happy new year

posted in: sketches .2012-12-31 / 14:46:00 . 3 comments
-ur min nya skissbok/dagbok jag fick i julklapp av mina föräldrar. 

Mina mål 2013.
<> le oftare
<> må bättre
<> aldrig förlora min kreativitet
<> acceptera mig själv
<> älska mer
<> hata mindre
<> påbörja mitt livs resa (förhoppningsvis lyckas jag skrapa ihop min resebudget på något vis)

-.-.-.-

Jag önskar alla mina läsare ett gott nytt år!
Tusentals kramar till er.

2012 i konst

posted in: everything .2012-12-29 / 21:16:00 . 19 comments
Jag trodde minsann att jag skulle hinna med att rita klart en till teckning detta år, men med bara ett par dagar kvar på 2012 så har jag nu insett att det inte finns en chans i världen att jag kommer hinna med det.

Jag ångrar att jag inte skapat mer under året som gått, men om man jämför med året innan så har jag varit mer än dubbelt så kreativ. 2013 kommer bli mitt mest kreativa år hittills tror jag. Jag är fri från skolan och tänker ta ett par år ledigt från allt som har med studera att göra. Jag är alltså fri att söka massor med inspiration och skapa så mycket som möjligt, vilket jag tänker göra! Jag ska måla mer med akvarell, rita fler porträtt och dessutom utforska kol och kanske också akryl!

Här är alla teckningar och målningar jag skapade under 2012, i ingen speciell ordning:
- två akvarellmålningar. Bokstavel L prydde min bildmapp i skolan och i juli växte denna somriga varelse fram på pappret framför mig.
- Jag ritade ett porträtt av Ian Somerhalder och ett porträtt av min brorson Levis. När jag satte bilderna bredvid varandra såhär så ser man verkligen skillnaderna i skärpa/hårdhet/mjukhet mellan teckningarna.
-Jag ritade också av Caroline Winberg och tecknade en måne som senare blev ett tryck på en tshirt hos universalpixel.
- Min första teckning någonsin med färgpennor såg ut såhär. Jag ritade också en snabb teckning med kol ur min fantasi.
Sist men inte minst så målade jag min första canvastavla någonsin! Det är nog det verk jag mest stolt över. 

Det vore himla roligt att få vet vilket verk som är er favorit?

Edward Scissorhands

posted in: movies .2012-12-28 / 16:37:00 . 11 comments
Enda sedan jag var elva år har denna film varit min favoritfilm. Jag kan inte beskriva känslan den ger mig med ord. Den betyder så mycket och är så speciell för mig. Filmmusiken är det finaste Danny Elfman har skrivit, till och med den finaste musiken som skrivits någonsin om ni frågar mig. Jag spelar delar av musiken på piano och håller nu på att lära mig ännu ett musikstycke från filmen.
Jag vet inte hur många gånger jag har sett denna film, jag har slutat räkna. Men jag måste se den varje vinter, så jag ska nog se den ännu en gång ikväll.

Porträtt steg för steg - Del I (ögat)

posted in: Tutorials .2012-12-27 / 23:16:00 . 15 comments
Här kommer första delen i min "tutorial/stegförsteg"-serie där jag kommer visa hur jag bygger upp ett porträtt. Jag har vridit och vänt på detta i huvudet utan att ha kommit fram till hur jag ska bära mig åt för att dessa tutorials eller vad man nu ska kalla dem ska bli så bra som möjligt. Lättast av allt vore om jag filmade hela ritprocessen och förklarade i ord längs vägen, men en film mellan 20 och 40 timmar funkar liksom inte.

Därför beslutade jag att jag bara rakt upp och ner ritar ett porträtt som vanligt, fotar massa under tidens gång och via bilderna försöker förklara så gott jag kan hur jag bär mig åt. Även fast jag ritar av en specifik bild så går processen likadant till varje gång jag ritar ett porträtt, någon enstaka gång kanske jag bygger upp det på ett annat sätt om det är lättare så. 

I den här "steg-för-steg"-serien tänker jag beskriva lite hur jag gör när jag ritar, vilka detaljer jag tänker på, hur jag skuggar och hur jag ritar proportionerna i ansiktet. I denna del ritar jag ett öga. Visserligen ritar jag av ett öga eftersom jag ritar ett porträtt på en skådespelerska men även om jag skulle rita ett öga på fri hand så ser processen likadan ut, jag tar med samma detaljer, skuggor och sådant även fast själva ögat ser annorlunda ut i formen eller liknande.

Detta blev en liten introduktion där jag förklarar lite hur jag tänkt kring det hela. Några av er kanske inte alls tycker att dessa inlägg är bra alls, men jag hoppas att många av er kommer att uppskatta dem och förhoppningsvis få inspiration och tips ifrån dem. 

Okej, nu till första delen: (Varning för lååååångt inlägg)

 
Man brukar säga att ögonen sitter i mittet av huvudet (mätt från toppen av huvudet till hakan) och det är just därför som jag tycker att det är lättast att börja rita ett av ögonen när jag ritar porträtt. Genom att placera ut ögonen/ögat på pappret så ser jag lättast var övriga ansiktet och håret sedan kommer hamna på pappret. För det är inte roligt att börja med något annat för att sedan upptäcka att halva ansiktet inte får plats på pappret! Jag vet att sånt här varierar från person till person men jag tycker att det är allra enklast att börja med ett öga (eller båda ögonen). Tycker man att det är bajs och hellre börjar med näsan eller något så får man vänta till mitt näs-steg-för-steg-inlägg haha.
Då kör vi!
-.-.-
Just på bilden jag ritar av är bara luggen med (jag får göra en ordentlig hår-tutorial på ett annat porträtt) så därför lämnade jag inte mycket utrymme för panna och hår. Denna gång ritar jag i A4 och ansiktet jag ritar av är nästan helt "rakt fram" eller hur man nu ska säga. Jag valde en sådan vinkel för att jag tycker att det är enklast att rita.
1. Jag börjar med att skissa upp formen på själva ögat, utan ögonlocket. Jag tittar då på hur formen på orginalbilden ser ut, hur böjda alla linjer är, hur hörnen i ögonen ser ut osv. Jag märker ut de olika delarna i ögat, iris och pupill. Pupillen färglägger jag svart men jag lämnar vita partier där det "blänker". Till dessa svarta partier använder jag en penna i hårdheten mellan 5B och 8B för att få till en riktigt svart nyans.

2. Jag skissar upp ögonlocket svagt. Ögonlocken är ju olika tjocka från person till person (mina syns tex. typ bara när jag blundar på grund av mina tunga ögonbryn) så om man ritar på fri hand utan en bild man ritar av så kan man ju exprimentera med både ögat och ögonlockets form.. Eftersom detta är ett kvinnligt öga så är det sminkat. Därför har jag också ritat en tjock eyeliner-liknande skarp svart skugga på övre fransraden.

3. Jag färglägger/skuggar själva iris med en stompfer tills jag är nöjd med nyansen. Beroende på hur mörk ögonfärgen är så varierar jag nyansen på skuggan. Detaljerna i iris gör jag efter jag skuggat i ögat så dem inte smetas ut!
4&5. Från pupillern ut till den svarta linjen runt iris drar jag små tunna streck. Sedan gör jag mönster i iris där jag lämnar vissa partier ljusa och fyller i andra partier så de blir mörka. Jag ser till att dessa detaljer stämmer överens med bilden jag ritar av. Ritar man på fri hand så kan man ju exprimentera lite hur man vill även här, eller det kan man ju göra med allt iförsig.
6. Jag skuggar i kanten runt sjävla iris eller vad man nu ska kalla det för att kanten inte ska vara alltför skarp.

7. Sedan skuggar jag i själva ögonvitan för att få mer djup i ögat. I detta fall placerar jag en skugga i båga hörnen av ögonen och lämnar den del av ögonvitan som "står ut mest" helt vit. Ett ställe där det ofta är en skugga är under övre fransraden!

8. Här har jag skuggat tårkanalen! Även denna har här olika nyanser av skuggor, längst "fram" i mitten av ögat är tårkanalen som ljusast. Skuggorna i ögat och på tårkanalen kan ju se olika ut även dem (som allt annat) men jag ritar så som bilden jag ritar av ser ut.
9. Okej nu är det så inzoomat att det inte alls ser snyggt ut, menmen. Det jag gör sedan är att jag ritar detaljerna i ögonvrån. Det är ju vått i ögat så de ställen där det glänser lämnar jag helt vita. Har har jag även ritat dit en skugga över ögonvrån.
10. Med en blyertspenna ritar jag mjukt ut en skugga på och över ögonlocket. Till skuggning använder jag pennor i hårdheten mellan HB och 2B och bygger gradvid upp dem. Jag trycker aldrig hårt från början så det blir svart direkt utan jag skuggar lager på lager tills det blir mörkare. På så vis slipper jag alla linjer som kommer om man trycker hårt direkt. Själva vecket vid ögonlocket har jag märkt ut med en svart linje.

11. Skuggan jämnar jag sedan ut med hjälp av en stompfer. Jag har även lagt dit detaljer i form av rynkor/veck på ögonlocket. För att jag ska veta hur långt "upp" jag kan skugga sedan så skissar jag upp ögonbrynet. När jag skissar upp ögonbrynet så tittar jag på hur långt det är, hur böjen i kanten ser ut, hur tjockt det är och dessutom alla avstånd från ögonlocket upp till ögonbrynet. Jag har märkt ut allt detta med svarta linjer på skissen så ni förstår vilka avstånd och sådant jag pratar om. Jag är supernoga med alla avstånd när jag ritar av en bild, allt för att det ska bli så likt orginalet som möjligt. 

12. På samma sätt som jag skuggat ögonlocket så skuggar jag även huden under ögat. Den mörkaste tunna linjen ni ser under ögat, mellan tårkanalen och det tjocka mörka partiet längst ned är smink. Med hjälp av sudd eller knådgummi suddar jag sedan de ljusa partierna i ögonvrån (se där pilen visar).
13,14&15. Dags för ögonfransar! Det är inte ofta varje frans är separerad perfekt när man har mascara så det finns då både ensamma fransar och fransar som sitter ihop lite i små "klumpar". Även när jag ritar ögonfransarna så tittar jag på var någonstans på fransraden en viss "klump" med fransar sitter och hur långt över ögonlocket de går. På ruta 13 har jag gjort en liten pil där jag visar att fransarna är böjda och därmed "sticker ner" lite över ögonvitan. Jag syftar nu på de där supersmå svarta ojämnheterna på den svarta fransraden. Ibland kan en ögonfrans spreta åt helskotta eller vara böjd en bra bit ner över vitan och då får man ju lov att rita den också.
Eftersom fransarna är så pass svarta så använder jag mig av en 5B eller 6B penna, trycker hårt och vässar ofta så att fransarna blir tunna och smala.
16. På samma sätt som jag ritade ögonfransarna på övre fransraden så ritar jag fransarna på undre raden. 

17. När fransarna är klara ritar jag lite mer detaljer. Pilen längst till vänster visar hur jag ritat små rynkor/veck och dessutom ritar små detaljer på det vita partiet. Pilen i mitten visar att jag ritat dit små ådror i ögonvitan. Pilen längst till höger visar hur jag ritat dit mer "smink" i form av en ojämn skugga under fransarna. Alla detaljer ritar jag med en penna med en hårdhet mellan 2H-HB-2B. Det går ju att göra med en mjukare och mörkare penna men jag tycker att ju mjukare pennorna är desto klumpigare blir dem. Så de små fina detaljerna föredrar jag att rita med en hårdare/ljusare penna.
18&19. Här har ni närbilder på de små detaljerna runt ögonvrån. I princip är det bara små fläckar med blyerts och tunna linjer. 
20. Dags för ögonbrynet! Tjejen jag ritar av har mörka ögonbryn så jag börjar med att rita de allra mörkaste partierna först. Till dessa partier använder jag en mjukare penna som ger mörkare nyanser, men inte allt för mjuk så den är för klumpig. En penna mellan 4B-6B brukar jag använda. Jag ser till att vässa pennan noga och ofta så jag kan rita alla små strån.

21. För att slippa smeta ut alla små tunna strån sedan så skuggar jag hela ögonbrynet med en stompfer först. För även huden under alla strån har ju en nyans.

22. Men en suuuupervässad penna drar jag sedan alla pyttesmå hårstrån i brynet. När jag ritar av ett ögonbryn så är jag inte så jättenoga med att alla ensamma strån ska se exakt ut som på orginalbilden. Jag ritar av de mest utmärkande stråna som de ser ut på orginalbilden och resten ritar jag dit lite hur som helst.
23. En väääldigt inzoomad bild på alla strån. Ett ljust ögonbryn är svårare att rita på grund av att man i princip ser alla strån då. Ritar man i större skala än vad jag gör på detta porträtt på kan man också få med mer strån och detaljer.
24. När ögonbrynet är klart fyller jag i skuggorna från ögat upp till brynet ytterligare. När jag skuggar så använder jag mig oftast av, som tidigare nämnt, en penna med hårdheten mellan HB-2B. 

25. Skuggan smetar jag sedan som vanligt ut med en stompfer. Genom att varva med pennan och stompfern så byggar jag gradvis upp mörkare skuggor genom att rita lager på lager.

26. Det sista jag gör är att jag tar knådgummit och duttar/highlightar ställen i ögat där det ska vara ljust. Under brynet och även i ögat och i ögonvrån om de vita partierna där har blivit lite kladdiga.
Då var ögat i princip klart! Men allt eftersom jag ritar så brukar jag gå tillbaka till ögonen och lägga dit lite mer detaljer eller fylla i vissa saker. Nu är detta öga rätt litet, (se första bilden) dessutom ritar jag i A4 format för första gången på länge! Ritar man större så kan man göra en massa annat roligt.. Man får ju liksom anpassa detaljerna lite efter storleken på ögat. Ju större man ritar så kan man ju klämma in fler detaljer!

Detta var första delen av min steg-för-steg-serie där jag ska visa hur jag bygger upp ett porträtt. Eftersom jag har visat ena ögat så kommer jag nog inte visa andra ögat, i så fall bara hur jag placerar ut det, inte med alla detaljer och sådant en gång till. 

I nästa del kommer jag visa hur jag från detta öga, skuggar ner och sedan ritar näsan! Efter det tänkte jag visa munnen, sen hur jag skuggar övriga ansikte, kinder, öron och hur jag tittar på proportionerna när jag placerar ut alla delar och sådant. Det kommer bli många långa inlägg men till slut så kommer ett helt porträtt vara uppbyggt! Eftersom jag ritar av en tjej kan jag inte visa skägg eller något sådant, det får bli en annan gång. Som jag nämnde tidigare får jag dessutom göra andra tutorials där jag visar hårtyper av olika slag, skådespelerskan på denna bild har nämligen uppsatt hår.

-.-.-.-.-

Detta inlägg blev hur långt som helst och tog hur lång tid som helst att skriva. Jag har verkligen försökt få med så mycket som möjligt och jag hoppas att det duger för de flesta av er! :)

älskade beirut

posted in: books & music .2012-12-27 / 17:24:10 . 2 comments
Denna musik är egentligen alldeles för somrig för att lyssna på såhär i vintertid. Jag längtar inte efter sommaren men kan inte låta bli att lyssna på dessa fantastiska toner ändå. 

work in progress

posted in: Work in progress .2012-12-26 / 01:18:39 . 4 comments
Ibland dröjer det månader mellan mina teckningar. Finns inte inspirationen där så går det bara inte. Men ikväll har jag suttit och ritat ett öga, ett öga på porträttet jag tänker visa steg-för-steg hur jag bygger upp...och det har bara gått två dagar sedan jag avslutade min förra teckning!  


Jag har fotat som en galning och försökt få med alla små steg men det är lite svårt för jag ritar egentligen lite huller om buller, går tillbaka till gamla detaljer och ändrar/bättrar på dem hela tiden. Men jag ska göra mitt bästa och försöka förklara alla "små steg" så gott jag kan senare. Videotutorials går inte alls eftersom det kan ta över en timme för mig att rita ett öga bara. Jag är så långsam.. dessutom börjar jag ibland göra andra saker mitt upp i ritandet också.

Jag hade börjat på ett annat porträtt egentligen, men det gick åt skogen och hamnade i papperskorgen. Så denna gång gör jag ett nytt försök! Bilden jag ritar av är tagen nästan exakt framifrån, vilket jag tycker är allra lättast att rita av. Vi får se var det blir utav detta helt enkelt. Tänker inte berätta vem det är jag ritar av, ni får se vem det föreställer allt eftersom teckningen växer fram.

mina hemmagjorda julklappar

posted in: everything .2012-12-25 / 14:35:00 . 2 comments
Denna jul gav jag bort några julklappar jag gjort själv. Det kändes personligt och speciellt att ge gåvor som jag själv har skapat och spenderat mycket tid med.


<> Ljuslyktor jag målat/gjort med hjälp av glasfärg, ståltråd, pärlor och kedjor.
<> Ett fat med värmeljus och två koppar, allt är handmålat med porslinsfärg.
<> Ett porträtt på min brorson, en julklapp till min bror och hans flickvän.

Levis

posted in: my art .2012-12-25 / 11:49:57 . 13 comments

 Min julklapp till min storebror Jimmie och hans flickvän var ett porträtt på deras son (min brorson) Levis!

Detta porträtt är lite mjukare än vad jag vanligtsvis brukar rita. Jag har inte spenderat lika mycket tid som jag brukar på ett porträtt heller, små barn har ju varken rynkor i huden eller mycket hår, vilket är det mest tidskrävande detaljerna i en teckning annars. När jag gjorde bakgrunden så ville jag att man skulle se blyertsstrecken litegrann, tyckte att det blev rätt fint och det gav en liten "skiss" känsla över det hela om ni förstår vad jag menar..

Jimmie och Sanna blev i alla fall så himla glada över presenten och det bästa med denna julafton var helt kla att få ge bort en sån betydelsefull present till dem!

god jul

posted in: everything .2012-12-23 / 23:33:25 . 0 comments
-Julgranen hemma hos mig

I morgon kväll (efter paketöppningen) får ni se vad jag har pysslat med alla kvällar då jag suttit i skräddarställning på mitt golv och målat, klippt och knipsat! Jag pratar förstås om mina egengjorda julklappar! Det är inte många klappar (eftersom jag knappt har någon släkt) men det ligger mycket tid bakom dem och eftersom jag har använt min kreativitet när jag "tillverkat" dem så tror jag att några av er kommer uppskatta att få se dem i alla fall.

Jag har jobbat som en tok denna vecka men nu har jag ledigt i hela två veckor (förutom helgen innan nyår då jag ska jobba lite). Det känns underbart att få göra lite som jag vill och bara ta det lugnt de kommande dagarna, det kan jag behöva eftersom jag dessutom har varit sjuk hela denna veckan också. 

Det jag egentligen ville med detta inlägg var att önska alla mina läsare en riktigt god jul!
Hoppas ni får en sagolik morgondag fylld med snö, kärlek, god mat och fina klappar.
Vinnaren av min egendesignade t-shirt "la lune"

posted in: everything .2012-12-23 / 15:55:00 . 1 comments
Det är dagen före julafton och dags att presentera vinnaren av min egendesignade t-shirt "la lune"! 

Alla som var med och tävlade hade skrivit jättefina motiveringar och det gick inte att välja en som "förtjänade vinsten mest" därför lät jag slumpen avgöra vinnaren!

Grattis säger jag till Julia!

Du kommer bli kontaktad av Universalpixel via mail :)


 

wednesday's sketch

posted in: everything .2012-12-20 / 21:34:00 . 1 comments
Eftersom julen närmar sig är temat för denna torsdagskväll (hann inte med skissen igår): jul
 
Jag är sjuk och huur trött som helst så jag kladdade bara lite snabbt på ett papper och detta får duga som skiss denna gång, jag får kompensera denna skiss med något jag lagt ned lite mer tid på nästa vecka. 
-En julgran ritad med spritpenna med en bakgrund i akvarell.


Förslag på nästa veckas skisstema kan ni lämna bland kommentarerna! 

santa's workshop #2

posted in: everything .2012-12-16 / 19:13:00 . 1 comments
Julklappstillverkningen fortsätter! Jag limmar, klipper, knipsar, målar och massa annat roligt! Jag har sååå mycket kvar att göra och nu är det nästan bara en vecka kvar till julafton!! Resultatet får ni se när julafton är förbi!

 

jultävling! - vinn min egendesignade t-shirt!

posted in: everything .2012-12-14 / 19:21:00 . 30 comments
Nu är det snart jul och jag tänkte dra igång en liten tävling här på bloggen, en tävling där ni har chansen att vinna min egendesignade t-shirt som finns att köpa hos universalpixel!


Vill du vara med och tävla om t-shirten?
- Lämna en kommentar i detta inlägg med en liten motivering varför just du ska vinna t-shirten!
Glöm inte att lämna mailadress, vinnaren kommer sen att bli kontaktad av universalpixel via mail!

Vinnaren presenteras söndagen den 23 december! 

TÄVLINGEN ÄR ÖVER OCH VINNAREN HAR KONTAKTATS VIA MAIL.


 - Jag i min t-shirt!

wednesday's sketch

posted in: sketches .2012-12-12 / 19:04:52 . 21 comments
Temat för denna onsdagskväll står en anonym läsare för: självporträtt

Jag gjorde först ett snabbt, realistiskt kolporträtt på ungefär tjugo-trettio minuter som blev likt mig, men jag tycker inte om att se mig själv på pappret sådär.. Såå..därför valde jag att inte skissa realistiskt, utan försökte istället göra ett snabbt självporträtt som går lite i stilen jag annars skissar i. Detta blev resultatet! Min familj, som ser mig varje dag, såg direkt att skissen föreställer mig (förvrängd med min fantasi) men jag vet inte riktigt.. Jag ansträngde mig inte speciellt mycket utan skissade ihop denna på tio minuter ungefär.


Förslag på nästa veckas skiss kan ni lämna bland kommentarerna! 

devendra

posted in: books & music .2012-12-10 / 20:33:00 . 1 comments
Jag är mitt inne i skapandet av ett nytt porträtt! Jag har suttit och ritat fem timmar i sträck nu och det känns lite i ryggen.. Jag vet inte vad som händer riktigt men jag har redan hunnit med att rita ena ögat, näsan och nu munnen?! Det går himla fort fram, kanske är porträttet jag ritar kanske lite enklare mot vad jag har ritat de senaste gångerna, jag vet inte riktigt. Men inget av det jag ritat är hundra procent klart så jag kommer antagligen gå tillbaka till ögat och det andra igen och rita lite mer på det. Denna teckning blir det inga tjuvtittar på, ni får helt enkelt se den när teckningen är helt klar!


När jag ritar klarar jag mig inte utan fin musik. Just i detta ögonblick når denna vackra låt mina öron:

min rithörna

posted in: everything .2012-12-10 / 15:20:39 . 3 comments

Såhär ser det ut när jag ritar! Jag trycker in mig i ena hörnet av mitt rum, där den enda "fria" ytan finns. Det är trångt och för att jag ska få plats med datorn (från vilken jag oftast ritar av ett foto) så måste jag improvisera lite haha! När jag ritar med blyerts vill jag gärna ha en plats jag kan sitta vid, men när jag målar med akvarell så är jag nöjd sittandes i skräddarställning på golvet. Jag skulle kunna sätta mig i köket, men jag vill vara helt ensam, avskild från allt när jag ritar.

Har ni en "rithörna"? Hur ser den ut? Som ni ser på bilden ovan så skulle jag verkligen behöva en bättre plats där jag, utan att behöva mosa in mig i ett hörn, kan låta mina teckningar växa fram på pappret framför mig.

sammet

posted in: clothes .2012-12-08 / 14:21:36 . 13 comments
 

Detta är inte en modeblogg så mina outfitbilder är inte "spontant" tagna utomhus i vackert motljus. Jag är heller inte lika fabulous som alla vackra, superfixade modebloggare är.
Idag är mitt ruffsiga hår uppsatt i en knut, ögonen är som vanligt osminkade och jag är klädd i vinröda mönstrade leggins från ginatricot och en stor skjorta i sammet som jag köpte för fyrtio kronor på second hand. Min hy är vinterblek, de solblekta topparna som en gång fanns i mitt hår har försvunnit och jag är tröttare än någonsin. 

wednesday's sketch

posted in: sketches .2012-12-06 / 12:09:16 . 9 comments
Jag glömde heeeelt bort onsdagsskissen igår!! Därför är den lite försenad!

Temat denna torsdagsmorgon står My för.
Hennes önskan var att jag skulle göra en egen tolkning av något sånthär.


Vad tycker ni om dessa skisser jag ritar en gång i veckan? Jag vet att det var längesen jag ritade ett blyertsporträtt eller en välarbetad akvarellmålning men jag har varken funnit tid eller lust till att skapa något "stort" under de senaste veckorna. Men innan året är slut kommer två nya teckningar dyka upp här på bloggen, så ni som väntat på en ny teckning behöver inte vänta länge till.

-.-.-.-

Lämna förslag på nästa veckas tema bland kommentarerna!

santa's workshop

posted in: everything .2012-12-05 / 12:28:18 . 1 comments
Just nu håller jag på att tillverka julklappar för full rulle i mitt rum! Som jag nämnt tidigare känner jag mig lite extra kreativ i år och har bestämt mig för att "tillverka" alla juklappar till mina nära och kära. Slutresultatet får ni se när julafton är förbi :)

smycken

posted in: everything .2012-12-04 / 16:12:00 . 0 comments

-mina favoritsmycken.

Ringarna på den tredje bilden har jag ärvt ifrån min mormor. Den ena har jag målat ett öga på med nagelack. Övriga smycken är från Indiska!

this is not the end

posted in: inspiration .2012-12-03 / 12:08:00 . 6 comments
 


Lite fin inspiration.
via tumblr

vilovecka

posted in: everything .2012-12-03 / 11:07:00 . 1 comments
Efter att jag förra måndagen höll på att svimma när jag tränade så har jag ägnat veckan som gått åt att återhämta mig, jag har i princip tagit en paus från allt, även bloggen. Jag insåg att min kropp var rätt slut och att jag behövde en ordentlig veckas vila.

Nu när jag är återhämtad i kroppen så känner jag dock att jag kan vara på väg att bli sjuk! Huvudet känns tungt och ömt och halsen känns inte helt frisk den heller. Så jag får helt enkelt vila ett par dagar till, från träningen åtminstonde. 

Jag tänker ägna denna dag åt att vara kreativ! Jag ska nämligen börja tillverka alla mina julklappar idag! Det är ju endast tre veckor kvar till jul så jag börjar få lite panik här hemma. Jag ska även försöka få upp min första tutorial/porträtt-steg-för-steg här på bloggen innan jul, men tar min jullklappstillverkning längre tid än vad jag planerat kanske det blir lite svårt att hinna med allt. Jag ska göra mitt bästa!

-.-.-.-linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com