ijustwantto

posted in: everything .2009-12-31 / 14:55:56 . 5 comments
Under 2009 så har jag förändrats väldigt mycket, både som person och utséendemässigt. Jag har lärt mig vilka mina absolut närmaste vänner är och hur mycket jag älskar dom. Jag har lärt mig att man ska våga sticka ut & vara sig själv, något som jag aldrig skulle vågat göra för ett år sedan. Jag har även utvecklats inom konsten, vågat prova på nya tekniker, ritat mera saker från mitt eget huvud.
Detta hände år 2009:
- Jag ritade mycket, spelade piano och läste alla harrypotter böckerna för 282904 gången
- Jag och Hanin var Mamma Mia & Sweeney Todd besatta och gick runt och sjöng på låtar ur filmerna varenda dag.
- Amanda färgade håret en miljard gånger
- Jag färgade slingor, klippte kort, bytte klädstil
- Skolavslutningen i nian, nästan alla skiljdes åt
- Hade den roligaste midsommaren ever, gick hem till vevve klockan fem på morgonen
- Åkte till dÖland med vevve, regnet öste ned
- Började rudbeck, ny klass, kände ingen. Träffade lite awesome people
- Var på roligaste nollningsfesten ever! Andades in lustgas och skrattade som fan
- Höstlovet, blev alkolist (ironic)
- Piercade mig, mamma betalade
- Julafton, fick min efterlängtade systemkamera
- Nyår??????????? Vi får se vad kvällen har att erbjuda

Did I forgot something?

Jag vill önska er alla ett riktigt gott nytt år!

whichisthemostcommon

posted in: everything .2009-12-30 / 01:46:39 . 10 comments


my weekend.
Jag har försökt att få tid över till min målning (ph 1), men jag har hela tiden en massa annat för mig. Jag har testat på lite ny redigering samt tagit några enstaka bilder med min kamera (ph 2) Är det sol i morgon så ska jag ut i snön och testa den lite mer seriöst, dock har jag 202 sidor kvar att läsa i instruktionsboken, kan ju vara bra att veta hur allt fungerar. Annars har det inte hänt mycket, jag har utvecklat en stark kärlek till min nya hatt, druckit alltför mycket juice och spenderat många timmar framför en rad olika filmer. I morse insåg jag även att halva lovet har gått. Jag får världens ångest, ångest över allt jag inte har gjort än, ångest för jag sovit bort halva dagarna, ångest inför att jag inte har en blekaste aning vad jag ska ha på mig på nyårsafton. Jag ska försöka att skjuta dessa ångestladdade tankar åt sidan nu och ägna all uppmärksamhet åt filmen som jag ska titta på om några minuter.. men först: tekokning!

buenas noches

middleofthenight

posted in: Work in progress .2009-12-28 / 03:15:45 . 4 comments
Kunde inte sova, så jag plockade fram en pensel och lite akvarell färger. Jag tände en lampa och satte mig på golvet i mitt rum & målade lite på en utav skisserna jag visade tidigare idag.

Det blev någon blågrön alien/zombie/scarfaced thing.. äh, fantasin får bestämma vart detta leder.
Nu så känns äntligen mina ögonlock tunga så jag ska krypa ned i sängen.. fan, jag har vänt på dygnen helt! Men jag får skylla mig själv eftersom jag sover hela dagarna, men nu ska jag ställa klockan på halv tio i morgon bitti!

godnight

mysecretsketchbook

posted in: Work in progress .2009-12-27 / 15:31:44 . 4 comments
jag har ett skissblock där jag kladdar lite varje dag, oftast är det bara svaga, snabba streck med blyerts som pryder dessa papper. När jag får en bild inuti mitt huvud, en idé, så skissar jag snabbt upp det i mitt block. Om jag senare känner att det är något jag vill utveckla, så plockar jag fram andra pennor, eller penslar och försöker skapa någonting med min fantasi.
Jag vet, it sounds lame. Men på så sätt så föder jag mina egna idéer, min egen "konst" istället för att hela tiden rita av bilder/kändisar/människor.
Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva min egen fantasi när det gäller att rita,skapa och måla. Men någonting som känns "väldigt jag" är långa halsar, smala armar, krokiga ryggar och bleka ansikten. Nu insåg jag att lät jag som en riktigt creepy person, sorry for that haha.


2 of those sketches. Jag är inte alls säker på att jag kommer rita vidare på någon av just dessa, in time we will know.

Jag har även insett att jag vill ha en ny header. Jag gillar fortfarande den, men bilden på mig(?!) jag tycker att den kan jämföras med en rosa julgris. Har jag tur så vill min kropp sammarbeta med kameran i morgon & jag kanske får ett par pics som jag gillar. In that case så kommer jag förmodligen fixa en ny header.

backinmyoldroom

posted in: everything .2009-12-26 / 20:30:05 . 9 comments
Kom hem från stockholm för nån timme sedan. Morgonen började bra då vi kom till stationen en och en halv timme för tidigt, för att sedan få vänta ännu längre då tåget blev försenat yttligare en timme. Vi fick då åka buss och anlände till stockholm klockan 12 (Vi som planerade att vi skulle vara där klockan 10, fail) Nu sitter jag instängd på mitt rum med värkande fötter, en massa kassar och en betydligt lättare plånbok. Jag ska ut & fota lite på måndag med fia och amanda, så det lär antagligen dyka upp några fåniga outfitbilder då.fia, jag & amanda

puss

thebestxmaspresentever

posted in: my art .2009-12-24 / 22:28:15 . 23 comments
Om man bortser från den bästa julklappen jag fick (systemkameran) så var kvällens höjdpunkt när min storebror Jimmie och hans flickvän Sanna öppnade sin julklapp som jag gav dem. Båda blev så otroligt glada & Jimmie blev tårögd och sa att det var den bästa present han någonsin fått. Jag blev så lycklig, lycklig av att få ge bort något som betyder så mycket för någon! Min present var ett porträtt av dom, som jag ramat in i en fin ram. Jag publicerade teckningen för ett tag sen, men valde att snabbt ta bort den utifall någon av dem skulle kika in här på min blogg och se teckningen. Men nu när båda har fått den så kan jag visa den här på bloggen:


here it is! I used HB, 4B & 8B pencil. Bakrunden är gjort med kolpenna.

Hoppas ni har haft en awesome jul!

christmasevening

posted in: everything .2009-12-24 / 21:41:31 . 2 comments

Julen är över, julklapparna är öppnade och julmaten är uppäten. Min mage är fullproppad med godis, jag känner mig som en fyllegubbe med världens ölmage.
Jag är sjuukt glad över mina presenter, sjuukt glad över att jag fått ge bort fina presenter och så är jag sjuukt glad över att jag har haft en skitbra julafton med världens bästa familj.

I got:
- 2 tröjor, mysbyxor, underkläder, tofflor & lite annat stuff.
- Ett KanDee linne "I got the poison" sjukt snyggt, hon är så jävla grym! (storförebild)
- påslakanset, roligaste julklappen (känn doften av ironi)
- mp3
- pengar
- presentkort på bikbok och på magiclines
- SYSTEMKAMERA!!!!!!! THANK YOU SANTA
pureawesomness

posted in: everything .2009-12-24 / 14:27:52 . 4 comments
Okej, man ska inte blogga på julafton. Men vi inväntar ingen släkt alls, farfar kom förbi med ett paket och stack sedan, så det finns inte mycket annat att göra här hemma. Min storebror kommer efter Kalle Anka, det alla i min familj nu går & väntar på, förutom jag.
Och som vanligt så var jag nära att slita ut allt i min garderob (jag som städade den igår!) på jakt efter en fin outfit. Men såklart så passade ingenting, allt var fel idag. Så jag fick öppna en present i förväg, som innehöll en tröja min lillebror har köpt åt mig. Det var ingen direkt överraskning då jag önskat mig den tröjan (såg även när han köpte den, fail)

vi kör på en brusig webcam bild: tröjan<333333 It's pure awesomness, striped and oversized. Sjukt snygg till röda strumpbyxor.
Måste köpa en till (i en annan färg ofc) på lördag då jag, Fia och Amanda sticker till stockholm för att kriga bland mellandagsrean.

oh,Iforgot

posted in: everything .2009-12-24 / 11:07:24 . 5 comments

afterafewyears

posted in: my art .2009-12-23 / 21:45:06 . 16 comments

Jag har några gånger fått frågan när jag började rita/teckna. Jag har i princip ritat hela mitt liv. Nu när jag har blivit äldre så har jag fått höra historier från mina föräldrar om att fröknarna redan på dagis tyckte att jag hade talang för att rita. en teckning jag kom ihåg föreställde en eka som låg och flöt i vattnet i solnedgången. Den ritade jag när jag gick på dagis, hurvida den var fin eller inte kommer jag inte ihåg alls, men jag är hundra procent säker att det inte var något mästerverk.
Men det var hösten 05 jag började rita på "allvar". Eller det var i alla fall då jag ritade mitt första porträtt, det är ingen vacker syn kan jag berätta! Sedan fick jag en massa pennor och stuff i julklapp & efter det så ritade jag mer och mer..Sedan så slutade jag nästan, det var under något år som jag hade ett uppbehåll och ritade knappt alls. Men sedan började jag tycka att det var kul igen och sedan dess har det bara rullat på.
Okej nu kommer jag till själva poängen med detta inlägg, någon/några frågade om jag inte kan visa en riktigt gammal teckning så att man kan se hur jag utvecklats, so here we go:

Till vänster: inte min första teckning, men den är väldigt gammal. Ritade den julen 2005, var 12 år gammal, lägg märke till hur mycket tid jag lagt ned på håret, haha.
I mitten: Denna teckning är inte så gammal, ritade den 2008 någon gång.
Till höger: Ni har säkert alllllready seen this one, ritade den i somras tror jag (kommer inte riktigt ihåg)tomorrowitis

posted in: everything .2009-12-23 / 20:35:40 . 2 comments
Nu ligger alla julklappar under granen och hela vardagsrummet har invarderats av tomtar. Det var några år sedan min familj firade jul sist, så det känns nästan som om vårat hus är lite överdekorerat bara för att julen är "superspeciell?" just iår. äh, ge hit mina julklappar och några toffifee (stavning?) sen är jag nöjd. Kom nyss hem, ska plocka fram penslarna snart och måla vidare på min teckning, som aaaaldrig vill bli klar!

Johan kläckte ur sig något helt random igår:
Johan: åh jag har typ inte ätit frukost på hela lovet
Jag: va varför inte?
Johan: Men jag väntar på att vi ska öppna den nya prästosten. Hatar gammalt pålägg

Helt knäpp, han behöver ju inte äta den "gamla" osten som han själv kallar det? Det finns ju tusen andra saker i kylskåpet.
Jag blir lite depressed när jag inser att detta är det intressantaste jag har att skriva idag, ber om ursäkt for booring update! That will change soon.

satt och kollade på lite gamla bilder, hittade den här bilden från i somras när jag och Vevve var på öland.
Jag vet att det är julafton i morgon, men denna bild får mig faktiskt att sakna sommaren. & mitt vackra paraply!, som förövrigt hänger på en krok i mitt rum haha.christmassooooon

posted in: everything .2009-12-22 / 17:55:02 . 5 comments
Sitter här instängd på mitt rum, har precis slagit in alla julklappar som jag köpte idag. Jag försökte nyss överrösta alla julsånger som hörs från vardagsrummet med hårda slag på pianotangenterna, det gick knappt. Julsånger kan vara vackra, men min familj har haft samma julskiva sedan 1986 typ, då är de inte lika vackra längre.
Julen har börjat bra, mamma letade igenom hela garaget efter allt julpynt, men kunde inte hitta det. Så hon åkte och köpte 4290420 nya julkulor och en massa glitter. När hon kom hem så gick hon ut i garaget för att hämta en stor lykta och hittade... julpyntet! Creeds to you mum!
Men sist vi firade jul (det var några år sedan) då började julen som en katastrof. Först så kom Johan på den brilljanta idén att elda tomtebloss rakt över pepparkakshuset som var omringat av bomull (som skulle föreställa snö) Givetvis så fattade hela skiten eld och det började brinna. När vi sedan tog in våran plastgran från garaget så hade en hel jävla spindersläkt slagit sig till ro bland alla grenar och dött. Döda spindlar hängde i klasar från granen och ramlade ned över hela vardagsrumsgolvet. & det var inte små spindlar kan jag lova.

Haha gladast av alla i familjen är ändå Filip. Han har förberett en "burk med överraskningar" som han ska ge till tomten. (Om tomten läser min blogg så ber jag om ursäkt för att jag avslöjar överraskningarna i burken), i burken finns 22 stycken pärlplattor. Dum som jag är så lyckades jag även lura i Filip att han bara skulle få ett, pyttelitet paket, han fick tårar i ögonen och underläppen började darra.

förlåt för brist på bilder, no camera= no photos. Julafton snart, finns det en kamera i ett av paketen tro?
God jul på er alla!

herewecome

posted in: everything .2009-12-22 / 09:30:24 . 3 comments

Ställde väckarklockan på sju, vaknade, stod inför ett val: antingen så fixar jag mig & tar tåget till stockholm, eller så sover jag några timmar till och åker in till stan istället. Gissa vilket alternativ det blev? Haha lyckat säger jag bara.. Men jag får åka till stockholm i mellandagarna istället, (amanda evringer hänger du med?)

talk to you later

hidingintheshadows

posted in: Work in progress .2009-12-21 / 23:48:40 . 12 comments
Jag har målat lite till på denna teckning/målning, det känns som om jag inte kommer nånvart alls. Det tar så lång tid med pensel och akvarell. Men jag hann iallafall rita dit lite mer kläder samt alla ansikten/huvuden idag. Jag själv tycker mest om tjejen i mitten (än så länge), 
do you have a favorite so far?
 
tar tåget till stockholm med Johan i morgon bitti, julklappshandel i sista minuten.
godnight

somethingforyoumyfriend

posted in: everything .2009-12-21 / 16:06:23 . 0 comments
Jag håller på att vända på dygnen. Somnade klockan halv fyra igår, och nu sitter jag här, klockan fyra på eftermiddagen & har inte käkat frukost än. Ska ut i pulkabacken med några vänner lite senare, att åka pulka är någonting man aldrig växer ifrån! Jag får helt enkelt bre ett par mackor & koka lite varm choklad och ta med det ut i backen. Jag får se det som dagens frukost. Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har klämt på några julklappar som jag hittade i mammas garderob (haha jag växer aldrig upp) ätit lite knäck, samt målat lite mer på teckningen (som aldrig vill bli klar)

Ninefaces

posted in: Work in progress .2009-12-20 / 22:55:13 . 10 comments

With aquarelle and a tiny brush.
Jag mår inte sådär jättebra idag, tror det är för att jag inte sov så mycket igår natt. Jag skulle egentligen begett mig ut i vinterkylan och träffat några kompisar, men det var lika bra att jag stannade hemma. Nu mot kvällen så satte jag mig ned med vattenfärger/akvarell och några penslar och började måla.. (förlåt Hanin & Saba, lovade er en teckning på Lil Wayne, det får bli efter denna! promise) Det är verkligen sjuukt kul att skippa blyertspennorna ibland, man behöver inte oroa sig för blyertsfläckar & sånt. Men nackdelen att det inte går att sudda (jag har svurit ganska mycket när jag klantat till mig) och det är väldigt pillrigt & därför tar det skitlång tid.Första gången jag ritar/målar fler än 2 personer på samma papper. Jag vet inte om jag strävar efter att få dem att se realistiska ut eller inte, it doesn't matter. Jag har inte hunnit så långt än.. Slutresultatet får ni om ni tänker er FEM personer till (med apcoola kläder ofc) samt fyrkantiga gatustenar, en tegelstensvägg, staket & en moped i bakgrunden.
Haha kommer få spendera många timmar till med denna målning innan den är klar, då det är hela nio personer på den och bakgrund till det.. Tur att man har så mycket fritid nu när det är jullov.

Forthhecuriousones

posted in: everything .2009-12-20 / 11:49:30 . 2 comments

Jag har några gånger fått frågan om vad jag använder för pennor, färger & papper. Så jag tänkte, varför inte köra ett litet inlägg om det såhär på morgonkvisten! Ni som absolut inte är intresserade kan scrolla nedåt hahaOkej, här har vi tusen olika papper. Både tjocka och tunna, stora och små.. Jag använder mest tjocka papper, som är fina på ytan det blir finast skuggningar då och de är även lättast att få bra resultat med. Till vänster: Kolpennor, 8B, 6B, 2B (favoriter) & stompfers i olika storlekar. I mitten längst ned skymtar man en "kartong?" med oljefärger. Till höger har vi penslar och någon slags aquarell (akvarell? stavningen alltså, äh aquarell ser coolare ut) på tub, som man då blandar ut med vatten.
Kom på nu lite i efterhand att jag även har andra saker, tex bläck och en massa färgade pennor. I totally forgot them.

Det mesta av det här är billigt crap som man kan köpa på panduro, och vissa grejer finns på akademibokhandeln.

itsdoneee, minscannerärsämst

posted in: my art .2009-12-20 / 01:39:24 . 3 comments
Jag publicerade en teckning jag är klar med för nån timme sen, men jag fick panik nu och tog bort den. Det är en julklapp, så jag vågar nog inte ta risken att lägga ut den än ifall personen som ska få den kommer att läsa min blogg. Ni får helt enkelt vänta till julafton innan ni får se den.

Kan visa en oldie istället, gjord för tusen år sedan på en bildlektion i skolan, inget märkvärdigt.
Buenas noches

Alicesecondtrailer

posted in: everything .2009-12-19 / 17:28:37 . 8 comments

The second Alice in wonderland trailer has been relised.

Jag är ett stort fan av Tim Burton, vilket alla mina vänner kan intyga haha. Jag kan se hans filmer om och om igen, jag tröttnar aldrig. & Danny elfman brukar skriva den vackraste musik som går att höra till filmerna, flera av hans sånger/soundtracks har jag lärt mig på piano. Sen har jag ett antal teckningar av karaktärer från Tims filmer, I arkivet på bloggen så kan ni se en teckning från filmen Corpse Bride bland annat. Jag vet jag är lite obsessed och nördig, men who gives a shit?
Jag är helt trollbunden av hans filmer, dom är så mycket mer än bara filmer.. det finns inga ord, dom är mästerverk. Jag har längtat i snart ett år efter denna film, och den här trailern får mig att längta efter den ännu mer.


Jag har även bestämt mig för att måla av Johnny, "themadhatter" som ser helt fantastisk ut i denna film.
Det blir nog någon gång under lovet

Saturdaybabysitter

posted in: everything .2009-12-19 / 13:27:29 . 8 comments

-15 grader ute. Jag måste dra på mig jeans snart, fast jag hellre vill springa runt i strumpbyxor hela vintern. Men nu är det helt enkelt för kallt. Jag frös stjärten av mig igår när jag gick hem från bussen, det kändes som om mina ben skulle ramla av.
Jag sov hemma hos Hanin igår, vi kollade på seven pounds. Jag och hennes syster Saba satt och grinade ihjäl, medans Hanin inte rörde en min. Jag är verkligen emotionall när det gäller sorgliga filmer, jag kan verkligen inte hålla tillbaka tårarna! Allra värst var det när vi kollade på Tristan och Isolde i skolan, jag trodde jag skulle dö. Den filmen är så vacker, men så otroligt sorglig. Det sprutade verkligen krokodiltårar under slutscenen, & tårarna fortsatte att forsa främ även när filmen var slut och läraren tände lamporna haha. När jag säger emotionall, så menar jag verkligen waay tooo emotionall. (jag gråter till och med i slutet på lilla sjöjungfrun, fast slutet är lyckligt?!)

Ikväll är jag barnvakt åt lillebror, så jag kommer antagligen spela memory, kolla på teenage mutant ninja turtles och leka batman & spiderman hela kvällen. Ska försöka rita klart porträttet på min Jimmie och Sanna också. Jag har nämligen lovat Hanin och Saba att jag ska rita av Lil Wayne när jag är klar med den teckningen. Dom älskar verkligen honom & bilden jag ska rita är riktigt cool, även fast jag inte är något stort fan av honom (sorry Hanin its true) så ser jag fram emot att få rita den.

talk to you later


atattooforyou

posted in: my art .2009-12-18 / 13:58:59 . 7 comments
Jag har alltid älskat tatueringar, speciellt de som går i den japanska stilen, ni vet: drakar, körsbärsblommor, vatten or koifishes. Jag ska faktiskt rita en tatuering till min storebror efter jul, han vill ha en stor drake på ryggen. Det ska bli grymt kul att få rita den! Jag skulle även kunna tänka mig att måla en fet tavla i färg, men en stor drake, massa blommor osv. Det vore skitsnyggt att ha på väggen i mitt rum då jag har fullt med asiatiska kuddar, lyktor och sånt. Mycket har jag köpt i thailand men min mamma är dessutom stamkund på indiska, så hon har inrett hela huset med indiska kuddar och mattor.

Old painting
Den här målade jag på bilden i skolan i 8an, så det är några år sen

När jag tittar på den idag så är jag inte speciellt nöjd men jag kommer ihåg att jag var det då!

and this one målade jag i nian med oljefärger


howtodraweyes, (Gammal tutorial)

posted in: Tutorials .2009-12-17 / 00:33:00 . 45 comments
Har fått många önskningar om såkallade "tutorials", nåra av de saker som ni frågat efter är ögon, hår, fräknar, mun och hals.
Eftersom jag inte har någon bra kamera att filma med, så får jag den här gången helt enkelt visa hur jag brukar göra när jag ritar ögon med en step-by-step bild/kollage? (whatever) Jag vet att det kanske är svårt att se hur&vad jag gör i de olika "stegen" men förhoppningsvis så hjälper detta lite i alla fall. Ögat tog inte längre än en kvart att göra, kanske någon minut mer eller mindre. Använde mig av HB, 6B, stompfer och sudd.
here we go:

 
(klicka på miniatyren för större bild)

1 - skissade upp ögats konturer
2 - använde stompfer samt HB för att skugga runt ögat
3 - pupillen ifylld och jag skuggade själva "ögat" med stompfern. Använde ett avklippt/spetsigt sudd för att "sudda" ljusa detaljer i ögat.
4 - Använde HB penna för att rita små detaljer runt pupillern och längs fransraden
5 - med stompfer och penna så ritade jag skuggan under ögat.
6 - ljusa rynkor under och över ögat "suddade" jag med det spetsiga suddet.
7 - dags för fransar! använde 6B penna och sudd för att rita/sudda mörka samt några ljusa fransar.
8 - markerade ögonbrynet och ritade genom att dra streck, precis som hårstrån.

DONE!
Jag hoppas att de allra flesta förstår mina olika "steg" om inte, så får ni gärna fråga. Hope you liked it

homecoming

posted in: everything .2009-12-16 / 21:30:47 . 6 comments
Plastpappa kom precis hem ifrån Norge där han har varit och jobbat i en månad. Han hade med sig en hel del godis, så jag sitter här och käkar lite gott&blandat medans jag funderar på hur jag ska visa hur man ritar ett öga utan att filma (då jag inte äger en kamera), blir nog någon form av en bildserie, så håll utkik!
Gjorde det absolut sista provet för det här året idag, känns grymt skönt. Jag orkar verkligen inte med mer skola nu, har avslutning på fredag, räknar redan ned timmarna, ironic.

 
ph, från februari 09, love the snow

thereisapartofme

posted in: everything .2009-12-15 / 21:53:25 . 39 comments

Ännu en gång, tack för alla superfina komentarer! Blir lika glad varenda gång!

Borde egentligen sitta och plugga biologi, jag har inte ens öppnat boken än. Jag kommer antagligen få plugga hela natten. Men med en 6 koppar kaffe så kommer jag nog klara det! Jag har inte gjort mycket alls idag, slutade fyra, kom hem, käkade tråkig svensk mat (stuvade makaroner och korv) , stack till pelle ett tag, och nu sitter jag här med ångest över biologiprovet imorgon.

Många av er har frågat om jag kan visa/berätta/beskriva hur jag ritar.. & det skulle jag mycket väl kunna skriva ett inlägg om och visa med bilder. Men min fråga till er är: vad vill ni att jag ska visa? hur man ritar hår? ögon? näsa? tår? haha ja inte vet jag :)

Många har också frågat om vilket material jag använder (kommer skriva och berätta om det också) och om jag säljer min konst.
Jag säljer inte min konst, hitills har jag bara ritat lite på fritiden för nöjes skull. Men jag tar emot beställningar som jag sedan säljer. Vanligtvis brukar jag ta 400 kr för ett A4 och 600 kr för ett A3. Nu innan jul så har jag en del beställningar att rita så om någon är intresserad så kommer det antagligen bildas någon slags "kö"
För beställning av teckning: kontakta mig via email på Lindah_@msn.com

Känner mig lite egotrippadfånigchey93 när jag skriver detta but, you asked :)
Kram på er alla

buenostardesamigos

posted in: everything .2009-12-15 / 18:12:14 . 19 comments
Fick en chock när jag loggade in på min blogg idag och såg hur många komentarer jag fått. Jag förstod inte först hur jag kunde fått så många.. Tills jag såg att jag hamnat på blogg.se framsida!Jag vill bara säga: TUUSEN tack för alla era snälla komentarer! Jag blir så himla glad! Att rita blir så himla mycket roligare tack vare er. Ni är bäst!

för fler teckningar: se kategori "Mina teckningar"


thesnowisfinallyarriving

posted in: everything .2009-12-15 / 08:44:35 . 9 comments

Godmorgon!
Jag har en tendens att alltid snooza liiiite för länge på mornarna. & ändå ska jag alltid sätta mig framför datorn, jag säger ju det, jag är databeroende. Hursomhelst, ska dricka upp mitt te nu och fixa mig lite innan farfar kommer och hämtar mig. Han leker alltid tazichaufför såfort termometern visar några minusgrader.. Men nu har ju snön kommit dessutom! Äntligen! Jag tycker inte om mörka dagar och kyla, men dessa dagar blir lite lättare om vit, glittrig snö ligger på backen. Nu måste jag skynda mig
Talk to you later

pepparkakshusandhottea

posted in: linda .2009-12-14 / 18:33:39 . 14 comments

hola amigos,
Jag sitter här och försöker plugga historia. Men det går inte bra alls! Jag blir så distraherad av min laptop som befinner sig en meter bort (just nu i mitt knä) Jag borde egentligen stänga av den, men det går inte! Den lockar mig med facebook, msn, bloggar, youtube, filmer, ja allt möjligt. När blev jag såhär databeroende? jag blir nästan rädd. Men nu ska jag vara stark och motstå frestelsen (förhoppningsvis) Nu jävlar ska jag kriga med historiaboken i en timme utan att ens kasta en blick på datorn.
Vad skulle vi ungdomar göra utan internet?unfinishedoldpaintings

posted in: Work in progress .2009-12-13 / 17:50:50 . 16 comments

Jag har nyss suttit och ritat lite med filip. Han är 3,5 år och spiderman, batman och hulken är enligt han, de coolaste i hela världen. Hela dagen har han dessutom sprungit runt med en plastkniv och en gammal leksakspistol och lekt sjörövare. Så när vi satte oss ned med lite kritor och färgpennor så ville han såklart att jag skulle rita ett stort sjörövarskepp till honom. I vattnet under skeppet ritade jag en haj och en bläckfisk som mycket snart blev täckta av den gula och gröna kritan som han rita med över hela pappret.
- jag ritar en monsterkanon som ska skjuta monsterkanonkulor, förklarade han.
När vi satt där och målade pirater, fiskar, vatten och exotiska palmer så kom jag och tänka på en teckning jag målade på för något år sedan, som jag aldrig gjorde klart (bilden till vänster).. Stor del av mina "bortglömda/unfinished" teckningar ligger lite huller&buller i min hylla, men jag hittade den samt en annan teckning i en svart mapp..

(till vänster) the unfinished painting, som ni ser så saknar den en ö samt himmel.. har inte gjort klart den än fast jag började rita på den för över ett år sedan. Det är inte heller en teckning/målning som jag planerar att rita klart. När jag målade denna så var jag för fattig för att köpa nya penslar så jag använde mig av.. topsar!!.. haha ja, den är målad med oljefärger och topsar, sådana man rensar öronvax med.

(till höger) målade denna i våras, den pryder framsidan av min bildmapp som jag hade i nian. Också den är gjord med oljefärger, använde mig denna gång av någon enstaka pensel och mina fingrar.
jag har aldrig varit en person som enbart kan hålla mig till penslar när jag målar, jag ska alltid dit med fingrarna och kladda.. det är alltid kul att få måla med färg, oftast så brukar jag bara rita porträtt i blyerts.

historieboken väntar
ciao

onceagain

posted in: everything .2009-12-13 / 15:33:24 . 2 comments
Varenda söndag skriver jag samma deprimerande inlägg.. Inläggen brukar se ut såhär:
Idag är det söndag, jag är superdeprimerad och skittrött, buhuhähäh. Nu måste jag plugga ihjäl mig eftersom jag går en linje med 61738 prov i veckan.

Men denna söndag tänkte jag skona er från mitt klagande, fast min söndag ser ut precis som jag skrev ovan. Eftersom plastpappa marco är i norge och jobbar, & mamma jobbar kväll så är jag också barnvakt åt min lillebror. Just nu så befinner sig kvällens middag, lasagne i ugnen, och Filip dansar runt i vardagsrummet till filmen mamma mia.
Om jag orkar så ska jag börja rita på en teckning ikväll, en blivande julklapp till min storebror Jimmie!

Talk to you later

themostbeautifulthing

posted in: everything .2009-12-12 / 16:46:22 . 5 comments

jag måste bara säga att min lillebror är den vackraste pojken i hela världen. Kolla in kortet, vilken liten solstråle! Jag har bestämt mig för att rita av detta kort någon gång under jullovet, så.. håll utkik!

& jag är superglad för att erik vann idol igår, det var han värd!

Iknewitrightfromthestart

posted in: everything .2009-12-11 / 19:12:10 . 2 comments
Ska alldeles strax ta på mig jackan, och med godispåsen i handen bege mig till min kompis maria för att se på idol finalen med nåra vänner. Ikväll lägger jag helt klart min röst på Erik, jag har älskat honom ända från början! Han är så sjukt jävla bra så det är knappt sant.

Talk to you later

toallmyfriendsoutthere

posted in: linda .2009-12-10 / 22:24:20 . 2 comments

hittade dessa söta lilla "minavänner" bilder/mallar whatever.. Så det var bara att fylla i! Jag kommer ihåg när man hade sådana böcker när man var liten... I dem så fanns bästa vännen, familjen, klasskamrater osv.. Jag ska rota igenom lite gamla saker på jakt efter min gamla bok. Det vore kul att se hur man tyckte och tänkte som 10åring.En kopp te väntar på mig ute i köket! Ska försöka gå och lägga mig ganska tidigt ikväll, rudbeck har nämligen luciatåg i domkyrkan i morgon bitti, & det är inget jag vill missa. Ska möta some friends runt klockan sju i morgon.

Buenas noches

EverythingIdidntdo

posted in: my art .2009-12-09 / 22:28:18 . 19 comments

Klockan sju så tänkte jag räkna lite matte. Klockan kvart över sju så hämtade jag penslar och papper. Jag skrev aldrig några siffror i mitt mattehäfte, jag har inte läst igenom historian heller. Men i morgon, då jävlar ska jag plugga, jag måste! Det är helt omöjligt för mig att göra de saker jag borde göra. Men nu är det knappt en vecka kvar, sen är det äntligen jullov!
Jag har märkt att min blogg har förvandlats till en teckningsblogg.. från början var det bara några få kompisar som läste den.. då bestod den av egobilder och random rubriker. Nu får ni kära vänner dras med en& annan teckning också. I hope u dont mind, det uppskattas av de flesta.


aquarell, & nåra av skuggningarna är resultatet av HBpencil och en stompfer.
Iknow, jag har inte varit så noggrannnn med den. den tog bara runt en timme att göra, det går snabbare när man hittar på motivet själv. Min gamla scanner är ryckig och dålig.. Men jag ska få min morbrors scanner när han åker tillbaka till australien igen.

Jag gjorde misstaget att sitta i min fåtölj i mitt rum & måla. Efter ett tag så upptäckte jag att tuben med den vita färgen var spårlöst försvunnen. Det dröjde inte länge förrän jag hittade den.. när jag reste mig upp så såg jag nämligen två stora vita fläckar i fåtöljen, vilket bara kunde betyda en sak. Jag hade suttit på den!
Tuben hade smetat sig fast på min rumpa och min tunika och mina leggins var alldeles vita. Som tur är så går färgen bort i tvätten..
Nu ska jag koka en kopp te och krypa ned i soffan framför ett avsnitt av desperate housewives.

beställningdone

posted in: my art .2009-12-08 / 20:57:07 . 15 comments
Ritade nyss klart denna teckning som Timo beställt. Jag är nöjd med denna och hoppas att du, Timo, är det också! ( & I'm sorry that I kept you waiting so long)
gjord med 4B, HB och Kolpenna.


drawingspåG

posted in: everything .2009-12-07 / 23:36:12 . 0 comments
Har suttit och ritat lite på en beställning.. Min storebrors kompis beställde en teckning för typ hundra år sen, men av någon anledning så tappade jag bort bilden jag skulle rita av. Inte först nu har han skickat den igen så jag tänkte rita klart den åt honom den här veckan. Jag ska även börja rita lite julklappar, en till my grandpa och en till storebror. Annars har jag bara spelat lite piano och ätit pepparkakor idag, Fun life.

Sorry for booooring update. 

fifthofdecember

posted in: my art .2009-12-05 / 11:01:50 . 9 comments

Jag trodde jag skulle dö igår när jag kollade på idol, haha. Jag har aldrig varit särskilt insatt i idol, visst har jag alltid haft en favorit som jag hejat på lite grann, men i år är jag helt fast. & igår när erik hängde löst, jag kunde knappt titta. Han är så sjukt bra, hans röst är to die for. Hade han åkt ut igår så hade jag fan aldrig tittat på idol igen. Men nu är han i final, go erik!
Farfar skjussade hem mig igår kväll från Hanin. Haha när han såg min piercing, den minen var oslagbar haha!
-Nej, få se, vad har du gjort din lilla skitunge? -kläckte han ur sig. Han skrattade lite och sa sedan godnatt.
Nu ska jag äta lite frukost och kolla på mysteriet på greveholm. I kväll ska jag ut och äta med några tjejkompisar.


o l d drawing. från januari 09.

reachoutforethose

posted in: everything .2009-12-03 / 20:45:59 . 4 comments

Slutade skolan klockan ett efter ett stort spanskaprov. Traskade ned till carlforska och hälsade på fint folk. Sedan gick jag och några kompisar ned på stan, vi kollade runt i nåra affärer och "fikade" på mcdonald's. Har spenderat eftermiddagen framför gossip girl med en kopp varm choklad och pepparkakor. Hade tänkt att börja på ett porträtt som min storebrors kompis beställt, men jag måste skriva lite på ett historiaarbete nu.. Får börja med det i morgon, så jag kan bli klar med det i helgen. Jag ska nämligen rita lite julklappar till min familj också. Är det någon som följer årets julkalender? Jag struntar i den och kollar på "mysteriet på greveholm" istället, den bästa julkalendern enligt mig! Någon som kommer ihåg den? It's awesome. Den får mig verkligen att tänka på gamla barndomsminnen, jag kommer ihåg hur rädd jag var för greven, skelettet.
Man blir aldrig för stor för julkalender

Thislovelyinc

posted in: everything .2009-12-02 / 23:13:30 . 4 comments
Innan jag sätter igång med lite natt-plugg så tänkte jag tipsa alla kreativa människor om detta fantastiska bläck, kolsvart & superbra till detaljer. Dock sjukt svårt att få bort.

4 9 k r o n o r,  a k a d e m i b o k h a n d e l n

Takesitall

posted in: everything .2009-12-02 / 20:55:30 . 6 comments

Idag fick jag ett paket hem från Kan Dee, som inehöll en sjukt snygg tröja! Fick den för att jag vann teckningstävlingen som hon ordnade får nån vecka sedan, Thaank you so much, I really love it!Who's world is this?

Masquerade

posted in: my art .2009-12-01 / 20:59:20 . 260 comments
Masquerade, paper faces on parade.
Masquerade, hide your face, so the world will never find you.
Masquerade every face a different shade.
Masquerade, look around, there's another mask behind you.
Då var teckningen äntligen klar! Jag har aldrig spenderat så många timmar med någon teckning någonsin! Men det var lätt värt alla timmar. Jag hade superdupermega problem med scannern, den är gammal och gaggig så kvalitén blir inte den bästa. & Masken är inte blå och rosa, den är inte heller helt blå som på bild nr 2. Utan in real life så är den hälften blå, hälften lila. Nästan alla fjädrarna är lila, synd att bilden inte gör teckningen till rättvisa! Aja who cares (förutom jag).
Tjejen jag ritade av var från början en bild på Daria Werbowy, men jag valde att hitta på lite eget hår och sätta på henne en mask. Jag tror jag blev inspererad från en av mina favoritfilmer, The phantom of the opera, samt maskerad-scenen i Sweeney todd, som också är en av mina absoluta favoritfilmer.
enjoy!


firstofdecember

posted in: everything .2009-12-01 / 08:12:32 . 0 comments
Första december! Nu är det bara snön som saknas. Härhemma är det julpyntat och så fort Filip är dum så hotar hela familjen med att ringa tomten och säga att han inte ska komma på julafton, stackarn. Han får alltid stora ögon och säger att han ska slå tomten om han inte kommer.. som om det skulle göra det hela bättre. Nu ska jag sminka mig och cykla iväg till busshållsplatsen,

linda


Linda Sundell

21 vårar och drömmer om att få se hela världen.
Det här är en plats för mina tankar, drömmar och min stora kärlek för konst, naturen, film och musik.

Låt inte rädsla hindra dig från att gå din egen väg, rädsla är livets stora motståndare.
Bli fri från den och du kan åstadkomma vad du än väljer att ägna din tid åt. Din tid på jorden är din, ingen annans.

Kärlek och frihet är det vackraste som finns och är något alla människor har rätt till.

artbylinda@hotmail.com