: everything .2011-05-08 / 01:37:30 . 0 comments
Eftermiddagen tillbringade jag och min underbara vän vevve i vasaparken med ett par filtar, musik och spicy hot. När det blev lite för kallt så tog vi bilen & åkte och hälsade på Martin och Martina. Jag har kort sagt haft en skittrevlig lördag!
I morgon ska jag rita, plugga och ta det lugnt..
pics: vevve, maten & jag.någonting?

posted in: my art .2011-05-05 / 20:02:36 . 39 comments


Det här var ingen målning jag lade ned mycket tid på. Dels för att jag inte gillade den från första början och dels för att jag mest "lekte" eller hur jag nu ska uttrycka mig. Jag tycker fortfarande inte om den, men kanske uppskattas den av någon av er :)

Nu vill jag bara sätta igång och rita ett nytt porträtt direkt! Men jag har en hel hög med skolarbete som väntar på mig..

akvareller och min skruvade fantasi

posted in: Work in progress .2011-05-04 / 22:23:14 . 25 comments
Eftersom jag fortfarande grubblar över vem nästa blyertsportätt ska föreställa (Heath Ledger, James Franco, Johnny Depp, Gaspard Ulliel??? - kom gärna med förslag! Kanske ska jag låta er bestämma vem det blir?) så satt jag på mitt golv och målade lite med akvareller istället. Men det blev bara fult. Nu är jag arg och trött, så jag ska dricka en kopp te och gå & lägga mig.
till vänster: min favorit av alla mina akvarellmålningar. Till höger: vet inte vad jag ska kalla det. Ser lite ut som en fågelunge som nyss kläckts, utan fjädrar. Hahaha nej jag skojar bara, fåglar är fina, vilket jag inte tycker att målningen är. DEN ÄR HEMSK! Hahaha åh. Jag hatar när man är full utav inspiration, men ingenting går att få ned på papper. Usch och fy!

Vad tycker ni, ska jag överge den? (som jag har gjort med ett x antal andra akvarellmålningar jag inte blivit nöjd med) eller ska jag fortsätta måla på den och se vad det blir?


Konstmaterial

posted in: everything .2011-05-03 / 18:51:30 . 9 comments
Åh äntligen är min dator lagad och tillbaka i mitt rum igen. Det är lite sjukt att man är så grymt beroende av internet, jag kände mig lite avskärmad från resten av världen när min dator var på lagning haha. Men samtidigt var det rätt skönt att ta en paus från elektroniken och ägna lite av min fritid till att läsa fina böcker, rita och spela film-soundtracks på mitt piano istället (som om jag inte gör det annars också haha) Som tur var så hade jag sparat alla mina bilder och liknande på ett minneskort, så inget gick förlorat när min dator klappade ihop totalt.

Min blogg har legat öde i flera veckor nu känns det som. Men nu är jag "tillbaka" eller hur jag nu ska uttrycka mig. 
Tänkte visa vad jag fick hem från zinvit.se för ett par dagar sedan:


- 2 akvarellsvampar
- 5 suddigum
- 2 knådgummin
- 6 stompfar i olika storlekar
- 7 penslar
- 2 monolith graphite pencils (9B)
- 2 pennvässare
- en "penselmapp"
- akvarellpapper
- papper, bleedproof marker pad
- promarkers
- svart fine liner
- 2 st pennset, 8B-2H, faber-castell
- palett
- en väska/portfölj för förvaring av mina teckningar (macpac presentation, ebony - A3)

Jag kan knappt fatta att detta gick på 2000 kronor. Jag menar, det är så lite grejer, men det är dyrt med konstmaterial. Dock kostade portföljen en hel del, men jag kände att jag behöver en bättre förvaringsplats för mina teckningar. Förut låg de ihoptryckta i min hylla hehe..
linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com